Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα!

Είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την προέγκριση από το gov.gr η κατοχή ακινήτου (πολύ μικρού, κάτω από 35τμ και σε άλλη πόλη από τον τόπο διαμονής του) από τον ενδιαφερόμενο;

Επιβάλλεται δηλαδή να μην έχει κανένα ακίνητο στο όνομά του αυτός που ζητάει να δανειοδοτηθει από το "σπίτι μου 2";

Πρόκειται για άγαμο και το δάνειο που θα ζητήσει είναι σχετικά μικρό, κοντά στα 50 χιλιάρικα, αν αυτό έχει σημασία.

Επίσης, αν τελικά εγκριθεί από gov , έχει νόημα να επιλέξει την τράπεζα στην οποία διαθέτει καταθέσεις προσδοκώντας καλύτερους όρους ή όλες οι τράπεζες αντιμετωπίζουν με τον ίδιο περίπου τρόπο τους πελάτες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Επεξ/σία από efkola
  • Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
46 minutes ago, efkola said:

Καλημέρα!

Είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την προέγκριση από το gov.gr η κατοχή ακινήτου (πολύ μικρού, κάτω από 35τμ και σε άλλη πόλη από τον τόπο διαμονής του) από τον ενδιαφερόμενο;

Επιβάλλεται δηλαδή να μην έχει κανένα ακίνητο στο όνομά του αυτός που ζητάει να δανειοδοτηθει από το "σπίτι μου 2";

Πρόκειται για άγαμο και το δάνειο που θα ζητήσει είναι σχετικά μικρό, κοντά στα 50 χιλιάρικα, αν αυτό έχει σημασία.

Επίσης, αν τελικά εγκριθεί από gov , έχει νόημα να επιλέξει την τράπεζα στην οποία διαθέτει καταθέσεις προσδοκώντας καλύτερους όρους ή όλες οι τράπεζες αντιμετωπίζουν με τον ίδιο περίπου τρόπο τους πελάτες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Τα οικονομικά στοιχεία του αιτούντα παίζουν ρόλο ως προς το ποσό που θα του εγκριθεί και τον αριθμό των δόσεων. Δεν επηρεάζουν το επιτόκιο.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Simeon είπε

Δεν το έγραψα ειρωνικά, τα τελευταία μηνύματα ήταν για αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό που έχεις κι εσύ.

Κυριολεκτικά το προηγούμενο ποστ από το δικό σου το έγραφε.

Φιλικά.

Έχεις δίκιο σήμερα το πρωί διάβασα τις 4 τελευταίες σελίδες στις οποίες είχα "μείνει πίσω" και δεν είχα διαβάσει και εκεί τέθηκε αυτό το ερώτημα και από άλλα μέλη και μου λύθηκε και η απορία στο δικό μου ερώτημα .

😇

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με όσους έχουν άλλες οικίες στο όνομα τους το ΦΕΚ είναι θολό. 

Καθως γράφει "ακίνητο κατάλληλο προς κατοίκηση" χωρίς να αναλύει εάν επρόκειτο για οικία εκτός του τόπου διαμονής.

Έχοντας πάρει 2 φορές τηλέφωνο αλλα μου έλεγαν τη μια αλλά την άλλη.

Πρέπει να υπάρξει διευκρίνιση επί του θέματος καθώς αφορά μεγάλη μερίδα ενδιαφερομένων.

Πχ εάν έχει κληρονομήσει 80τμ στην Αλεξανδρούπολη του 1920 αλλά ο τόπος διαμονής είναι Αθήνα. Τι γίνεται?

Επεξ/σία από dialitis93
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ισχύει οτι πρέπει να εχεις ενα ποσό μπροστά για να σε εγκρίνουν; 
αν δεν εχεις ας πουμε 10-20 χιλιαρικα, κοβεσαι;

επιπσης σαυτή την περίπτωση μπορείς να πάρεις ξέχωρα κάποιο μικρο στεγαστικό που θα καλύψει αυτό το ποσό έτσι ωστε να σε εγκρινουν για το μεγάλο δάνειο;

Δημοσ.

Αν ζητάς 200 χιλιάρικα πρέπει να έχεις το 10%, δλδ 20 χιλιάρικα. Να πάρεις δάνειο  για να έχεις χρήματα να σου εγκρίνει το δάνειο; 🤣🤣

Δημοσ.
Στις 21/1/2025 στις 8:31 ΠΜ, paylidis είπε

Κι ομως ειχε και με 5 και 8 και 10 χιλιαδες διαμερισματα που σημερα αξιζουν γυρω στις 100. Οχι το 2008 αλλα το 2012-13-14 μεσα στη κριση... Νταξ ισως οχι 100 τμ οπως αναφερει ο TS αλλα προσωπικά ειχα αγοράσει παρόμοιας καταστασης ακινητο εκεινη την εποχη με κατω απο 10Κ το σουλουπωσα και το 2018 το εδωσα αρκετές φορές παραπάνω για να χρησιμοποιησω το ποσο αλλού

(υγ αγιο δημητριο κοντα στο μετρο, 45 τμ)

Έτσι. Φίλος πήρε το '15, δυάρι 40τμ πεντε λεπτα απο το σταθμό Μεταξουργείου, κάτω σπό 15Κ σύνολο με τη χαρτουρα, δικηγόρους κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, txcellas είπε

Αν ζητάς 200 χιλιάρικα πρέπει να έχεις το 10%, δλδ 20 χιλιάρικα. Να πάρεις δάνειο  για να έχεις χρήματα να σου εγκρίνει το δάνειο; 🤣🤣

τουλάχιστον 20k απο οτι κατάλαβα, για να συμπληρώσεις το ποσό που θα σου δώσει η τράπεζα και να έχεις για χαρτουρα. μην πω και για τυχόν αλλαγές που μπορεί να χρειαστεί το σπίτι 

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, efkola είπε

Καλημέρα!

Όχι δεν σε επηρεάζει τόσο μικρό ακίνητο, ειδικά αν έχεις παιδιά. Ένας φίλος μου έκανε αίτηση ενώ έχει σπίτι 40τμ στην ίδια περιοχή κιόλας. Αν είναι σε άλλη περιοχή από τον τόπο εργασίας δεν σε αφορά καν. Το δεύτερο ερώτημα το απάντησαν ήδη, με λίγα λόγια πιθανότατα θα έχεις πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση αν έχεις καταθέσεις στην τράπεζα που θα συνεργαστείς.

10 ώρες πριν, spiritclay είπε

μπορείς να πάρεις ξέχωρα κάποιο μικρο στεγαστικό που θα καλύψει αυτό το ποσό έτσι ωστε να σε εγκρινουν για το μεγάλο δάνειο;

Μπορείς αλλά πως θα τα αποπληρωνεις ταυτόχρονα? Πρόσεχε μήπως δεν βγαίνουν τα κουκιά.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, meetme είπε

Καλημέρα, πού μπορούμε να ψάξουμε για σπίτι; Μόνο στον τόπο εργασίας αυστηρά; Στον τόπο καταγωγής ή ευρύτερα;

Το θέλετε για να μείνετε ή απλά επειδή μπορεί να είναι ευκαιρία να πάρετε άλλο ένα;

Το πρόγραμμα υποτίθεται είναι για πρώτη κατοικία, για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι.

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, spiritclay είπε

Παιδιά ισχύει οτι πρέπει να εχεις ενα ποσό μπροστά για να σε εγκρίνουν; 
αν δεν εχεις ας πουμε 10-20 χιλιαρικα, κοβεσαι;

επιπσης σαυτή την περίπτωση μπορείς να πάρεις ξέχωρα κάποιο μικρο στεγαστικό που θα καλύψει αυτό το ποσό έτσι ωστε να σε εγκρινουν για το μεγάλο δάνειο;

Πρεπει να εχεις το 10% απο πλευρας σου...

εστω σπιτι με 150  τα 15 δικια σου συμμετοχη..

κ οχι δεν μπορεις να παρεις εξτρα δανειο  για το υποψηφιο ακινητο εφοσον δεν ειναι καν στο ονομα σου.. μονο κατι δανεια fast με επιτοκιο στον θεο..

ΥΓ εβαλες κατω ολα τα αλλα εξοδα που θελει χαρτουρας κλπ?

γιατι εμεις τωρα τελιωσαμε το Σπιτι μου 1

Σκεψου το αρκετα καλα πριν προχωρησεις γιατι δεν υπαρχει σπιτι 20-25ετηας που  περα απο τα  εξοδα χαρτουρας  δεν θα ζητησει τιποτα αλλο για να μπεις μεσα εστω και τα βασικα

αυτα τα δανεια και γενικοτερα καποιο δανειο ειναι για ατομα που εχουν και κατι στην ακρη(προσωπικη αποψη).. τωρα απο το μηδεν αν το ξεκινησεις

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Simeon είπε

Αν είναι σε άλλη περιοχή από τον τόπο εργασίας δεν σε αφορά καν.

Από που προκύπτει αυτό? στο ΦΕΚ δεν αναφέρει κάτι για την τοποθεσία άλλων ακινήτων. Βγήκε διευκρινιστική?

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το θέλετε για να μείνετε ή απλά επειδή μπορεί να είναι ευκαιρία να πάρετε άλλο ένα;

Το πρόγραμμα υποτίθεται είναι για πρώτη κατοικία, για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι.

Τα γνωρίζω αυτά. Ίσως να μπορεί κάποιος να αλλάξει τον τόπο εργασίας εύκολα, ανάλογα με το πού θα βρει τώρα μια κατοικία για αγορά.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Xdanger είπε

Από που προκύπτει αυτό? στο ΦΕΚ δεν αναφέρει κάτι για την τοποθεσία άλλων ακινήτων. Βγήκε διευκρινιστική?

Δεν ξέρω αλλά εμένα δεν με εμπόδισε ένα αντίστοιχο σε άλλη περιοχή (στο πρώτο πρόγραμμα) ούτε έναν φίλο μου στην ίδια κιόλας περιοχή (στο δεύτερο πρόγραμμα).

Στην τράπεζα θα σας απαντήσουν αυτές τις απορίες, αλλιώς επικοινωνείτε με ΕΑΤ.

2111058652, [email protected]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...