Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους, 

Περισι εφερα απο Γερμανια ενα Opel Grandland X και ειχα υπολογισει μεσω μιας σελιδας (https://vontikakis.com) στο περιπου το κοστος εκτελωνισμου του οχηματος, το οποιο επεσε παρα πολυ κοντα με τη πλατφορμα που ειχαν. Δυστυχως, δεν εχουν πλεον διαθεσιμη την πλατφορμα για να μπορεσουμε να υπολογισουμε το κοστος. 

Υπαρχει μια ακομα, το ξερω (https://ektelonistiki.gr/) αλλα δεν ειναι καν κοντα στη πραγματικοτητα καθως μου εβγαζε κοστος 2900 και τελικα πληρωσα 1100.

Η ερωτηση ειναι.. ξερουμε κανενα αλλο site που να μπορουμε να υπολογισουμε το κοστος? 

Θα μου πειτε να απευθυνθω σε εναν εκτελωνιστη να μου πει, αλλα το θεμα μου ειναι οτι μου εφαγαν 500€ τη περασμενη φορα και δε θελω να τη ξαναπατησω! 

By the way ενδιαφερομαι να φερω ενα υβριδικο Cupra Formentor 204HP
https://www.autoscout24.com/offers/cupra-formentor-basis-1-4-e-hybrid-1-h-r-kam-navi-electric-gasoline-white-d03fc5b4-1a45-4eac-ac33-591ac65aa9a7?sort=price&desc=0&lastSeenGuidPresent=true&cldtidx=4&position=4&search_id=1eyjqkiayal&source_otp=t10&ap_tier=t10&source=listpage_search-results&order_bucket=unknown

Οποιαδηποτε συμβουλη καλοδεχουμενη.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Επεξ/σία από gozzila100
Δημοσ.

Επειδή με έχει απασχολήσει και εμένα το θέμα (υπολογισμός τέλους ταξινόμησης) έχω αναπτύξει την παρακάτω θεωρία

α) βλέπεις πόσο φόρο είχε στην αρχή σαν καινούργιο το μοντέλο που θέλεις πχ για το δικό σου με βάση εδώ

https://www.cupraofficial.gr/services/istorikoi-timokatalogoi

έκανε 37990 λιανική και 28946 λιανική προ φόρων άρα οι φόροι είναι 9000 (περίπου)

β) από εδώ υπολογίζεις πόσο τις εκατό φόρο έχει

χ= (9000 * 100) / 37990 = 23,5% (περίπου)

γ) βλέπεις πόσο απομείωση έχει το αμάξι σου λόγο παλαιότητας

https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-02/11.Pinakas_Pososton_Apomeiosis_Metaxeirismenon_Oximaton.pdf

πχ για εσένα ας πουμε ότι είναι 30 μήνες επομένως ποσοστό 35% (νομίζω ότι το υπολογίζει σαν 4Χ4)

επομένως η αξία του πέφτει στα 37990 / 1.35 = 28140

δ) υπολογίζεις (στο περίπου) το τέλος που θα πληρώσεις

28140 * 0,235 = 6600 (περίπου)

Οπότε σύμφωνα με την θεωρία μου θα πληρώσεις (το μέγιστο) γύρω στα 6 χιλιάρικα (μάλλον αρκετά....)

Αν τελικά ρωτήσεις εκτελωνιστή πες μου να δουμε αν η θεωρία μου έχει πέσει κοντά..... (δεν υπολογίζω μείωση λόγω χιλιομέτρων γιατί πιστεύω ότι δεν σε ενδιαφέρουν αυτοκίνητα με μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, newnick είπε

Επειδή με έχει απασχολήσει και εμένα το θέμα (υπολογισμός τέλους ταξινόμησης) έχω αναπτύξει την παρακάτω θεωρία

α) βλέπεις πόσο φόρο είχε στην αρχή σαν καινούργιο το μοντέλο που θέλεις πχ για το δικό σου με βάση εδώ

https://www.cupraofficial.gr/services/istorikoi-timokatalogoi

έκανε 37990 λιανική και 28946 λιανική προ φόρων άρα οι φόροι είναι 9000 (περίπου)

β) από εδώ υπολογίζεις πόσο τις εκατό φόρο έχει

χ= (9000 * 100) / 37990 = 23,5% (περίπου)

γ) βλέπεις πόσο απομείωση έχει το αμάξι σου λόγο παλαιότητας

https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-02/11.Pinakas_Pososton_Apomeiosis_Metaxeirismenon_Oximaton.pdf

πχ για εσένα ας πουμε ότι είναι 30 μήνες επομένως ποσοστό 35% (νομίζω ότι το υπολογίζει σαν 4Χ4)

επομένως η αξία του πέφτει στα 37990 / 1.35 = 28140

δ) υπολογίζεις (στο περίπου) το τέλος που θα πληρώσεις

28140 * 0,235 = 6600 (περίπου)

Οπότε σύμφωνα με την θεωρία μου θα πληρώσεις (το μέγιστο) γύρω στα 6 χιλιάρικα (μάλλον αρκετά....)

Αν τελικά ρωτήσεις εκτελωνιστή πες μου να δουμε αν η θεωρία μου έχει πέσει κοντά..... (δεν υπολογίζω μείωση λόγω χιλιομέτρων γιατί πιστεύω ότι δεν σε ενδιαφέρουν αυτοκίνητα με μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων)

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και τον χρόνο σου..

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να υπολόγισω το κόστος;  σχετικά με τη φόρμα και τα δεδομένα από το gov και πέφτω πάντα έξω.. 

Έκανα τον υπολογισμό με την ίδια φόρμα για το προηγούμενο που έφερα και πάντα έπεφτα έξω. Δεν ξέρω τελικά πως τα υπολογίζουν.

Με εναν που μίλησα μου είπε περίπου 2000€. Ένας άλλος μου είπε περίπου 1800€ με τα έξοδα του εκτελωνιστη να είναι στη τιμή. (Αυτός όμως είναι που με εφαγε και την περασμένη φορα.)

Μη ξεχνάμε ότι είναι υβριδικό και κάπου διάβασα ότι επειδή είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 60γρ. Πληρώνεις το 1/4 του κόστους.

Παντως η 50% μείωση είναι σίγουρη στο Υβριδικό.

Δημοσ.

Αν θέλεις γράψε μου τι μοντέλο είναι το Grandland (κυβισμός, κιβώτιο, καύσιμο και χρονιά) καθώς και πότε το πήρες (μήνα / έτος) και να δούμε αν θα υπολογίσω στο περίπου πόσο βγήκε το τελωνείο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι βλέπω πρέπει να είναι η X-Clusive η έκδοση που κοστίζει 20500 (περίπου) λιανική τιμή προ φόρων σύμφωνα με αυτό

https://www.opel.gr/content/dam/opel/greece/offers/historical-pricelists/pdfs/grandland-x/grandlandx2017_19072017.pdf

Γνωρίζεις μήπως πόσο πουλιόταν ένα Opel Grandland X καινούργιο το 2017? Ψάχνω αλλά δεν μπορώ να το βρώ

Επεξ/σία από newnick
Δημοσ.
4 ώρες πριν, newnick είπε

Από ότι βλέπω πρέπει να είναι η X-Clusive η έκδοση που κοστίζει 20500 (περίπου) λιανική τιμή προ φόρων σύμφωνα με αυτό

https://www.opel.gr/content/dam/opel/greece/offers/historical-pricelists/pdfs/grandland-x/grandlandx2017_19072017.pdf

Γνωρίζεις μήπως πόσο πουλιόταν ένα Opel Grandland X καινούργιο το 2017? Ψάχνω αλλά δεν μπορώ να το βρώ

καλησπερα και παλι.. εδω μπορεις να δεις το κοστος της αγορας με ΦΠΑ και χωρις στην Γερμανια. 

Νομιζω παιζει ρολο ποσο κοστιζε στην χωρα πωλησης και οχι στην Ελλαδα. 

Αυτα τα στοιχεια ειναι απο την Opel. Tο αμαξι ειναι Editon εκδοση! 

133133.png

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται. Αυτή η έκδοση ήρθε ελλάδα?

τέλος πάντων, σύμφωνα με την λογική μου

φόροι στο καινούργιο 26200 - 20500 = 5700 επομένως ποσοστό φόρων (5700*100)/20500 = 27,8%

Εσένα έχει μείωση (βάζω 70 μήνες) άρα καινούργια αξία 20500*0,34=6970

άρα το τελωνείο που πρέπει να πλήρωσες είναι 6970*0,278=1937

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παει μόνο έκδοση καταλόγου αλλά και εξοπλισμό που μπορεί να φοράει. Η ektelonistiki μια χαρα τα έβγαζε σε μένα πάντως

Επεξ/σία από FireKiller
Δημοσ.
15 ώρες πριν, newnick είπε

Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται. Αυτή η έκδοση ήρθε ελλάδα?

τέλος πάντων, σύμφωνα με την λογική μου

φόροι στο καινούργιο 26200 - 20500 = 5700 επομένως ποσοστό φόρων (5700*100)/20500 = 27,8%

Εσένα έχει μείωση (βάζω 70 μήνες) άρα καινούργια αξία 20500*0,34=6970

άρα το τελωνείο που πρέπει να πλήρωσες είναι 6970*0,278=1937

και πάλι.. 1150 πλήρωσα.. 

Πιστεύω (άποψη μου είναι αυτό) ότι αν στο εκτελωμησουν 3 διαφορετικοί εκτελωνιστες.. Ο καθένας άλλη τιμη θα σ βγάλει.

Εγω μένω τώρα στην Αυστρία προσωρινά.. Υπάρχει πλατφόρμα που μπορεί ο καθένας να μπαίνει να βάζει τα στοιχεία που σ ζητάει και σ βγαζει το Nova (το αντίστοιχο τελωνείο) 

5 ώρες πριν, FireKiller είπε

Δεν παει μόνο έκδοση καταλόγου αλλά και εξοπλισμό που μπορεί να φοράει. Η ektelonistiki μια χαρα τα έβγαζε σε μένα πάσε αυτό 

Σε αυτό που λες δίκιο έχεις.. Απλα το θεμα είναι ότι δεν υπάρχουν στάνταρ στην Ελλάδα. 

Δημοσ.

Έχεις δίκιο και εγώ έχω φέρει 2 αυτοκίνητα από γερμανια και τις δύο φορές ούτε κατάλαβα τι πλήρωσα και γιατί. Και αυτό με τους εκτελωνιστές ισχύει... ο καθένας βγάζει το δικό του νούμερο.

Πιστεύω πάντως ότι το "παιχνίδι" γίνεται εκεί να μην σου περάσει τα έξτρα του αυτοκινήτου ή να περάσει ότι είναι μια φθηνότερη έκδοση....

Δημοσ.
22 ώρες πριν, newnick είπε

Έχεις δίκιο και εγώ έχω φέρει 2 αυτοκίνητα από γερμανια και τις δύο φορές ούτε κατάλαβα τι πλήρωσα και γιατί. Και αυτό με τους εκτελωνιστές ισχύει... ο καθένας βγάζει το δικό του νούμερο.

Πιστεύω πάντως ότι το "παιχνίδι" γίνεται εκεί να μην σου περάσει τα έξτρα του αυτοκινήτου ή να περάσει ότι είναι μια φθηνότερη έκδοση....

για να ειμαι πιο σαφης.. θα σας πω απλα πως εγινε η διαδικασια με το δικο μου Grandland! 

Οταν το εφερα μου συστησε καποιος εναν που θα αναλαμβανε να μου εκτελωνισει το αμαξι. Να κανει τη διαδικασια με τα εγγραφα ξερετε. 

Αυτος μου ειπε περιπου 300€.

Δε μπορω να πω, σε οτι απορια ειχα με βοηθησε. 
Το θεμα ξεκιναει αλλου. Μου ειχαν πει περιπου 1500€ οτι θα βγει ο εκτελωνισμος.. εδωσα το Οκ και προχωρησαμε.. 

Με πηρανε τηλεφωνο κατα τη διαδικασια να με ρωτησουν αν το οχημα εχει ηλιοροφη ή οχι. 
Τους ειπα οτι δεν εχει και προχωρησαν με τη διαδικασια. Γιατι το αναφαιρω αυτο? Επειδη ΑΝ ειχε και τους ελεγα εγω οχι, θα μου το περνουσαν να μην εχει! Γιαυτο λεω γραφουν και βαζουν οτι εξτρα θελει ο καθενας.

Οταν εστειλα τα χαρτια και εγινε η διαδικασια μου ειπε οτι βγηκε ο εκτελωνισμος 1180 + η αμοιβη του εκτελωνιστη και μου ζητησε και 300€ για τη παρτυ του.

Εστειλα τα λεφτα μαζι με την αμοιβη στα 1400 +300 δλδ. Πληρωσα δλδ και το μεσαζον. 

Αρα εγω πληρωσα 500€ παραπανω. με φαγανε και με τον νομο δλδ. ΑΛΛΑ εδω ειναι δικο μου λαθος που πριν πληρωσω δεν εκανα σαφες να δω τις αποδειξεις και τα παραστηατηκα που ειχαν εκδωθει. 

Γιαυτο το λογο ψαχνω τωρα να μιλησω απευεθειας με εναν εκτελωνιστη! 

Δημοσ.

Υπάρχουν εκτελωνιστές με 200-250€ υπάρχουν και με παραπάνω.
Το τι θα σου περάσουν για να πληρώσεις είναι άλλο θέμα και θα έπρεπε να σε ενημερώσουν αν υπάρχει κάτι που δεν πέρασαν ώστε να ξέρεις σε περίπτωση (λέμε τώρα) ελέγχου αργότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...