asdfnikos Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 13 λεπτά πριν, PapasFilms είπε Τέλεια! Πολύ καλό αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Άρα μάλλον το ότι αν δεν είμαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης πρέπει να πάω από κατάστημα είναι παλιό/δεν ισχύει. Στο site της Optima βέβαια (στα FAQ συγκεκριμένα) δεν αναφέρει αν μπορείς να κανείς καταθέσεις μετρητών στα ATM τους. Λογικά είναι βλακία η ερώτηση αυτή αλλά μπορείς;; Τα ATM της optima λόγω ότι είναι μικρή τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε δικά της ΑΤΜ και λογισμικό όλα τα ΑΤΜ που έχει είναι της Euronet οπότε δεν νομίζω ότι υποστηρίζει καταθέσεις. Μόνο για ανάληψη την έχω χρησιμοποιήσει. Τώρα που πρόσεξα αυτό που γράφεις καλύτερα εγώ υποβάλλω κανονικά φορολογική δήλωση οπότε δεν ανήκω στην δική σου κατηγορία. Δεν χάνεις κατι να δοκιμάσεις πάντως πολύ απλα θα σου δείξει ότι δεν προχωράει μην το φοβάσαι 😊
PapasFilms Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, asdfnikos είπε Τα ATM της optima λόγω ότι είναι μικρή τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε δικά της ΑΤΜ και λογισμικό όλα τα ΑΤΜ που έχει είναι της Euronet οπότε δεν νομίζω ότι υποστηρίζει καταθέσεις. Μόνο για ανάληψη την έχω χρησιμοποιήσει. Τώρα που πρόσεξα αυτό που γράφεις καλύτερα εγώ υποβάλλω κανονικά φορολογική δήλωση οπότε δεν ανήκω στην δική σου κατηγορία. Δεν χάνεις κατι να δοκιμάσεις πάντως πολύ απλα θα σου δείξει ότι δεν προχωράει μην το φοβάσαι 😊 Ναι αυτό θα κάνω νομίζω. Ίσως αύριο που θα μιλήσω με την Piraeus να κάνω και ένα τηλέφωνο στην Optima για περισσότερες πληροφορίες. Ευτυχώς πάντως βρήκα και κάποιον που (φαίνεται) να είναι ευχαριστημένος με την Optima!
asdfnikos Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 16 ώρες πριν, PapasFilms είπε Ναι αυτό θα κάνω νομίζω. Ίσως αύριο που θα μιλήσω με την Piraeus να κάνω και ένα τηλέφωνο στην Optima για περισσότερες πληροφορίες. Ευτυχώς πάντως βρήκα και κάποιον που (φαίνεται) να είναι ευχαριστημένος με την Optima! Ότι χρειάζεσαι μου στέλνεις και pm για να μην βγαίνουμε offtopic 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Optima αν σε ενδιαφέρει να κάνεις καταθέσεις/αναλήψεις δεν είναι και η πιο βολική τράπεζα καθώς ΑΤΜ βρίσκεις μόνο στα καταστήματά της, σε αντίθεση με τις 4 συστημικές που υπάρχουν παντού (σε σουπερμάρκετ, αεροδρόμια, νοσοκομεία, στην επαρχία κλπ). Πληρώνομαι αναγκαστικά στην Optima (δε μας έδωσε επιλογή η εταιρία) αλλά δε την πολυχρησιμοποιώ, τουλάχιστον έχει μπει στο IRIS οπότε υπάρχει διασύνδεση και με τις υπόλοιπες. Αρκετά εύκολο interface, πιο λιτό από τις συστημικές. Νομίζω ότι για τις βασικές χρήσεις που θα κάνει ενας φοιτητής, μια χαρά τον καλύπτει. Επεξ/σία 29 Αυγούστου από ProponitisTouKanape
PapasFilms Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 17 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Optima αν σε ενδιαφέρει να κάνεις καταθέσεις/αναλήψεις δεν είναι και η πιο βολική τράπεζα καθώς ΑΤΜ βρίσκεις μόνο στα καταστήματά της, σε αντίθεση με τις 4 συστημικές που υπάρχουν παντού (σε σουπερμάρκετ, αεροδρόμια, νοσοκομεία, στην επαρχία κλπ). Πληρώνομαι αναγκαστικά στην Optima (δε μας έδωσε επιλογή η εταιρία) αλλά δε την πολυχρησιμοποιώ, τουλάχιστον έχει μπει στο IRIS οπότε υπάρχει διασύνδεση και με τις υπόλοιπες. Αρκετά εύκολο interface, πιο λιτό από τις συστημικές. Νομίζω ότι για τις βασικές χρήσεις που θα κάνει ενας φοιτητής, μια χαρά τον καλύπτει. Ευτυχώς έχω αρκετά καταστήματα κοντά στο σπίτι μου. Υποστηρίζουν όμως τα ATM τους καταθέσεις; Στο site τους βλέπω να γράφουν μόνο αναλήψεις.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Κοντά στο σπίτι σου έχεις, αν σε ενδιαφέρουν ομως οι αναλήψεις δεν αρκει να εχεις κοντά στο σπίτι σου αλλά και σε άκυρα σημεία. Σε επαρχιακό μέρος θα βρεις Πειραιώς ή Εθνική, Optima δε θα βρεις, παρα μόνο στην κοντινή πόλη. Food for thought. Δε γνωρίζω αν υποστήριζει καταθέσεις, εφόσον δε το αναφέρει θεωρώ πως όχι. Την χρησιμοποιώ ελάχιστα, απλά μεταφέρω το μισθό μου με IRIS σε άλλη τράπεζα, ούτε καν ανάληψη δεν εχω κάνει ποτε
PapasFilms Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Κοντά στο σπίτι σου έχεις, αν σε ενδιαφέρουν ομως οι αναλήψεις δεν αρκει να εχεις κοντά στο σπίτι σου αλλά και σε άκυρα σημεία. Σε επαρχιακό μέρος θα βρεις Πειραιώς ή Εθνική, Optima δε θα βρεις, παρα μόνο στην κοντινή πόλη. Food for thought. Δε γνωρίζω αν υποστήριζει καταθέσεις, εφόσον δε το αναφέρει θεωρώ πως όχι. Την χρησιμοποιώ ελάχιστα, απλά μεταφέρω το μισθό μου με IRIS σε άλλη τράπεζα, ούτε καν ανάληψη δεν εχω κάνει ποτε Ναι ισχύει και αυτό. Τελικά έκλεισα ραντεβού στην Πειραιώς την άλλη εβδομάδα για να ανοίξω λογαριασμό από κοντά. Ας κάνω πρώτα αυτό και αν τελικά χρειαστώ και Optima… θα ανοίξω και εκεί αργότερα. Ίσως και σαν backup. Ευχαριστώ πολύ πάντως! Update: Μίλησα με υπάλληλο της Πειραιώς και έκλεισα ραντεβού για να πάω την άλλη εβδομάδα να ανοίξω λογαριασμό. Πέρα από ταυτότητα και λογαριασμό ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ, χρειάζεται και λογαριασμό κινητής (Vodafone στην συγκεκριμένη περίπτωση), υπεύθυνη δήλωση ότι το νούμερο μου το χρησιμοποιώ εγώ για προσωπική χρήση καθώς δεν είναι στο όνομά μου (πρέπει να την εχω έτοιμη από πριν) και υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης (που θα κάνω απευθείας στο κατάστημα). Όσον αφορά το φοιτητικό πάσο, χρειάζεται μια άλλη υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει το τμήμα και το πανεπιστήμιο στο οποίο είμαι γραμμένος/έχω περάσει. Από ότι μου είπαν θα την κάνω εκεί αυτή την υπεύθυνη δήλωση άρα δεν χρειάζεται κάτι από πριν.
PapasFilms Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Final Update: Πήγα σήμερα το πρωί σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Χρειάστηκε να έχω μαζί μου έναν λογαριασμό κινητής, ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ και βεβαίωση τρέχουσας κατάστασης φυσικού προσώπου μέσω myAADE. Η ολη διαδικασία κράτησε λίγο παραπάνω από 1 ώρα αλλά ήταν πολύ εύκολη. Περιέργως μου δώσανε μια από τις παλιές κάρτες (προσπαθούν να τις διώξουν λογικά) η οποία, αν και ολοκαίνουργια, αρκετά γρατζουνισμένη (λογικά από τον εκτυπωτή ή το ATM). Δεν υπήρχε ελάχιστη κατάθεση αλλά η υπάλληλος προσπάθησε να μου κάνει ασφάλεια για την κάρτα με την nn για 28€ το πρώτο έτος. Ευτυχώς μπόρεσα να το αποφύγω. Τελικά αντί για πάσο μπόρεσα να δώσω την αίτηση εγγραφής μου στην σχολή. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου από PapasFilms 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα