Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Άγχος αποχωρισμού λέγεται. Το έχουν τα περισσότερα κουτάβια. Υποτίθεται το εκπαιδεύεις φεύγοντας στην αρχή για λίγο χρόνο και σταδιακά αυξάνεις την διάρκεια ώστε να καταλάβει ότι θα γυρίσεις. Εγώ ήμουν τυχερός και ο δικός μου δεν είχε τέτοιο θέμα αν και σαν μωρό φροντίζαμε πάντα να είναι κάποιος μαζί του. 

Ναι μου το είπε και ο κτηνίατρος. Τον εκπαιδεύουμε να φεύγουμε για λίγο ή να ακούει να παίρνω τα κλειδιά κ απλά να τα έχω στο χέρι μου χωρίς να φεύγω. Είναι η κόρη μου μαζί του, από τις 12 κ ύστερα. Επί της ουσίας 2 ώρες μένει μόνος. Απλά έχει προσκοληθεί σε εμένα περισσότερο και λίγο με άγχωσε το πρωινό εχθές και σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. 

1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

@ts 

Άγχος αποχωρισμού (separation anxiety) ειναι αυτο που του συμβαίνει. 

Θα σου έλεγα να το ψάξεις (googlάρεις) και να κάνεις τη σχετική εκπαίδευση. Αρχικά θα σου είναι δύσκολο αλλά είναι προς το καλό όλων (το δικό σου, του ζώου ή και των γειτόνων που αναφέρθηκαν). 

Αποτυχία σου τώρα σημαίνει πολύχρονη φθοροποιο ταλαιπωρία και συναισθηματική φόρτιση για ολους. Και δυστυχώς σου μιλάω εκ πείρας. 

Επίσης κοίτα να το μάθεις από μικρό να μετακινείται μέσα σε κουτί μεταφοράς, αυτοκίνητο, κλπ άσχετα αν νομίζεις ότι δεν θα χρειαστεί. 

Του έχω πάρει τσαντούλα (σπιτάκι) μεταφοράς και τον παίρνω μαζί έξω, στα ψώνια, στον καφέ, σε φίλους. Είναι υπάκουος και καλός χαρακτήρας. Προσπαθούμε να τον εκπαιδεύσουμε - έχω διαβάσει ναι. Αλλά θέλει χρόνο. Κ στο ενδιάμεσο στεναχωριόμαστε να κλαίει!  Σε ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, XENIAKIM είπε

Στεναχωριέμαι τόσο πολύ, φοβάμαι μην του συμβεί κάτι.

Ετσι κανουν τα κουταβια.
Λεγεται αγχος αποχωρισμου.
Αν επιμεινει,πρεπει να εκπαιδευτει.

Οσο και να κλαιει , ειδικα το βραδυ που μπορει να μενει μονο του , δε θα πηγαινεις να το παρηγορεις , το ιδιο και οταν φευγεις .

4 ώρες πριν, XENIAKIM είπε

Δεν ενοχλείται κανείς, όλοι τριγύρω στα σπίτια έχουν σκυλάκια που άλλα κλαίνε άλλα γαυγίζουν.. δεν παραπονιέται κανείς. 

Το οτι δε μιλαει κανεις , δε σημαινει οτι δεν ενοχλουνται.
Εχεις ηδη ξεκινησει λαθος .

• Like 3
Δημοσ.

παλι καλα που έθεσες εδω μεσα τον προβληματισμό σου για το σκυλο και οχι στο fb 

θα έτρωγες τετοιο μπουλιγκ που τον αφηνεις μονο σπιτι που δεν θα ηξερες απο που να κάνεις...

• Like 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ετσι κανουν τα κουταβια.
Λεγεται αγχος αποχωρισμου.
Αν επιμεινει,πρεπει να εκπαιδευτει.

Οσο και να κλαιει , ειδικα το βραδυ που μπορει να μενει μονο του , δε θα πηγαινεις να το παρηγορεις , το ιδιο και οταν φευγεις .

Το οτι δε μιλαει κανεις , δε σημαινει οτι δεν ενοχλουνται.
Εχεις ηδη ξεκινησει λαθος .

Έχεις δίκιο σε αυτό, φυσικά και δεν σημαίνει οτι δεν τους ενοχλεί, εμάς τους ίδιους θα μπορούσε να ενοχλεί, το λέω με την ένοια ότι γνωριζόμαστε με τα σπίτια διπλα και απέναντι που ενδεχομένως να τον ακούνε, απλώς και εκείνοι έχουν ατίθασα σκυλάκια ή γκρινιάρικα και προσωπικά πραγματικά και που τα ακούω δεν με ενοχλούν! Θεωρώ πως αν είχαν θέμα θα μου το έλεγαν, εξάλλου έχει γίνει 2 φορές, 1 εχθές και 1 σήμερα. Θα δω πως θα το κάνω μήπως δουλέψω από το σπίτι για να μπορέσω έστω καμιά βδομάδα να τον εκπαιδέυσω λίγο πιο εντατικά ενω είμαι μέσα στο σπίτι. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, XENIAKIM είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό, φυσικά και δεν σημαίνει οτι δεν τους ενοχλεί, εμάς τους ίδιους θα μπορούσε να ενοχλεί, το λέω με την ένοια ότι γνωριζόμαστε με τα σπίτια διπλα και απέναντι που ενδεχομένως να τον ακούνε, απλώς και εκείνοι έχουν ατίθασα σκυλάκια ή γκρινιάρικα και προσωπικά πραγματικά και που τα ακούω δεν με ενοχλούν! Θεωρώ πως αν είχαν θέμα θα μου το έλεγαν, εξάλλου έχει γίνει 2 φορές, 1 εχθές και 1 σήμερα. Θα δω πως θα το κάνω μήπως δουλέψω από το σπίτι για να μπορέσω έστω καμιά βδομάδα να τον εκπαιδέυσω λίγο πιο εντατικά ενω είμαι μέσα στο σπίτι. 

Μηπως ακούει και τα άλλα σκυλιά και κλαίει και το δικό σας;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dkstopo είπε

παλι καλα που έθεσες εδω μεσα τον προβληματισμό σου για το σκυλο και οχι στο fb 

θα έτρωγες τετοιο μπουλιγκ που τον αφηνεις μονο σπιτι που δεν θα ηξερες απο που να κάνεις...

Έχω πάθει κ έχω μάθει..μόνο φιλόζωοι δεν είναι όλοι αυτοί στο Facebook..έχω προσπαθήσει άπειρες φορές να βοηθήσω και με τροφές και με ότι έχει χρειαστεί..σαν αίρεση φέρονται! 

3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Το σκυλί από πού σας ήρθε; Υιοθεσία από καταφύγιο;

Μας ήρθε από την αδελφή του άντρα μου που γέννησε η σκυλίτσα της. 

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, XENIAKIM said:

Μας ήρθε από την αδελφή του άντρα μου που γέννησε η σκυλίτσα της. 

τόσα αδέσποτα διαθέσιμα και τόση αδιαφορία να μην στειρώνετε τα κατοικίδια.

αίρεση λες και συ τους φατσμπουκικούς αλλά αίρεση λέω και γω τους ρατσάτους που αναπαράγουν.

φυσικά άλλα likes θα πάρει το ρατσάτο μαλτεζάκι.

μη μας πουν και χωριάτες με το "καχεκτικό άρρωστο"  αδεσποτάκι

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μηπως ακούει και τα άλλα σκυλιά και κλαίει και το δικό σας;

Όσο είμαστε μαζί, δεν αντιδρά στα άλλα σκυλάκια, μόνο καμιά φορά άμα γαυγίζουν για ώρα πετάει κ αυτός ένα γαβ! 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, XENIAKIM είπε

Θεωρώ πως αν είχαν θέμα θα μου το έλεγαν,

Να μην το θεωρεις.
Δεν υπαρχουν σπιτια χωρις σκυλια τριγυρω;
Και εγω ενοχλουμαι με τους γειτονες και τα σκυλια τους, που περνανε και πολλες ωρες στις αυλες,αλλα ειτε επειδη δε θελω να ερθω σε κοντρα,ειτε απο ευγενεια γενικα,δεν μιλαω , μεχρι να φτασει στο απροχωρητο γενικα η φασαρια τους.

Εχω ο ιδιος 2 σκυλια και 3 γατια μεσα στο σπιτι,αλλα τα δικα μου δε γαυγιζουν, μονο ο ενας οταν καποιος ερθει στην πορτα μας.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

τόσα αδέσποτα διαθέσιμα και τόση αδιαφορία να μην στειρώνετε τα κατοικίδια.

αίρεση λες και συ τους φατσμπουκικούς αλλά αίρεση λέω και γω τους ρατσάτους που αναπαράγουν.

φυσικά άλλα likes θα πάρει το ρατσάτο μαλτεζάκι.

μη μας πουν και χωριάτες με το "καχεκτικό άρρωστο"  αδεσποτάκι

Έχω ένα αδεσποτάκι στον κήπο μου , είναι 12 χρονών πλέον. Κ ένα ακόμα ημίαιμο γκριφόν που το βρήκα στο δρόμο στα Μέγαρα ένω έκανα δουλειά - αυτή την έχει η μητέρα μου 5 χρόνια τωρα και ειναι το πιο καλο σκυλι που θα εχετε συναντησει. Αγαπάμε τα ζωάκια. Κ ο δικός μου εδώ δεν είναι αναπαραγωγή ράτσα, όπως το εννοείτε εσείς. Και σε ότι αφορά αυτό που είπα για αίρεση ναι, έχω δεχτεί τρομερή επίθεση γιατι έκανα καλό, που προφανώς τους έβγαζε άχρηστους. Γνωρίζετε ότι έχω παρευρεθεί σε συγκέντρωση που οργάνωναν με σκοπό να διασώσουν ένα αδέσποτο και ήμουν μόνο εγώ κ 1 ακόμα κύριος? .. πως να τους χαρακτηρίσω? φιλόζωοι πάντως ΔΕΝ είναι. 

6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Να μην το θεωρεις.
Δεν υπαρχουν σπιτια χωρις σκυλια τριγυρω;
Και εγω ενοχλουμαι με τους γειτονες και τα σκυλια τους, που περνανε και πολλες ωρες στις αυλες,αλλα ειτε επειδη δε θελω να ερθω σε κοντρα,ειτε απο ευγενεια γενικα,δεν μιλαω , μεχρι να φτασει στο απροχωρητο γενικα η φασαρια τους.

Εχω ο ιδιος 2 σκυλια και 3 γατια μεσα στο σπιτι,αλλα τα δικα μου δε γαυγιζουν, μονο ο ενας οταν καποιος ερθει στην πορτα μας.

Ναι, σωστά. θα φροντίσω από αύριο να μην μενει μονος,,θα δω πως θα το κάνω..

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...