Προς το περιεχόμενο

Χαμηλή ταχύτητα στα 2.4 ghz

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Aggelos_INSM,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, χθες ήρθε τεχνικός της nova για να εγκαταστήσει οπτικές ίνες στο σπίτι μου. Το πρόγραμμα είναι το 200 mpbs fiber της nova. Το router by default λειτουργεί με dual channel στα 2.4 και 5 ghz. Είναι λογικό που η μπαντα των 2.4 τρέχει με ταχύτητες εως 40 mbps; Οφείλω να αλλαξω κατι στις ρυθμίσεις του router ή η διαφημιζόμενη ταχύτητα των 200 mbps (που πραγματι πιάνω με την μπαντα των 5 ghz) αφορά αποκλειστικά την μπαντα των 5, εφόσον χρησιμοποιώ το router με dual channel. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση

καλα εγω με 100σταρα στα 2.4 πιανω 20 το πολυ και πεφτει και πολυ πιο κατω, δε μπορεις να κανεις πολλα , δοκιμασε να αλλαξεις το channel μπας δεις κάποια διαφορά 

• 5 εβδομάδες αργότερα...
On 28/08/2024 at 15:34, ChristosPatsou said:

Καλησπέρα, χθες ήρθε τεχνικός της nova για να εγκαταστήσει οπτικές ίνες στο σπίτι μου. Το πρόγραμμα είναι το 200 mpbs fiber της nova. Το router by default λειτουργεί με dual channel στα 2.4 και 5 ghz. Είναι λογικό που η μπαντα των 2.4 τρέχει με ταχύτητες εως 40 mbps; Οφείλω να αλλαξω κατι στις ρυθμίσεις του router ή η διαφημιζόμενη ταχύτητα των 200 mbps (που πραγματι πιάνω με την μπαντα των 5 ghz) αφορά αποκλειστικά την μπαντα των 5, εφόσον χρησιμοποιώ το router με dual channel. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

εχουν πεθανει τα 2.4 ghz

On 28/08/2024 at 15:59, Aggelos_INSM said:

καλα εγω με 100σταρα στα 2.4 πιανω 20 το πολυ και πεφτει και πολυ πιο κατω, δε μπορεις να κανεις πολλα , δοκιμασε να αλλαξεις το channel μπας δεις κάποια διαφορά 

εχουν πεθανει τα 2.4 ghz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2.4ghz με Wifi6 download100mbps upload 70(στα100η γραμμη)

2.4ghz πιο παλια γενια wifi download ~50 upload ~20(στα 20upload η γραμμη)

Αυτα αν εισαι με φουλ σημα 

Επεξ/σία από kage
  • Like 1

12 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Το ftth δεν πιάνει πάντα το μέγιστο της ταχύτητας;;

Εννοεις για οπτικη? Αν ναι εκει οτι θα δωσει η γραμμη αυτο θα πιασεις. Σε adsl ειναι τα εως και το εχουμε δει και σε vdsl καποιες φορες οπου υπαρχουν θεματα. 

On 30/09/2024 at 21:25, kage said:

2.4ghz με Wifi6 download100mbps upload 70(στα100η γραμμη)

2.4ghz πιο παλια γενια wifi download ~50 upload ~20(στα 20upload η γραμμη)

Αυτα αν εισαι με φουλ σημα 

wifi 7 θελω να δω τι θα πιασω σε 2,4 ghz. εχει ερθει το fritz 7690 και θελω να το κανω δοκιμες με κινητο με wifi 7 για να δω τι θα πιασει. και βεβαια τι θα πιασει και πρακτικα.

On 01/10/2024 at 11:19, Arkin said:

Εγω με 2.4 πιανω 200mb download δηλαδη 20mb/s και 120mb upload. Με wifi 6 zte 5001 router και ενα tp link wifi του 10αρικου. 

εισαι σιγουρος οτι εισαι σε 2.4 ghz και πιανεις 200? γιατι για να πιασεις 200 θα πρεπει να κλειδωσεις στα 400 και σε 2,4 ειναι δυσκολο να βρεις εξοπλισμο και αντιστοιχα καρτα που να παιζει 400 + .φαντασου πχ οτι ακομα και σε νεα κινητα τα 2.4 παιζουν 60-70 και κλειδωνουν σε κατι 180 ή 144. δεν εχω δει σε wifi 7 τι παιζει.

On 06/10/2024 at 23:15, Witcher1st said:

Το ftth δεν πιάνει πάντα το μέγιστο της ταχύτητας;;

το πιανει γιατι ειναι οπτικη.

On 07/10/2024 at 11:54, Arkin said:

Εννοεις για οπτικη? Αν ναι εκει οτι θα δωσει η γραμμη αυτο θα πιασεις. Σε adsl ειναι τα εως και το εχουμε δει και σε vdsl καποιες φορες οπου υπαρχουν θεματα. 

και το vdsl ειναι εως. απλα αν εισαι απο καποιο οριο και κατω ειτε σου αλλαζουν πακετο ειτε εκπτωση κτλ.

On 07/10/2024 at 14:34, Witcher1st said:

Απλα ο φιλος στο πρωτο ποστ αναφερει 200αρα fiber. Εκτος εαν εννοεις οπτικη ινα απο το καφαο.

το 200αρι μπορει να ειναι vdsl μπορει και fiber.δυστυχως πολλοι παροχοι το vdsl το ονομαζουν fiber

Μόλις τώρα, poulinos είπε

wifi 7 θελω να δω τι θα πιασω σε 2,4 ghz. εχει ερθει το fritz 7690 και θελω να το κανω δοκιμες με κινητο με wifi 7 για να δω τι θα πιασει. και βεβαια τι θα πιασει και πρακτικα.

εισαι σιγουρος οτι εισαι σε 2.4 ghz και πιανεις 200? γιατι για να πιασεις 200 θα πρεπει να κλειδωσεις στα 400 και σε 2,4 ειναι δυσκολο να βρεις εξοπλισμο και αντιστοιχα καρτα που να παιζει 400 + .φαντασου πχ οτι ακομα και σε νεα κινητα τα 2.4 παιζουν 60-70 και κλειδωνουν σε κατι 180 ή 144. δεν εχω δει σε wifi 7 τι παιζει.

το πιανει γιατι ειναι οπτικη.

και το vdsl ειναι εως. απλα αν εισαι απο καποιο οριο και κατω ειτε σου αλλαζουν πακετο ειτε εκπτωση κτλ.

το 200αρι μπορει να ειναι vdsl μπορει και fiber.δυστυχως πολλοι παροχοι το vdsl το ονομαζουν fiber

Nαι εχω πιασει μεχρι 21mb download με το παρακατω με max συνδεση με το zte5001 στα 2.4ghz. 

https://www.skroutz.gr/s/13937392/TP-LINK-TL-WN822N-v5-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-300Mbps.html

Ναι και στο vdsl ειναι εως αν υπαρχουν θεματα συνηθως πιανει την fixed ταχυτητα συγκριτικα με το adsl που σπανια θα δωσει το max. 

1 minute ago, Arkin said:

Nαι εχω πιασει μεχρι 21mb download με το παρακατω με max συνδεση με το zte5001 στα 2.4ghz. 

https://www.skroutz.gr/s/13937392/TP-LINK-TL-WN822N-v5-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-300Mbps.html

Ναι και στο vdsl ειναι εως αν υπαρχουν θεματα συνηθως πιανει την fixed ταχυτητα συγκριτικα με το adsl που σπανια θα δωσει το max. 

ουτε του παπα μην το πεις που λεει η εκφραση.

το βασικο στο vdsl ειναι η σωστη καλωδιωση χωρις παραλληλα (bridge taps)

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Like 1

• Super Moderators
On 11/10/2024 at 01:09, Arkin said:

On 11/10/2024 at 01:11, poulinos said:

ουτε του παπα μην το πεις που λεει η εκφραση.

το βασικο στο vdsl ειναι η σωστη καλωδιωση χωρις παραλληλα (bridge taps)

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Βέβαια το ZTE5001 έχει WiFi 6, το οποίο διαθέτει 2.4Ghz μπάντα, σε αντίθεση με το WiFi 5 που έχει μονο 5Ghz κι όταν παίζεις σε 2.4Ghz ουσιαστικά είναι WiFi 4.

2 hours ago, Thresh said:

Βέβαια το ZTE5001 έχει WiFi 6, το οποίο διαθέτει 2.4Ghz μπάντα, σε αντίθεση με το WiFi 5 που έχει μονο 5Ghz κι όταν παίζεις σε 2.4Ghz ουσιαστικά είναι WiFi 4.

και τωρα παμε για wifi 7 στα 2.4ghz. ακομα γελαω. τα 2.4 θα πρεπε να υπαρχουν μονο για κανα smart home device.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...