morgoth666 Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου Καλησπέρα, έχω το PC της υπογραφής (I5-6500, 16gb RAM) στο οποίο εδώ και αρκετό καιρό κάηκε η GPU. Με την κυκλοφορία του νέου expansion του WoW μπήκε πάλι το μικρόβιο να το δοκιμάσω οπότε είμαι στο ψάξιμο για μία αξιοπρεπή GPU μέχρι 300 ευρώ. Γνωρίζω ότι το σύστημα θα τρώει bottleneck στην CPU αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι άλλο. Στόχος είναι να μπορώ να παίξω αξιοπρεπώς παιχνίδια γενικά, σε 1080p. Κοίταζα προς την 3060 αλλά βλέπω πως στα ίδια λεφτά πάνω κάτω είναι και η 4060, υπάρχει κάποιος λόγος να μην πάω σε αυτήν. Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση? Επίσης ίσως να μπει και ένας SSD στο πακέτο, κοιτούσα προς τον EVO 870 στο 1TB (το MoBo μου δεν έχει M2 slot), υπάρχει κάποια καλύτερη (η πιο φτηνη, χωρις να κάνει μεγάλη διαφορα στην τιμή, με δεδομένο οτι δεν ενδιαφέρομαι για μεταφορές τεράστιων αρχείων ή rendering πχ) πρόταση? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Chris2756 Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου Eμενα γι αυτο το συστημα, θα μου αρκουσε μια Sapphire 6600 200-250E. Αξιοπρεπεστατη για 1080p gaming. Θα σκεφτομουν για καλυτερη, οταν θα πηγαινα σε καινουργιο PC. Για μενα η σειρα 970 evo, ισως η καλυτερη σειρα της Samsung. Ειχα ssd 970 evo 1TB σαν κυριο δισκο στο παλαιο μου PC και τον εχω βαλει και στο καινουργιο για αποθηκη. Δεν μου παρουσιασε ποτε κανενα προβλημα
evkar Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου Στο WoW η κάρτα γραφικών δεν παίζει μεγάλο ρόλο , άρα θα συμφωνήσω ότι η προτεινόμενη 6600 σε οποιαδήποτε μάρκα είναι μια χαρά . Σε sapphire παίρνεις μια καλύτερη υλοποίηση . Γενικά τώρα το WoW δεν αξιοποιεί σχεδόν κανένα από τα σύγχρονα χαρακτηριστικά των σημερινών καρτών , νομίζω μόνο ένα ray tracing της συμφοράς .
morgoth666 Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Να σημειωσω απλα οτι το WoW ειναι η αφορμη, δεν θα περιοριστω σε αυτο, γι'αυτο κοιταω κατι 'αξιοπρεπες' ας πουμε, να μπορω να παιξω και συγχρονα παιχνιδια στα 1080p, χωρις φυσικα να εχω απαιτησεις για Ultra settings κτλ. αν με καλυπτει σε αυτο η 6600 ειναι ενδιαφερουσα περιπτωση για το μεταβατικο σταδιο μεχρι να κανω πληρη αναβαθμιση. Επεξ/σία 28 Αυγούστου από morgoth666
@topos Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 9 hours ago, morgoth666 said: Να σημειωσω απλα οτι το WoW ειναι η αφορμη, δεν θα περιοριστω σε αυτο, γι'αυτο κοιταω κατι 'αξιοπρεπες' ας πουμε, να μπορω να παιξω και συγχρονα παιχνιδια στα 1080p, χωρις φυσικα να εχω απαιτησεις για Ultra settings κτλ. αν με καλυπτει σε αυτο η 6600 ειναι ενδιαφερουσα περιπτωση για το μεταβατικο σταδιο μεχρι να κανω πληρη αναβαθμιση. Σύγχρονα παιχνίδια με τον i5 6500-και 4090 να βαζες- δυστυχώς δεν θα παίξεις. Αλλά υπάρχουν πολλά ~5ετιας που θα μπορούσες να δοκιμάσεις. Τώρα, είτε κοιτάς για καμιά 1060 6gb/580 8gb στα ~70ευρω μεταχειρισμένη.Ισως και καμία μεταχειρισμενη 3060 12gb εάν την βρεις στα χρήματα ~της 6600.Εναλλακτικα σε καινούργια την 6600. 2 Ερωτήσεις, pci-e 3.0 υποστήριζει η μητρική σου? Τι τροφοδοτικό εχεις?
morgoth666 Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου Αυτη ειναι η μητρικη https://www.msi.com/Motherboard/H170M-PRO-DH/Specification , υποθετω η απαντηση ειναι ναι Το τροφοδοτικο ειναι το G650Μ της Coolermaster, 650αρι. Η μεταχειρισμενη θα μπορουσε να ειναι καποια λυση, αλλα λογω ακρης με επαγγελματικο ΑΦΜ την καινουρια θα την παρω χωρις ΦΠΑ, οποτε το υπολογιζουμε και ααυτο στην συγκριση τιμων. Και ναι οταν μιλαω για 'συγχρονα παιχνιδια' δεν εννοω τα τελευταια που βγαινουν με RTX κτλ, εντος τελευταιας 5ετιας οπως λες και εσυ με mid-to-low settings, δεν εχω παραπανω απαιτησεις με τον 6500 εννοειται. 1
tzavardin Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 28/8/2024 στις 4:53 ΜΜ, morgoth666 είπε Να σημειωσω απλα οτι το WoW ειναι η αφορμη, δεν θα περιοριστω σε αυτο, γι'αυτο κοιταω κατι 'αξιοπρεπες' ας πουμε, να μπορω να παιξω και συγχρονα παιχνιδια στα 1080p, χωρις φυσικα να εχω απαιτησεις για Ultra settings κτλ. αν με καλυπτει σε αυτο η 6600 ειναι ενδιαφερουσα περιπτωση για το μεταβατικο σταδιο μεχρι να κανω πληρη αναβαθμιση. Στις 29/8/2024 στις 11:14 ΠΜ, morgoth666 είπε Αυτη ειναι η μητρικη https://www.msi.com/Motherboard/H170M-PRO-DH/Specification , υποθετω η απαντηση ειναι ναι Το τροφοδοτικο ειναι το G650Μ της Coolermaster, 650αρι. Η μεταχειρισμενη θα μπορουσε να ειναι καποια λυση, αλλα λογω ακρης με επαγγελματικο ΑΦΜ την καινουρια θα την παρω χωρις ΦΠΑ, οποτε το υπολογιζουμε και ααυτο στην συγκριση τιμων. Και ναι οταν μιλαω για 'συγχρονα παιχνιδια' δεν εννοω τα τελευταια που βγαινουν με RTX κτλ, εντος τελευταιας 5ετιας οπως λες και εσυ με mid-to-low settings, δεν εχω παραπανω απαιτησεις με τον 6500 εννοειται. Η αλήθεια είναι φίλε μου ότι ακριβώς για τα 1080p το πρόβλημα δεν θα είναι η κάρτα, αλλά το cpu. Ίσως είναι καλύτερα να παίζεις σε ultra από το να παίζεις medium γιατί θα τραβήξεις βάρος από το cpu. Οπότε μην έχεις υπόψη ότι το να παίξεις low ή medium θα λύσει το θέμα σου. Το αντίθετο. Επίσης το πρόβλημα δε θα είναι απλά τα λίγα fps. To stutterfest/λόξυγκας θα πάει σύννεφο.Πιθανόν όχι στο wow, αλλά στα παιχνίδια τελευταίας πενταετίας, ναι. Ο ίδιος είπες ότι μπορείς να δώσεις 300 για κάρτα. Πάρε τα παραπάνω, βάλτα στο σύστημά σου ως έχει και πούλα μητρική και cpu όσο πιάσει πραγματικά εδώ στο site. Η διαφορά στα 1080p θα είναι τεράστια. Μπορείς επίσης αντί για b550 να βάλεις μια b450 και να πέσεις άλλο ένα 20ρικο. Αν σου έβαζα έναν 12100f και μια οποιαδήποτε h610m θα φτάναμε το μπάτζετ ακριβώς στα 300, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα. Επίσης, σε σύγχρονα παιχνίδια θα κλάψεις αν προσπαθήσεις να παίξεις χωρίς ssd, οπότε θα υπολόγιζα έναν nvme. Οι φτηνοί έχουν φτάσει στα 30 ευρώ ο 500ρης, και στα 50 το 1tb. Δεν έχει νόημα να δώσεις ένα σκασμό λεφτά να πάρεις samsung sata δίσκο το 2024, τη στιγμή που τα παραπάνω είναι σε αυτές τις τιμές. Τέλος από ό,τι ξέρω δεν γίνεται αποφορολόγηση σε σκέτα pc parts. Δεν ξέρω αν μπορούν να δηλωθούν σε κάποιες επιχειρήσεις και να γίνει επιστροφή ΦΠΑ στο τέλος του χρόνου, θα σε γελάσω. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου από tzavardin 1
morgoth666 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, λαμβάνοντας υπόψιν όσα μου είπατε μάλλον θα πάω στην 6600 τελικα για αρχή και όταν βρεθεί και το υπόλοιπο μπάτζετ θα πάρω και τα υπόλοιπα κομάτια, μάλον κάτι κοντά σε αυτό που προτείνει ο tzavardin. Από την στιγμή που με την 6600 είμαι οκ σε πρώτη φάση για το WoW, όταν πάω σε νέα CPU και MoBo παίρνω και έναν nvme και είμαι κομπλε. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου από morgoth666
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα