Προς το περιεχόμενο

Gaming Mouse - Logitech G PRO X Superlight 2 - Μαύρο 139 ευρώ / Άσπρο 147.11 - Amazon Gaming Week Deal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τελευταίο μου Logitech άρχισε να χαλάει, όπως πάντα, μετά από 2 χρόνια (πρέπει να έχουν υπολογίσει ακριβώς τη χρήση που κάνω ώστε να χαλάνε αμέσως μετά την εγγύηση) και επειδή δεν είχα χρόνο να ψάχνω τα κινέζικα αποφάσισα να πάρω το καινούργιο, που έχει το ίδιο σχήμα το οποίο ξέρω ότι με βολεύει.

Είδα ότι το amazon.de τρέχει μία προσφορά Gaming Week Deal και βγαίνει 139 ευρώ τελική τιμή με μεταφορικά αντί για τα 170 που είχε ως τώρα, παράδοση στο νησί 5 Σεπτεβρίου. Το αγόρασα και τώρα που έγραφα το post είδα ότι έκανε price match ο PC1 στο skroutz (το skroutz γράφει 0 μεταφορικά και παράδοση 10-30 ημέρες).

https://www.amazon.de/-/en/Superlight-Lightspeed-Lightweight-LIGHTFORCE-Programmable/dp/B07W5JKP66/

https://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200048165

Το άσπρο χρώμα είναι λίγο πιο ακριβό και βγαίνει στα 147.11 τελική τιμή με μεταφορικά. Στην Ελλάδα δεν βλέπω να έχουν κάνει ακόμα price match.

https://www.amazon.de/-/en/Superlight-Lightspeed-Lightweight-LIGHTFORCE-Programmable/dp/B07W5JKP66/

Στο Amazon έχουν επίσης και σε προσφορά το v1 στα 97 ευρώ τελική με μεταφορικά. Στο skroutz έχει 108 ευρώ με 10-30 μέρες παράδοση και 112 ευρώ με 4-10 μέρες παράδοση και καλάθι skroutz.

https://www.amazon.de/-/en/Logitech-wireless-ultra-lightweight-programmable-additives/dp/B07W4DHKTD/

Και στα τρία, ο πωλητής είναι η Logitech μέσω του Amazon:
Visit the Logitech G Store
Dispatches from Amazon
Sold by Amazon

Δεν βάζω περισσότερες πληροφορίες για το ποντίκι γιατί είναι το πιο δημοφιλές που υπάρχει με άπειρες πληροφορίες και απόψεις στο internet αλλά θα πω ότι κατά την προσωπική μου άποψη, όπως και πολλών χρηστών στο reddit, είναι καλύτερο από αυτά που έχει πιο ψηλά στη λίστα το rtings. Επίσης αρκετοί έχουν καταλήξει ότι το v2 δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα από το v1 και ότι οι διακόπτες είναι σκληροί στην αρχή και αργούν να μαλακώσουν.

Υπόψιν ότι κατά τη γνώμη μου:
1. Δεν αγοράζουμε ποντίκι αν δεν μετρήσουμε πρώτα το χέρι μας. Το πλάτος έχει λίγο μεγαλύτερη σημασία από το μήκος. Ο Zy το είχε αναλύσει αρκετά στο παρελθόν όποιος θέλει μπορεί να επισκευτεί το πλέον παρατημένο https://www.rocketjumpninja.com/

2. Ανάλογα με τον τρόπο που το κρατάμε (claw/palm/fingertip) αλλάζει το σχήμα που πρέπει να επιλέξουμε.

3. Αν ένα mouse είναι μικρότερο θα κουράζει πολύ το χέρι μετά από κάποια ώρα. Αν είναι μεγαλύτερο δεν θα κουράσει τόσο το χέρι, θα μας κάνει όμως λίγο πιο αργούς.

4. Τα ποντίκια από τις μεγάλες εταιρείες, ακόμα και αυτά με optical διακόπτες, είναι φτιαγμένα για να χαλάνε. Εγώ το αντιμετωπίζω σαν συνδρομή, διαιρείς το ποσό με το 2 (τα χρόνια της εγγύησης) και βλέπεις πόσο σου βγαίνει το χρόνο. Τώρα υποθέτω ότι αν κάποιος είναι προσεχτικός, είναι σε πολύ καθαρό περιβάλλον με λίγη υγρασία και δεν κάνει συχνή χρήση μπορεί να το έχει για πολλά χρόνια. Εμένα, όπως και στους περισσότερους, η εμπειρία μου είναι ότι χαλάνε πολύ εύκολα. Παλιά μου χαλούσαν πριν την εγγύηση, τώρα που δεν παίζω μόνο δουλεύω λίγο μετά τη λήξη της. Φυσικά όποιος έχει χρόνο και μεράκι μπορεί να παραγγείλει καινούγια switch και να τα κάνει solder, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Πολλοί αλλάζουν και την πλακέτα/υποδοχή και βάζουν hot swappable.

5. Μεγάλο mousepad, οι μεγάλες κινήσεις με το χέρι όχι με τον καρπό, χαμηλά DPI αλλιώς πραγματικά δεν έχει καμία αξία το καλό mouse.

6. Δεν έχω βρει ποντίκι που να κάνει για τα πάντα, η καλύτερη λύση που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι να υπάρχουν δύο ποντίκια, ένα για excel κλπ (πχ MX Master) και ένα gaming για τα υπόλοιπα. Βολεύει και για τη στιγμή που θα σου χαλάσει το gaming στη μέση κάποιου competitive game.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.

εχω το logitech g903 το δευτερο που απεκτησα απο αντικατασταση, εχω επιτυχως μπει στο τριτο ετος λειτουργιας του χωρις κανενα θεμα , τωρα αυτο ειναι ο διαδοχος του?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, forgotten said:

εχω το logitech g903 το δευτερο που απεκτησα απο αντικατασταση, εχω επιτυχως μπει στο τριτο ετος λειτουργιας του χωρις κανενα θεμα , τωρα αυτο ειναι ο διαδοχος του?

Όχι, το 903 είναι πιο μακρύ οπότε νομίζω δεν κάνει για κοντά χέρια ούτε τόσο για fingerprint/claw. Το 903 είναι περισσότερο all around με καλύτερη ροδέλα και περισσότερο χώρο να ξεκουράσεις το χέρι σου όταν δουλεύεις, εμένα δεν με είχε βολέψει. Σύμφωνα με το chatgpt:

• Logitech G100s (2013)
  • Logitech G Pro (2016)
  • Logitech G Pro Wireless (2018)
  • Logitech G Pro X Superlight (2020) (-20g)
  • Logitech G Pro X Superlight v2 (optical διακόπτες)

Το πλάτος τους είναι ίδιο νομίζω με το G903 οπότε αν θέλεις κάτι πιο gaming και δεν έχεις πολύ μακρυά χέρια αυτό είναι πολύ πιθανό να σε βολέψει. Το shape των G Pro είναι τόσο καλό που η Logitech δεν το έχει αγγίξει από το 2013 με εξαίρεση την κλίση στα πλαϊνά το 16. Κάποιοι λένε ότι είναι κλώνος από το Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 της Microsoft (early 2000s).

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Έχω το Logitech G Pro X Superlight από το 2020....

Δεν έχει πάθει τίποτα.εχει πέσει αρκετές φορές κ έχει κ αρκετές ώρες παιχνιδιού...δεν μετάνιωσα ούτε μια φορά την αγορά του....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το Superlight 2 σε άσπρο και εγώ. Το είχα αγοράσει απο το Πλαίσιο στα 140. Σίγουρα το καλύτερο ποντίκι που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα και έχω αλλάξει πολλά.

Επεξ/σία από AmixReckless
  • Like 1
Δημοσ.

Εχω το Razer Viper Ultimate και ενω ειναι εξαιρετικο, τα κουμπια εχουν αρχισει να χανουν επαφη ή να κανουν double click ... Ναι μεν το εχω 2-3 χρονια και το χρησιμοποιω καθημερινα χωρις εξαιρεση, αλλα και παλι, μιλαμε για premium 100+ eur/usd προιον.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...