Προς το περιεχόμενο

Αγορές στην Αμερική

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι μου. Θα πάει φιλικό μου πρόσωπο στη Νέα Υόρκη και αναρωτιομουν τι συμφέρει να αγοραστεί από εκεί από είδη τεχνολογίας.

Κινητά,σκληροί δίσκοι, hardware γενικά. Είναι κάποια κατηγορία που είναι πραγματικα πολυ φθηνότερα από εδώ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κινητό δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να πάρεις από Αμερική γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μην λειτουργεί σωστά με το Ελληνικό δίκτυο. Να μην έχεις 5G πχ. Ψαξτο για την συσκευή που θες. 

Επίσης ξεχνάς και οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη. Αν πάθει κάτι, χαιρετίσματα. Πρέπει να βρεις την άκρη μόνος σου. Εκτός και αν η εταιρεία δίνει παγκόσμια εγγύηση, που μου φαίνεται δύσκολο.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1

Πραγματικά το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι προϊόντα Apple. Κοίταξε για Iphone και για MacBook. Για εγγύηση μην αγχώνεσαι γιατί έχουν 1 χρόνο παγκόσμια. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι ξεκλείδωτο το Iphone.

Μπορείς να κάνεις μια έρευνα να δεις τι σε συμφέρει. Το best buy και το walmart για unlocked κινητά και το microcenter για pc components έχουν και φυσικά καταστήματα όπου μπορείς να επισκεφτείς, αλλιώς μόνο online έχεις τις επιλογές του amazon και του newegg.

Στις τιμές που βλέπεις προσθέτεις σχεδόν 9% που είναι οι φόροι πολιτείας και πόλης, αν κάτι δηλαδή έχει 500 ευρώ θα το πληρώσεις 545 περίπου.

Τέλος μια συμβουλή που δίνω σε όσους κάνουν τέτοιες αγορές από ΗΠΑ, Ασία κτλ. Σκίστε τη συσκευασία και ανοίξτε τη συσκευή. Αποφεύγεις την μικρή πιθανότητα DOA αλλά και την μεγάλη να σε τσακώσουν στο τελωνείο με το που θα προσγειωθείς Ευρώπη. 

• Thanks 1

Οταν ειμουν εγω τα κινητά ειχαν περιπου 50€ διαφορα. τα κλειδωμένα ηταν σαφως πολυ φθηνοτερα... Τα μεγαλα (κουζινες πλυντήρια κλπ ηταν πολυ φθηνα) 

Εγω οταν ειχα παει το nintendo switch (2022) ειχε φαντασου καπου 150 ευρω πιο κατω απο ελλαδα και τα iphone,apple watch κ αυτα καπου στο 100αρι ... εγω θα ελεγα περα απο ειδη τεχνολογιας, πολυ χαμηλες τιμες εχουν τα ρουχα και τα παππουτσια. τα δινουν ολα σχεδον τζαμπα. με 30-40 ευρω μπορεις να παρεις 2 κοντομανικα μπλουζακια με γνωστα brands και σε καλη ποιοτητα. εγω εφερα τοτε απο αμερικη παρα πολλα τζιν και κοντομανικα για εμενα και 2 χρονια τωρα ειναι σαν καινουρια.

1 ώρα πριν, Hamurabi είπε

Καλησπέρα φίλοι μου. Θα πάει φιλικό μου πρόσωπο στη Νέα Υόρκη και αναρωτιομουν τι συμφέρει να αγοραστεί από εκεί από είδη τεχνολογίας.

Κινητά,σκληροί δίσκοι, hardware γενικά. Είναι κάποια κατηγορία που είναι πραγματικα πολυ φθηνότερα από εδώ;

Δεν ξέρεις τι χρειάζεσαι;

• Like 1

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν ξέρεις τι χρειάζεσαι;

Δεν ρώτησα να μου πει κάποιος τι χρειάζομαι.

Ρώτησα ποια κατηγορία tech προϊόντων είναι πολύ φθηνότερα εκεί.

Σας ευχαριστω όλους με καλύψετε.

Και ειδικα τον φίλο @Speculoos γιστι είχε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζομαι στο μήνυμα του.

1 ώρα πριν, alex.fentagin είπε

Εγω οταν ειχα παει το nintendo switch (2022) ειχε φαντασου καπου 150 ευρω πιο κατω απο ελλαδα και τα iphone,apple watch κ αυτα καπου στο 100αρι ... εγω θα ελεγα περα απο ειδη τεχνολογιας, πολυ χαμηλες τιμες εχουν τα ρουχα και τα παππουτσια. τα δινουν ολα σχεδον τζαμπα. με 30-40 ευρω μπορεις να παρεις 2 κοντομανικα μπλουζακια με γνωστα brands και σε καλη ποιοτητα. εγω εφερα τοτε απο αμερικη παρα πολλα τζιν και κοντομανικα για εμενα και 2 χρονια τωρα ειναι σαν καινουρια.

Κάποιες συγκεκριμένες μάρκες;ή ισχύει σε όλα;

• Haha 1

2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Μπορείς να κάνεις μια έρευνα να δεις τι σε συμφέρει. Το best buy και το walmart για unlocked κινητά και το microcenter για pc components έχουν και φυσικά καταστήματα όπου μπορείς να επισκεφτείς, αλλιώς μόνο online έχεις τις επιλογές του amazon και του newegg.

Στις τιμές που βλέπεις προσθέτεις σχεδόν 9% που είναι οι φόροι πολιτείας και πόλης, αν κάτι δηλαδή έχει 500 ευρώ θα το πληρώσεις 545 περίπου.

Τέλος μια συμβουλή που δίνω σε όσους κάνουν τέτοιες αγορές από ΗΠΑ, Ασία κτλ. Σκίστε τη συσκευασία και ανοίξτε τη συσκευή. Αποφεύγεις την μικρή πιθανότητα DOA αλλά και την μεγάλη να σε τσακώσουν στο τελωνείο με το που θα προσγειωθείς Ευρώπη. 

αφου το 5g δεν θα παιζει στην ευρωπη, για ποιο λογο του προτεινεις κινητα? κανα λαπτοπ ή ταμπλετ ναι

• Like 1

Ταξίδεψα φέτος στην Αμερική. Δε παρατήρησα κάτι που να είναι τόσο φθηνότερο ώστε να αξίζει να το φέρεις. Εκτός απο προϊόντα Apple, το 15 pro ξεκινάει από $999 στην Αμερική (συν sales tax που στη NYC είναι ~9% οπότε μειώνει το όφελος)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω ταξιδεψα πριν μερικες εβδομαδες και σε μαγαζια apple οι τιμες ειναι παρομοιες. Εγραψαν απο πανω τι αξιζει (αλυσιδες καταστηματων).

προσωπικα αγορασα μονο ρουχα παπουτσια απο ντοπιες ή καναδικες εταιριες που πραγματικα με γρηγορους υπολογισμους πληρωσα απο 50-70% φθηνοτερα. Ειδικα στα gap και nike ενιωθα λες και ψωνιζα απο...ιντερσπορ/αντμιραλ! Κλασσικα στις τιμες βιτρινας δε βαζουν φορο οποτε προσοχη (γενικα αυτο ισχυει ακομα και αν παρεις τυροπιτα)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...