Προς το περιεχόμενο

Work from home και βασικη γυμναστικη

Prasino Mantarinh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας, θα μπω στο ψητο, εχει 6 μηνες που ξεκινησα δουλεια απο το σπιτι, πριν το καλοκαιρι ειχα 7κ-10κ βηματα απο περματημα, τωρα με το ζορι 2000. Και τελευταια μετα την κουραση της δουλειας πεφτω ξαπλωνω λιγο και παει την χασαμε την ημερα. 

Οποτε εναλλακτικη λυση, να σημειωσω εχω μικρο δωματιο. Σκεφτομαι να παρω ενα stepper, τουλαχιστον να κανω βηματα 5 λεπτα ανα ωρα (δηλαδη την ωραπου σκεφτομαι ή σχεδιαζω κατι στο μυαλο μου εν ωρα δουλειας). Αξιζει να παω σε κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/30043524/Mini-Stepper-me-Lasticha-Ekgymnasis-kai-LCD-Othoni.html ? ή μεσα στον μηνα θα χαλασει οποτε να επενδυσω καλυτερα για mini διαδρομος. 

Επισης οσοι ειστε WFH πως την παλευεται με την γυμναστικη?

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάω για μια ωρίτσα τρέξιμο σε στάδιο ή δρόμο με λίγη κίνηση, νωρίς το πρωί πριν αρχίσω δουλειά, και εκάστοτε κάνα γυμναστήριο.

Επειδή είσαι ήδη τόσες ώρες μέσα, θα πρότεινα να κάνεις δραστηριότητες εκτός σπιτιού και για ψυχολογικούς λόγους.

• Like 8

Στο διάλειμμα σου, μπορείς να βγαίνεις να περπατάς. Το ότι δουλεύεις από το σπίτι δε σημαίνει ότι πρέπει ακόμα και στο διάλειμμα να είσαι στο σπίτι. 

Επίσης μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα να περπατάς το πρωί πριν πιάσεις δουλειά. 

Αν και νομίζω η καλύτερη λύση, εφόσον σε παίρνει οικονομικά, είναι να γραφτείς σε κάποιο πρόγραμμα. Θα το έχεις πληρώσει και θα έχεις δικαιολογία να πεις, ας ξαπλώσω λίγο σήμερα και πάω αύριο 

• Like 1

3 hours ago, christos4 said:

Στο διάλειμμα σου, μπορείς να βγαίνεις να περπατάς. Το ότι δουλεύεις από το σπίτι δε σημαίνει ότι πρέπει ακόμα και στο διάλειμμα να είσαι στο σπίτι. 

Επίσης μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα να περπατάς το πρωί πριν πιάσεις δουλειά. 

Αν και νομίζω η καλύτερη λύση, εφόσον σε παίρνει οικονομικά, είναι να γραφτείς σε κάποιο πρόγραμμα. Θα το έχεις πληρώσει και θα έχεις δικαιολογία να πεις, ας ξαπλώσω λίγο σήμερα και πάω αύριο 

Το δοκιμασα λιγο να βγω εξω στο διαλλειμα και νιωθω πως βγαινω πολυ "εκτος ροης" και χρειαζομαι κανα μισαωρο + να ξανα γυρισω, δε ξερω πως να το εξηγησω. 

Δυστηχως στο χωριο με 1 γυμναστηριο και τα προγραμματα να τρεχουν μονο το πρωι που δουλευω ειναι δυσκολο... 

5 hours ago, subdee said:

Εγώ πάω για μια ωρίτσα τρέξιμο σε στάδιο ή δρόμο με λίγη κίνηση, νωρίς το πρωί πριν αρχίσω δουλειά, και εκάστοτε κάνα γυμναστήριο.

Επειδή είσαι ήδη τόσες ώρες μέσα, θα πρότεινα να κάνεις δραστηριότητες εκτός σπιτιού και για ψυχολογικούς λόγους.

Γενικα ξυπναω κυριολεκτικα 10-15 λεπτα πριν ξεκινησει το stand-up 😅 Προσπαθω να φτιαξω το προγραμμα υπνου μου για να ξυπνησω 1-2 ωρες πριν την δουλεια αλλα δεν εχει πετυχει. Με πιανει δυσκολα ο υπνος οποτε ναι .. 

11 ώρες πριν, Prasino Mantarinh είπε

Καλησπερα σας, θα μπω στο ψητο, εχει 6 μηνες που ξεκινησα δουλεια απο το σπιτι, πριν το καλοκαιρι ειχα 7κ-10κ βηματα απο περματημα, τωρα με το ζορι 2000. Και τελευταια μετα την κουραση της δουλειας πεφτω ξαπλωνω λιγο και παει την χασαμε την ημερα. 

Οποτε εναλλακτικη λυση, να σημειωσω εχω μικρο δωματιο. Σκεφτομαι να παρω ενα stepper, τουλαχιστον να κανω βηματα 5 λεπτα ανα ωρα (δηλαδη την ωραπου σκεφτομαι ή σχεδιαζω κατι στο μυαλο μου εν ωρα δουλειας). Αξιζει να παω σε κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/30043524/Mini-Stepper-me-Lasticha-Ekgymnasis-kai-LCD-Othoni.html ? ή μεσα στον μηνα θα χαλασει οποτε να επενδυσω καλυτερα για mini διαδρομος. 

Επισης οσοι ειστε WFH πως την παλευεται με την γυμναστικη?

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Εγω σχολαω 5, και ειτε παω σερι γυμναστηριο, ειτε περιμενω να πεσει ο ηλιος και παω κατα τις 7.

Αλλιως οσο δουλευεις  μπορεις να κανεις ο,τι κανει ο πληκτρας των Rammstein :

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Prasino Mantarinh είπε

Γενικα ξυπναω κυριολεκτικα 10-15 λεπτα πριν ξεκινησει το stand-up 😅 Προσπαθω να φτιαξω το προγραμμα υπνου μου για να ξυπνησω 1-2 ωρες πριν την δουλεια αλλα δεν εχει πετυχει. Με πιανει δυσκολα ο υπνος οποτε ναι .. 

Ναι, καλά θα κάνεις να φτιάξεις και τον ύπνο σου. Αν γυμνάζεσαι, τρως σωστά και νωρίς, πιάσεις ένα βιβλίο να διαβάσεις το βράδυ αντί για κάποιο κινητό ή τηλεόραση, ο ύπνος θα έρθει μόνος του. Λες ότι είσαι σε χωριό, έχεις και καθαρό αέρα και φύση δηλαδή. Έχεις τη δυνατότητα για μια πολύ καλή και ήρεμη ζωή, εκμεταλλεύσου το.

Επεξ/σία από subdee
  • Like 1

οπως ειπανε και παραπανω, σχοινακι θα το αγαπησεις η θα το μισεις, ποδηλατο εξω στο διαλλειμα? γενικα να κυνηγηγσεις το εξω αν μπορεις καθως εισαι μερα την υπολοιπη μερα/νυχτα

εγω στην θεση σου αν ειχα χρηματα στην ακρη θα επαιρνα ενα εργομετρο, κωπηλατικη, αεροβιο γυμναζει ολο το σωμα και βαζεις και οση αντισταση θες για δυναμη, μαζι με διατασεις ζεσταμα,αποθεραπεια 1 ωριτσα φευγει ευκολα

εχει προγραμματα αλλα υπαρχουν και απειρα,

1 hour ago, Prasino Mantarinh said:

Το δοκιμασα λιγο να βγω εξω στο διαλλειμα και νιωθω πως βγαινω πολυ "εκτος ροης" και χρειαζομαι κανα μισαωρο + να ξανα γυρισω, δε ξερω πως να το εξηγησω. 

Δυστηχως στο χωριο με 1 γυμναστηριο και τα προγραμματα να τρεχουν μονο το πρωι που δουλευω ειναι δυσκολο... 

Mε τη νοοτροπία που περιγράφεις, δεν πρόκειται να σηκώνεσαι ούτε για να κανείς stepper.

Εφόσον είσαι σε χωριό, ξυπνά μισή ώρα νωρίτερα και πήγαινε για ένα περπάτημα.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβως αυτο, ξυπνω νωρια και περπατημα το καλυτερο που μπορεις να κανεις, αλλιως συνεχισε να ξυπνας 10 λεπτα πριν και δεν θα κανεις τιποτα ;).

Εγω παω 8-9 γυμναστηριο 3 φορες την εβδοαμδα τουλαχιστον μετα ντουσακι γρηγορο και pc για δουλιτσα

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 1

2 hours ago, Amaretos said:

Ακριβως αυτο, ξυπνω νωρια και περπατημα το καλυτερο που μπορεις να κανεις, αλλιως συνεχισε να ξυπνας 10 λεπτα πριν και δεν θα κανεις τιποτα ;).

Εγω παω 8-9 γυμναστηριο 3 φορες την εβδοαμδα τουλαχιστον μετα ντουσακι γρηγορο και pc για δουλιτσα

αυτο που περιγραφει ο φιλος ειναι το καλυτερο

μετα απο χρονια στο work from home, εκει εχω καταληξει

2-3 φορες την εβδομαδα πρωινο gym, και πισω στο pc για την δουλεια της ημερας. Νοιωθεις και καλυτερα και πιο ευδιαθετος

να επιλεξεις κοντινο γυμναστηριο

σε καποια φαση δοκιμασα και TRX στο σπιτι, αλλα δεν φτουρησαν

• Like 1

Στις 29/8/2024 στις 3:49 ΠΜ, basilis_k6 είπε

σκοινακι

To δοκίμασα αλλά βρίσκω στα έπιπλα! χαχα. Πάντως κάνεις καλή αερόβια γυμναστική, χωρίς πλάκα και με μηδενικό κόστος.

Εγώ έχω πάρει το Kingsmith Walking Pad R1 Pro (Xiaomi) - minimal διάδρομος που διπλώνει και δεν πιάνει χώρο όταν δεν τον χρησιμοποιείς. Θέλω να βρώ τρόπο να κάνω και πατέντα μήπως το δουλεύω σε τύπου standing desk.

Αλλιώς, όπως είπαν και οι άλλοι προσπάθησε να κάνεις συνήθεια 1 ώρα περπάτημα πριν πιάσεις δουλειά ή με το που σχολάς για να ξεκουράζεις και τα μάτια από την οθόνη. Αν το κάνεις συστηματικά για μια εβδομάδα θα δεις ότι γίνεται συνήθεια και θα το ζητάει ο οργανισμός σου.

Την εποχη του Covid που ημουν σε αναστολη με 534 ευρω για 1.5 χρονο και λογω του οτι επρεπε να ειμαι συνεχως σπιτι λογω παιδιων που δεν ειχαν σχολειο ή δραστηριοτητες ανακαλυψα μια πλατφορμα με πολλα βιντεο γυμναστικης συνδυασμενα και σε προγραμματα απο μια εβδομαδα ως και 8 εβδομαδες. Παει συμφωνα με το επιπεδο, το ειδος της ασκησης κτλ. Τα προγραμματα εχουν cardio, resistance, circuit μεχρι και pilates. Λεγεται Team Body Project https://teambodyproject.com/dashboard/. Μπορεις να γινεις μελος δωρεαν και να μεινεις ετσι ή αν θες να προχωρησεις σε συνδρομη μηνιαια, τριμηνη ή ετησια. Εχουν και καναλι στο youtube αν θες να τους δοκιμασεις. 

Εχω ετησια συνδρομη με 100 ευρω το χρονο, κανω οσα προγραμματα θελω την ημερα, οποτε θελω και ολα αυτα με ενα στρωμα και 2 σετ βαρακια. Και χωρις εξοπλισμο και παλι εχουν προγραμματα. Και δεν θελει πολυ χωρο. Γυμναστηριο δεν ξαναπηγα. Βολευτηκα τοσο πολυ που δεν ξαναμπηκα σε αυτη τη διαδικασια. 

Απλα θελει πειθαρχια οπως γενικοτερα η γυμναστικη στο σπιτι. Ειναι πολλοι που αν δεν γραφτουν σε γυμναστηριο δεν το παιρνουν αποφαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...