Προς το περιεχόμενο

Η δικαστική διαμάχη στη Βραζιλία οδηγεί σε δέσμευση των λογαριασμών της Starlink και πιθανό αποκλεισμό του X [Ενημέρωση]

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κουβα ολα τα γενικόλογα point ενάντια στον Musk.

Σε αλλά νέα το Guardian ζητάει την σύλληψη του Musk. Η σύλληψη και η κpάτηση τοu Musk θα τον "διδάξει" την αναγκαιότητα του ελέγχoυ της πληροφορίας μας ενημερώνει ενας πρώην εργαζόμενος του Twitter  αναπολώντας τα γκοuλαγκ. Ο τύπος ποστάρει κανονικά στο Χ ο Musk δεν φιμώνει.

Ωραία πράγματα συμβαίνουν γύρω μας μας:

-Λουκέτο και πρόστιμο ο Λουλα στην Βραζιλία. 
-Ο σταρμερ στην Βρετανία στέλνει κόσμο στην φυλακή για αναρτήσεις στα social media. 
-Ο μακρον στη Γαλλία συλλαμβάνει τον ιδιοκτήτη του telegram. 

Επεξ/σία από Lotof
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

23 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

...δημοκρατία θα ήταν να έκαναν δημοψήφισμα και να αποφάσιζε ο λαός τι θέλει. Κανένας δεν ψήφισε τον δράκουλα να πάρει την θέση που έχει γιατί δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό, είναι τοποθετημένος από την νυν κυβέρνηση.

Επίσης το ότι κάποιος ψηφίστηκε δημοκρατικά (με κρυφή ψήφο, πολύ δημοκρατία, άλλο θέμα αυτό) δεν σημαίνει ότι η κάθε κυβέρνηση έχει το βάπτισμα πυρός να καταργήσει όλες τις ελευθερίες στο όνομα της ελευθερίας ή της δημοκρατίας.

Και αυτό γιατί η δημοκρατία δεν είναι ένας ιπτάμενος ροζ ελέφαντας που πετάει από πάνω μας και μας περιλούζει με δημοκρατία, είναι η εφαρμογή των κανόνων της και ουκ ολίγες φορές οι κυβερνήσεις παίρνουν την εξουσία "δημοκρατικά", μετά δεν ρωτάνε τίποτα και κανέναν και αποφασίζουν και διατάσσουν και στην ουσία καταργούν την ίδια την δημοκρατία βάση της οποίας επικαλούνται ότι κέρδισαν.

Επίσης διάβασα ότι θέλουν να κάνουν επιτήρηση του τι ποστάρεται για "fake news", μου κάνει τεράστια εντύπωση που όταν συμφέρει κάτι την κυβέρνηση δεν θεωρείται fake news, όπως με την προηγούμενη ηγεσία του twitter που φίμωνε όποιον έγραφε το παραμικρό για την οικογένεια Biden για παράδειγμα μέχρι να τους βγάλουν κυβέρνηση, το ίδιο έκανε και το reddit και το FB και τώρα όλοι αυτοί κόπτονται για τα ψευδή νέα.

Αν θέλετε να μην μπερδεύεστε ποτέ τότε να είστε 101% σίγουροι, να θεωρείτε πάντα πως οι κυβερνήσεις που θέλουν κάνουν λογοκρισία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα η προσπάθεια φίμωση της ελευθερίας του λόγου του απλού κόσμου, απλά και όμορφα. Γιατί αν κάποιος θέλει να ποστάρει μία μπαρούφα, μπορούν άλλοι 100 να τον διορθώσουν, δεν θα πει καμία κυβέρνηση τι επιτρέπεται να λες και τι όχι.

~~

Είχαμε κι εμείς μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση πριν μερικά χρόνια, που έκανε δημοψήφισμα, ψηφίσαμε κατά 61,31% ΟΧΙ και εφάρμοσαν ΝΑΙ. Αυτά κάνουν οι "δημοκρατικά εκλεγμένες" κυβερνήσεις κι εκεί είναι Βραζιλία, πολύ πιο μπρουτάλ καταστάσεις από ότι σε εμάς.

Για τις δε τραγωδίες που περάσαμε με πλημμύρες, καμένο κόσμο στα σπίτια τους και εξαϋλομένο κόσμο μέσα σε βαγόνια, έγιναν δικαστικές διαμάχες και βρήκαν ότι δεν έφταιγε κανείς τελικά. Η δικαιοσύνη τελικά παντού ίδια είναι.

Ο Μασκ εξακολουθεί να έχει φωνή.

Άρες μάρες κουκουναρες...
 "...δημοκρατία θα ήταν να έκαναν δημοψήφισμα και να αποφάσιζε ο λαός τι θέλει" μάθε λοιπόν ότι τα κράτη με εκλεγμένους αντιπροσώπους, ποτέ δεν μπαίνουν σε διαδικασίες δημοψηφισματος για δικαστικές διαμάχες με μεγιστανες και εταιρίες. Μόνο για εσωτερικά εθνικά θέματα και πάλι οταν το αποφασίσει η Βουλή τους. Έγιναν εκλογές και ο λαός αποφάσισε ποιον θέλει. Σιγά μην πάρουν και συνεντεύξεις από τους πολίτες, για να τους ρωτήσουν😂😂😂

Αυτό που έγραψες είναι μεγάλη βλακεια και δεν συμβαίνει πουθενά στο κόσμο.

Για τα υπόλοιπα, απλωσες πολύ τον τραχανά, επειδή μπέρδεψες την ελευθερία του λόγου με την παραπληροφορηση, τα fake και τα τρολ. Και μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν αυτά στα social... Διότι στην πλειοψηφία τέτοια κυκλοφορούν.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/09/2024 at 13:03, nhzt said:

Άρες μάρες κουκουναρες...
 "...δημοκρατία θα ήταν να έκαναν δημοψήφισμα και να αποφάσιζε ο λαός τι θέλει" μάθε λοιπόν ότι τα κράτη με εκλεγμένους αντιπροσώπους, ποτέ δεν μπαίνουν σε διαδικασίες δημοψηφισματος για δικαστικές διαμάχες με μεγιστανες και εταιρίες. Μόνο για εσωτερικά εθνικά θέματα και πάλι οταν το αποφασίσει η Βουλή τους. Έγιναν εκλογές και ο λαός αποφάσισε ποιον θέλει. Σιγά μην πάρουν και συνεντεύξεις από τους πολίτες, για να τους ρωτήσουν😂😂😂

Αυτό που έγραψες είναι μεγάλη βλακεια και δεν συμβαίνει πουθενά στο κόσμο.

Για τα υπόλοιπα, απλωσες πολύ τον τραχανά, επειδή μπέρδεψες την ελευθερία του λόγου με την παραπληροφορηση, τα fake και τα τρολ. Και μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν αυτά στα social... Διότι στην πλειοψηφία τέτοια κυκλοφορούν.

Τον όρο "δημοκρατία" όμως μην τον πετάτε σαν να είναι τραχανάς δεξιά και αριστερά.

Κοινοβουλευτισμό έχουν και τον τύπο δεν το εξέλεξε κανείς, τον τοποθέτησε η εκάστοτε κυβέρνηση.

Επίσης το ότι εκλέχτηκε μία κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι μπορούν να καταργούν τα δικαιώματα της ελευθερίας. Έχουν γίνει πορείες και συλλαλητήρια και σε εμάς και σε άλλες χώρες πάντα για θέματα ενάντια στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είναι υπηρέτης του λαού, δεν αποφασίσουν και διατάσσουν. Δεν ανήκει ο κόσμος στην κυβέρνηση, η κυβέρνηση ανήκει στον κόσμο.

Αλλά περί ωρέξεως... κολοκυθόπιτα (με κουκουνάρες αφού σου αρέσουν)

Επεξ/σία από Diavolos666

Ενώ πριν τον Mask το twitter ήταν παράδεισος......

Στα του θέματος τώρα καλά έκανε και δεν συμφωνεί στο φίμωμα των λογαριασμών αυτών, γιατί ουσιαστικά παραμένει σταθερός σε αυτά που είχε πει εξαρχής, καμία λογοκρισία αν αυτήν δεν παραβιάζει τον νόμο.

Το πρόβλημα πάντα είναι και θα είναι ότι οι μισοί θέλουν να φιμώνονται οι άλλοι μισοί και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο Insomnia, εγώ από την άλλη προτιμώ να υπάρχει ελευθερία να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Έτσι έχω την επιλογή να τον αγνοήσω η να αντιπαρατεθώ μαζί του, προκειμένου να εξαχθεί ένα αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλο.

Πάντως από όσα λίγα έχω διαβάσει, έχουν κάποια θεματάκια εκεί στην Βραζιλία σχετικά με το τι είναι ελευθερία λόγω και τι παραπληροφόρηση.

2 ώρες πριν, lnoldori είπε

Στα του θέματος τώρα καλά έκανε και δεν συμφωνεί στο φίμωμα των λογαριασμών αυτών, γιατί ουσιαστικά παραμένει σταθερός σε αυτά που είχε πει εξαρχής, καμία λογοκρισία αν αυτήν δεν παραβιάζει τον νόμο.

Και ξανά ρωτάω, σε Τουρκία, Ρωσία ή Ουγγαρία, γιατί δεν κάνει το ίδιο?

3 hours ago, AtiX said:

Και ξανά ρωτάω, σε Τουρκία, Ρωσία ή Ουγγαρία, γιατί δεν κάνει το ίδιο?

Για ένα σωρό λόγους που δεν μπορεί κανείς μας να γνωρίζει, μπορεί απλά επειδή δεν τον παίρνει. Σε αυτήν την περίπτωση πάντως, και με βάση τα όσα διαβάζω σχετικά με την ελευθερία λόγου στην Βραζιλία, καλώς πράττει ακόμα και αν θα έπρεπε να μην έχει 2 μέτρα και 2 σταθμά για άλλες περιπτώσεις.

Το γεγονός ότι μπορεί να μην είναι πάντα σταθερός στα όσα λέει δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε και το όσες φορές είναι.

1 λεπτό πριν, lnoldori είπε

Για ένα σωρό λόγους που δεν μπορεί κανείς μας να γνωρίζει, μπορεί απλά επειδή δεν τον παίρνει. Σε αυτήν την περίπτωση πάντως, και με βάση τα όσα διαβάζω σχετικά με την ελευθερία λόγου στην Βραζιλία, καλώς πράττει ακόμα και αν θα έπρεπε να μην έχει 2 μέτρα και 2 σταθμά για άλλες περιπτώσεις.

Το γεγονός ότι μπορεί να μην είναι πάντα σταθερός στα όσα λέει δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε και το όσες φορές είναι.

Ξέρω ότι όταν κάποιος λέει ότι υποστηρίζει και υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου, δεν έχει δυο standard…

Το έγραψα κάποιες σελίδες πίσω, στην Τουρκία έκανε ban λογαριασμούς, ίσως να είναι πιο κοντά και να συμφωνεί με τον Ερντογαν για το τι είναι ελευθερία λόγου…

Just now, AtiX said:

Ξέρω ότι όταν κάποιος λέει ότι υποστηρίζει και υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου, δεν έχει δυο standard…

Το έγραψα κάποιες σελίδες πίσω, στην Τουρκία έκανε ban λογαριασμούς, ίσως να είναι πιο κοντά και να συμφωνεί με τον Ερντογαν για το τι είναι ελευθερία λόγου…

Δυστυχώς η εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι κάποιες φορές αναγκαστικά λειτουργείς με 2 standard, ανάλογα με το που σε παίρνει και που όχι.

Τώρα το αν συμφωνεί με τον Ερντογάν η όχι οι γνώσεις μου  δεν μου επιτρέπουν να έχω γνώμη διότι δεν το έχω ψάξει καθόλου.

Το θέμα όμως είναι αν έχει δίκιο σε αυτήν την περίπτωση και όχι το αν έχει δίκιο πάντα.

2 λεπτά πριν, lnoldori είπε

Δυστυχώς η εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι κάποιες φορές αναγκαστικά λειτουργείς με 2 standard, ανάλογα με το που σε παίρνει και που όχι.

Τώρα το αν συμφωνεί με τον Ερντογάν η όχι οι γνώσεις μου  δεν μου επιτρέπουν να έχω γνώμη διότι δεν το έχω ψάξει καθόλου.

Το θέμα όμως είναι αν έχει δίκιο σε αυτήν την περίπτωση και όχι το αν έχει δίκιο πάντα.

Αν έχει δυο standards να μην το διαφημίζει γιατί ψεύδεται και παραπληροφορεί…

δεν γίνεται να εκμεταλλεύεται τα πάντα για να μας διαφημίσει την ελευθερία του λόγου και όταν οι ομοϊδεάτες του, του ζητούν να λογοκρίνει αυτός να το κάνει…

Πόσο πιο ξεκάθαρο μπορεί να είναι ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί και είναι χειρότερος από αυτούς που κατηγορεί, στα περί ελευθερία λόγου…?

Στις 3/9/2024 στις 3:52 ΜΜ, Diavolos666 είπε

Τον όρο "δημοκρατία" όμως μην τον πετάτε σαν να είναι τραχανάς δεξιά και αριστερά.

Κοινοβουλευτισμό έχουν και τον τύπο δεν το εξέλεξε κανείς, τον τοποθέτησε η εκάστοτε κυβέρνηση.

Επίσης το ότι εκλέχτηκε μία κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι μπορούν να καταργούν τα δικαιώματα της ελευθερίας. Έχουν γίνει πορείες και συλλαλητήρια και σε εμάς και σε άλλες χώρες πάντα για θέματα ενάντια στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είναι υπηρέτης του λαού, δεν αποφασίσουν και διατάσσουν. Δεν ανήκει ο κόσμος στην κυβέρνηση, η κυβέρνηση ανήκει στον κόσμο.

Αλλά περί ωρέξεως... κολοκυθόπιτα (με κουκουνάρες αφού σου αρέσουν)

Οκ στείλε γράμμα στον Σίλβα να του πεις τις απόψεις σου για την δημοκρατία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, nhzt said:

Οκ στείλε γράμμα στον Σίλβα να του πεις τις απόψεις σου για την δημοκρατία...

Τι μ@|#$ες διαβάζω, συζήτηση κάνουμε για το πόσο γίνεται ότι γίνεται γιατί η Βραζιλία έπεσε σε καθεστώς φίμωσης ή αν αυτό που κάνουν το κάνουν για το καλό κάποιου νόμου. Σε φόρουμ βρίσκεσαι όχι σε κοινοβούλιο.

Κάπου πέταξες την ατάκα "Ο Έλον ας σεβαστεί την Δημοκρατία" και σου απάντησα ότι ο κόσμος δεν αποφάσισε κυριολεκτικά τίποτα από αυτά.

Θα στείλες εσύ γράμμα στον Μασκ να τους εξηγήσεις ποια ήταν η "λαική εντολή" και πως πρέπει να "σέβεται την δημοκρατία".

Ακούς εκεί "να σέβετε".... ποιος είσαι η Λαίδη;

Untitled-1.jpg.91a4cfb6ce88db8db70562397c5fabc6.jpg

Επεξ/σία από Diavolos666

• Super Moderators
10 minutes ago, dtk-386 said:

screenshot-451.png

Α θα είναι φρέσκο όποτε δεν βγήκε ακόμη ολόκληρο public. Δεν μπορώ να το κάνω ολόκληρο paste γιατί θα μας κράξουν…

Spoiler

«Η ελευθερία του λόγου είναι πολύ ενδιαφέρον πράγμα. Αποτελεί αγαπημένο θέμα συζήτησης ιδιαίτερα για ανθρώπους που γενικά δεν ενδιαφέρονται και πολύ για πολλές άλλες μορφές ελευθερίας, μολονότι πρόκειται για μια έννοια που, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει. Εχουμε ξαναμιλήσει γι’ αυτό: πλήρης «ελευθερία» του λόγου δεν υπάρχει σε καμία κοινωνία και σε κανένα πλαίσιο. Πάντα όπου ζουν άνθρωποι υπάρχουν κοινοί κανόνες, είτε εθιμικοί είναι είτε νομικοί, που ορίζουν τα όρια στο τι μπορούν και τι δεν μπορούν να λένε οι άνθρωποι όταν επικοινωνούν μεταξύ τους ή δημόσια. Σχεδόν πάντα δεν τους σκεφτόμαστε αυτούς τους κανόνες, επειδή είναι τόσο αυτονόητοι και γνωστοί, που είναι αόρατοι. Οταν σας γνωρίζω δεν μπορώ να αρχίσω να σας βρίζω. Δεν είναι αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά αυτή. Ούτε μπορώ να σας κατηγορώ ότι δολοφονήσατε τον Καίσαρα ή να ζητώ από τους παρευρισκομένους να σας λιντσάρουν. Κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές είναι παράνομες και θα πρέπει να οδηγήσουν στη σύλληψή μου. Κάποιες άλλες είναι απλά καταδικαστέες κοινωνικά. Αλλά απόλυτη «ελευθερία» δεν έχω εγώ, και δεν έχει και κανείς. 

Στις ΗΠΑ υπάρχει το «National Centre for Missing and Exploited Children»(ΝCMEC – αρκτικόλεξο!), ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός αντίστοιχος με το δικό μας «Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος μεταξύ άλλων παρακολουθεί και όλα τα social media για περιεχόμενο που έχει να κάνει με την εκμετάλλευση ή την κακοποίηση παιδιών. Οποτε εντοπίζει τέτοιο περιεχόμενο, ενημερώνει τις πλατφόρμες και αυτές είναι υποχρεωμένες να το εξετάσουν και να το κατεβάσουν το συντομότερο δυνατό. Χίλιες εξακόσιες εταιρείες του Διαδικτύου είναι μέλη του NCMEC – εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ, μάλιστα, είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να συνεργάζονται με αυτόν τον τρόπο με το NCMEC. Αλλά κι άλλες εταιρείες από άλλες χώρες επιλέγουν να είναι μέλη, καθότι έτσι μπορούν πιο αποτελεσματικά να εντοπίζουν τέτοιο παράνομο περιεχόμενο και να το αφαιρούν. Ολα τα social media που ξέρετε, όλα, είναι μέλη του NCMEC. Εκτός από ένα. Το Telegram.

Τις προάλλες η κυβέρνηση της Βραζιλίας έκοψε το Twitter (που πλέον αυτοαποκαλείται «Χ», αλλά αυτό είναι ένα όνομα που η στήλη, επικαλούμενη την ελευθερία του λόγου της, αρνείται να υιοθετήσει επειδή είναι χαζό) στη χώρα, μετά από μια πολύμηνη «μάχη» με τα στελέχη της. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, βλέπετε, έχει ζητήσει εδώ και καιρό από το Twitter να «κατεβάσει» λογαριασμούς οι οποίοι κατά την κρίση της και την τοπική νομοθεσία ανεβάζουν παράνομο περιεχόμενο. Η Βραζιλία είχε μεγάλο θέμα με τα fake news και την παραπληροφόρηση, εργαλεία που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο προηγούμενος πρόεδρος Ζαΐγ Μπολσονάρου – και χάρη στα οποία βρέθηκε και στην εξουσία. Ο Μπολσονάρου προσπάθησε να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών (που έχασε) και έκτοτε η κυβέρνηση ξεκίνησε μια μάχη με ένα Twitter πολύ απρόθυμο να βοηθήσει. Εδώ, βεβαίως, τίθεται ένα θέμα. Γιατί είναι ένα πράγμα να σου δείχνει μια ΜΚΟ λογαριασμούς και αναρτήσεις για trafficking παιδιών και να σου ζητάει να το κατεβάσεις αμέσως, και άλλο μια κυβέρνηση να σου δείχνει λογαριασμούς και αναρτήσεις πολιτικών αντιπάλων της. Σύμφωνοι. Από την άλλη, το Twitter έχει μια δυσανεξία στην αποδοχή των αιτημάτων της κυβέρνησης της Βραζιλίας, αλλά δεν έχει καμία δυσανεξία σε παρόμοια ή και πιο κραυγαλέα αιτήματα άλλων κυβερνήσεων, όπως της Τουρκίας ή της Ινδίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ό,τι πει η κυβέρνηση Ερντογάν ή η κυβέρνηση Μόντι κατεβαίνει πάραυτα. Στην Ινδία το Twitter κατέβασε ακόμα και αναρτήσεις με links σε ένα σοβαρό κι ακριβοδίκαιο ντοκιμαντέρ του BBC που ασκούσε κριτική στον Μόντι. Ο,τι ζητήσει η κυβέρνηση Λούλα, όμως, όχι μόνο δεν κατεβαίνει, αλλά ίσα ίσα ο ιδιοκτήτης του Twitter ανεβάζει λυσασσμένα, απειλειτικά και υβριστικά τουίτ εναντίον του αρμόδιου Βραζιλιάνου δικαστή προσωπικά. Αναρωτιέται κανείς πώς ένας τέτοιος χαλκέντερος υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου δεν απειλεί με αυτόν τον τρόπο και δικαστές ή πολιτικούς άλλων χωρών που έχουν απαγορεύσει τελείως το Twitter, όπως για παράδειγμα της (δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς της Tesla) Κίνας.»

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...