XENIAKIM Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Καλημέρα σας, Πρόσφατα ήρθε στην οικογένειά μας ένα κουτάβι μαλτέζ 3 μηνών. Η ερώτησή μου είναι η εξής : όταν φέυγουμε για τη οδυελιά μας, κλαίε και παραπονιέται, αυτό θα το κάνει συνεχόμενα σε όλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι να γυρίσουμε? Στεναχωριέμαι τόσο πολύ, φοβάμαι μην του συμβεί κάτι. Είναι βέβαια σε χώρο άνετο, περιορισμένο μεν αλλά άνετο - είναι 20 τετραγωνικά, έχει το νερό του, τα παιχίδια του, την πάνα του και τη δροσιά του! Αλλά όταν τον βλέπω φεύγοντας με το μουτράκι εκεί να με κοιτάει και να κλαίει..δεν ξέρω τι να κάνω.. θα του περάσει? Πόσο καιρό χρειάζεται να συνηθίσει τη ρουτίνα αυτή της πρωινής απουσίας μας? Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του?
afentiko Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Θα μαθει οπως το ειπες. Πρεπει να δειχνεις πληρη αδιαφορια σε αυτα τα κλαματα. Αν οταν πας να φυγεις και αρχισει να κλαιει εσυ ξανα γυριζεις πισω να το χαιδεψεις κλπ θα μαθει οτι καθε φορα που κλαψουριζει θα παιρνει αυτο που θελει (την προσοχη σου δλδ). Καλο θα ηταν τωρα στις αρχες για λιγες βδομαδες το βραδυ που πεφτετε για υπνο παλι να το περιοριζετε σε ενα αλλο δωματιο, μονο του, χωρις να σας βλεπει και να εχει επαφη μαζι σας καθ'ολο το βραδυ. Θα κλαιει και παλι, αλλα θα πρεπει να αντισταθειτε να του δωσετε σημασια οσο κλαιει. Μετα απο λιγο καιρο θα σταματησει γιατι θα συνηθισει στο να ειναι μονο του και στο οτι δε φευγεις για παντα αλλα θα σε ξανα δει 3 1
XENIAKIM Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου Αυτό κάνω, τον αγνοώ αλλά στεναχωριέμαι πολύ! Καθυσιχάζομαι τουλάχιστον με αυτά που γράφεις. Εύχομαι να του περάσει γρήγορα ! Είναι τόσο καλός! Σε ευχαριστώ που απάντησες. 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Βάλτε κάμερα να το παρακολουθείτε. Ναι, θα το κάνω σήμερα το απόγευμα!!! 6 λεπτά πριν, afentiko είπε Θα μαθει οπως το ειπες. Πρεπει να δειχνεις πληρη αδιαφορια σε αυτα τα κλαματα. Αν οταν πας να φυγεις και αρχισει να κλαιει εσυ ξανα γυριζεις πισω να το χαιδεψεις κλπ θα μαθει οτι καθε φορα που κλαψουριζει θα παιρνει αυτο που θελει (την προσοχη σου δλδ). Καλο θα ηταν τωρα στις αρχες για λιγες βδομαδες το βραδυ που πεφτετε για υπνο παλι να το περιοριζετε σε ενα αλλο δωματιο, μονο του, χωρις να σας βλεπει και να εχει επαφη μαζι σας καθ'ολο το βραδυ. Θα κλαιει και παλι, αλλα θα πρεπει να αντισταθειτε να του δωσετε σημασια οσο κλαιει. Μετα απο λιγο καιρο θα σταματησει γιατι θα συνηθισει στο να ειναι μονο του και στο οτι δε φευγεις για παντα αλλα θα σε ξανα δει Αυτό κάνω, τον αγνοώ αλλά στεναχωριέμαι πολύ! Καθυσιχάζομαι τουλάχιστον με αυτά που γράφεις. Εύχομαι να του περάσει γρήγορα ! Είναι τόσο καλός! Σε ευχαριστώ που απάντησες. (δεν ξερω να απανταω εδω ! θα μαθω κ εγω 😆) 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Βάλτε κάμερα να το παρακολουθείτε. Ναι, θα το κάνω σήμερα!!! 1
afentiko Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, XENIAKIM είπε Αυτό κάνω, τον αγνοώ αλλά στεναχωριέμαι πολύ! Καθυσιχάζομαι τουλάχιστον με αυτά που γράφεις. Εύχομαι να του περάσει γρήγορα ! Είναι τόσο καλός! Σε ευχαριστώ που απάντησες. Είναι δύσκολο γιατί μας βγαίνει εκ φύσεως να αντιμετοπίζουμε τον σκύλο σαν άνθρωπο , που δεν είναι και δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα σαν άνθρωπος. Υπομονή, ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος. Όσο πιο αυστηρή και συνεπής είσαι στην αδιαφορία στο κλάμα του τόσο πιο γρήγορα θα συνηθίσει. Είναι πλάσματα της επανάληψης και της ρουτίνας. Κάθε μέρα θα κλαίει όλο και λιγότερο. Α και όταν θα επστρέφεις σπίτι και αυτό θα κάνει σαν τρελό από τη χαρά του, πάλι μη του δώσεις απευθείας σημασία. Μην το κοιτάξεις, μη του μιλήσεις, μη το αγγίξεις ακόμα και πάνω σου να πηδάει. Περίμενε 5 λεπτά να ηρεμήσει και μετά χάιδεψε το. Έτσι θα στρώσει πιο ήσυχη συμπεριφορά γενικότερα. 1
XENIAKIM Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, afentiko είπε Είναι δύσκολο γιατί μας βγαίνει εκ φύσεως να αντιμετοπίζουμε τον σκύλο σαν άνθρωπο , που δεν είναι και δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα σαν άνθρωπος. Υπομονή, ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος. Όσο πιο αυστηρή και συνεπής είσαι στην αδιαφορία στο κλάμα του τόσο πιο γρήγορα θα συνηθίσει. Είναι πλάσματα της επανάληψης και της ρουτίνας. Κάθε μέρα θα κλαίει όλο και λιγότερο. Α και όταν θα επστρέφεις σπίτι και αυτό θα κάνει σαν τρελό από τη χαρά του, πάλι μη του δώσεις απευθείας σημασία. Μην το κοιτάξεις, μη του μιλήσεις, μη το αγγίξεις ακόμα και πάνω σου να πηδάει. Περίμενε 5 λεπτά να ηρεμήσει και μετά χάιδεψε το. Έτσι θα στρώσει πιο ήσυχη συμπεριφορά γενικότερα. Ναι αυτό το τηρώ..για να δούμε! 🌝 1
Tsino Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Ότι σου λέει το αφεντικό, να το ακολουθήσεις γιατί αν όχι και μεγαλώσει θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Τώρα που είναι μικρό θα μάθει γρήγορα. Υπομονή και να είσαι συνεπής σε αυτό που πρέπει να κάνεις... 1
XENIAKIM Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 7 λεπτά πριν, Tsino είπε Ότι σου λέει το αφεντικό, να το ακολουθήσεις γιατί αν όχι και μεγαλώσει θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Τώρα που είναι μικρό θα μάθει γρήγορα. Υπομονή και να είσαι συνεπής σε αυτό που πρέπει να κάνεις... Πολύ χαίρομαι, υπομονη τι να κανουμε! Μόλις τώρα, XENIAKIM είπε Πολύ χαίρομαι, υπομονη τι να κανουμε! 8 λεπτά πριν, Tsino είπε Ότι σου λέει το αφεντικό, να το ακολουθήσεις γιατί αν όχι και μεγαλώσει θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Τώρα που είναι μικρό θα μάθει γρήγορα. Υπομονή και να είσαι συνεπής σε αυτό που πρέπει να κάνεις... Είναι τόσο μικρός και καλός! Δεν θέλω να κλαίει!! Αλλά αφού πρέπει έτσι για να μάθει, θα το τηρησω.
XENIAKIM Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε Εγώ από την άλλη θα μιλήσω για την περίπτωση που παίρνουν σκυλιά, τα παρατάνε στα σπίτια τους / βεράντες γιατί έχουν δουλείες κ καλά κάνουν κ έχουν και αυτά ΦΥΣΙΚΑ φωνάζουν και ενοχλούν τους πάντες γιατι απλά ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ Κ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ. Οπότε ερχόμαστε στο ερώτημα. Γιατί να πάρεις σκυλί όταν το παρατάς 10 ώρες την ημέρα κάθε μέρα ???? Δεν τον παρατάμε 10 ώρες, 5-6 ώρες είναι μόνος του. Και 10 λεπτά να λείψω έτσι κάνει. Και μπάνιο που μπάινω να κάνω κλαίει. Δεν είμαστε ασυνείδητοι. Έχουμε όλη την αγάπη και τη φροντίδα να του προσφέρουμε. Αλλά πρέπει και να δουλεψουμε. Τι να κάνουμε, να ήμασταν εισοδηματίες να μην χρειαζόταν να εργαστούμε ! Αυτό δεν μας καταργεί το δικαίωμα σε ένα κατοικίδιο. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Αλλά δεν ήταν απαραίτητο. Μόλις τώρα, XENIAKIM είπε Δεν τον παρατάμε 10 ώρες, 5-6 ώρες είναι μόνος του. Και 10 λεπτά να λείψω έτσι κάνει. Και μπάνιο που μπάινω να κάνω κλαίει. Δεν είμαστε ασυνείδητοι. Έχουμε όλη την αγάπη και τη φροντίδα να του προσφέρουμε. Αλλά πρέπει και να δουλεψουμε. Τι να κάνουμε, να ήμασταν εισοδηματίες να μην χρειαζόταν να εργαστούμε ! Αυτό δεν μας καταργεί το δικαίωμα σε ένα κατοικίδιο. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Αλλά δεν ήταν απαραίτητο. Δεν ενοχλείται κανείς, όλοι τριγύρω στα σπίτια έχουν σκυλάκια που άλλα κλαίνε άλλα γαυγίζουν.. δεν παραπονιέται κανείς. 2
gizaha Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 42 λεπτά πριν, XENIAKIM είπε Δεν ενοχλείται κανείς, όλοι τριγύρω στα σπίτια έχουν σκυλάκια που άλλα κλαίνε άλλα γαυγίζουν.. δεν παραπονιέται κανείς. Το ποιος ενοχλείται δεν θα το κρίνουμε εμεις όπως μας συμφέρει. Δεν παραπονιέται κανεις αλλά όλοι ενοχλούνται. Είστε βάρος στην κοινωνία. 4 1 2
XENIAKIM Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, gizaha είπε Το ποιος ενοχλείται δεν θα το κρίνουμε εμεις όπως μας συμφέρει. Δεν παραπονιέται κανεις αλλά όλοι ενοχλούνται. Είστε βάρος στην κοινωνία. Σας ευχαριστώ πολύ! Το ποιός κρίνει νομίζω είναι ξεκάθαρο από την απάντησή σας. 1 1
sphinxgr Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, XENIAKIM είπε Έχουμε όλη την αγάπη και τη φροντίδα να του προσφέρουμε. Αλλά πρέπει και να δουλεψουμε. Τι να κάνουμε, να ήμασταν εισοδηματίες να μην χρειαζόταν να εργαστούμε ! Αυτό δεν μας καταργεί το δικαίωμα σε ένα κατοικίδιο. To ότι κάποιος έχει δικαιώματα, δεν αναιρεί το ότι έχει και υποχρεώσεις. ΝΑΙ είναι δικαίωμα του καθενός να έχει σκύλο. Είναι σαφέστατη κ ξεκάθαρη υποχρέωση του παράλληλα, να έχει όσα λεφτά απαιτηθούν για τη διάρκεια της ζωής του - τα οποία δεν είναι λίγα, να τηρεί τους κανόνες που υπάρχουν για ησυχία και παράλληλα να μην αφήνει το ζώο για ατελείωτες ώρες μόνο του "γιατί δεν γίνεται αλλιώς". Τα ζώα θέλουν χρόνο, βόλτες και συντροφιά. Τέλος είναι υποχρέωση του να μην μετανιώσει κατόπιν εορτής, ότι δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του και απλά να μην τις τηρεί ή να το παρατήσει στους δρόμους όπως κάνουν πολλοί. Οπότε είναι δικαίωμα, αλλά όχι για όσους δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις που φέρει αυτό το δικαίωμα. Και τώρα ψάχνουμε γιατί φωνάζει το ζώο όταν το παρατάνε μόνο του κ ειδικά μωρό... Τι να κάνει? Εχει γεννηθεί για να μένει κλεισμένο σε ενα δωμάτιο μέχρι να αξιωθεί να δει άνθρωπο? Βασανίζεται και κλαίει. Έχω δικαιώματα = έχω και υποχρεώσεις. Επεξ/σία 29 Αυγούστου από sphinxgr 4
XENIAKIM Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε To ότι κάποιος έχει δικαιώματα, δεν αναιρεί το ότι έχει και υποχρεώσεις. ΝΑΙ είναι δικαίωμα του καθενός να έχει σκύλο. Είναι σαφέστατη κ ξεκάθαρη υποχρέωση του παράλληλα, να έχει όσα λεφτά απαιτηθούν για τη διάρκεια της ζωής του, να τηρεί τους κανόνες που υπάρχουν για ησυχία και παράλληλα να μην αφήνει το ζώο για ατελείωτες ώρες μόνο του "γιατί δεν γίνεται αλλιώς". Έχω δικαιώματα = έχω και υποχρεώσεις. Όλα αυτά τα τηρώ. Και όχι, δεν ενοχλώ κανέναν, εκεί που μένω δεν υπάρχει κανένα θέμα, γνωριζόμαστε όλοι.Όλοι είναι στις δουλείες τους αυτές τις ώρες και όταν επιστρέφουν 5 και 6 το απογευμα έχω ήδη επιστρέψει από τις 2. Ούτε τις ώρες κοινής ησυχίας παραβιάζω. Το θέμα μου όμως δεν είναι όλο αυτό το άσχετο που συζητάμε τώρα, το θέμα μου είναι η ανησυχία που τυχόν προκαλείται στο σκυλάκι αυτές τις ώρες που λείπω.
kax54638 Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Άγχος αποχωρισμού λέγεται. Το έχουν τα περισσότερα κουτάβια. Υποτίθεται το εκπαιδεύεις φεύγοντας στην αρχή για λίγο χρόνο και σταδιακά αυξάνεις την διάρκεια ώστε να καταλάβει ότι θα γυρίσεις. Εγώ ήμουν τυχερός και ο δικός μου δεν είχε τέτοιο θέμα αν και σαν μωρό φροντίζαμε πάντα να είναι κάποιος μαζί του. 1 1
haris_216 Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου @ts Άγχος αποχωρισμού (separation anxiety) ειναι αυτο που του συμβαίνει. Θα σου έλεγα να το ψάξεις (googlάρεις) και να κάνεις τη σχετική εκπαίδευση. Αρχικά θα σου είναι δύσκολο αλλά είναι προς το καλό όλων (το δικό σου, του ζώου ή και των γειτόνων που αναφέρθηκαν). Αποτυχία σου τώρα σημαίνει πολύχρονη φθοροποιο ταλαιπωρία και συναισθηματική φόρτιση για ολους. Και δυστυχώς σου μιλάω εκ πείρας. Επίσης κοίτα να το μάθεις από μικρό να μετακινείται μέσα σε κουτί μεταφοράς, αυτοκίνητο, κλπ άσχετα αν νομίζεις ότι δεν θα χρειαστεί. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις