Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω πυργο με τα παρακατω:

Ryzen 3700X

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI

ZOTAC RTX 2080

NZXT H500

Seasonic FOCUS Plus Modular 80+ Gold 850W

Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3600MHz

Storage space not a problem

Πες οτι θελω να ριξω πανω του ενα 1000ρικο για αναβαθμιση. Για Gaming σε 3440x1440 με ενδεχομενο να το παω σε 4k. Κυριως AAA τιτλους. Που το παω; 

Ας πουμε οτι το budget μπορει και να αυξηθει κατα το ποσο που θα μπορουσα να πουλησω χωρις πολυ κοπο τα αντικειμενα που θα αντικαταστησω. Δεν εχω ιδεα για τιμες μεταχειρισμενων. 

Μια ιδεα ειναι απλα να πανε ολα σε οσο καλυτερη καρτα γραφικων γινεται (4080). Μια αλλη ιδεα ειναι να χωρεσει στο budget και update CPU ή/και RAM. Τι λετε;

Επεξ/σία από Babis_allos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν υπολογίσεις να πιάσεις και ~300-350 εάν δώσεις τον 3700x + 2080.

Μπορείς να πας σε 5700x3d (πολύ μεγάλη διαφορά από τον 3700x)+ αλλά 2 ίδια dimm με αυτά που έχεις(εάν δεν βρίσκεις ίδιες ή είναι πολύ ακριβες κοίτα για καινούργιο κιτ 2x16gb ) και ακόμα και εάν δεν χωρέσεις την 4080(και δεν θέλεις amd) θα σου έβγαινε άνετα μια 4070 ti super στα 800ευρω(έχει προσφορά το πλαισιο μια zotac στα 799) που δεν έχει και τρομερή διαφορά πλέον από την 4080(16gb vram και οι δύο, ίδιο δίαυλο στα 256bit και οι δυο).

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Παντως για την συγκεκριμενη μητρικη, εχουν αναφερθει προβληματακια, με AMD σειρα 5xxx. Koρυφαιοι οι x3d για gaming, αλλα για να αποδωσουν τα μεγιστα χρειαζονται και δυνατες καρτες γραφικων π.χ. 800+ Ε. Τελος 32gb μνημης για να ειμαστε ανετοι. Το Seasonic FOCUS Plus Modular 80+ Gold 850W, μαλλον ειναι ΟΚ για 4070, για 4080/4090 ισως χρειαστει 1000αρι

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, @topos είπε

Εάν υπολογίσεις να πιάσεις και ~300-350 εάν δώσεις τον 3700x + 2080.

Μπορείς να πας σε 5700x3d (πολύ μεγάλη διαφορά από τον 3700x)+ αλλά 2 ίδια dimm με αυτά που έχεις(εάν δεν βρίσκεις ίδιες ή είναι πολύ ακριβες κοίτα για καινούργιο κιτ 2x16gb ) και ακόμα και εάν δεν χωρέσεις την 4080(και δεν θέλεις amd) θα σου έβγαινε άνετα μια 4070 ti super στα 800ευρω(έχει προσφορά το πλαισιο μια zotac στα 799) που δεν έχει και τρομερή διαφορά πλέον από την 4080(16gb vram και οι δύο, ίδιο δίαυλο στα 256bit και οι δυο).

Ειδα και μια αγγελια για 4080 820€ σφραγισμενη. Τα φοβαμαι αυτα αλλα σ αυτη την τιμη κολλαει καλα. 

1 ώρα πριν, Chris2756 είπε

Παντως για την συγκεκριμενη μητρικη, εχουν αναφερθει προβληματακια, με AMD σειρα 5xxx. Koρυφαιοι οι x3d για gaming, αλλα για να αποδωσουν τα μεγιστα χρειαζονται και δυνατες καρτες γραφικων π.χ. 800+ Ε. Τελος 32gb μνημης για να ειμαστε ανετοι. Το Seasonic FOCUS Plus Modular 80+ Gold 850W, μαλλον ειναι ΟΚ για 4070, για 4080/4090 ισως χρειαστει 1000αρι

Παλι καλα που μου το πες για τη μητρικη και τη σειρα AMD 5xxx. Θα το ψαξω. Θυμασαι περιπου τι προβληματα; Βλακεια αυτο γιατι εκει σκεφτομουν να παω!

Για το τροφοδοτικο το ειχα στα υποψην μου, ηλπιζα να αντεχει 4080. Θα το ψαξω. Δεν ειμαι σιγουρος πως το επιβεβαιωνω ομως. 

Δημοσ.
55 minutes ago, Babis_allos said:

Ειδα και μια αγγελια για 4080 820€ σφραγισμενη. Τα φοβαμαι αυτα αλλα σ αυτη την τιμη κολλαει καλα. 

Παλι καλα που μου το πες για τη μητρικη και τη σειρα AMD 5xxx. Θα το ψαξω. Θυμασαι περιπου τι προβληματα; Βλακεια αυτο γιατι εκει σκεφτομουν να παω!

Για το τροφοδοτικο το ειχα στα υποψην μου, ηλπιζα να αντεχει 4080. Θα το ψαξω. Δεν ειμαι σιγουρος πως το επιβεβαιωνω ομως. 

Για την μητρικη-> είδα msi x570 θεώρησα ότι είναι καλή και δεν το έψαξα παραπάνω, δεν ξέρω εάν θα έχει πρόβλημα αλλά μιας που το επισήμανε ο Chris 2756 κάνε μια ψαχτικη.

Για το τροφοδοτικο->Σίγουρα είσαι οκ με το combo 5700x/x3d και 4080 με το seasonic focus 850.εαν είχες κανέναν 14900 χωρίς power limits ίσως να ζοριζοτανε αλλά τώρα όλο το σύστημα σου δεν τραβάει ούτε 200watt, οπότε η κάρτα έχει αέρα 650 που είναι υπερανετοτατα.

Τσεκαρε το και εδώ μόνος σου να πάρεις μια ιδέα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Chris2756 είπε

'Οντως βρήκα αρκετούς με προβλήματα με την μητρική τα οποία φαίνεται να ηταν θέμα BIOS και να θέλανε συγκεκριμένο update για να δουλέψει, το οποίο έπρεπε να γίνει και με συγκεκριμένο τρόπο (με USB κλπ). Βέβαια ίσως να μπορώ να το κάνω με τον κλασσικό τρόπο εφόσον μπώ πριν αντικαταστήσω την 3700Χ. Γενικά όμως με προβληματίζει λίγο και θα περιμένω να κάνω περισσότερο ψάξιμο. Και την είχα πάρει την συγκεκριμένη MB νομίζω για το future proof της υπόθεσης αντί B450 Tomahawk θυμάμαι (για το PCI 4 νομίζω αλλά μπορεί να λέω και μαλακίες, δε θυμάμαι καλά). 

Δημοσ.

Παιδια για τροφοδοτικο εχω seasonic vertex 850w platinum, με  4070ti και 14700kf cpu. Ειναι ΟΚ δεν υπαρχει προβλημα. Για ποιο "βαρια" καρτα, δεν βαζω το χερι μου στην φωτια. Το θεματακι με την μητρικη+5xxx, τοδιαβασα στις κριτικες του Skroutz. Ριξτε μια ματια, δεν χανετε κατι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, Babis_allos said:

@Chris2756 @@topos Εν τω μεταξυ πηγα να κουφαθώ, Σκρουτζ δείχνει τον 5700Χ3D σε 45% πτώση τιμής στα 102 ευρώ, αλλά αν πας στο κατάστημα κάνει link σε μια άκυρη οθόνη... https://www.skroutz.gr/s/50307428/AMD-Ryzen-7-5700X3D-3GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM4-Tray.html

Ναι, μάλλον τον έχουν π@ιξει λίγο εκεί στο unimax σε πολλαπλες καταχωρήσεις.

Χθες την έπαθα και εγώ έτσι που κοιτούσα για 4070 ti super και βλέπω 102 ευρω, μπαίνω να πάρω 2-3 να βρίσκονται (να ζω να αλλάζω βρε παιδί μου) και μου βγάζει ένα άρωμα.Τα ίδια και στην 4080.

Έκανα αναφορα στο skroutz, εάν πετυχαίνετε τέτοια λάθη κάντε και εσείς.

1 hour ago, Chris2756 said:

Παιδια για τροφοδοτικο εχω seasonic vertex 850w platinum, με  4070ti και 14700kf cpu. Ειναι ΟΚ δεν υπαρχει προβλημα. Για ποιο "βαρια" καρτα, δεν βαζω το χερι μου στην φωτια. Το θεματακι με την μητρικη+5xxx, τοδιαβασα στις κριτικες του Skroutz. Ριξτε μια ματια, δεν χανετε κατι

Τα watt πάνε σε συνάρτηση με τα συνολικά watt του μηχανήματος.

Στην περίπτωση του 14700+4070ti χρειαζετε εάν όχι το ~ιδιο, μεγαλύτερο τροφοδοτικό από 5700x3d+4080.

Προφανώς εάν έχεις και άλλες κάρτες, γρήγορη φόρτιση usb-c, 50 ανεμιστηρακια+ μια χαχαλιά δίσκους πρέπει να μπουν και αυτά στην εξίσωση της κατανάλωσης.

Υ.γ Πάντως από ένα γρήγορο τσεκαρισμα στο psu calculator βγάζει για το σύστημα του babi προτεινόμενο ~600αρη psu.Οποτε με το 850αρη έχει πολύ αερα και θα δουλεύει σχετικά χαλαρά.

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...