Προς το περιεχόμενο

ΕΞΥΠΝΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ- ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

bluecity1600

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την καλησπέρα μου σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με τον έξυπνο μετρητή που μου εγκατέστησαν προ τριμήνου περίπου. Η μέτρηση μετά την εγκατάσταση του έχει διπλασιαστεί και βάλε, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη την ίδια περίοδο (κρατάω γενικά αρχεία κατανάλωσης ρεύματος και μπορώ να συγκρίνω) και το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι πήρα καινούργιο ψυγείο το οποίο καταναλώνει λιγότερο από το παλιό που ήταν 40 χρονών!

Έκανα έλεγχο μόνη μου για τυχόν διαρροή και δεν έχω, και τα ηλεκτρολογικά έχουν ελεγχθεί πρόσφατα σχετικά. Ζήτησα να έρθει τεχνικός να ελέγξει τον μετρητή από κοντά (όπου αν τον βρει εντάξει θα πληρώσω κι από πάνω κάνα 35άρι) και ρώτησα αν μπορώ να τον αφαιρέσω και να γυρίσω στον παλιό μετρητή και μου είπαν όχι. Εδώ να σημειώσω ότι ο μετρητής αλλαχθηκε πριν ενάμιση χρόνο που έβαλα νυχτερινό, δεν είναι παλιός και εκεί πάνω βάλανε τον έξυπνο μετρητη. 

Έχετε αντίστοιχη εμπειρία με αυξημένη μέτρηση και τι κάνατε? Ή αν έχετε ακούσει από το περιβάλλον σας σχετικά.

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από bluecity1600
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, bluecity1600 είπε

την καλησπέρα μου σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με τον έξυπνο μετρητή που μου εγκατέστησαν προ τριμήνου περίπου. Η μέτρηση μετά την εγκατάσταση του έχει διπλασιαστεί και βάλε, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη την ίδια περίοδο (κρατάω γενικά αρχεία κατανάλωσης ρεύματος και μπορώ να συγκρίνω) και το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι πήρα καινούργιο ψυγείο το οποίο καταναλώνει λιγότερο από το παλιό που ήταν 40 χρονών!

Έκανα έλεγχο μόνη μου για τυχόν διαρροή και δεν έχω, και τα ηλεκτρολογικά έχουν ελεγχθεί πρόσφατα σχετικά. Ζήτησα να έρθει τεχνικός να ελέγξει τον μετρητή από κοντά (όπου αν τον βρει εντάξει θα πληρώσω κι από πάνω κάνα 35άρι) και ρώτησα αν μπορώ να τον αφαιρέσω και να γυρίσω στον παλιό μετρητή και μου είπαν όχι.

Έχετε αντίστοιχη εμπειρία με αυξημένη μέτρηση και τι κάνατε? Ή αν έχετε ακούσει από το περιβάλλον σας σχετικά.

Ευχαριστώ πολύ!

Οι νέοι μετρητές μετράνε πιο σωστά.

Είναι γνωστό αυτό 

• Like 1

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Οι νέοι μετρητές μετράνε πιο σωστά.

Είναι γνωστό αυτό 

Μιλάμε για υπερδιπλασιασμό της μέτρησης, δεν το βρίσκω τόσο λογικό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, bluecity1600 είπε

Πριν καμιά 40αρια χρόνια  εκανα την πρακτική άσκηση στην ΔΕΗ και ήμουνα στο τμήμα που ελέγχει τους μετρητές... 

Μας είχε έρθει ένα παράπονο σαν το δικό σου... είχε αλλάξει μετρητή γιατι έβαλε νυχτερινό και οι λογαριασμοί του αυξήθηκαν υπερβολικά...

Αφού ελέγξαμε  το νέο μετρητή και τον βρήκαμε εντάξει... επειδή επέμενε στο παράπονο βρήκαμε και ελέγξαμε και τον παλιό..... ο παλιός λόγω βλάβης  μετρούσε (αν θυμάμαι καλά) μόνο το 20 με 25% της κατανάλωσης.

Επεξ/σία από teot
  • Like 12
  • Haha 1

13 λεπτά πριν, bluecity1600 είπε

Δεν ζήτησες έλεγχο?

Ότι και να πούμε, περιττεύει 

1 λεπτό πριν, teot είπε

Πριν καμιά 40αρια χρόνια  εκανα την πρακτική άσκηση στην ΔΕΗ και ήμουνα στο τμήμα που ελέγχει τους μετρητές... 

Μας είχε έρθει ένα παράπονο σαν το δικό σου... είχε αλλάξει μετρητή γιατι έβαλε νυχτερινό και οι λογαριασμοί του αυξήθηκαν υπερβολικά...

Αφού ελέγξαμε  το νέο μετρητή και τον βρήκαμε εντάξει... επειδή επέμενε στο παράπονο βρήκαμε και ελέγξαμε και τον παλιό..... ο παλιός απο βλάβη  μετρούσε (αν θυμάμαι καλά) μόνο το 20 με 25% της κατανάλωσης.

Μια χαρά.

Του χρεωσατε την διαφορά?

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Δεν ξέρω για όπως είπα έκανα πρακτική απο τα ΚΑΤΕΕ (μετέπειτα ΤΕΙ)  και αυτο έγινε 2..3 μέρες πριν φύγω.... αλλά θυμάμαι που το συζητούσαν και αυτό....

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πόση κατανάλωση είχες πρίν και πόσο ΤΩΡΑ?

Από 208 μέσο όρο (λόγω δίμηνης μέτρησης) σε 478

11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν ζήτησες έλεγχο?

Ότι και να πούμε, περιττεύει 

Μια χαρά.

7 λεπτά πριν, teot είπε

Δεν ξέρω για όπως είπα έκανα πρακτική απο τα ΚΑΤΕΕ (μετέπειτα ΤΕΙ)  και αυτο έγινε 2..3 μέρες πριν φύγω.... αλλά θυμάμαι που το συζητούσαν και αυτό....

13 λεπτά πριν, teot είπε

Αφού ελέγξαμε  το νέο μετρητή και τον βρήκαμε εντάξει... επειδή επέμενε στο παράπονο βρήκαμε και ελέγξαμε και τον παλιό..... ο παλιός λόγω βλάβης  μετρούσε (αν θυμάμαι καλά) μόνο το 20 με 25% της κατανάλωσης.

Πριν ένα χρόνο άλλαξα μετρητή γιατί έβαλα νυχτερινό και δεν υπήρξε διαφοροποίηση στην κατανάλωση. Άρα θεωρώ ότι δεν είμαι μία παρόμοια περίπτωση, ευχαριστώ σας.

18 λεπτά πριν, teot είπε

Πριν ένα χρόνο άλλαξα μετρητή γιατί έβαλα νυχτερινό και δεν υπήρξε διαφοροποίηση στην κατανάλωση. Άρα θεωρώ ότι δεν είμαι μία παρόμοια περίπτωση, ευχαριστώ σας.

2 hours ago, bluecity1600 said:

Την καλησπέρα μου σε όλους,

Έκανα έλεγχο μόνη μου για τυχόν διαρροή και δεν έχω, και τα ηλεκτρολογικά έχουν ελεγχθεί πρόσφατα σχετικά. Ζήτησα να έρθει τεχνικός να ελέγξει τον μετρητή από κοντά (όπου αν τον βρει εντάξει θα πληρώσω κι από πάνω κάνα 35άρι) και ρώτησα αν μπορώ να τον αφαιρέσω και να γυρίσω στον παλιό μετρητή και μου είπαν όχι.

Ευχαριστώ πολύ!

δεν ξερω αν μπορεις να βαλεις δικο σου μετρητη στον πινακα για να κανεις συγκριση.ηλεκτρολογος θα το κανει.

• Like 1

Θα το κοιτάξω, ευχαριστώ 

20 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν ξερω αν μπορεις να βαλεις δικο σου μετρητη στον πινακα για να κανεις συγκριση.ηλεκτρολογος θα το κανει.

Θα το κοιτάξω, ευχαριστώ 

αφού θεωρείς ότι είναι πρόβλημα του μετρητή, ζητάς από τον δεδδηε έλεγχο του. Είναι δωρεάν αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην μέτρηση και θα σου επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που πλήρωσες.

57 λεπτά πριν, nvel είπε

αφού θεωρείς ότι είναι πρόβλημα του μετρητή, ζητάς από τον δεδδηε έλεγχο του. Είναι δωρεάν αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην μέτρηση και θα σου επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που πλήρωσες.

Δεν είναι δωρεάν ο έλεγχος.. Και κυρίως σε ηλεκτρονικούς μετρητές.. 

Συνήθως δεν βγάζουν τρέλα νούμερα σε ενδείξεις.. 

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Δεν είναι δωρεάν ο έλεγχος..

ο δεδδηε αναφέρει στην σελίδα του ότι ο έλεγχος είναι δωρεάν αν πράγματι έχει πρόβλημα ο μετρητής, εσύ διαφωνείς με τον δεδδηε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...