Haldol Δημοσ. 31 Αυγούστου Share Δημοσ. 31 Αυγούστου On 30/08/2024 at 11:48, ardi21 said: Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνεις αίτηση για ψηφιακό μετρητή; Άμεσα όχι. Μόνο με τον τρόπο που λέει ο @takoulou. Φυσικά, αν έχεις ήδη νυχτερινό, όπως εγώ, δε γίνεται. 23 hours ago, Ntinaras said: Το νυχτερινο θα σταματησει να ειναι νυχτερινο, και λογικα η μειωμενη χρεωση θα μετακινηθει το μεσημερι. Αμήν και πότε! Δε το λέω (μόνο) λόγω του ότι είναι ενεργειακά πιο σωστό (ελέω Φ/Β), αλλά επειδή δε μ' αρέσει ο ήχος από τα πλυντήρια όταν κοιμάμαι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluecity1600 Δημοσ. 31 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 23 ώρες πριν, AmiJIm είπε Οι μετρητες αλλαζουν πολυ ευκολα.Απλα λετε να βαλετε νυχτερινο και ερχοντε και τον αλλαζουν με ενα μικρο κοστος και σε μονοφασικονκαιντριφασικο.Κστω του πενηνταρικου αν θυμαμαι καλα.Εχειςνδυνατοτητα τηλεμετρησης και δεν μπορεο να σου πει η δεη εκανε αυτο ο εβκικιαστης σου κτλ κτλ και να εχεις ευθυνη ο ιδιοκτητης.Θα ανεβαζουν και θα κατεβαζουν το διακοπτη συνδεσης επανασυνδεσης με το δικρυο τηλεμετεησης.Πολυ βασικο για σπιτια εισοδηματος σε μακροχρονιες μισθωσεις. Άλλαξα τον μετρητή πριν ενάμιση χρόνο για να βάλω νυχτερινό, δεν είναι παλιός 12 ώρες πριν, doomnx είπε Δεν έχει καμία αξία αυτό που λες, σόρι κιόλας. Δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο μετρητές σε διαφορετικές περιόδους μέτρησης. Όσους ξέρω που είχαν παρόμοια εντύπωση με σένα και τελικά έλεγξαν τις καταναλώσεις τους, βρήκαν τους μετρητές νορμάλ και τις συσκευές τους πιο ενεργοβόρες. Μπορείς να εγκαταστήσεις σε σειρά μετρητή ράγας στον πίνακα ή να κάνεις απλά τεστ με γνωστά φορτία και χρονομέτρηση της αναλαμπής (impulse) του μετρητή. Θες να πεις ότι ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει επίσημες μετρήσεις εκκαθάρισης χωρίς να έχει περάσει; Ή ότι λαμβάνεις 2 έναντι και 1 εκκαθαριστικό το χρόνο; Τα έχω ελέγξει αυτά, δεν ισχύει στην περίπτωση μου... Στις 30/8/2024 στις 12:11 ΜΜ, AmiJIm είπε Παιδιά είναι απλά τα πράγματα ,θέμα φυσικής είναι και απλής λογικής.Οι παλιοί αναλογικοί μετρητές βασίζοντας σε μεταλλικά μέρη,άξονες,γρανάζια τα οποία οξιδωνωντε με αποτέλεσμα να υπάρχουν τριβές και άρα ποιο δύσκολη κίνηση και άρα μικρότερη ταχύτητα και δει καταγραφή κίνησης δηλαδή όποιος έχει παλιό μετρητή σίγουρα πληρώνει λιγότερο από όσο καίει Το γιατί η ΔΕΗ δεν υποχρεώσεις τους πάντες να βάλει ηλεκτρονικούς μετρητές είναι δικό της θέμα το οποίο χρίζει ερευνισης Εάν σε πιάσει να κλέβεις ρεύμα σου κάνει δικαστήριο εάν χρησιμοποιείς το παλιό μετρητή λόγω των ανωθι σίγουρα καταγράφει λιγότερο άρα εν άγνοιας σου κλέβεις και απορώ γιατί σου το επιτρέπει ο πάροχος.... Ο μετρητής μου είναι καινούργιος, πριν ενάμιση χρόνο τον άλλαξα γιατί έβαλα νυχτερινό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 31 Αυγούστου Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 3 ώρες πριν, bluecity1600 είπε Τα έχω ελέγξει αυτά, δεν ισχύει στην περίπτωση μου... Τι έχεις ελέγξει; Έκανες το απλό τεστ χρονομετρώντας παλμούς σε σταθερό φορτίο με μετρητή σε σειρά στην πρίζα; Τι σου έδειξε το τεστ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 31 Αυγούστου Share Δημοσ. 31 Αυγούστου Χριστούγεννα του 2022 ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ για έλεγχο στο ρολόι. Τους ρωτάω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μου είπαν οτι κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Ήμουν παρών σε όλη την διαδικασία. Άνοιξαν το ρολόι, βίδωσαν- ξεβίδωσαν, έβγαλαν και φώτο τον μετρητή, έλεγξαν τα καλώδια και έφυγαν. Από τότε η κατανάλωση μου αυξήθηκε περίπου 20- 30%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AmiJIm Δημοσ. 31 Αυγούστου Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 50 λεπτά πριν, ababa641 είπε Χριστούγεννα του 2022 ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ για έλεγχο στο ρολόι. Τους ρωτάω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μου είπαν οτι κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Ήμουν παρών σε όλη την διαδικασία. Άνοιξαν το ρολόι, βίδωσαν- ξεβίδωσαν, έβγαλαν και φώτο τον μετρητή, έλεγξαν τα καλώδια και έφυγαν. Από τότε η κατανάλωση μου αυξήθηκε περίπου 20- 30%. Σου άλλαξαν μετρητή η κάποιο εξάρτημα στα σπλάχνα του μετρητή .Εμένα είχαν έρθει γιατί είδαν μεγάλη μείωση καταγραφής ρεύματος στο κοινόχρηστο που είναι το ασανσέρ .Στο μεταξύ άλλαξα πίνακα 30 ετιας με vassler ηλεκτρονικό και επιτέλους ακύρωσε ο συντηρητής τη θερμική αντίσταση που είχε γιατί πάγωνε το λάδι από την αραία χρήση με αποτέλεσμα να χάνει τις στάσεις .η αντίσταση έκαιγε αρκετά τσάμπα κιλοβάτ.Τους σε άσχετο χρόνο από την κάμερα του αυτοκινήτου στο πάρκινγκ μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, ababa641 είπε Χριστούγεννα του 2022 ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ για έλεγχο στο ρολόι. Τους ρωτάω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μου είπαν οτι κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Ήμουν παρών σε όλη την διαδικασία. Άνοιξαν το ρολόι, βίδωσαν- ξεβίδωσαν, έβγαλαν και φώτο τον μετρητή, έλεγξαν τα καλώδια και έφυγαν. Από τότε η κατανάλωση μου αυξήθηκε περίπου 20- 30%. Δηλαδή αν κλείσεις όλες τις ασφάλειες και αφήσεις μόνο μια, βγάλεις τα πάντα από τις πρίζες και ανάψεις μόνο μια κατοστάρα λάμπα, τότε ο μετρητής σου θα μετράει 130 W? Εύκολα το διαπιστώνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, doomnx είπε Δηλαδή αν κλείσεις όλες τις ασφάλειες και αφήσεις μόνο μια, βγάλεις τα πάντα από τις πρίζες και ανάψεις μόνο μια κατοστάρα λάμπα, τότε ο μετρητής σου θα μετράει 130 W? Εύκολα το διαπιστώνεις. Υπάρχουν δύο τινά, ή ο μετρητής έχανε και το διόρθωσαν ή κάτι έκαναν και τσιμπάει παραπάνω. Πιστεύω ότι ήταν το πρώτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluecity1600 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, doomnx είπε Τι έχεις ελέγξει; Έκανες το απλό τεστ χρονομετρώντας παλμούς σε σταθερό φορτίο με μετρητή σε σειρά στην πρίζα; Τι σου έδειξε το τεστ; Έχω ελέγξει τις καταγραφές του δεδδηε εννοώ, συνάδουν με τις εκάστοτε ενδείξεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, ababa641 είπε Υπάρχουν δύο τινά, ή ο μετρητής έχανε και το διόρθωσαν ή κάτι έκαναν και τσιμπάει παραπάνω. Πιστεύω ότι ήταν το πρώτο. Μπορείς να το τσεκάρεις. 1 λεπτό πριν, bluecity1600 είπε Έχω ελέγξει τις καταγραφές του δεδδηε εννοώ, συνάδουν με τις εκάστοτε ενδείξεις Αυτό σημαίνει ότι η τηλεμέτρηση ή ο καταμετρητής που περνάει δουλεύει σωστά. Δεν σου λέει κάτι για την ακρίβεια του ρολογιού που έθεσες στο αρχικό μήνυμα. Είναι πολύ σπάνιο να μετράει κατανάλωση που δεν έχεις κάνει, αλλά όπως είπα και προηγουμένως, κάνε το τεστ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα