SabotazNic Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Ναι οντως, 4kwh/μερα ειναι υπερβολικα λιγο για ενα σπιτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Give-me-a-hit Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, bluecity1600 είπε Την καλησπέρα μου σε όλους, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με τον έξυπνο μετρητή που μου εγκατέστησαν προ τριμήνου περίπου. Η μέτρηση μετά την εγκατάσταση του έχει διπλασιαστεί και βάλε, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη την ίδια περίοδο (κρατάω γενικά αρχεία κατανάλωσης ρεύματος και μπορώ να συγκρίνω) και το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι πήρα καινούργιο ψυγείο το οποίο καταναλώνει λιγότερο από το παλιό που ήταν 40 χρονών! Έκανα έλεγχο μόνη μου για τυχόν διαρροή και δεν έχω, και τα ηλεκτρολογικά έχουν ελεγχθεί πρόσφατα σχετικά. Ζήτησα να έρθει τεχνικός να ελέγξει τον μετρητή από κοντά (όπου αν τον βρει εντάξει θα πληρώσω κι από πάνω κάνα 35άρι) και ρώτησα αν μπορώ να τον αφαιρέσω και να γυρίσω στον παλιό μετρητή και μου είπαν όχι. Έχετε αντίστοιχη εμπειρία με αυξημένη μέτρηση και τι κάνατε? Ή αν έχετε ακούσει από το περιβάλλον σας σχετικά. Ευχαριστώ πολύ! πες μας ποσα ατομα ειστε εκει, ποσο μεγαλο ειναι το σπιτι κλπ... αν αναβεις θερμοσιφωνα κουζινα κλπ Η κατανάλωση μιας οικίας 130-150m2 με τετραμελή- πενταμελή οικογένεια είναι περίπου 6.000 kWh κάθε χρόνο. 500 τον μηνα Επεξ/σία 28 Αυγούστου από Give-me-a-hit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δημοφιλής ανάρτηση adi32 Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Αγοράζω το παλιό σου ρολόι 1 29 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 43 λεπτά πριν, nvel είπε ο δεδδηε αναφέρει στην σελίδα του ότι ο έλεγχος είναι δωρεάν αν πράγματι έχει πρόβλημα ο μετρητής, εσύ διαφωνείς με τον δεδδηε; Δύσκολο το βλέπω.. https://deddie.gr/el/eggyimenes-ypirisies-katanaloton/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου το ότι ο έλεγχος αν αποδειχθεί πρόβλημα μετρητή είναι δωρεάν δεν σημαίνει ότι είναι και άμεσος, προφανώς ο δεδδηε έχει μια διορία μέχρι τον έλεγχο που φαίνεται στο link που έβαλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefther Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 5 ώρες πριν, bluecity1600 είπε Από 208 μέσο όρο (λόγω δίμηνης μέτρησης) σε 478 208/60 =3.46 δηλαδη εκαιγες λιγοτερο απο 3,5Kwh/ημερα. Μαλλον ο προηγουμενος μετρητης ηταν χαλασμενος, τετοια καταναλωση εχει σχεδον κλειστο σπιτι αντε με ενα ψυγειο και 2 λαμπες LED το βραδυ. Δηλαδη δε χρησιμοποιει καθολου κλιματιστικο, ματια, φουρνο, τηλεοραση, υπολογιστη, δεν βαζει ποτε πληντυριο, δεν εχει σεσουαρ για τα μαλλια κλπ. Δε ζει κανενας στο σπιτι δηλαδη. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nimik Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 38 λεπτά πριν, alefther είπε 208/60 =3.46 δηλαδη εκαιγες λιγοτερο απο 3,5Kwh/ημερα. Μαλλον ο προηγουμενος μετρητης ηταν χαλασμενος, τετοια καταναλωση εχει σχεδον κλειστο σπιτι αντε με ενα ψυγειο και 2 λαμπες LED το βραδυ. Δηλαδη δε χρησιμοποιει καθολου κλιματιστικο, ματια, φουρνο, τηλεοραση, υπολογιστη, δεν βαζει ποτε πληντυριο, δεν εχει σεσουαρ για τα μαλλια κλπ. Δε ζει κανενας στο σπιτι δηλαδη. Δεν ισχύει απόλυτα αυτό που λες .. εγώ που μένω μόνος αυτόν τον καιρό καίω 3-4kw την μέρα , με ψυγείο εννοείται & Pc ,Tv ,ένα πλυντήριο περίπου την εβδομάδα ,ελάχιστη κατανάλωση στην κουζίνα και χωρίς κλιματιστικό , με λίγα λόγια όσοι μένουν μόνοι χωρίς κλιματισμό και μαγείρεμα λογικά κάπου τόσο πρέπει να καίνε 3-4kw/day 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluecity1600 Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Nabuko είπε 208 το 2μηνο??? Ποιο φυσιολογικό μου φαίνεται το 478 στο δίμηνο Από 208 το μήνα σε 478 το μήνα 3 ώρες πριν, mrkra είπε Βαλε κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/c/4114/organa-metrisis-pinaka/f/1084415/kilovatoorometro.html?keyphrase=ηλεκτρολογικου με την βοηθεια ηλεκτρολογου και διασταυρωσε τις μετρησεις. Οκ, ευχαριστώ 8 λεπτά πριν, nimik είπε Δεν ισχύει απόλυτα αυτό που λες .. εγώ που μένω μόνος αυτόν τον καιρό καίω 3-4kw την μέρα , με ψυγείο εννοείται & Pc ,Tv ,ένα πλυντήριο περίπου την εβδομάδα ,ελάχιστη κατανάλωση στην κουζίνα και χωρίς κλιματιστικό , με λίγα λόγια όσοι μένουν μόνοι χωρίς κλιματισμό και μαγείρεμα λογικά κάπου τόσο πρέπει να καίνε 3-4kw/day 208 είναι η μηνιαία κατανάλωση ενα ζευγάρι που όλη την ημέρα λείπουμε. 1 ώρα πριν, Give-me-a-hit είπε πες μας ποσα ατομα ειστε εκει, ποσο μεγαλο ειναι το σπιτι κλπ... αν αναβεις θερμοσιφωνα κουζινα κλπ Η κατανάλωση μιας οικίας 130-150m2 με τετραμελή- πενταμελή οικογένεια είναι περίπου 6.000 kWh κάθε χρόνο. 500 τον μηνα 70 τετραγωνικά, με ηλιακό, led όλα, καινούριες συσκευές τύπου Α++, ένα ζευγάρι είμαστε. Μαγείρεμα μέρα παρά μέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis_vts Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Κοιμάστε με ανεμιστήρα δηλαδή?? 8 ώρες το βράδυ δεν ανοίγει κλιματιστικό?? Φούρνος ποτέ όλο παραγγελίες?? Λάμπα στην αναμονή τίποτα?? Τηλεόραση πότε?? Ψυγείο εκτός πρίζας?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Κοιμάστε με ανεμιστήρα δηλαδή?? 8 ώρες το βράδυ δεν ανοίγει κλιματιστικό?? Φούρνος ποτέ όλο παραγγελίες?? Λάμπα στην αναμονή τίποτα?? Τηλεόραση πότε?? Ψυγείο εκτός πρίζας?? 7kw την ημερα, συμφωνα με τις εξηγησεις που εδωσε ειναι φυσιολογικοτατα.Εαν μενει Καστορια δεν χρειαζεται air.Tο ΣΚ που πηγα στον υιο στην Καστορια καθως μενει σε περιοχη με απολυτη υσυχια,Το βραδυ με ανοιχτα παραθυρα θες κατι να σκεπαστεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DreamAxe Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, alefther είπε 208/60 =3.46 δηλαδη εκαιγες λιγοτερο απο 3,5Kwh/ημερα. Μαλλον ο προηγουμενος μετρητης ηταν χαλασμενος, τετοια καταναλωση εχει σχεδον κλειστο σπιτι αντε με ενα ψυγειο και 2 λαμπες LED το βραδυ. Δηλαδη δε χρησιμοποιει καθολου κλιματιστικο, ματια, φουρνο, τηλεοραση, υπολογιστη, δεν βαζει ποτε πληντυριο, δεν εχει σεσουαρ για τα μαλλια κλπ. Δε ζει κανενας στο σπιτι δηλαδη. Μην υπερβάλουμε, ένα ψυγείο της τελευταίας πενταετίας καίει κάπου 0.7 κιλοβατώρες την ημέρα. Ακόμα και με δύο λάμπες led των 4-5 Watt ανοιχτές το βράδυ θα πάει με το ζόρι 0.8. Το σεσουάρ στα πέντε λεπτά που θα το δουλέψει κάποιος θα κάψει βαριά 0.2KWh. Κάπου στις 30 το μήνα βγαίνει ένα κλειστό σπίτι. Κι εγώ στις 3-4 τη μέρα είμαι αλλά μαγειρεύω και έχω θερμοσίφωνα. Μόνο το καλοκαίρι ξεφεύγω στα διπλά+ εξαιτίας του κλιματιστικού που είναι και λίγο παλιό. 54 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Κοιμάστε με ανεμιστήρα δηλαδή?? 8 ώρες το βράδυ δεν ανοίγει κλιματιστικό?? Φούρνος ποτέ όλο παραγγελίες?? Λάμπα στην αναμονή τίποτα?? Τηλεόραση πότε?? Ψυγείο εκτός πρίζας?? Δεν καίνε τίποτα οι led. Με 25 λάμπες να καίνε 24/7 για ένα μήνα και πάλι είσαι κάτω από 100 κιλοβατώρες (90 αν υποθέσουμε από 5 Watt την κάθε μία) . Τηλεοράσεις ομοίως αν την έχεις ανοιχτή 8 ώρες κάθε μέρα για ένα μήνα θα κάψεις γύρω στις 20 κιλοβατώρες μόνο. Κουζίνα, θέρμανση, πλυντήριο και κλιματισμός είναι που κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Ίσως και πισι αλλά και πάλι εκεί πρέπει να δουλεύει στο peak για πολλές ώρες κάθε μέρα. Ένα desktop, ακόμα και δυνατό, θα κάψει πολύ πιο λίγο αν κάνει κυρίως browsing. Επεξ/σία 29 Αυγούστου από DreamAxe 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teot Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, DreamAxe είπε Μην υπερβάλουμε, ένα ψυγείο της τελευταίας πενταετίας καίει κάπου 0.7 κιλοβατώρες την ημέρα. Ακόμα και με δύο λάμπες led των 4-5 Watt ανοιχτές το βράδυ θα πάει με το ζόρι 0.8. Το σεσουάρ στα πέντε λεπτά που θα το δουλέψει κάποιος θα κάψει βαριά 0.2KWh. Κάπου στις 30 το μήνα βγαίνει ένα κλειστό σπίτι. Κι εγώ στις 3-4 τη μέρα είμαι αλλά μαγειρεύω και έχω θερμοσίφωνα. Μόνο το καλοκαίρι ξεφεύγω στα διπλά+ εξαιτίας του κλιματιστικού που είναι και λίγο παλιό. Δεν καίνε τίποτα οι led. Με 25 λάμπες να καίνε 24/7 για ένα μήνα και πάλι είσαι κάτω από 100 κιλοβατώρες (90 αν υποθέσουμε από 5 Watt την κάθε μία) . Τηλεοράσεις ομοίως αν την έχεις ανοιχτή 8 ώρες κάθε μέρα για ένα μήνα θα κάψεις γύρω στις 20 κιλοβατώρες μόνο. Κουζίνα, θέρμανση, πλυντήριο και κλιματισμός είναι που κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Ίσως και πισι αλλά και πάλι εκεί πρέπει να δουλεύει στο peak για πολλές ώρες κάθε μέρα. Ένα desktop, ακόμα και δυνατό, θα κάψει πολύ πιο λίγο αν κάνει κυρίως browsing. Συμφωνώ απόλυτα.... Ζευγάρι με ελάχιστο μαγείρεμα, πλυντήριο ρούχων 2 με 3 την εβδομάδα, πιάτων (πάγκου) σχεδόν στις 3 ημέρες 2 πλυντήρια, ψυγειοκαταψύκτης 15ετίας με ηλιακό , τηλεόραση σε λειτουργεία 10 ωρες την ημέρα, υπολογιστής περίπου ένα 8ωρο και γενικά χωρίς καμία οικονομία στην κατανάλωση.... Τον Ιούνιο ειναι αυξημένη η κατανάλωση επειδή δουλεψαν τα κλιματιστικά (1 η 2 ανάλογα) που δουλεύουν απο το μεσημέρι και μετά και για όσες ώρες απαιτούνται... γιατί το σπίτι είναι αρκετά δροσερό... και σπάνια χρειάζονται το βράδυ.... δεν έχω βάλει το Ιούλιο γιατί λείπαμε για πολύ μεγάλο διάστημα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis_vts Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Εγώ κάθε μήνα το καλοκαίρι κάτω από 500 δεν έχω πέσει. Άσε τον Ιούλιο έλλειπα και 10 μέρες. Αλλά σίγουρα θα κάψει 3-4 ώρες tv και με τη γυναίκα είμαστε λίγο διαφορετικά ωράρια που σημαίνει ένα a/c ένα 8ωρο σίγουρα κι ένα 18αρι 4 ώρες χαλαρά. Συν κάτι ρεπό και σ/κ τα a/c κάνουν γλέντι (σίγουρα το 18αρι). 2-3 πλυντήρια ρούχων κι άλλα τόσα πιάτων... Συν ότι είναι σε αναμονές βάλε και κάτι ψιλά κάνα air fryer, κάνα φούρνος, πιστολάκι... Επεξ/σία 29 Αυγούστου από jimis_vts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teot Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Και σε πιο παλιές εποχές που μαγειρεύαμε αρκετά πιο πολύ... και είμασταν και τον Ιούλιο που δούλευε αυξημένες ώρες το κλιματιστικό..... Επεξ/σία 29 Αυγούστου από teot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrins Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου Φωναξε ηλεκτρολόγο και βάλε μετρητή στον πίνακα σου. Μάλλον όμως ο καινούργιος του ΔΕΔΗΕ μετράει σωστά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα