Προς το περιεχόμενο

ΕΞΥΠΝΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ- ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

bluecity1600

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτοί που λέτε ότι έχετε αυξημένη κατανάλωση τους τελευταίους μήνες φέτος σε σχέση με πριν 2-3 χρόνια, λάβετε υπόψιν σας ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες φέρνουν και υψηλότερη κατανάλωση στα κλιματιστικά. Πολύ πιθανό να τα χρησιμοποιήσατε και περισσότερες ώρες κιόλας από ότι παλιότερα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αγχώσατε εδώ....χαχαχα... γιατί και εγώ καίω περίπου 150-200kwh τον μήνα, χωρίς καμία προσοχή στην κατανάλωση (κυρίως το απόγευμα κανα 5ωρο...με λίγο μαγείρεμα αλλά full aircondition σε διάφορα δωμάτια, και όλο το βράδυ στο υπνοδωμάτιο), και αρχίζω να σκέφτομαι μήπως φταίει ότι ο μετρητής είναι απο το 1970....και ήθελα να κάνω αίτημα για νυχτερινό...

Επεξ/σία από nick_souvlaki

21 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνεις αίτηση για ψηφιακό μετρητή;

Μόνο αν ζητήσεις να μπει μετρητής με νυχτερινό.. Αλλιώς περιμένεις στην σειρά που θα τοποθετηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί μετρητές.. Υπομονή.. 

Παιδιά είναι απλά τα πράγματα ,θέμα φυσικής είναι και απλής λογικής.Οι παλιοί αναλογικοί μετρητές βασίζοντας σε μεταλλικά μέρη,άξονες,γρανάζια  τα οποία οξιδωνωντε με αποτέλεσμα να υπάρχουν τριβές και άρα ποιο δύσκολη κίνηση και άρα μικρότερη ταχύτητα και δει  καταγραφή κίνησης δηλαδή όποιος έχει παλιό μετρητή σίγουρα πληρώνει λιγότερο από όσο καίει Το γιατί η ΔΕΗ δεν υποχρεώσεις τους πάντες να βάλει ηλεκτρονικούς μετρητές είναι δικό της θέμα το οποίο χρίζει ερευνισης Εάν σε πιάσει να κλέβεις ρεύμα σου κάνει δικαστήριο εάν χρησιμοποιείς το παλιό μετρητή λόγω των ανωθι σίγουρα καταγράφει λιγότερο άρα εν άγνοιας σου κλέβεις  και απορώ γιατί σου το επιτρέπει ο πάροχος....

4 λεπτά πριν, takoulou είπε

Μόνο αν ζητήσεις να μπει μετρητής με νυχτερινό.. Αλλιώς περιμένεις στην σειρά που θα τοποθετηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί μετρητές.. Υπομονή.. 

Το νυχτερινο θα σταματησει να ειναι νυχτερινο, και λογικα η μειωμενη χρεωση θα μετακινηθει το μεσημερι.

Παιδιά είναι απλά τα πράγματα ,θέμα φυσικής είναι και απλής λογικής.Οι παλιοί αναλογικοί μετρητές βασίζοντας σε μεταλλικά μέρη,άξονες,γρανάζια  τα οποία οξιδωνωντε με αποτέλεσμα να υπάρχουν τριβές και άρα ποιο δύσκολη κίνηση και άρα μικρότερη ταχύτητα και δει  καταγραφή κίνησης δηλαδή όποιος έχει παλιό μετρητή σίγουρα πληρώνει λιγότερο από όσο καίει Το γιατί η ΔΕΗ δεν υποχρεώσεις τους πάντες να βάλει ηλεκτρονικούς μετρητές είναι δικό της θέμα το οποίο χρίζει ερευνισης Εάν σε πιάσει να κλέβεις ρεύμα σου κάνει δικαστήριο εάν χρησιμοποιείς το παλιό μετρητή λόγω των ανωθι σίγουρα καταγράφει λιγότερο άρα εν άγνοιας σου κλέβεις  και απορώ γιατί σου το επιτρέπει ο πάροχος....Εγώ άλλαξα μετρητές γιατί νοικιάζω σπίτια και θέλω να είμαι εντάξει με τη ΔΕΗ ,του ενοικιαστές μου και με τη Δεδδηε σαν ιδιοκτήτης του σπιτιού και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Το νυχτερινο θα σταματησει να ειναι νυχτερινο, και λογικα η μειωμενη χρεωση θα μετακινηθει το μεσημερι.

Καλά.. Μέχρι να γίνει... Θα δείξει.. 

6 λεπτά πριν, AmiJIm είπε

Παιδιά είναι απλά τα πράγματα ,θέμα φυσικής είναι και απλής λογικής.Οι παλιοί αναλογικοί μετρητές βασίζοντας σε μεταλλικά μέρη,άξονες,γρανάζια  τα οποία οξιδωνωντε με αποτέλεσμα να υπάρχουν τριβές και άρα ποιο δύσκολη κίνηση και άρα μικρότερη ταχύτητα και δει  καταγραφή κίνησης δηλαδή όποιος έχει παλιό μετρητή σίγουρα πληρώνει λιγότερο από όσο καίει Το γιατί η ΔΕΗ δεν υποχρεώσεις τους πάντες να βάλει ηλεκτρονικούς μετρητές είναι δικό της θέμα το οποίο χρίζει ερευνισης Εάν σε πιάσει να κλέβεις ρεύμα σου κάνει δικαστήριο εάν χρησιμοποιείς το παλιό μετρητή λόγω των ανωθι σίγουρα καταγράφει λιγότερο άρα εν άγνοιας σου κλέβεις  και απορώ γιατί σου το επιτρέπει ο πάροχος....Εγώ άλλαξα μετρητές γιατί νοικιάζω σπίτια και θέλω να είμαι εντάξει με τη ΔΕΗ ,του ενοικιαστές μου και με τη Δεδδηε σαν ιδιοκτήτης του σπιτιού και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Δεν είναι εύκολα να αλλάξουν οι μετρητές.. Απλά τώρα τελευταία κάτι γίνεται.. Απλά ο Δεδδηε γενικά  κοιτάζει αν έχει πειραχτει ο μετρητής.. Αν έχουν γίνει παρατυπίες στον μετρητή που παραπέμπει στην ρευματοκλοπή...Δεν θα σου κάνει κάτι αν δεν καταγραφεί σωστά η παροχή.. 

12 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Το έχω γράψει και σε άλλο thread. Εγώ θα διαφωνήσω.

Όταν βάλαμε τον ψηφιακό μετρητή η κατανάλωση μειώθηκε αισθητά.

Οικογένεια με 4 άτομα (2 μικρά παιδιά). Ψυγείο με έκαψες. Led λάμπες παντού. τρία  κλιματιστικα Α+++. Ηλιακός. Μάτια κουζίνας σχεδόν κάθε μέρα, airfryer σχεδόν κάθε μέρα. Μια τηλεόραση lcd του 2010 (ccfl καίει πολύ) και λοιπές μικρες συσκευές (laptop, nas, router, ήχο σύστημα, κλπ).

Κατανάλωση όπως παρακάτω. Ψυξη/ θέρμανση αποκλειστικά από aircondition (υψηλές τιμές χειμώνα /καλοκαιρι).

Όλες οι τιμές είναι με νέο μετρητή, με παλιό δεν έχω αλλά ήταν σχεδόν τα διπλά...

image.png.73248abe89c8b1ae67668c3f05c51008.png

Με όλα αυτά που λέτε, έχετε τον Ιούνιο 300 kwn αν το βλέπω καλά άρα 2 άτομα εμείς 478 για τον αντίστοιχο μήνα με λιγότερες συσκευές, κάτι δεν πάει καλά... 

19 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλά.. Μέχρι να γίνει... Θα δείξει.. 

Δεν είναι εύκολα να αλλάξουν οι μετρητές.. Απλά τώρα τελευταία κάτι γίνεται.. Απλά ο Δεδδηε γενικά  κοιτάζει αν έχει πειραχτει ο μετρητής.. Αν έχουν γίνει παρατυπίες στον μετρητή που παραπέμπει στην ρευματοκλοπή...Δεν θα σου κάνει κάτι αν δεν καταγραφεί σωστά η παροχή.. 

Ο μετρητής άλλαξε ένα χρόνο πριν, δεν είναι παλιός, άρα αυτό που λέτε δεν ισχύει στην περίπτωση μου

Οι μετρητες αλλαζουν πολυ ευκολα.Απλα λετε να βαλετε νυχτερινο και ερχοντε και τον αλλαζουν με ενα μικρο κοστος και σε μονοφασικονκαιντριφασικο.Κστω του πενηνταρικου αν θυμαμαι καλα.Εχειςνδυνατοτητα τηλεμετρησης και δεν μπορεο να σου πει η δεη εκανε αυτο ο εβκικιαστης σου κτλ κτλ και να εχεις ευθυνη ο ιδιοκτητης.Θα ανεβαζουν και θα κατεβαζουν το διακοπτη συνδεσης επανασυνδεσης με το δικρυο τηλεμετεησης.Πολυ βασικο για σπιτια εισοδηματος σε μακροχρονιες μισθωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/8/2024 στις 3:24 ΜΜ, bluecity1600 είπε

Την καλησπέρα μου σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με τον έξυπνο μετρητή που μου εγκατέστησαν προ τριμήνου περίπου. Η μέτρηση μετά την εγκατάσταση του έχει διπλασιαστεί και βάλε, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη την ίδια περίοδο (κρατάω γενικά αρχεία κατανάλωσης ρεύματος και μπορώ να συγκρίνω) και το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι πήρα καινούργιο ψυγείο το οποίο καταναλώνει λιγότερο από το παλιό που ήταν 40 χρονών!

Έκανα έλεγχο μόνη μου για τυχόν διαρροή και δεν έχω, και τα ηλεκτρολογικά έχουν ελεγχθεί πρόσφατα σχετικά. Ζήτησα να έρθει τεχνικός να ελέγξει τον μετρητή από κοντά (όπου αν τον βρει εντάξει θα πληρώσω κι από πάνω κάνα 35άρι) και ρώτησα αν μπορώ να τον αφαιρέσω και να γυρίσω στον παλιό μετρητή και μου είπαν όχι.

Έχετε αντίστοιχη εμπειρία με αυξημένη μέτρηση και τι κάνατε? Ή αν έχετε ακούσει από το περιβάλλον σας σχετικά.

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν έχει καμία αξία αυτό που λες, σόρι κιόλας. Δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο μετρητές σε διαφορετικές περιόδους μέτρησης. Όσους ξέρω που είχαν παρόμοια εντύπωση με σένα και τελικά έλεγξαν τις καταναλώσεις τους, βρήκαν τους μετρητές νορμάλ και τις συσκευές τους πιο ενεργοβόρες. Μπορείς να εγκαταστήσεις σε σειρά μετρητή ράγας στον πίνακα ή να κάνεις απλά τεστ με γνωστά φορτία και χρονομέτρηση της αναλαμπής (impulse) του μετρητή.

Στις 30/8/2024 στις 1:51 ΠΜ, MTX είπε

Έχετε το νου σας γιατί τώρα τελευταία υπάρχει αναντιστοιχία στις μέτρησης που κάνει η ΔΕΗ , και αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν μετράνε κάποιο διάστημα και μετά τα χώνουν μαζεμένα σε έναν λογαριασμό όλα μαζί , είτε το κάνουν εσκεμμένα , το κακό που προκύπτει για τον καταναλωτή από αυτή την ιστορία είναι ότι πληρώνει πολλά περισσότερα σε πρόσθετες χρεώσεις και δίκτυα , δηλαδή αν πούμε ότι για έναν χρόνο καταναλώνεις περίπου 6000 κιλοβατώρες και σου έρθουν τρεις τετράμηνη λογαριασμοί από 2000 κιλοβατώρες θα κοστίσουν πχ, 700 ευρώ , με τις ίδιες 6000 κιλοβατώρες για ένα χρόνο αν σου βάλουνε δυο τετράμηνα από 1000 κιλοβατώρες και ένα τετράμηνο με 4000 η χρέωση θα βγει κοντά στο 1000 , αυτό το κάνουν επίτηδες απότι κατάλαβα και όπου περάσει πέρασε , στη δεύτερη περίπτωση χάνεις όλες τις επιδοτήσεις και πληρώνεις καπέλο και ας είναι ιδιά κατανάλωση...

*μου το κάνανε εμενα τον χειμώνα που πέρασε και τράβαγα τα μαλλιά μου , έκανα αμάν να βγάλω άκρη μαζί τους και τελικά τον φτιάξανε τον λογαριασμό μοιράσανε τα KW όπως πρέπει και πλήρωσα 250 ευρώ λιγότερα , το ίδιο πράγμα έγινε σε φίλο πριν από 20 μέρες ακριβώς και του λέω πάρτους τηλέφωνο να στο φτιάξουν και όντως φτιάξανε την αντιστοιχία και πλήρωσε 300 ευρώ λιγότερα , άρα το συμπέρασμα είναι ότι το κάνουν συστηματικά και όπου περάσει πέρασε

Θες να πεις ότι ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει επίσημες μετρήσεις εκκαθάρισης χωρίς να έχει περάσει; Ή ότι λαμβάνεις 2 έναντι και 1 εκκαθαριστικό το χρόνο;

Επεξ/σία από doomnx

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Θες να πεις ότι ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει επίσημες μετρήσεις εκκαθάρισης χωρίς να έχει περάσει; Ή ότι λαμβάνεις 2 έναντι και 1 εκκαθαριστικό το χρόνο;

Λέω ότι δεν περνάνε καθόλου να μετρήσουνε και έρχονται μια φορα το χρόνο οποτε τους καυλώσει και στα χώνουν όλα μαζεμένα σε έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό , με αποτέλεσμα να πληρώνεις πολλά περισσότερα από τις extra χρεώσεις και τα δίκτυα , γιατί όπως είπα αν σου έρθουν 3 τετράμηνα από 2000KW θα δόσεις περίπου 300 ευρώ ανά λογαριασμό , αν σου έρθουν δυο έναντι από 1000KW στο περίπου και ένας εκκαθαριστικός 4000ΚW , θα πληρώσεις τολάχιστον 300 ευρώ παραπάνω για την ίδια κατανάλωση τον 6000 κιλοβατώρων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, MTX είπε

Λέω ότι δεν περνάνε καθόλου να μετρήσουνε και έρχονται μια φορα το χρόνο οποτε τους καυλώσει και στα χώνουν όλα μαζεμένα σε έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό , με αποτέλεσμα να πληρώνεις πολλά περισσότερα από τις extra χρεώσεις και τα δίκτυα , γιατί όπως είπα αν σου έρθουν 3 τετράμηνα από 2000KW θα δόσεις περίπου 300 ευρώ ανά λογαριασμό , αν σου έρθουν δυο έναντι από 1000KW στο περίπου και ένας εκκαθαριστικός 4000ΚW , θα πληρώσεις τολάχιστον 300 ευρώ παραπάνω για την ίδια κατανάλωση τον 6000 κιλοβατώρων...

Δεν δουλεύει έτσι ο λογαριασμός. Ο εκκαθαριστικός επανυπολογίζει τους λάθος έναντι. Δεν πληρώνεις παραπάνω.

Επεξ/σία από doomnx

17 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δεν δουλεύει έτσι ο λογαριασμός. Ο εκκαθαριστικός επανυπολογίζει τους λάθος έναντι. Δεν πληρώνεις παραπάνω.

Δεν μιλάμε για δυο έναντι έναν εκκαθαριστικό , μιλάμε για 3 εκκαθαριστικούς ανά 4 μήνες , αλλα οι δυο πρώτοι είναι πλασματική καθώς δεν έχουν μετρήσει και τα βάζουν στο περίπου , στον τελευταίο έρχεται η λυπητερή , αστο άμα δεν σου συμβεί δεν μπορείς να το καταλάβεις

Να στο πω με απλά λόγια για να το καταλάβεις , έχουμε δυο τετράμηνα εκκαθαριστικούς από 2000ΚW το καθένα 4000ΚW σύνολο , αν έχουν μετρήσει και σου έρθουν δυο εκκαθαριστικα κανονικά θα πληρώσεις ας πούμε 300 και 300 ευρώ για το κάθε τετράμηνο , αν όμως δεν έχουν μετρήσει το πρώτο τετράμηνο και σου τα βάλουν όλα μαζεμένα στο δεύτερο τετράμηνο 4000ΚW , δεν θα πληρώσεις 600 ευρώ θα πληρώσεις τολάχιστον 200 ευρώ παραπάνω στα 800

* Γιατί θα συμβεί αυτό και ενώ τα ΚW είναι ίδια και στις δυο περιπτώσεις ,

Θα συμβεί γιατί η ΔΕΗ σε θεωρεί πλούσιο πελάτη , μετά από κάποιες κιλοβατώρες η χρέωση είναι δυσανάλογη μέχρι και διπλάσια
Οι φόροι και οι χρεώσεις δικτύου θα φουσκώσουν επίσης
Θα χάσεις την οποια επιδότηση του κράτους γιατί θεώρησε πλούσιος πελάτης
Θα χάσεις τυχόν KOT αν έχεις η κοινωνικό τιμολόγιο γιατί πέρασες το όριο
όλα αυτά για μια μαλακια τους επειδή δεν έχουν προσωπικό να μετρήσουν και δεν περνάνε 
για να μην πω ότι το κάνουν εσκεμμένα αφού όλοι κερδίζουν από αυτό

Συνέβη σε μένα και σε άλλους δυο τρεις που τυχαία πιάσαμε συζήτηση , φαντάζομαι πόσοι ακόμα θα είναι με το ίδιο πρόβλημα

---------------------------------

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...