Προς το περιεχόμενο

Πρόσβαση σε modem πίσω από mikrotik

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Finn,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

έχω ένα speedport plus 2 στο οποίο έχω lan ip 192.168.1.1 - gateway 192.168.1.0 - κλειστό NAT - pppoe passthrough

Tην θύρα LAN1(WAN) την έχω συνδέσει στην ether1 ενός mikrotik και πάνω στην ether1 τρέχω pppoe client και παίρνω public ip.

Υπάρχει τρόπος από τον υπολογιστή μου που είναι συνδεδεμένος στο mikrotik και πάιρνει ip 192.168.10.2 να μπω στη σελιδα του modem δηλαδή στη διεύθυνση 192.168.1.1 ?

• Λύση
Δημοσ.
On 28/08/2024 at 21:59, jon1984 said:

Καλησπέρα

έχω ένα speedport plus 2 στο οποίο έχω lan ip 192.168.1.1 - gateway 192.168.1.0 - κλειστό NAT - pppoe passthrough

Tην θύρα LAN1(WAN) την έχω συνδέσει στην ether1 ενός mikrotik και πάνω στην ether1 τρέχω pppoe client και παίρνω public ip.

Υπάρχει τρόπος από τον υπολογιστή μου που είναι συνδεδεμένος στο mikrotik και πάιρνει ip 192.168.10.2 να μπω στη σελιδα του modem δηλαδή στη διεύθυνση 192.168.1.1 ?

θα πρέπει να ορίσεις static ip στην πορτα που παίζει ρόλο WAN και να ορίσεις και static route-firewall route.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Finn είπε

θα πρέπει να ορίσεις static ip στην πορτα που παίζει ρόλο WAN και να ορίσεις και static route-firewall route.

Όρισα static ip 192.168.1.2 στην ether1 για να είναι στο ίδιο subnet με το speedport και δούλεψε.

Ευχαριστώ

*ακόμα καλύτερα δουλεύει με macvlan στην ether1 και προσθήκη σύνδεσης ethernet bridge (port binding -> lan1) στο speedport (μενού WAN). Με αυτό τον τρόπο ότι συνδέεται στο speedport παίρνει public ip από το mikrotik.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...