m3ltd0wn Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Το έχω γράψει και σε άλλο thread. Εγώ θα διαφωνήσω. Όταν βάλαμε τον ψηφιακό μετρητή η κατανάλωση μειώθηκε αισθητά. Οικογένεια με 4 άτομα (2 μικρά παιδιά). Ψυγείο με έκαψες. Led λάμπες παντού. τρία κλιματιστικα Α+++. Ηλιακός. Μάτια κουζίνας σχεδόν κάθε μέρα, airfryer σχεδόν κάθε μέρα. Μια τηλεόραση lcd του 2010 (ccfl καίει πολύ) και λοιπές μικρες συσκευές (laptop, nas, router, ήχο σύστημα, κλπ). Κατανάλωση όπως παρακάτω. Ψυξη/ θέρμανση αποκλειστικά από aircondition (υψηλές τιμές χειμώνα /καλοκαιρι). Όλες οι τιμές είναι με νέο μετρητή, με παλιό δεν έχω αλλά ήταν σχεδόν τα διπλά... Επεξ/σία 30 Αυγούστου από m3ltd0wn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου Άσχετο αλλά πως τα καταφέρατε και βαλατε έξυπνο/ψηφιακό μετρητή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m3ltd0wn Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, li@m είπε Άσχετο αλλά πως τα καταφέρατε και βαλατε έξυπνο/ψηφιακό μετρητή; Εμένα δεν έχει modem, είναι ψηφιακός αλλά δεν του έχουν βάλει την τηλεμετρηση. Έκανα αίτηση για νυχτερινό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insoholic Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 53 minutes ago, m3ltd0wn said: Το έχω γράψει και σε άλλο thread. Εγώ θα διαφωνήσω. Όταν βάλαμε τον ψηφιακό μετρητή η κατανάλωση μειώθηκε αισθητά. Οικογένεια με 4 άτομα (2 μικρά παιδιά). Ψυγείο με έκαψες. Led λάμπες παντού. τρία κλιματιστικα Α+++. Ηλιακός. Μάτια κουζίνας σχεδόν κάθε μέρα, airfryer σχεδόν κάθε μέρα. Μια τηλεόραση lcd του 2010 (ccfl καίει πολύ) και λοιπές μικρες συσκευές (laptop, nas, router, ήχο σύστημα, κλπ). Κατανάλωση όπως παρακάτω. Ψυξη/ θέρμανση αποκλειστικά από aircondition (υψηλές τιμές χειμώνα /καλοκαιρι). Όλες οι τιμές είναι με νέο μετρητή, με παλιό δεν έχω αλλά ήταν σχεδόν τα διπλά... Εγω δε βλέπω αισθητή μείωση σχετικα με τις προηγούμενες μετρήσεις. Μονο τον Απρίλιο και τον Μάιο που λογικα δεν μενατε σπιτι πολλες μέρες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m3ltd0wn Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, insoholic είπε Εγω δε βλέπω αισθητή μείωση σχετικα με τις προηγούμενες μετρήσεις. Μονο τον Απρίλιο και τον Μάιο που λογικα δεν μενατε σπιτι πολλες μέρες... Το γράφω ότι δεν υπάρχει σύγκριση στον πίνακα γιατί δεν αποτυπωνει τον παλιό μετρητή. Όλες είναι με τον νέο. Ο πίνακας δείχνει την ετήσια (και την περσινή) κατανάλωση ανά μήνα με τον νέο μετρητή μόνο. Για 4μελη οικογένεια και με όσα γράφω παραπάνω. Οι μήνες που είναι λιγότερη δεν λείπουμε από το σπίτι απλά δεν καίνε τα κλιματιστικά που είναι η αποκλειστική μέθοδος ψυξης/θέρμανσης και είναι αναμμένα σχεδόν 24 ώρες τον βαρύ χειμωνα/καλοκαιρι. Τον χειμώνα ανάβει και ο θερμοσιφωνας για τις μέρες που δεν έχει ήλιο. Αθήνα. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από m3ltd0wn 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MTX Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Έχετε το νου σας γιατί τώρα τελευταία υπάρχει αναντιστοιχία στις μέτρησης που κάνει η ΔΕΗ , και αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν μετράνε κάποιο διάστημα και μετά τα χώνουν μαζεμένα σε έναν λογαριασμό όλα μαζί , είτε το κάνουν εσκεμμένα , το κακό που προκύπτει για τον καταναλωτή από αυτή την ιστορία είναι ότι πληρώνει πολλά περισσότερα σε πρόσθετες χρεώσεις και δίκτυα , δηλαδή αν πούμε ότι για έναν χρόνο καταναλώνεις περίπου 6000 κιλοβατώρες και σου έρθουν τρεις τετράμηνη λογαριασμοί από 2000 κιλοβατώρες θα κοστίσουν πχ, 700 ευρώ , με τις ίδιες 6000 κιλοβατώρες για ένα χρόνο αν σου βάλουνε δυο τετράμηνα από 1000 κιλοβατώρες και ένα τετράμηνο με 4000 η χρέωση θα βγει κοντά στο 1000 , αυτό το κάνουν επίτηδες απότι κατάλαβα και όπου περάσει πέρασε , στη δεύτερη περίπτωση χάνεις όλες τις επιδοτήσεις και πληρώνεις καπέλο και ας είναι ιδιά κατανάλωση... *μου το κάνανε εμενα τον χειμώνα που πέρασε και τράβαγα τα μαλλιά μου , έκανα αμάν να βγάλω άκρη μαζί τους και τελικά τον φτιάξανε τον λογαριασμό μοιράσανε τα KW όπως πρέπει και πλήρωσα 250 ευρώ λιγότερα , το ίδιο πράγμα έγινε σε φίλο πριν από 20 μέρες ακριβώς και του λέω πάρτους τηλέφωνο να στο φτιάξουν και όντως φτιάξανε την αντιστοιχία και πλήρωσε 300 ευρώ λιγότερα , άρα το συμπέρασμα είναι ότι το κάνουν συστηματικά και όπου περάσει πέρασε Επεξ/σία 30 Αυγούστου από MTX 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 3 ώρες πριν, MTX είπε Έχετε το νου σας γιατί τώρα τελευταία υπάρχει αναντιστοιχία στις μέτρησης που κάνει η ΔΕΗ , και αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν μετράνε κάποιο διάστημα και μετά τα χώνουν μαζεμένα σε έναν λογαριασμό όλα μαζί , είτε το κάνουν εσκεμμένα , το κακό που προκύπτει για τον καταναλωτή από αυτή την ιστορία είναι ότι πληρώνει πολλά περισσότερα σε πρόσθετες χρεώσεις και δίκτυα , δηλαδή αν πούμε ότι για έναν χρόνο καταναλώνεις περίπου 6000 κιλοβατώρες και σου έρθουν τρεις τετράμηνη λογαριασμοί από 2000 κιλοβατώρες θα κοστίσουν πχ, 700 ευρώ , με τις ίδιες 6000 κιλοβατώρες για ένα χρόνο αν σου βάλουνε δυο τετράμηνα από 1000 κιλοβατώρες και ένα τετράμηνο με 4000 η χρέωση θα βγει κοντά στο 1000 , αυτό το κάνουν επίτηδες απότι κατάλαβα και όπου περάσει πέρασε , στη δεύτερη περίπτωση χάνεις όλες τις επιδοτήσεις και πληρώνεις καπέλο και ας είναι ιδιά κατανάλωση... *μου το κάνανε εμενα τον χειμώνα που πέρασε και τράβαγα τα μαλλιά μου , έκανα αμάν να βγάλω άκρη μαζί τους και τελικά τον φτιάξανε τον λογαριασμό μοιράσανε τα KW όπως πρέπει και πλήρωσα 250 ευρώ λιγότερα , το ίδιο πράγμα έγινε σε φίλο πριν από 20 μέρες ακριβώς και του λέω πάρτους τηλέφωνο να στο φτιάξουν και όντως φτιάξανε την αντιστοιχία και πλήρωσε 300 ευρώ λιγότερα , άρα το συμπέρασμα είναι ότι το κάνουν συστηματικά και όπου περάσει πέρασε Δεν μετράει η ΔΕΗ... Τώρα εδώ και καιρό υπάρχει η μηνιαία καταμέτρηση από τον Δεδδηε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MTX Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 1 ώρα πριν, takoulou είπε Δεν μετράει η ΔΕΗ... Τώρα εδώ και καιρό υπάρχει η μηνιαία καταμέτρηση από τον Δεδδηε.. Ναι έδω και χρόνια και λοιπόν , το αποτέλεσμα ειναι ότι εμείς πληρώνουμε της επιπλέον χρεώσεις και αυτοί εισπράττουν ένα μερος από αυτά , όλοι μαζί στο κόλπο μαζί και οι ιδιώτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donmitsos10 Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου Και εγώ έχω δει τεράστια αλλαγή στη καταμέτρηση, όχι όμως από τότε που μπήκε ο καινούριος μετρητής αλλά από τότε που ξεκίνησε να στέλνει μόνος του τα δεδομένα χωρίς να τα καταχωρώ εγώ 1 φορά το μήνα. Συγκρίνω λογαριασμούς ίδιου μήνα 2-3 χρόνια πίσω και βλέπω 2πλασιο και κάτι παραπάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 9 ώρες πριν, li@m είπε Άσχετο αλλά πως τα καταφέρατε και βαλατε έξυπνο/ψηφιακό μετρητή; Εγω απλα εβαλα φωτοβολταικα. Περιμενω απο μερα σε μερα τον πρωτο λογαριασμο 10 ώρες πριν, Haldol είπε Αυτό το άτιμο το NAS στα τρώει, πέτα το! Μη το γελας, NAS με 4 δισκους ειναι που δουλευει 24/7 και τραβαει καπου 80 watt... Σκεφτομαι να το βαλω να κλεινει το βραδυ, να γλιτωνω και το τσικι τσικι απο τους δισκους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Donmitsos10 είπε Και εγώ έχω δει τεράστια αλλαγή στη καταμέτρηση, όχι όμως από τότε που μπήκε ο καινούριος μετρητής αλλά από τότε που ξεκίνησε να στέλνει μόνος του τα δεδομένα χωρίς να τα καταχωρώ εγώ 1 φορά το μήνα. Συγκρίνω λογαριασμούς ίδιου μήνα 2-3 χρόνια πίσω και βλέπω 2πλασιο και κάτι παραπάνω Δεν νομίζω να έχει διαφορά που στέλνει μόνος του μετρήσεις η παροχή.. Στον μέλλον αυτό θα υπάρχει.. Λες να έχουν πειράξει τον μετρητή; Μην ξεχνάμε οι παλιοί μετρητές έχουν τουλάχιστον 35 -40 χρόνια λειτουργίας.. Μπορεί ελάχιστοι να μην μετρούν όπως πρέπει.. 3 ώρες πριν, MTX είπε Ναι έδω και χρόνια και λοιπόν , το αποτέλεσμα ειναι ότι εμείς πληρώνουμε της επιπλέον χρεώσεις και αυτοί εισπράττουν ένα μερος από αυτά , όλοι μαζί στο κόλπο μαζί και οι ιδιώτες Τι εννοείς; Επιπλέον χρεώσεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου Διαβάζω και κλαίω...τις 200 που λέει ότι έκαιγε η ts το μήνα, τις καίω με κλιματισμό/θέρμανση, σε 5-7 μέρες... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vorlon68 Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 9 ώρες πριν, MTX είπε Έχετε το νου σας γιατί τώρα τελευταία υπάρχει αναντιστοιχία στις μέτρησης που κάνει η ΔΕΗ , και αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν μετράνε κάποιο διάστημα και μετά τα χώνουν μαζεμένα σε έναν λογαριασμό όλα μαζί , είτε το κάνουν εσκεμμένα , το κακό που προκύπτει για τον καταναλωτή από αυτή την ιστορία είναι ότι πληρώνει πολλά περισσότερα σε πρόσθετες χρεώσεις και δίκτυα , δηλαδή αν πούμε ότι για έναν χρόνο καταναλώνεις περίπου 6000 κιλοβατώρες και σου έρθουν τρεις τετράμηνη λογαριασμοί από 2000 κιλοβατώρες θα κοστίσουν πχ, 700 ευρώ , με τις ίδιες 6000 κιλοβατώρες για ένα χρόνο αν σου βάλουνε δυο τετράμηνα από 1000 κιλοβατώρες και ένα τετράμηνο με 4000 η χρέωση θα βγει κοντά στο 1000 , αυτό το κάνουν επίτηδες απότι κατάλαβα και όπου περάσει πέρασε , στη δεύτερη περίπτωση χάνεις όλες τις επιδοτήσεις και πληρώνεις καπέλο και ας είναι ιδιά κατανάλωση... *μου το κάνανε εμενα τον χειμώνα που πέρασε και τράβαγα τα μαλλιά μου , έκανα αμάν να βγάλω άκρη μαζί τους και τελικά τον φτιάξανε τον λογαριασμό μοιράσανε τα KW όπως πρέπει και πλήρωσα 250 ευρώ λιγότερα , το ίδιο πράγμα έγινε σε φίλο πριν από 20 μέρες ακριβώς και του λέω πάρτους τηλέφωνο να στο φτιάξουν και όντως φτιάξανε την αντιστοιχία και πλήρωσε 300 ευρώ λιγότερα , άρα το συμπέρασμα είναι ότι το κάνουν συστηματικά και όπου περάσει πέρασε Υπάρχει και η λύση να δώσεις εσυ την κατανάλωση μέσω του app του ΔΕΔΔΗΕ ή μεσω τηλεφωνου και ειναι το ίδιο σαν να πέρασαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου Μόλις τώρα, vorlon68 είπε Υπάρχει και η λύση να δώσεις εσυ την κατανάλωση μέσω του app του ΔΕΔΔΗΕ ή μεσω τηλεφωνου και ειναι το ίδιο σαν να πέρασαν. Ναι.. Αλλά μετράει αυτή του Δεδδηε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vorlon68 Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, takoulou είπε Ναι.. Αλλά μετράει αυτή του Δεδδηε.. Αν δεν περάσει να γινει μέτρηση απο ΔΕΔΔΗΕ κρατάνε αυτη που εχεις δώσει εσυ. Αρχες Αυγουστου ήταν να περάσουν για μετρηση. Δεν πέρασαν ποτε γιατι το ρολοι ειναι μεσα στο σπίτι και έδωσα εγω κατανάλωση. Στον λογαριασμό υπήρχαν αυτά που εδωσα εγω/ Επεξ/σία 30 Αυγούστου από vorlon68 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα