Προς το περιεχόμενο

Υψηλές συγκεντρώσεις αλλόκοτων όσο και σπάνιων βακτηριδίων εντοπίστηκαν σε μελάνια τατουάζ που πωλούνταν στο Amazon


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Η ανακοίνωση ανάκλησης των συγκεκριμένων προϊόντων χαρακτηρίζει τους μικροοργανισμούς που εντοπίστηκαν "κίνδυνο για την υγεία".

Η Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια ότι ορισμένα μελάνια τατουάζ βρίθουν βακτηριδίων, τα οποία, από τη στιγμή που εισέρχονται στην επιδερμίδα, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, αλλεργικές αντιδράσεις και, προφανώς, μολύνσεις. Το χειρότερο είναι πως οι ετικέτες που διαβεβαιώνουν ότι τα μελάνια είναι αποστειρωμένα αποδεικνύονται αναξιόπιστες.

Η πρόσφατη ανάκληση τριών μελανιών για αυτή τη χρήση, από τον ίδιο κατασκευαστή, έρχεται να υπενθυμίσει το πόσο βάσιμες είναι οι ανησυχίες των αρμοδίων αρχών. Τα μελάνια, με βάση το νερό, προϊόντα της Sierra Stain, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν ένα αλλόκοτο σύνολο βακτηριδίων, τα οποία μάλιστα εντοπίστηκαν σε υψηλές συγκεντρώσεις, σύμφωνα με τους ελέγχους της FDA.

Ένα από τα επίμαχα προϊόντα, με την επωνυμία "Carolina Blue", περιείχε έναν πραγματικό μικροβιακό ζωολογικό κήπο, καθώς μέσα του εντοπίστηκαν έξι αλλόκοτα είδη βακτηριδίων. Ανάμεσά τους ένα το οποίο συχνά εντοπίζεται στο γαστρεντερικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή της βλένας που καλύπτει το έντερο (Citrobacter braakii), ένα υδρόβιο βακτήριο (Cupriavidus pauculus), καθώς και μια σειρά από άλλους μικροοργανισμούς που προκαλούν σε πρώτη ευκαιρία μολύνσεις (Citrobacter farmer, Achromobacter xylosoxidans, Ochrobactrum anthropi και Pseudomonas fluorescens). Όλα τα παραπάνω είναι βακτήρια τα οποία συνήθως δεν επιτίθενται στους ανθρώπους, όμως δεν θα διστάσουν να το κάνουν εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες, όπως για παράδειγμα αν τρυπώσουν μέσα σε άνθρωπο ο οποίος έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα δεύτερο μελάνι, με την επωνυμία "UV China Pink", περιείχε ένα ασυνήθιστο βακτήριο που εντοπίζεται στο έδαφος (Curtobacterium citreum/pusillum). Επίσης, ένα μελάνι με την επωνυμία "All Purpose Black" για κάποιο μυστήριο λόγο περιείχε το Acetobacter senegalensis, ένα βακτήριο το οποίο αρχικά εντοπίστηκε σε μάνγκο στη Σενεγάλη και χρησιμοποιείται για τη βιομηχανική παραγωγή ξυδιού σε χώρες με ασθενή οικονομία.

Και τα τρία μελάνια πωλούνταν στις ΗΠΑ μέσω του Amazon. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί μολύνσεις ή αλλεργικές αντιδράσεις που να σχετίζονται με τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όμως, η FDA επισημαίνει ότι οι αντιδράσεις σε μολυσμένα μελάνια ενδέχεται να αποδειχτούν δύσκολες στη διάγνωση. Οι μολύνσεις και οι δερματικές αντιδράσεις μπορούν να μοιάζουν με συνήθη εξανθήματα και αλλεργίες, ενώ κατά περίπτωση μπορεί να σχηματιστούν κόκκινα εξανθήματα στα σημεία έγχυσης του μελανιού, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές. Σε κάθε περίπτωση, οι μολύνσεις από μελάνια τατουάζ μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες ουλές.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο, στο περιοδικό Applied and Environmental Microbiology, ερευνητές της FDA ήλεγξαν 75 δείγματα μελανιών για τατουάζ και μόνιμο μακιγιάζ, από 14 κατασκευαστές. Από τα 75 μελάνια, τα 26 (ποσοστό 35%) διαπιστώθηκε ότι ήταν μολυσμένα με συνολικά 34 είδη βακτηρίων, πολλά από τα οποία ενείχαν τον κίνδυνο πρόκλησης ασθενειών. Ορισμένα από τα βακτήρια ήταν αναερόβια, το οποίο σημαίνει ότι δεν χρειάζονται οξυγόνο προκειμένου να αναπτυχθούν, γεγονός το οποίο συντείνει στο ότι θα μπορούσαν να εξαπλωθούν ανάμεσα στα στρώματα του δέρματος, όπου η περιεκτικότητα σε οξυγόνο είναι περιορισμένη. Μεταξύ των 40 μελανιών για τατουάζ, ειδικότερα, τα 9 (ποσοστό 9%) ήταν μολυσμένα. Στο σύνολο των δειγμάτων που ελέγχθηκαν, τα 49 έφεραν τη σήμανση "αποστειρωμένα" και, από αυτά, τα 16 (ποσοστό 33%) στην πραγματικότητα ήταν μολυσμένα.

Η ανακοίνωση ανάκλησης των προϊόντων αναφέρει ότι η κατασκευάστρια εταιρία, Sierra Stain, δεν λειτουργεί πλέον. Παρότι η εταιρία διατηρεί ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, δεν απάντησε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον εντοπισμό βακτηρίων στα προϊόντα της.

Η FDA συστήνει οι καταναλωτές να βρίσκονται σε εγρήγορση ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια των υλικών τατουάζ και των τεχνικών που χρησιμοποιούνται. Παράλληλα, ζητά από τους καλλιτέχνες να εργάζονται σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, τα οποία περιορίζουν τον κίνδυνο μολύνσεων.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η ασχημια με τα τατουαζ θα φανει οταν με το γηρας το δερμα κρεμαει αλλοιωνεται το σχημα τατουαζ, το εχω παρατηρησει σε 50-55 ετων γυναικες που απο τη φυση τους γερνανε πιο γρηγορα, και τα χρωματα δεν ειναι τοσο εντονα ζωηρα με τα χρονια

  • Like 16
  • Thanks 1
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, keysmith είπε

δεν ξέρω αλήθεια γιατί ο κόσμος κάνει (μόνιμα) τατουάζ.. 

Δεν έχει καμία λογική. Εδώ αγοράζεις ας πούμε ρολόι ή αυτοκίνητο ή παντελόνι και τη στιγμή που το αγοράζεις το λατρεύεις γιατί είναι "μοδάτο" και "cool". Ο,τι και να είναι σε μερικά χρόνια θα το έχεις βαρεθεί και ασφαλώς μπορείς να το αλλάξεις. Τι ρούχα φοράγαμε το 1990 τι το 2000 τι το 2010. Μπορείς να πάρεις παντελόνι και να πεις αυτό θα φοράω για ΠΑΝΤΑ; Οχι! 

Το ίδιο και με το τατουαζ. Κάποτε είχαν "συρματόπλεγμα" στα μπράτσα, μετά "λύκους" σε πανσέληνο, μετά tribal μετά έγχρωμα και άλλα πολλά δεν ξέρω γω.. ΟΛΑ μόδα! Πως μαρκάρεις τον εαυτό σου σε τέτοια δέσμευση που είναι ακατανόητο αλήθεια και τρελαίνομαι με νέους που δεν μπορούν να το δουν και κάνουν και κατι τεράστια πλέον ("μανίκια" και δεν ξέρω γω). Και όχι δεν βγαίνει καλά με laser δεν είναι το ίδιο. 

Παπου εσύ?🤣

Επεξ/σία από herbalife3
  • Like 6
  • Thanks 3
  • Confused 6
  • Sad 1
  • Haha 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

Η ασχημια με τα τατουαζ θα φανει οταν με το γηρας το δερμα κρεμαει αλλοιωνεται το σχημα τατουαζ, το εχω παρατηρησει σε 50-55 ετων γυναικες που απο τη φυση τους γερνανε πιο γρηγορα, και τα χρωματα δεν ειναι τοσο εντονα ζωηρα με τα χρονια

Έχεις δίκιο. Το δέρμα χωρίς τατουάζ δεν κρεμάει. Δείχνει πάντα όμορφο και αναλλοίωτο. 

Επεξ/σία από BLiTzER
  • Like 9
  • Thanks 5
  • Confused 3
  • Haha 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μελάνι για τατουάζ από το aliexpress να πάρουν, δεν θα έχει και τελωνείο.
~~~

Κάποτε αυτοί που είχαν τατουάζ ήταν είτε ναυτικοί είτε μόρτιδες και παρίες της κοινωνίας, ήταν και λίγο μαγκιά, δεν τους ένοιαζε η κοινωνία και τι θα πει ο κόσμος και ήταν και  πολύ λίγοι αυτοί που τα είχαν.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 με την παγκοσμιοποίηση που έφερε το διαδίκτυο έγιναν σούπα και γέμισε ο κόσμος τατουάζ με "νόημα", ότι και καλά το δικό του τατουάζ δεν είναι όπως όλα τα άλλα, το δικό του αποτελεί κάτι σημαντικό για τον ίδιο. Γέμισε ο τόπος με πανομοιότυπα τατουάζ και ο κάθε ένας να θεωρεί πως το δικό του είναι το αυθεντικό και οι άλλοι τον αντιγράφουν.

Σήμερα δεν ξέρω τι σκέφτεται κανείς κάνοντας τατουάζ, κανένας δεν είναι μοναδικός επειδή έκανε τατουάζ και δεν ξέρω τι κενά στην προσωπικότητα γεμίζει όταν αποτελεί μέθοδος "προσωπικής έκφρασης".

Τα άτομα με τατουάζ μου φέρνουν λίγο trash, ειδικά όταν βλέπω γυναίκα με τατουάζ, σκουλαρίκι στην μύτη και το φιλτράκι στο στόμα να στρίβει τσιγάρο, α πα πα. Περνάω από την απέναντι πλευρά του δρόμου μην δαγκώσει.

Δεν βλέπω γενικά πάρα πολύ κόσμο στην πραγματικότητα με τατουάζ, πιο πολύ ιντερνετικό τρικ είναι.

Προφανώς δεν με αφορά τι κάνει ο κάθε ένας στο σώμα του, δικαίωμά τους να τα κάνουν, δικαίωμά μας να μην μας αρέσουν και να έχουμε άποψη. Τι να κάνουμε, διαδίκτυο είναι εδώ.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 11
  • Confused 3
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, kalmik είπε

είναι απόρροια μιμητισμού, έλλειψης προσωπικότητας που κάποιοι προσπαθούν να αντισταθμίσουν με εξωτερικά στοιχεία, ανασφάλειας και όσων άλλων μπορούν να καταλογιστούν. 

Εξαιρετικό bashing για όσους καπνίζουν.

Το δανείζομαι. Μιλ μερσί. 

  • Like 11
  • Thanks 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί το insomnia ανεβάζει άρθρο για ανάκληση μελανιών τατουάζ από Amazon στην Αμερική? Ανεβάστε κανένα άρθρο για Intel και AMD Fanboys να γελάσουμε λίγο. Ή ακόμα καλύτερα iOS Vs Android 🤣

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διάβασα τατουάζ και θυμήθηκα τον κουμπάρο μου που πήγε να κάνει μόνος του μια νεκροκεφαλή και του βγήκε σαν το φαντασματάκι στο πακμαν.

😂😂😂😂

  • Haha 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...