Προς το περιεχόμενο

Ποια GPU να διαλεξω για αναβαθμιση ?

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από LouCi4er,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας, καταρχας παρακατω ειναι το τωρινο μου setup:

CPU: RYZEN 5 5600X

GPU: ASUS RX 5700 DUAL OC 8GB

RAM: 16GB Dual-Channel DDR4 2133MHz

MOTHERBOARD: MSI MAG B550 TOMAHAWK

PSU: BE QUIET 700W 80 PLUS GOLD

Εχει καιρο τωρα που οι drivers της καρτας γραφικων κρασαρουν στο ακυρο ή απλα κρασαρει ολο το pc ενω δεν ανεβαζει θερμοκρασια. Η προηγουμενη καρτα που ειχα ηταν της amd αλλα δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα οπως με την RX 5700. Ψαχνω μια νεα καρτα γραφικων για να αντικαταστησω την τωρινη μου και το budget μου ειναι μεχρι 350€ (προφανως αν υπαρχει κατι πιο φθηνο που να αξιζει δεν θα πω οχι).

Τα παιχνιδια που παιζω συνηθως ειναι τα νεα cod και μερικα νεα singleplayer παιχνιδια, και ολα αυτα σε 1080p οθονη η οποια ειναι πολυ καλη για την ωρα και δεν σχεδιαζω να την αλλαξω anytime soon.

Ειδα μια RX 7600 XT 16gb vram στα 335€ αλλα φοβαμαι μην μου κανει παλι τα ιδια προβληματα οπως η rx 5700 και σκεφτομουν κατι σε nvidia. Εσεις τι θα μου προτεινατε ? Ευχαριστω εκ των προτερων !

Επεξ/σία από Βαγγέλης Γουμπέρης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

RX 7700 XT

Λίγο εκτός budget φεύγει από τις τιμές που είδα. έχεις κάποιο συγκεκριμένο site που την είδες?

3 hours ago, Βαγγέλης Γουμπέρης said:

Λίγο εκτός budget φεύγει από τις τιμές που είδα. έχεις κάποιο συγκεκριμένο site που την είδες?

https://www.skroutz.gr/s/45713776/Sapphire-Radeon-RX-7700-XT-12GB-GDDR6-Pulse-Karta-Grafikon-11335-04-20G.html

12 ώρες πριν, Βαγγέλης Γουμπέρης είπε

Καλησπερα σας, καταρχας παρακατω ειναι το τωρινο μου setup:

CPU: RYZEN 5 5600X

GPU: ASUS RX 5700 DUAL OC 8GB

MOTHERBOARD: MSI MAG B550 TOMAHAWK

PSU: BE QUIET 700W 80 PLUS GOLD

Εχει καιρο τωρα που οι drivers της καρτας γραφικων κρασαρουν στο ακυρο ή απλα κρασαρει ολο το pc ενω δεν ανεβαζει θερμοκρασια. Η προηγουμενη καρτα που ειχα ηταν της amd αλλα δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα οπως με την RX 5700. Ψαχνω μια νεα καρτα γραφικων για να αντικαταστησω την τωρινη μου και το budget μου ειναι μεχρι 350€ (προφανως αν υπαρχει κατι πιο φθηνο που να αξιζει δεν θα πω οχι).

Τα παιχνιδια που παιζω συνηθως ειναι τα νεα cod και μερικα νεα singleplayer παιχνιδια, και ολα αυτα σε 1080p οθονη η οποια ειναι πολυ καλη για την ωρα και δεν σχεδιαζω να την αλλαξω anytime soon.

Ειδα μια RX 7600 XT 16gb vram στα 335€ αλλα φοβαμαι μην μου κανει παλι τα ιδια προβληματα οπως η rx 5700 και σκεφτομουν κατι σε nvidia. Εσεις τι θα μου προτεινατε ? Ευχαριστω εκ των προτερων !

Rx7600 (την απλή)η ρτχ 4060

Γενικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν αξίζει καμία κάρτα μεταξύ 300-400 ευρώ 

5 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Rx7600 (την απλή)η ρτχ 4060

Γενικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν αξίζει καμία κάρτα μεταξύ 300-400 ευρώ 

Ααα μαλιστα, καλες φαινονται αλλα θα προτιμουσα αν υπαρχει κατι με περισσοτερη vram διοτι πλεον τα 8gb νομιζω ειναι λιγα αλλα μπορει να υπερβαλω.

Αν θέλεις περισσότερη μνήμη σε entry lvl η 3060 με 12 gb είναι μονόδρομος. Ρίξε μια ματιά , όσο υπάρχει διαθέσιμη γιατί σταμάτησε η παραγωγή της , και δύσκολα θα ξαναδούμε μικρή κάρτα με πάνω από 8 gb μνήμη.

11 λεπτά πριν, evkar είπε

Αν θέλεις περισσότερη μνήμη σε entry lvl η 3060 με 12 gb είναι μονόδρομος. Ρίξε μια ματιά , όσο υπάρχει διαθέσιμη γιατί σταμάτησε η παραγωγή της , και δύσκολα θα ξαναδούμε μικρή κάρτα με πάνω από 8 gb μνήμη.

ποιο μοντελο θα προτεινες για την 3060 ? βλεπω πολλες καλες κριτικες για το μοντελο της gigabyte & msi. Γενικα για καρτες γραφικων ποιες εταιρειες να διαλεγω ?

45 λεπτά πριν, Βαγγέλης Γουμπέρης είπε

ποιο μοντελο θα προτεινες για την 3060 ? βλεπω πολλες καλες κριτικες για το μοντελο της gigabyte & msi. Γενικα για καρτες γραφικων ποιες εταιρειες να διαλεγω ?

Η ρτχ 3060 μπορεί να έχει περισσότερη μνήμη ραμ αλλά έχει χειρότερες επιδόσεις 👍 τα έξτρα 4gb ram δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αλλά άμα την βρεις σε λογική τιμή και σου χτυπάει άσχημα στο μάτι τα 8gb τότε πάω πάσο 😜

Τελικα βρηκα μια

1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Η ρτχ 3060 μπορεί να έχει περισσότερη μνήμη ραμ αλλά έχει χειρότερες επιδόσεις 👍 τα έξτρα 4gb ram δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αλλά άμα την βρεις σε λογική τιμή και σου χτυπάει άσχημα στο μάτι τα 8gb τότε πάω πάσο 😜

rtx 3060 με τα 12gb vram στα 300€ καινουργια, νομιζω ειναι καλη επιλογη τι λες ?

43 λεπτά πριν, Βαγγέλης Γουμπέρης είπε

Τελικα βρηκα μια

rtx 3060 με τα 12gb vram στα 300€ καινουργια, νομιζω ειναι καλη επιλογη τι λες ?

Μια χαρά τιμή 👍αν την βρεις λίγο φθηνότερα θα ήταν καλύτερα 

Δεν είναι και καμιά τρελή αναβάθμιση να πας από 5700 σε 3060. Καλύτερα να περιμένεις λίγο είτε Black friday προσφορές ή να βγουν τα μικρά Blackwell/RDNA4.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, ilos said:

Δεν είναι και καμιά τρελή αναβάθμιση να πας από 5700 σε 3060. Καλύτερα να περιμένεις λίγο είτε Black friday προσφορές ή να βγουν τα μικρά Blackwell/RDNA4.

Και μαλιστα με παλια καρτα που εχει μονο 15-18% καλυτερες επιδοσεις και αυτο θα ελεγα συζητησιμο. Ο Aten εκανε την καλυτερη προταση με την RX 7700XT αν δεν μπορει να περιμενει λιγους μηνες.

Επεξ/σία από benign

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και κάτι λίγο offtopic!

17 ώρες πριν, Βαγγέλης Γουμπέρης είπε

... Ψαχνω μια νεα καρτα γραφικων για να αντικαταστησω την τωρινη μου και το budget μου ειναι μεχρι 350€ (προφανως αν υπαρχει κατι πιο φθηνο που να αξιζει δεν θα πω οχι).

Είναι όντως οι μνήμες σου 2133Mhz ή δεν τις έχεις στην ονομαστική (ψηλότερη) συχνότητά τους; Αν είναι 2133Mhz εγώ θα έβαζα το 50αρικό για γρηγορότερες μνήμες ή και 70-80€ για 32GB!

Ενημερωτικά οι Ryzen έχουν μεγάλη εξάρτηση από την συχνότητα της μνήμης στις επιδόσεις τους.

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 1

25 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Και κάτι λίγο offtopic!

Είναι όντως οι μνήμες σου 2133Mhz ή δεν τις έχεις στην ονομαστική (ψηλότερη) συχνότητά τους; Αν είναι 2133Mhz εγώ θα έβαζα το 50αρικό για γρηγορότερες μνήμες ή και 70-80€ για 32GB!

Ενημερωτικά οι Ryzen έχουν μεγάλη εξάρτηση από την συχνότητα της μνήμης στις επιδόσεις τους.

Ναι σε αυτο εχεις δικιο πρεπει λιγο και τις ram να της αναβαθμισω της εχω παρατησει χαχαχ

1 ώρα πριν, ilos είπε

Το ξερω απλα επειδη βρηκα ατομο για να δωσω την τωρινη μου δεν θα με πειραζε να μην εχει πολυ περισσοτερη αποδοση απο την rx5700 ,αυτο που θελω ειναι το θεμα με τους οδηγους να σταματησει γιατι εχει γινει καθημερινοτητα 

Βρηκα επισης μια BIOSTAR RADEON RX6700XT 12GB OC στα 343 € λετε να ειναι καλυτερη επιλογη απο την 3060 ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...