prometheas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Δυστυχώς πολύ φοβάμαι οτι η μόνη "επιτυχία" του συγκεκριμένου προγράμματος θα ειναι να αυξηθούν και άλλο οι τιμές σε σαπάκια 40+ ετών Ακόμα μια λαμπρή επιτυχία των κυβερνώντων (διαχρονικά) που δεν εχουν βάλει ουτε ενα ενσημο στην ζωη τους Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από prometheas 6
txcellas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Αν εχεις βρει κάτι ήδη (αφού κοιτάζεις τόσο καιρό), τότε μπορει να είσαι κι απο τους πρώτους. Οι περισσότεροι που γνωρίζω εχουν απογοητευτεί απο την αναζήτηση... Όχι δεν έχω βρει τίποτα που να μου αρέσει και δεν ξέρω αν θα βρω (θεσσαλονικη) 2
Petros_o Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Αν εχεις βρει κάτι ήδη (αφού κοιτάζεις τόσο καιρό), τότε μπορει να είσαι κι απο τους πρώτους. Οι περισσότεροι που γνωρίζω εχουν απογοητευτεί απο την αναζήτηση... Όντως απογοήτευση, πολύ καλό το πρόγραμμα αλλά λάθος να καταλήξουμε να πάρουμε ένα σπίτι που δεν μας αρέσει ή είναι υπερβολική η τιμή του!! 2
Simeon Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, txcellas είπε Όχι δεν τρολλαρω. Ψάχνω μισό χρόνο οπότε θα μπορούσε να συμπέσει ο χρόνος επιλογής του με το πρόγραμμα. Ψάχνεις μισό χρόνο και πιστεύεις θα βρεις τις 3 μέρες που άνοιξε το πρόγραμμα? Το σπίτι δεν είναι μπλούζα, ακόμα και αν βρεις κάτι που σου αρέσει χρειάζεται χρόνος για να ελέγξεις αν μπορεί καν να μεταβιβαστει. Μετά θα σου πει ο πωλητής ότι δεν έχει ΗΤΑΚ και αν σε ενδιαφέρει να το κανονίσει κλπ. Μετά θα προκύψει ότι έχει αυθαιρεσίες και ίσως χρειάζεται τακτοποίηση κοκ 1 ώρα πριν, Petros_o είπε λάθος να καταλήξουμε να πάρουμε ένα σπίτι που δεν μας αρέσει ή είναι υπερβολική η τιμή του!! Θα εκπλαγείς αν μάθεις πόσοι το έκαναν με τη λογική ότι έρχονται χειρότερα στο στεγαστικό ή δεν θα βρουν κάτι καλύτερο. Σπίτια του 70-60-50 χωρίς ανακαίνιση κανονικά θα έπρεπε να δίνονται στη μισή τιμή από όσο πουλιούνται τώρα. 1 1
txcellas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, Simeon είπε Ψάχνεις μισό χρόνο και πιστεύεις θα βρεις τις 3 μέρες που άνοιξε το πρόγραμμα? Το σπίτι δεν είναι μπλούζα, ακόμα και αν βρεις κάτι που σου αρέσει χρειάζεται χρόνος για να ελέγξεις αν μπορεί καν να μεταβιβαστει. Μετά θα σου πει ο πωλητής ότι δεν έχει ΗΤΑΚ και αν σε ενδιαφέρει να το κανονίσει κλπ. Μετά θα προκύψει ότι έχει αυθαιρεσίες και ίσως χρειάζεται τακτοποίηση κοκ Το γεγονός ότι βγήκε τωρα το πρόγραμμα τι σχέση έχει με το αν βρω τώρα που τρέχει ήδη 3 μέρες το σπίτι; Άσχετο τελείως όπως και το αν θελει ΗΤΑΚ η αν έχει αυθαιρεσίες λες και θα μπω μέσα άμεσα χωρίς ανακαίνιση κλπ. 1
Petros_o Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Πέρα από τις υψηλές τιμές των ακινήτων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την άρνηση αρκετών ιδιοκτητών να πουλήσουν με το πρόγραμμα ή με δάνειο γενικότερα. Εμένα κάποιοι ανοιχτά μου είπαν ότι θέλουν ένα αρκετό ποσοστό της πώλησης σε μαύρα!! 1
mariosnik_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, prometheas είπε Δυστυχώς πολύ φοβάμαι οτι η μόνη "επιτυχία" του συγκεκριμένου προγράμματος θα ειναι να αυξηθούν και άλλο οι τιμές σε σαπάκια 40+ ετών Ακόμα μια λαμπρή επιτυχία των κυβερνώντων (διαχρονικά) που δεν εχουν βάλει ουτε ενα ενσημο στην ζωη τους Αν το παλαιό ακίνητο είναι ανακαινισμενο δεν είναι σαπάκι. Τώρα οποίος δεν θέλει ένα παλιό ακίνητο ας ψάξει για νεότερο. Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι παλιό κάτι θα ρίξει πολύ την τιμή ο ιδιοκτήτης. Μιλάω για ακίνητο με σωστή ανακαίνιση, όχι ανακαίνιση του στυλ να έχεις σάπια ντουβάρια και θέματα στατικά και να τα έχεις καλύψει με γυψοσανιδα και θερμομόνωση. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από mariosnik_
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Φιλική συμβουλή σε όσους ξεκίνησαν τώρα αναζήτηση. Δείτε απο τώρα απο κοντά όσο περισσότερα σπίτια μπορείτε ακόμα κι αν δεν είναι 100% αυτό που ψάχνετε απλά για να έχετε εικόνα μέχρι να πάρετε έγκριση. Εμεις με την έναρξη της αναζήτησης είχαμε βρει ένα που ήταν εξαιρετική περίπτωση και επειδή δεν είχαμε δει αλλά σπίτια αρχίσαμε να το ψιρίζουμε και να λέμε ότι θα βρούμε και καλύτερο. Λίγες μέρες μετα το πήρε άλλος. 6 μήνες μετά δεν έχουμε βρει κάτι άλλο. Ειδικά σε κάποιες περιοχές τα «καλά» σπίτια είναι δυσεύρετα. δεν έχει σχέση με το σπίτι μου 2. Απλά το αναφέρω. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από MakeGreeceSexyAgain 5
txcellas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Φιλική συμβουλή σε όσους ξεκίνησαν τώρα αναζήτηση. Δείτε απο τώρα απο κοντά όσο περισσότερα σπίτια μπορείτε ακόμα κι αν δεν είναι 100% αυτό που ψάχνετε απλά για να έχετε εικόνα μέχρι να πάρετε έγκριση. Εμεις με την έναρξη της αναζήτησης είχαμε βρει ένα που ήταν εξαιρετική περίπτωση και επειδή δεν είχαμε δει αλλά σπίτια αρχίσαμε να το ψιρίζουμε και να λέμε ότι θα βρούμε και καλύτερο. Λίγες μέρες μετα το πήρε άλλος. 6 μήνες μετά δεν έχουμε βρει κάτι άλλο. Ειδικά σε κάποιες περιοχές τα «καλά» σπίτια είναι δυσεύρετα. δεν έχει σχέση με το σπίτι μου 2. Απλά το αναφέρω. +φωνω απόλυτα
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Εδω δε βρισκουμε χωρις δανειο (και τους περιορισμούς του) αξιοπρεπες σπιτι ρε παιδια, θα βρεθει με το Σπιτι μου 2; Θελει παρα πολύ κοπο... κ οπως ειπωθηκε μη το ψειριζετε πολύ, ολοι το κανουμε αλλα στο τελος βαραμε το κεφαλι μας οταν χασουμε κατι... 2
parlapipas25 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 18/1/2025 στις 12:43 ΜΜ, Petros_o είπε Καλησπέρα σας, τελικά μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα αίτηση για προέγκριση σε 2 τράπεζες και να επιλέξουμε μετά με ποια θα προχωρήσουμε αν βρεθεί σπίτι; Καλημέρα, μου είπανε σήμερα το πρωί στην eurobank συγκεκριμένα ότι μόνο σε ΜΙΑ τράπεζα μπορείς να πάρεις προέγκριση. Μόνο στο προηγούμενο πρόγραμμα Σπίτι μου 1 μπορούσες σε παραπάνω. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από parlapipas25
Edito Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 55 minutes ago, parlapipas25 said: Καλημέρα, μου είπανε σήμερα το πρωί στην eurobank συγκεκριμένα ότι μόνο σε ΜΙΑ τράπεζα μπορείς να πάρεις προέγκριση. Μόνο στο προηγούμενο πρόγραμμα Σπίτι μου 1 μπορούσες σε παραπάνω. Και εμένα μου το είπαν
Simeon Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, txcellas είπε Το γεγονός ότι βγήκε τωρα το πρόγραμμα τι σχέση έχει με το αν βρω τώρα που τρέχει ήδη 3 μέρες το σπίτι; Άσχετο τελείως όπως και το αν θελει ΗΤΑΚ η αν έχει αυθαιρεσίες λες και θα μπω μέσα άμεσα χωρίς ανακαίνιση κλπ. Το να βρεις σπίτι θέλει χρόνο και ψάξιμο πολύ. Όλα τα τυπικά που είναι απαραίτητα, θα καθυστερήσουν τη διαδικασία και μπορεί να την ακυρώσουν τελείως διότι είναι χρονοβόρα. Δεν μιλάμε τώρα για την ανακαίνιση διότι δεν μας αφορά (είναι υποκειμενικό θέμα) αλλά για τη μεταβίβαση. Είσαι ένα βήμα μετά. 2 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Καλημέρα, μου είπανε σήμερα το πρωί στην eurobank συγκεκριμένα ότι μόνο σε ΜΙΑ τράπεζα μπορείς να πάρεις προέγκριση. Μόνο στο προηγούμενο πρόγραμμα Σπίτι μου 1 μπορούσες σε παραπάνω. Καλά που το έγραψες διότι πολλοί είχαμε μείνει στο ότι μπορούσες να πάρεις προέγκριση από πολλές όπως στο προηγούμενο.
Metaksas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου εχω απελπιστει με τα σπιτια εδω στο Ηρακλειο, δεν υπαρχει τπτ, ολα εχουν γινει airbnb κ εχουν μεινει κατι σαπια με 170-200κ και εκτος σχεδιου. μαλλον θα αρχισω να σκεφτομαι γ κανενα οικοπεδο εκτος πολης και προκατ.... 1 1
IcelandAir Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Καλημέρα, μου είπανε σήμερα το πρωί στην eurobank συγκεκριμένα ότι μόνο σε ΜΙΑ τράπεζα μπορείς να πάρεις προέγκριση. Μόνο στο προηγούμενο πρόγραμμα Σπίτι μου 1 μπορούσες σε παραπάνω. Πως όμως μπορούν να καταλάβουν ότι θα ζητήσεις προέγκριση από πολλές τράπεζες από τη στιγμή που δεν έχεις δηλώσει ακίνητο μέσα στην αίτηση αυτή; Θεωρώ πως επιτρέπεται να κάνεις μόνο μια αίτηση για δανειοδότηση δεδομένου ότι σε αυτή συμπεριλαμβάνεται το ακίνητο μέσα. Άλλο η αίτηση που γίνεται μετά τη προέγκριση και άλλο η αίτηση για μια απλή προέγκριση. Δε ξέρω κιόλας απλώς έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα