Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Λοιπές γκαρσονιέρουλες κ δυαρακια από 15-25 30 χιλιάρικα ήταν πολύ νορμαλ αυτή την εποχή επίσης οποίος έκανε κίνηση σήμερα δε το έχει μετανιώσει. Σήμερα έχουν 3 φορές απάνω με μια πόρτα ασφαλείας απτά πρακτικερ κ 2 κουβάδες σούπερ νεοπαλ

Ισχύει, πολλοί έγιναν εισοδηματίες μέσα στην κρίση. Κάθε κρίση γεννά ευκαιρίες. 

2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Μία χαρά είναι το μπετον 50 ετών, και 80 να πάει καλά θα είναι. Το δικό μας είναι 100 τώρα. Στον σεισμό του 99 καλά άντεξε. 

Εντελώς σχετικό και υποκειμενικό. Η συντήρηση παίζει ρόλο, το αν έχει μείνει εκτεθειμένο σε υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν έχει υγρασία στα θεμέλια κλπ 

Επίσης πρέπει να αντιληφθείς ότι ένας σεισμός για μια κατασκευή από μπετον είμαι όπως μια βαριά πνευμονία για έναν άνθρωπο: το ότι δεν πέθανε δεν σημαίνει ότι βγήκε αλώβητος από αυτό. Σωρευει "αδυναμία" και μπορεί το επόμενο να μην το αντέξει. 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Η τράπεζα μου ζητάει τα παρακάτω 2 που στο 1ο έχω φτιάξει μια υπ. Δήλωση οτι δεν εχω κάποιο ακίνητο, στην 2η τι ακριβώς θέλει;

Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υποβάλλω δηλώσεις Ε9
Περιουσιακή κατάσταση

Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει, Ευχαριστώ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Soki11 είπε

Καλημέρα σας,

Η τράπεζα μου ζητάει τα παρακάτω 2 που στο 1ο έχω φτιάξει μια υπ. Δήλωση οτι δεν εχω κάποιο ακίνητο, στην 2η τι ακριβώς θέλει;

Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υποβάλλω δηλώσεις Ε9
Περιουσιακή κατάσταση

Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει, Ευχαριστώ.

Μπες στο Ε9 και βγάλει φώτο prinrscreen ότι δεν έχεις κάποιο ακινητο. 

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

5000 ευρώ δεν πουλιοντουσαν ούτε ερειπωμένα διατηρητεα του 1800, όχι διαμέρισμα σε όροφο πολυκατοικίας στο Μεταξουργείο. Κάτι λάθος θα θυμάσαι η θα υπήρχε κάποιος πολύ σοβαρός λόγος που το έβαλε τόσα ο ιδιοκτήτης. Λίγα χρόνια μετά έβρισκες με 10-15k υπόγειες γκαρσονιέρες η και σε όροφο σε κακές περιοχές. Μια γνωστή μου μπόρεσε και αγόρασε τότε μια για να μένει και τώρα αισθάνεται πολυ τυχερή γιατί το ίδιο ακίνητο θα είχε πάει τρεις φορές επάνω. 

Κι ομως ειχε και με 5 και 8 και 10 χιλιαδες διαμερισματα που σημερα αξιζουν γυρω στις 100. Οχι το 2008 αλλα το 2012-13-14 μεσα στη κριση... Νταξ ισως οχι 100 τμ οπως αναφερει ο TS αλλα προσωπικά ειχα αγοράσει παρόμοιας καταστασης ακινητο εκεινη την εποχη με κατω απο 10Κ το σουλουπωσα και το 2018 το εδωσα αρκετές φορές παραπάνω για να χρησιμοποιησω το ποσο αλλού

(υγ αγιο δημητριο κοντα στο μετρο, 45 τμ)

• Like 5
Δημοσ.

Εάν αποπληρώνει δάνειο ο πωλητής για το σπίτι μπορεί να το πουλήσει με το ΣΠΙΤΙ 2; Η μεσίτρια επιμένει ότι δεν είναι πρόβλημα. Όμως πως θα γίνει συμβόλαιο αν δεν είναι στην κυριότητα του πωλητή για να εκταμιευθεί το δάνειο του αγοραστή; Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, meetme είπε

Εάν αποπληρώνει δάνειο ο πωλητής για το σπίτι μπορεί να το πουλήσει με το ΣΠΙΤΙ 2; Η μεσίτρια επιμένει ότι δεν είναι πρόβλημα. Όμως πως θα γίνει συμβόλαιο αν δεν είναι στην κυριότητα του πωλητή για να εκταμιευθεί το δάνειο του αγοραστή; Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Έχει απαντηθεί λίγες σελίδες πριν

Δημοσ.
On 20/01/2025 at 15:04, dsi44 said:

οι περισσοτεροι ενδιαφερομενοι χανουν σπιτια λογω υπερβολικης μαμακιας εγκεφαλου.

Προσφατα πελατης ψυριζε ανακαινισμενο σπιτι κεντρο γαλατσι 130κ 76τμ 2ος 1976 επειδη λεει δεν του αρεσαν οι σωληνες στα σωματα...εεε εχασε το σπιτι και δε βρισκει παρομοιο εκτος αν ανεβει στα 170000.

και εχω απειρα παραδειγματα...δυστυχως η πλειοψηφια των ελληνων ειναι απαλευτοι οταν θελουν σπιτι ,ενω δεν εχουν το χρημα για κατι καινουργιο.

Πανω απο 100-130Κ το πολυ και παρα πολλα ειναι.. αυτο χτιστηκε μερα με την μερα έπεσαν τα μπετά που ουτε καν και χωρις αντισεισμικο νόμο...καλο θα ηταν απο 82 και μετά να κοιταει ο κοσμος καλα έκανε...με το δάνειο θα του βγει πολλα περισσότερα ...που ουτε λαμπα δεν θα μπορει να πληρώσει...αυτα που γλιτωνει εας τα επενδυει σε γνωσεις στα παιδια του...

• Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Simeon είπε

Έχει απαντηθεί λίγες σελίδες πριν

Συγγνώμη, αλλά δεν έχω καταλάβει. Πρέπει να το εξοφλήσει ο πωλητής πρώτα; Μπορεί να εξηγήσει κάποιος, παρακαλώ;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Μία χαρά είναι το μπετον 50 ετών, και 80 να πάει καλά θα είναι. Το δικό μας είναι 100 τώρα. Στον σεισμό του 99 καλά άντεξε. 

Το μια χαρά είναι το πάμε κ βλέπουμε μαζί με το ωχ αδερφέ.

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, meetme said:

Συγγνώμη, αλλά δεν έχω καταλάβει. Πρέπει να το εξοφλήσει ο πωλητής πρώτα; Μπορεί να εξηγήσει κάποιος, παρακαλώ;

Εν συντομία, παίρνει άδεια από τη τράπεζα να το πουλήσει και το ποσό που χρωστάει στη τράπεζα βγαίνει σε ξεχωριστή επιταγή προς αυτή και κατατίθεται την ημέρα των συμβολαίων. Η τράπεζα έχει από πριν το προσχέδιο του συμβολαίου. Οπότε στην ουσία εξοφληται άμεσα.

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, primeragt είπε

Εν συντομία, παίρνει άδεια από τη τράπεζα να το πουλήσει και το ποσό που χρωστάει στη τράπεζα βγαίνει σε ξεχωριστή επιταγή προς αυτή και κατατίθεται την ημέρα των συμβολαίων. Η τράπεζα έχει από πριν το προσχέδιο του συμβολαίου. Οπότε στην ουσία εξοφληται άμεσα.

Ακριβώς έτσι  αλλά γιατί δεν ρωτάς στην τράπεζα; Αυτή είναι η δουλειά τους.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, phanispal είπε

Το θέμα είναι όταν το ξεχρεώσει θα έχει δώσει εύκολα 350.000€ και θα έχει πλέον δικό του ένα οίκημα στα όρια του κατεδαφίσιμου.

Υπερβολές. Ένα κτίριο 50 ως 100 ετών δεν είναι σε καμία περίπτωση κατεδαφισιμο, εκτός αν το έχουνε παρατήσει οι ιδιοκτήτες του και δεν συντηρούν τίποτα. Οι περισσότερες πολυκατοικιες και κτίρια που μένουμε σήμερα, θα φτάσουν άνετα μέχρι και 150 ετών εκτιμώ. Ήδη μερικά κτίρια πλησιάζουν τα 100 και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αρκετά άλλα τα έχουν ξεπερασει. Τώρα κατά πόσο αξίζει κάποιος να αγοράσει η να δώσει τόσα λεφτά, ας το σκεφτεί μόνος του. Εγώ με τα κόστη που έχουν φτάσει τα ενοίκια δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να πάω σε κτίριο ακόμα και του 60 αρκετά από τα οποία μου αρέσουν περισσότερο από τα καινούργια, όχι παλαιότερο, αυτό που θα κοιτούσα  είναι να κατοικούνται τα διαμερίσματα και να είναι σε καλή κατάσταση το κτίριο εξωτερικά, γιατί στα πιο πολλά πλέον έχουν γεμίσει με κενά διαμερίσματα και με ιδιοκτήτες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα, αυτα είναι ένδειξη ότι πάει κατά διαόλου το κτίριο. 

1 ώρα πριν, magicnumbers είπε

Το μια χαρά είναι το πάμε κ βλέπουμε μαζί με το ωχ αδερφέ.

Πίστευε ότι νομίζεις αγαπητέ, δεν θα κάτσω να αλλάξω την αποψη κανενός, με έχει κουράσει αυτό από τότε που μπαίνω στο intenet. Θέλετε να φοβάστε τα παλιά κτίρια η να νομίζετε ότι στο πρώτο 6αρι θα σας ψάχνει η ΕΜΑΚ κάτω από τα ερρειπια; Δικαίωμα σας φυσικά, εγώ δεν έχω τέτοιες φοβίες, έχω μεγαλώσει σε πολύ παλιά κτίρια και  έχοντας δει και πολλά άλλα έχω μια άποψη, φυσικά έχω μιλήσει και με μηχανικούς για το θέμα. Τώρα αν αξίζει η όχι να τα σκάσεις 200-300k για παλιό ακίνητο, το αποφασίζει ο καθένας, δεν να κάνω κουμάντο στο πορτοφολι του. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meetme είπε

Έτσι πήρα εγώ με το Σπίτι μου 1 πέρυσι το δικό μου. Η πωλήτρια το χρώσταγε και στην Alpha Bank και στην do value. Πρέπει να πάρει άρση προσημείωσης από την τράπεζα που έχει ισχύ για ένα μήνα, γιατί προφανώς αλλάζουν οι τιμές μήνα με το μήνα, και μετά τα συμβόλαια, αφού γραφτούν ότι θα πάρει επιταγή (ποσό Χ), θα σου δώσει η τράπεζα επιταγή που θα την δώσεις στον ιδιοκτήτη και θα την καταθέσει στην τράπεζα του. Έτσι έγινε με μένα, τώρα η κάθε περίπτωση διαφέρει ανάλογα και την τράπεζα και τι ζητάει η καθεμία. 

• Thanks 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Υπερβολές. Ένα κτίριο 50 ως 100 ετών δεν είναι σε καμία περίπτωση κατεδαφισιμο, εκτός αν το έχουνε παρατήσει οι ιδιοκτήτες του και δεν συντηρούν τίποτα. Οι περισσότερες πολυκατοικιες και κτίρια που μένουμε σήμερα, θα φτάσουν άνετα μέχρι και 150 ετών εκτιμώ. Ήδη μερικά κτίρια πλησιάζουν τα 100 και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αρκετά άλλα τα έχουν ξεπερασει. Τώρα κατά πόσο αξίζει κάποιος να αγοράσει η να δώσει τόσα λεφτά, ας το σκεφτεί μόνος του. Εγώ με τα κόστη που έχουν φτάσει τα ενοίκια δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να πάω σε κτίριο ακόμα και του 60 αρκετά από τα οποία μου αρέσουν περισσότερο από τα καινούργια, όχι παλαιότερο, αυτό που θα κοιτούσα  είναι να κατοικούνται τα διαμερίσματα και να είναι σε καλή κατάσταση το κτίριο εξωτερικά, γιατί στα πιο πολλά πλέον έχουν γεμίσει με κενά διαμερίσματα και με ιδιοκτήτες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα, αυτα είναι ένδειξη ότι πάει κατά διαόλου το κτίριο. 

Πίστευε ότι νομίζεις αγαπητέ, δεν θα κάτσω να αλλάξω την αποψη κανενός, με έχει κουράσει αυτό από τότε που μπαίνω στο intenet. Θέλετε να φοβάστε τα παλιά κτίρια η να νομίζετε ότι στο πρώτο 6αρι θα σας ψάχνει η ΕΜΑΚ κάτω από τα ερρειπια; Δικαίωμα σας φυσικά, εγώ δεν έχω τέτοιες φοβίες, έχω μεγαλώσει σε πολύ παλιά κτίρια και  έχοντας δει και πολλά άλλα έχω μια άποψη, φυσικά έχω μιλήσει και με μηχανικούς για το θέμα. Τώρα αν αξίζει η όχι να τα σκάσεις 200-300k για παλιό ακίνητο, το αποφασίζει ο καθένας, δεν να κάνω κουμάντο στο πορτοφολι του. 

Τι συντήρηση μπορεί να κάνει κάποιος στα μπετά ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...