Προς το περιεχόμενο

Cosmote υποβαθμιση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, πήγα από Nova 100 mbps, σε cosmote με 200αρα γραμμή και για 7 μήνες ήταν όλα super. Aπο την αρχή του καλοκαιριού ξεκίνησαν διακοπές  και επανεκκίνησεις του router. 

Ηρθε τεχνικός του ΟΤΕ, πήγε μόνο στο καφαο τους, και με πήρε τηλέφωνο στο κινητό και μου λεει "Δυστυχώς η γραμμή σας δεν υποστηρίζει 200 mbps και θα γίνει υποβάθμιση σε 100".

"Μα καλά για 7 μήνες την σήκωνε και ξαφνικά δεν την υποστηρίζει;" του λέω.

Μεχρι να γυρίσω σπίτι, μετά από μισή ώρα, το είχαν ήδη υποβαθμίσει σε 100 από μόνοι τους. Τους πήρα τηλέφωνο και απαίτησα να το γυρίσουν όπως ήταν αρχικά στα 200 όπως και έγινε,αλλα ακόμα κάνει διακοπές. Πιστεύω ένας σοβαρός λόγος ίσως είναι και η ζέστη, γιατί τα προβλήματα ξεκίνησαν με τις μεγάλες ζεστές 

Μπορώ να φύγω από την cosmote εφόσον δεν μου παρέχουν αυτά που είπαμε η θα πληρώσω penalty το υπόλοιπο του συμβουλαιου; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά για να σε κρατήσουν θα σου προτείνουν μείωση τιμής ή τουλάχιστον πρότεινε το εσύ? Στατιστικά της γραμμής επί νόβα έχουμε? Στατιστικά τώρα στο ΟΤΕ?  Η καμπίνα είναι ΟΤΕ, Νόβα ή Vodafone?  Περιοχή? 

15 ώρες πριν, athmich1 είπε

Λογικά για να σε κρατήσουν θα σου προτείνουν μείωση τιμής ή τουλάχιστον πρότεινε το εσύ? Στατιστικά της γραμμής επί νόβα έχουμε? Στατιστικά τώρα στο ΟΤΕ?  Η καμπίνα είναι ΟΤΕ, Νόβα ή Vodafone?  Περιοχή? 

45 λεπτά πριν, osfpgk7 είπε

Περιοχή Περιστέρι, το κουτί είναι του ΟΤΕ στα 80 μέτρα από το σπίτι. 

Όταν συνδέθηκα είχε κλειδώσει στα 205mbps, αλλά ο τεχνικός που είχε έρθει τότε μου είπε ότι η καλωδίωση της πολυκατοικίας είναι πολύ παλιά και καλό θα ήταν να περαστεί καινούργια γραμμή εξωτερικα. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε μου μπορεις να περασεις δικο σου καλωδιο , βεβαια θα τα χρεωθεις απο την τσεπη σου ,φωναζοντας δικο σου μαστορα ,ασχετα απο αυτο νομιζω στο Περιστερι σχεδον παντου εχουν περαστει οπτικες ινες .

Επεξ/σία από ICE-T

1 ώρα πριν, ICE-T είπε

φιλε μου μπορεις να περασεις δικο σου καλωδιο , βεβαια θα τα χρεωθεις απο την τσεπη σου ,φωναζοντας δικο σου μαστορα ,ασχετα απο αυτο νομιζω στο Περιστερι σχεδον παντου εχουν περαστει οπτικες ινες .

Ναι έχουν περάσει από την ΔΕΗ στις κολώνες. 

Αν περάσω δικό μου καλώδιο θα φτιάξει το πρόβλημα ή εννοεί ο ΟΤΕ ότι από το καφαο του, δεν το σηκώνει η γραμμή; 

Τα 205 τα είχε δει ο τεχνικός στον κατανεμητή ή στη πρίζα σου? Μπορείς να περάσεις δικό σου καλώδιο, αρκεί αυτό να είναι εύκολο να γίνει μιας και μιλάς για πολυκατοικία... επίσης να υποθέσω ότι τα σχετικά περί παράλληλης σύνδεσης, 1η  πρίζα και απομόνωση των υπολοίπων τα έχεις ήδη κάνει. Τα στατιστικά από του ρούτερ σχετικά με τον συγχρονισμό πως είναι? Έχει λάθη η γραμμή? Καλό θα ήταν να τα βλέπαμε ώστε να έχουμε μια εικόνα και ένα μπούσουλα...

Μπαίνεις στη σελίδα του ρούτερ (192.168....κάπως έτσι είναι η σελίδα) και κάπου θα έχει μια καρτέλα λογικά dsl status (η κάπως έτσι θα την λέει) όπου θα έχει τον συγχρονισμό, τον μέγιστο συγχρονισμό, τα λάθη κ.α.

Η γραμμή έχει πολλά σφάλματα - λάθη (crc fec errors) τα οποία επηρεάζουν την σταθερότητα, με αποτέλεσμα να κάνει λογικά επανεκκίνηση χάνοντας το συγχρονισμό.... πάμε αρχικά να δούμε τα εξής: α) πόσες πρίζες έχεις στο σπίτι? β) το ρούτερ το έχεις συνδεδεμένο στην 1η πρίζα (πρώτη πρίζα λέμε αυτή που έρχεται το καλώδιο από τον κατανεμητή στην είσοδο ή στο υπόγειο της πολυκατοικίας), γ) η πρίζα που έχεις συνδεδεμένο το ρούτερ εάν την ανοίξεις πόσα καλώδια έχει μέσα και πως είναι συνδεδεμένα (θέλουμε φωτογραφία όπως καταλαβαίνεις) , δ) βγάλε φωτογραφία και τις άλλες πρίζες τηλεφώνου ώστε να δούμε τα καλώδια, Ε) έχεις συναγερμό? 

Απαντάς και βλέπουμε...

Στις 30/8/2024 στις 1:56 ΜΜ, osfpgk7 είπε

Ναι έχουν περάσει από την ΔΕΗ στις κολώνες. 

Αν περάσω δικό μου καλώδιο θα φτιάξει το πρόβλημα ή εννοεί ο ΟΤΕ ότι από το καφαο του, δεν το σηκώνει η γραμμή; 

Μέχρι 400 μέτρα αν δεν έχει πρόβλημα η υπόγεια καλωδίωση (χαλκός), σηκώνει 100αρα , ακόμη και εδώ Ελλάδα που είναι σάπια τα υπόγεια καλώδια του παρόχου , αλλά εσένα προφανώς φταίει το καλώδιο εσωτερικά στην πολυκατοικία,με ένα 200αρη ευρώ βάζεις τεχνικό και σου βάζει cat7 FTP, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει σε αυτή την φάση αφού λες ότι έχουν περαστεί οπτικές στην κολώνα, οπότε κάνε λίγο υπομονή.

Στις 30/8/2024 στις 5:30 ΜΜ, osfpgk7 είπε

Σε speed test το ping δείχνει 13

Screenshot_20240830_172738.jpg

80 μέτρα απόσταση από την καμπίνα δεν είσαι, κοντά στα 180 μέτρα είσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...