Basketikos_ Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω ένα όχημα που έχω καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες του εδώ και κάμποσα χρόνια και το έχω σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο. Θέλω να το μετακινήσω σε νέο ιδιόκτητο πάρκινγκ με μεταφορέα οδικής βοήθειας. Μπήκα στη δήλωση ακινησίας του οχήματος για να δω πως θα γίνει να δηλωσω τη νέα διεύθυνση στάθμευσης και δε βρήκα να με αφήνει να το κάνω κάπως. Έχει μια τροποποιητική να κάνεις, αλλά δε με άφηνε να αλλάξω κανένα σχεδόν στοιχείο, παρά μόνο το αν το πάρκινγκ στην ήδη υπάρχουσα διεύθυνση είναι ιδιωτικό, νοικιάζεται ή παραχωρείται. Ξέρει κάποιος πώς μπορεί να δηλωθεί αλλαγή διεύθυνσης; Έχει χρειαστεί κανείς σας να το κάνει; Μήπως ακόμα και με μεταφορέα θεωρείται ότι το κινείς και δε με αφήνει να αλλάξω διεύθυνση αν δεν κάνω πρώτα άρση ακινησίας, έστω για ένα μήνα; Επίσης, το minimum που μπορείς να κάνεις ασφάλιση και να πληρώσεις τέλη ποιό είναι; 1 μήνας; Παρακαλώ μόνο όσοι ξέρουν ή έχουν προσωπική εμπειρία. Όχι εικασίες. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2024 από Basketikos_
korakios Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Πρακτικά δε θα ασχοληθεί κανένας , το φορτώνεις και το πας 2
Basketikos_ Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Ναι, αλλά δεν είναι ότι το πήρες και το οδήγησες μία φορά και θα το επιστρέψεις στη θέση του και αν δε σε πιάσει κάποιος καθάρισες. Πρόκειται να μείνει στη νέα θέση για χρόνια καλώς εχόντων των πραγμάτων, οπότε θέλω να είναι δηλωμένη η πραγματική διεύθυνση. Δε θέλω να περάσουν χρόνια και να φαίνεται ότι είναι αλλού. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει.
basilis_k6 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 στείλε ερωτημα μεσω της ααδε. ασφάλεια δεν ξερω να γινετε κατω απο μήνα. πινακιδες μπορεις να βγαλεις Μ με δεκα ευρω. για φορτωμενο δεν θες τιποτα απο αυτα αλλα καπως πρεπει να αλλαξει η διευθυνση. 1
Basketikos_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε στείλε ερωτημα μεσω της ααδε. Καλή ιδέα. Το έχεις δοκιμάσει; Απαντάνε γρήγορα; Πινακίδες έχω κανονικά.
Nabuko Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, Basketikos_ είπε Πινακίδες έχω κανονικά. Δε σου είπε αυτό. Πινακίδες στην ουσία δεν έχεις γιατί τις έχεις παραδώσει. Σου είπε να βγάλεις πινακίδες Μ. Κοίτα εδώ Αναφορά σε κείμενο Η προσωρινή άδεια και πινακίδα Μ δύναται να χορηγηθεί και για τις ημέρες του Σαββάτου και της Κυριακής.Η άδεια έχει διάρκεια μέχρι τρεις (3) ημέρες, κατ’ έτος, αποκλειστικά και μόνο για την παράδοσή τους σε σημεία συλλογής οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ), ή για την επισκευή και έλεγχο από ΚΤΕΟ ή για την αλλαγή του χώρου φύλαξης του οχήματος. 1 2
Basketikos_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Α μάλιστα. Δεν έδωσα βάση νωρίτερα. Μάλλον αυτή την απάντηση θα μου δώσουν και από την ΑΑΔΕ λογικά. Για να δούμε. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2024 από Basketikos_
basilis_k6 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 10 ώρες πριν, Basketikos_ είπε Α μάλιστα. Δεν έδωσα βάση νωρίτερα. Μάλλον αυτή την απάντηση θα μου δώσουν και από την ΑΑΔΕ λογικά. Για να δούμε. πιθανο. αλλωστε με την Μ και ενα μηνα ασφάλεια παλι στα ιδια λεφτα με το φορτωμα θα εισαι. αν δουλευει το αμαξι δλδ. 1
Basketikos_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε πιθανο. αλλωστε με την Μ και ενα μηνα ασφάλεια παλι στα ιδια λεφτα με το φορτωμα θα εισαι. αν δουλευει το αμαξι δλδ. Δουλεύει κανονικότατα. Συντηρείται. Ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2024 από Basketikos_
Basketikos_ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2024 Ενημερώνω το θέμα για να ξέρουν και άλλοι που μπορεί να ψάξουν μελλοντικά. Μου απάντησαν κι όλας! Πινακίδα «Μ» μου σύστησαν όπως προτάθηκε κι εδώ. 2
DrLo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοιγω νέο θέμα γράφω σε αυτό Για να δηλώσει η αδλεφή μου ενα αυτοκίνητο σε ακινησία διαβάζω ότι πρέπει να μπει σε "κλειστό και περιφραγμένο χώρο" (υποθέτω κανονικά δηλωμένο ως γκαράζ σε Ε9 όχι οποιοδήποτε "χώρο") Εγώ έχω γκαράζ (δεν είναι "κλειστό" , δεν έχει μπροστά γκαραζόπορτα αλλά είναι μέσα στο περιγραγμένο χώρο του οικοπέδου/σπιτιού , απλά έχει ξηλωθεί η γκαραζόποτα καθώς είχε σπάσει πλιά από αέρα). Ειναι κανονικά και στα χαρτιά χωρος σταθμευσης, όχι αποθήκη ή κάτι άλλο Ερώτησεις: Πως δηλώνω εγώ ότι της "παραχωρώ" το γκαράζ; μπήκα στην εφαρμογή, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που δήλωνες τα στοιχείο και απλά είχε ένα drop/down menu για να δηλωθεί το "παραχωρηθείς"; Με κάποια υπευθυνη δήλωση; υπάρχει πρακτικά θέμα αν το αυτοκίνητο βρίσκεται πραγματικά σε ακινησία (όχι μαϊμου) αλλά για λόγους πρατκικούς/μπερδεμένους δεν είναι η ίδια δνση ; Δηλαδή αυτό που γραφει β) Δεν θα κυκλοφορήσω το όχημα, μετά την ημερομηνία θέσης του σε ακινησία, έχοντας γνώση ότι σε περίπτωση που το όχημα εντοπισθεί, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, να κυκλοφορεί ή να φέρει πινακίδες ενώ είναι σταθμευμένο, θα αρθεί η ακινησία, θα επιβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ ή σε περίπτωση υποτροπής, 30.000 ευρώ και, με απόφαση του κατά νόμο αρμοδίου οργάνου, θα αφαιρεθεί για τρία (3) έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος. σημαίνει ότι δε πρέπει να βρεθεί σε κινηση (που δε θα είναι) ή γίνεται κάποιος έλεγχος ότι είναι όντως εκεί που έχεις δηλώσει; Τις πινακίδες τι τις κάνω; Τις βγάζω και τις φυλάω σε κάποιο ντουλάπι ή τις πάω κάπου; Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2024 από DrLo
VonLoutsos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 15 hours ago, DrLo said: Για να μην ανοιγω νέο θέμα γράφω σε αυτό Για να δηλώσει η αδλεφή μου ενα αυτοκίνητο σε ακινησία διαβάζω ότι πρέπει να μπει σε "κλειστό και περιφραγμένο χώρο" (υποθέτω κανονικά δηλωμένο ως γκαράζ σε Ε9 όχι οποιοδήποτε "χώρο") Εγώ έχω γκαράζ (δεν είναι "κλειστό" , δεν έχει μπροστά γκαραζόπορτα αλλά είναι μέσα στο περιγραγμένο χώρο του οικοπέδου/σπιτιού , απλά έχει ξηλωθεί η γκαραζόποτα καθώς είχε σπάσει πλιά από αέρα). Ειναι κανονικά και στα χαρτιά χωρος σταθμευσης, όχι αποθήκη ή κάτι άλλο Ερώτησεις: Πως δηλώνω εγώ ότι της "παραχωρώ" το γκαράζ; μπήκα στην εφαρμογή, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που δήλωνες τα στοιχείο και απλά είχε ένα drop/down menu για να δηλωθεί το "παραχωρηθείς"; Με κάποια υπευθυνη δήλωση; υπάρχει πρακτικά θέμα αν το αυτοκίνητο βρίσκεται πραγματικά σε ακινησία (όχι μαϊμου) αλλά για λόγους πρατκικούς/μπερδεμένους δεν είναι η ίδια δνση ; Δηλαδή αυτό που γραφει β) Δεν θα κυκλοφορήσω το όχημα, μετά την ημερομηνία θέσης του σε ακινησία, έχοντας γνώση ότι σε περίπτωση που το όχημα εντοπισθεί, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, να κυκλοφορεί ή να φέρει πινακίδες ενώ είναι σταθμευμένο, θα αρθεί η ακινησία, θα επιβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ ή σε περίπτωση υποτροπής, 30.000 ευρώ και, με απόφαση του κατά νόμο αρμοδίου οργάνου, θα αφαιρεθεί για τρία (3) έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος. σημαίνει ότι δε πρέπει να βρεθεί σε κινηση (που δε θα είναι) ή γίνεται κάποιος έλεγχος ότι είναι όντως εκεί που έχεις δηλώσει; Τις πινακίδες τι τις κάνω; Τις βγάζω και τις φυλάω σε κάποιο ντουλάπι ή τις πάω κάπου; Θεωρητικά μιλώντας εσύ αν δηλώσεις διευθυνση που το έχεις αφήσει Α (που νομίζω απλά πρέπει να είναι χώρος ιδιοκτησίας σου και όχι απαραίτητα δηλωμένος γκαράζ) και το αυτοκίνητο το έχεις στην διεύθυνση Β, σε ενδεχόμενο έλεγχο, πως το θα δικαιολογήσεις αυτό. Θεωρητικά νομίζω γίνονται έλεγχοι (πιο πολύ καρφωτικές σε μεγάλες πόλεις που δεν έχεις χώρο να το αφήσεις και το αφήνεις στον δρόμο. Αυτό βεβαια αναφέρει πως απαγορεύεται). Τις πινακίδες τις βγάζεις και τις φυλάς ή τις έχεις μέσα στο αμάξι για όποτε τις χρειαστείς. Ας πουνε και οι πιο εμπειροι την γνώμη τους. 1
DrLo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Θεωρητικά μιλώντας εσύ αν δηλώσεις διευθυνση που το έχεις αφήσει Α (που νομίζω απλά πρέπει να είναι χώρος ιδιοκτησίας σου και όχι απαραίτητα δηλωμένος γκαράζ) και το αυτοκίνητο το έχεις στην διεύθυνση Β, σε ενδεχόμενο έλεγχο, πως το θα δικαιολογήσεις αυτό. Θεωρητικά νομίζω γίνονται έλεγχοι (πιο πολύ καρφωτικές σε μεγάλες πόλεις που δεν έχεις χώρο να το αφήσεις και το αφήνεις στον δρόμο. Αυτό βεβαια αναφέρει πως απαγορεύεται). Τις πινακίδες τις βγάζεις και τις φυλάς ή τις έχεις μέσα στο αμάξι για όποτε τις χρειαστείς. Ας πουνε και οι πιο εμπειροι την γνώμη τους. Τι ακριβώς σημαίνει "κλειστος ΚΑΙ περιγραφμένος"; πχ το αμάξι αυτή τη στιγμή έτσι κι αλλιώς δε μπορεί να κινηθεί και βρίσκεται σε περιφραμένη αυλή η οποία δεν είναι επίσημα γκαράζ. έχει γκαραζόπορτα και στέγατρο αλλά δεν είναι "κλειστός" με την έννοια του στεγασμένου χώρου. Δηλαδή μια θέση σταθμευσης σε μια πιλωτή θεωρείται "κλειστός" χώρος ή όχι. Θα μου φαίνοταν χαζό να μη πιάνεται.
kalmik Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κακές διατυπώσεις σε νομικά κείμενα δεν θα είναι η πρώτη φορά που συναντάς. Τη στιγμή που εκπληρώνεται η απαίτηση να φυλάσσεται σε ιδιωτικο χώρο ώστε να μην καταλαμβάνει δημόσιο χώρο (όπως είναι το πνεύμα του νόμου) δεν ενδιαφέρει λογικά αν ο χώρος είναι καν περιφραγμένος ή όχι. Θα μπορουσε να είναι στο οικόπεδό σου. Επίσης πουθενά δεν λέει "στεγασμένος χώρος" H έννοια του κλειστού είναι αόριστη. Η έννοια του περιφραγμένου είναι πιο σαφής αλλά προσωπικά επιμένω ότι η απλή μεταφορά και παραμονή σε οποιονδήποτε ιδιωτικό χώρο εκπληρώνει την νομική απαίτηση. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από kalmik 1 1
DrLo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 thanks κάτι άλλο έστω ότι μπαινει σε ακινησία και στο διάστημα όσο είναι σε ακινησία λήγει το ΚΤΕΟ του, μετά θέλω να το βγάλω από ακινησία είτε να το κιησω ή πχ να το πουλήσω, υπάρχει κάποιο διάστημα "ανοχής" (πχ κάποιες μέρες , δε μιλαω για πολύ) που μπορώ να το πάω για ΚΤΕΟ αφού βγει επίσημα από ακινησία; Δε μπορώ να φανταστώ ότι από τη 1η μέρα κι όλας είσαι παράνομος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα