Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερες

εχω 5700x3d

asus prime plus b350 mobo

gpu  Nvidia RTX 4070

32 giga ram @3200

evga 750 psu

ssd και windows 11 pro

αν παω σε b550 κερδισω κατι ?

σε fps απο οσο το εψαξα δεν υπαρχει διαφορα.

Στα υπολοιπα τι θα μπορουσα να κερδισω ? Και εννοω σε καλλυτερες τεχολογιες.

Ποιο μεγαλο πλεονεκτιμα εχει μια καλλη

b550 στα 170 ευρω σε σχεση με την b350 η οποια ειναι ηδη 7ετιας.

ευχαριστω.

Επεξ/σία από mesfigas
Δημοσ.

Θα έχεις μια μερική αύξηση επιδόσεων λόγω καλύτερων vrm.

Inputs - outputs κατά πάσα πιθανότητα καλύτερα (νεότερες version usb) και βασική διαφορά το pcie gen4 που δεν υποστηρίζει το b350 chipset.

Ανάλογα την κάρτα και το σενάριο χρήσης (game-settings κλπ) υπάρχει περίπτωση να δεις αύξηση επιδόσεων

• Like 2
Δημοσ.
54 minutes ago, nickol-us said:

Θα έχεις μια μερική αύξηση επιδόσεων λόγω καλύτερων vrm.

Inputs - outputs κατά πάσα πιθανότητα καλύτερα (νεότερες version usb) και βασική διαφορά το pcie gen4 που δεν υποστηρίζει το b350 chipset.

Ανάλογα την κάρτα και το σενάριο χρήσης (game-settings κλπ) υπάρχει περίπτωση να δεις αύξηση επιδόσεων

gpu rtx 4070 το προσθεσα μολις στο

αρxικο post

Δημοσ.

ενδιαφερον παντως σχετικα με τις Inputs - outputs κατά πάσα πιθανότητα καλύτερα (νεότερες version usb) διοτι εχω Meta Quest 3 καρτα ηχου Audient ID14 εξωτερικη usb

και ως Sim racer εχω πεταλια και τιμονιερα ,Δηλαδη με ενδιαφερει η ιδεα των νεων USB.

Δημοσ.
3 hours ago, mesfigas said:

ενδιαφερον παντως σχετικα με τις Inputs - outputs κατά πάσα πιθανότητα καλύτερα (νεότερες version usb) διοτι εχω Meta Quest 3 καρτα ηχου Audient ID14 εξωτερικη usb

και ως Sim racer εχω πεταλια και τιμονιερα ,Δηλαδη με ενδιαφερει η ιδεα των νεων USB.

Καμιά διαφορά δεν θα κάνει στα πετάλια/τιμονιέρα.

Το μόνο όφελος που θα ειχες θα ήταν στις ταχύτητες των nvme, αλλά ακόμα και αυτό για gaming δεν θα κάνει διάφορα.

Εγώ θα έλεγα εάν σου δουλεύει σωστά το pc (κύριος εάν δεν υπερθερμαίνονται τα vrm) μην ρίξεις αλλά χρήματα σε αυτο.

Έβαλες καινούργιο top gamming cpu, έβαλες καλή GPU, πιθανότατα άλλαξες και τροφοδοτικό.

Μια χαρά είσαι για την επόμενη ~4 ετια εάν δεν έχεις extreme απαιτήσεις.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι θερμοκρασιες ειναι πολυ χαμηλες και δεν εχω air condition

cpu 65 περιπου βαθμοι under heavy load και gpu 70 περιπου

Εχω καλο κουτι και καλο ανεμιστηρα οποτε τα VRM δεν εχουνε θεμα.

ωστοσο τα καλα VRM λενε οτι βοηθανε στην αποδοση του επεξεργαστη και τα νεα usb λογικα θα εχουνε καλλητερη συμπεριφορα στα περιφεριακα.

και ενοοιτε οτι αλο τεχνολογικο προσφερει μια B550.

ok δεν περιμενα να εχω καμια αποδοση,....περισοτερο απο αποψη νεων τεχνολογιων και ενος "more up to date system".

Επεξ/σία από mesfigas
Δημοσ.
2 hours ago, mesfigas said:

νεα usb λογικα θα εχουνε καλλητερη συμπεριφορα στα περιφεριακα.

Καμιά διαφορά δεν θα έχουν στα περιφερειακά.Τα παραπάνω και σε USB 2.0 να τα βάλεις πιθανότατα να παίξουν χωρίς θέμα.

Διαφορά θα είχες εάν ήθελες να συνδέσεις εξωτερικούς nvme σε εξωτερικες θήκες, η να ξεφορτωνεις αρχεία από cf a/b κάρτες και δεν θα σε φτάναμε τα USB 3.0 που έχει το b350.

Επιπλέον πιθανότατα να είχε lan 2,5αρη vs το 1000 που θα έχει το δικό σου.Και αυτό θα είχε χρησιμότητα εάν είχες κάποιο nas η ανταλλαγές πολλά και μεγάλα αρχεία τοπικά με άλλους υπολογιστές(που και το 2,5 είναι πολύ λίγο για αυτή την δουλειά)

Πιστεύω πως εάν χρειαζοσουν κάτι από τα παραπάνω θα το ήξερες ήδη.

Τώρα εάν θέλεις να αλλαξεις, μόνο για να αλλάξεις προχωρά το, αλλά δεν θα δεις καμιά διαφορά.

Εάν σε τρώει βέβαια η τσέπη σου, πιο χρήσιμο θα ήταν να έπαιρνες κάποιο περιφερειακό π.χ οθόνη/mouse/ηχεία/πεταλιερα κοκ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μόνη διαφορά για τον 5700x3d είναι ότι ίσως η b550 έχει ρυθμίσεις για core optimizer (undervolt) στο bios που μάλλον η b350 δε πρέπει να έχει. Αλλά και αυτό άχρηστο είναι από την στιγμή που υπάρχει το pbo2 και το έχεις να τρέχει κάθε φορά που ξεκινάνε τα windows για να εφαρμόζει τα settings. Επίσης λόγω καλύτερων traces/signaling η b550 μπορεί να σηκώνει και λίγο παραπάνω memory oc, αλλά για τον 5700x3d δεν είναι τόσο σημαντικό όσο σε άλλα cpu.

Με λίγα λόγια αν δε χρειάζεσαι pcie4 nvme και γρηγορότερα usb άχρηστη αναβάθμιση είναι. Αν την είχες πάρει την μητρική με τους 1st gen και τώρα μετά από 5+ χρόνια κούμπωσες τον 5700x3d σωραίος.🤣 AM4 ίσως το GOAT socket όσο αναφορά την μακροζωία.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, ilos said:

Η μόνη διαφορά για τον 5700x3d είναι ότι ίσως η b550 έχει ρυθμίσεις για core optimizer (undervolt) στο bios που μάλλον η b350 δε πρέπει να έχει. Αλλά και αυτό άχρηστο είναι από την στιγμή που υπάρχει το pbo2 και το έχεις να τρέχει κάθε φορά που ξεκινάνε τα windows για να εφαρμόζει τα settings. Επίσης λόγω καλύτερων traces/signaling η b550 μπορεί να σηκώνει και λίγο παραπάνω memory oc, αλλά για τον 5700x3d δεν είναι τόσο σημαντικό όσο σε άλλα cpu.

Με λίγα λόγια αν δε χρειάζεσαι pcie4 nvme και γρηγορότερα usb άχρηστη αναβάθμιση είναι. Αν την είχες πάρει την μητρική με τους 1st gen και τώρα μετά από 5+ χρόνια κούμπωσες τον 5700x3d σωραίος.🤣 AM4 ίσως το GOAT socket όσο αναφορά την μακροζωία.

ναι και μαλιστα εγω δεν κανω ποτε overclocking.

σκευτομουν να κανω undervolt αλλα δεμ με πειραζουνε οι θερμοκρασιες και οι επιδοσεις ειναι καλλες.

επισης η συμβατοτητα του 5700χ3δ θα ειναι ιδια μεταξυ β350 και β550.

πιο πολυ το usb c θα μου αρεσε να εχω και ανβαθμισμενα usb.

αλλα και αυτα που εχω δεν με πανε πισω σε νεες συσκευες τυπου πεταλιερες τιμονιερες και VR.

Επεξ/σία από mesfigas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν θες απλά να έχεις μια υποδοχή usb-c για να "βρίσκετε"->

https://www.skroutz.gr/s/46705547/Manhattan-Usb31-ac-multi-Metatropeas-USB-A-USB-C-male-se-USB-A-USB-C-female-Gri.html

Υ.γ Προφανώς θα δουλευει με ταχύτητες του USB 3.0 σου (~500Mb/s)

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
Στις 30/8/2024 στις 3:52 ΜΜ, ilos είπε

Συνήθως και οι b350 που έχουν πάρει update για am4 έχουν κανονικά ρυθμίσεις και για core optimizer. Η δικιά μου Asrock b350 έχει τουλάχιστον. Οπότε και από εκείνη την πλευρά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. 

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, dimoskoutr said:

Συνήθως και οι b350 που έχουν πάρει update για am4 έχουν κανονικά ρυθμίσεις και για core optimizer. Η δικιά μου Asrock b350 έχει τουλάχιστον. Οπότε και από εκείνη την πλευρά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. 

εχω τελαυταιο Βιος και οσο και ανα εψαξα δεν βρικα τιποτα για core optimize κλπ,

εψαξα και Reddit και μαλλον δεν εχει η δικια μου μητρικη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...