PapasFilms Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου Έκλεισα πρόσφατα τα 18 και θελω να ανοίξω έναν λογαριασμό σε τράπεζα (πέρα από Revolut που εχω ήδη) για διευκόλυνση των καθημερινών μου συναλλαγών αλλά και αποταμίευση. Αντιμετωπίζω όμως δυο προβλήματα για τα οποία δεν μπορώ να βρω πουθενά απάντηση. 1) Δεν ειμαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης. Η Πειραιώς είναι η μόνη από τις τράπεζες που με ενδιαφέρουν (Piraeus και Optima) που μου επιτρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό μέσω κινητού (digital onboarding) απλώς κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση. Δεν διευκρινίζουν όμως την διαδικασία για την δήλωση αυτή (ποτε, τι να περιέχει, γνήσιο της υπογραφής, που θα την υποβάλω, κλπ.). Η Optima γράφει στο site ότι πρέπει να πάω από κατάστημα (που το αποφεύγω) αν και νομίζω ότι είναι παλιό το υπόμνημα αυτό. 2) Ειμαι φοιτητής όμως δεν εχω ακόμα πάσο. Θα αποκτήσω αφού αρχίσει το πρώτο εξάμηνο. Μπορώ να ανοίξω λογαριασμό σε κάποια από τις δυο τράπεζες μόνο με την βεβαίωση εγγραφής σε πανεπιστήμιο; Ή πρέπει να περιμένω να παραλάβω το πάσο; Έχω στείλει email και στις δυο τράπεζες στην φόρμα επικοινωνίας τους για τις παραπάνω διευκρινίσεις αλλά εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν απαντήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια.
christakos07 Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 1 hour ago, PapasFilms said: Έκλεισα πρόσφατα τα 18 και θελω να ανοίξω έναν λογαριασμό σε τράπεζα (πέρα από Revolut που εχω ήδη) για διευκόλυνση των καθημερινών μου συναλλαγών αλλά και αποταμίευση. Αντιμετωπίζω όμως δυο προβλήματα για τα οποία δεν μπορώ να βρω πουθενά απάντηση. 1) Δεν ειμαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης. Η Πειραιώς είναι η μόνη από τις τράπεζες που με ενδιαφέρουν (Piraeus και Optima) που μου επιτρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό μέσω κινητού (digital onboarding) απλώς κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση. Δεν διευκρινίζουν όμως την διαδικασία για την δήλωση αυτή (ποτε, τι να περιέχει, γνήσιο της υπογραφής, που θα την υποβάλω, κλπ.). Η Optima γράφει στο site ότι πρέπει να πάω από κατάστημα (που το αποφεύγω) αν και νομίζω ότι είναι παλιό το υπόμνημα αυτό. 2) Ειμαι φοιτητής όμως δεν εχω ακόμα πάσο. Θα αποκτήσω αφού αρχίσει το πρώτο εξάμηνο. Μπορώ να ανοίξω λογαριασμό σε κάποια από τις δυο τράπεζες μόνο με την βεβαίωση εγγραφής σε πανεπιστήμιο; Ή πρέπει να περιμένω να παραλάβω το πάσο; Έχω στείλει email και στις δυο τράπεζες στην φόρμα επικοινωνίας τους για τις παραπάνω διευκρινίσεις αλλά εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν απαντήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια. 1) Δεν είμαι υπόχρεος υποβολής φορολογικής δήλωσης. Κανε την μέσω του gov gr. Κωδικούς taxisnet έχεις; 2) Βεβαίωση φοιτητικής ιδιότητας δεν μπορείς να πάρεις; Γενικά όλα αυτά ίσως λυθούν πιο εύκολα απο ένα κατάστημα. Θα δοκίμαζα τηλεφωνικά πρώτα στην Optima, αφού την έχεις και σαν βασική επιλογή.
PapasFilms Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 18 λεπτά πριν, christakos07 είπε 1) Δεν είμαι υπόχρεος υποβολής φορολογικής δήλωσης. Κανε την μέσω του gov gr. Κωδικούς taxisnet έχεις; 2) Βεβαίωση φοιτητικής ιδιότητας δεν μπορείς να πάρεις; Γενικά όλα αυτά ίσως λυθούν πιο εύκολα απο ένα κατάστημα. Θα δοκίμαζα τηλεφωνικά πρώτα στην Optima, αφού την έχεις και σαν βασική επιλογή. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. 1) Και εγώ αυτό πιστεύω ότι θέλει η υπεύθυνη δήλωση απλώς δεν θέλω να κάνω βλακεία. 2) Να πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει. Θα δω μήπως δουλέψει ο Αριθμός Πρωτοκόλλου της εγγραφής από την άλλη εβδομάδα που λογικά θα ανοίξει η πλατφόρμα. 3) Η αλήθεια είναι πως είμαι αρκετά τυχαιρός και έχω 2 καταστήματα Optima και 4 Πειραιώς σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το σπίτι μου. Απλώς θέλω να αποφύγω την επίσκεψη σε branch γιατί δεν τα πάω καλά με το να μιλάω με κόσμο (λόγω κοινωνικού άγχους). Βρήκα μια παλιά επαφή στην Πειραιώς άρα θα δοκιμάσω και αυτό προτού "παραδώσω τα όπλα" και αρχίσω τα τηλέφωνα.
SabotazNic Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου Το οτι εισαι φοιτητης που κολλαει? Ανοιξα λογαριασμο στην Πειραιως οταν εκλεισα τα 18 και οσο ημουν ακομα 3η λυκειου.
PapasFilms Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 11 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Το οτι εισαι φοιτητης που κολλαει? Ανοιξα λογαριασμο στην Πειραιως οταν εκλεισα τα 18 και οσο ημουν ακομα 3η λυκειου. Στο PDF της Optima σχετικά με την έναρξη βασικής τραπεζικής σχέσης με ιδιώτη πελάτη γράφει ότι χρειάζεται το πάσο για την επιβεβαίωση της φοιτητικής ιδιότητας. Βέβαια, το συγκεκριμένο PDF είναι του 2020 (πριν γίνει διαθέσιμο το Digital Onboarding) άρα ίσως να μην χρειάζεται πλέον.anx8_dikaiologitika_gia_enarxi_vasikis_trapezikis_sxesis.pdf anx8_dikaiologitika_gia_enarxi_vasikis_trapezikis_sxesis.pdf
SabotazNic Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου Οπως καταλαβαινεις, με αναζητησεις δεν βγαζεις ακρη. Πειραιως αν πας εχει μια μπροστα, σαν ρεσεψιον τα εχουν κανει πλεον. Πας, ρωτας 2 λεπτα τι θες, σου δινει και ενα χαρτι με δικαιολογητικα και κλεινεις ραντεβου.
PapasFilms Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Οπως καταλαβαινεις, με αναζητησεις δεν βγαζεις ακρη. Πειραιως αν πας εχει μια μπροστα, σαν ρεσεψιον τα εχουν κανει πλεον. Πας, ρωτας 2 λεπτα τι θες, σου δινει και ενα χαρτι με δικαιολογητικα και κλεινεις ραντεβου. Θα προτιμούσα να κάνω την διαδικασία από το σπίτι για να πω την αλήθεια. Αλλιώς έχω κατάστημα Optima και Piraeus πολύ κοντά μου.
SabotazNic Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Παντως στην Πειραιως αναφερει οτι την υπευθυνη δηλωση την στελνεις αφου τελειωσεις την διαδικασια. Οποτε κατεβασε την εφαρμογη οπως λεει, πατα εγγραφη, και ξεκινα. Θελει σιγουρα κωδικους taxisnet και να εχεις ολοκληρωσει την διαδικασια του ΕΜΕπ @PapasFilms Αυτο φανταζομαι το εχεις δει, οποτε την επικοινωνια με καποιο φυσικο προσωπο δεν την γλυτωνεις: Επεξ/σία 28 Αυγούστου από SabotazNic
PapasFilms Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Παντως στην Πειραιως αναφερει οτι την υπευθυνη δηλωση την στελνεις αφου τελειωσεις την διαδικασια. Οποτε κατεβασε την εφαρμογη οπως λεει, πατα εγγραφη, και ξεκινα. Θελει σιγουρα κωδικους taxisnet και να εχεις ολοκληρωσει την διαδικασια του ΕΜΕπ Ναι αυτό θα κάνω νομίζω. Αν δεν δουλέψει τότε απλά δεν δούλεψε. Μπορεί να δοκιμάσω και το ίδιο στην Optima ελπίζοντας πως αυτό που γράφουν στα FAQ είναι παλιό. 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αυτο φανταζομαι το εχεις δει, οποτε την επικοινωνια με καποιο φυσικο προσωπο δεν την γλυτωνεις: Ναι ναι είναι το ίδιο σε όλες τις τράπεζες. Το προτιμώ από κατάστημα πάντως. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια πάντως
asdfnikos Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου Προχώρα την διαδικασία για το άνοιγμα του λογαριασμού μέσω της εφαρμογής είναι αρκετά απλή διαδικασία δεν θα αντιμετώπισεις θέμα. όλα μέσω του gov θα ανέβουν.
PapasFilms Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 13 ώρες πριν, asdfnikos είπε Προχώρα την διαδικασία για το άνοιγμα του λογαριασμού μέσω της εφαρμογής είναι αρκετά απλή διαδικασία δεν θα αντιμετώπισεις θέμα. όλα μέσω του gov θα ανέβουν. Έκλεισα ραντεβού να με καλέσει μια υπάλληλος της Πειραιώς αύριο για τις διευκρινίσεις που ήθελα. Αυτό αφορά την Piraeus ή την Optima?
asdfnikos Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 42 λεπτά πριν, PapasFilms είπε Έκλεισα ραντεβού να με καλέσει μια υπάλληλος της Πειραιώς αύριο για τις διευκρινίσεις που ήθελα. Αυτό αφορά την Piraeus ή την Optima? Και στης δύο! η Optima που άνοιξα και πρόσφατα μέσω κινητού σε 10 λεπτά είχα τελειώσει και ειχα κωδικους e banking και τον λογαριασμο. Σε 5 μερες ήρθε καο η χρεωστική.
PapasFilms Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 47 λεπτά πριν, asdfnikos είπε Και στης δύο! η Optima που άνοιξα και πρόσφατα μέσω κινητού σε 10 λεπτά είχα τελειώσει και ειχα κωδικους e banking και τον λογαριασμο. Σε 5 μερες ήρθε καο η χρεωστική. Επιτέλους κάποιος που έχει εμπειρία με την τράπεζα! Χρειάστηκε να ανεβάσεις τίποτα ή τα πήρε όλο μέσω του gov?
asdfnikos Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 5 ώρες πριν, PapasFilms είπε Επιτέλους κάποιος που έχει εμπειρία με την τράπεζα! Χρειάστηκε να ανεβάσεις τίποτα ή τα πήρε όλο μέσω του gov? Όλα μέσω gov πήρε τα στοιχεία μόνο την βιντεοκλήση για την ταυτοπροσωπία της ταυτότητας χρειάστηκε που είχε διάρκεια 1 λεπτό περίπου. 1
PapasFilms Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 ώρα πριν, asdfnikos είπε Όλα μέσω gov πήρε τα στοιχεία μόνο την βιντεοκλήση για την ταυτοπροσωπία της ταυτότητας χρειάστηκε που είχε διάρκεια 1 λεπτό περίπου. Τέλεια! Πολύ καλό αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Άρα μάλλον το ότι αν δεν είμαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης πρέπει να πάω από κατάστημα είναι παλιό/δεν ισχύει. Στο site της Optima βέβαια (στα FAQ συγκεκριμένα) δεν αναφέρει αν μπορείς να κανείς καταθέσεις μετρητών στα ATM τους. Λογικά είναι βλακία η ερώτηση αυτή αλλά μπορείς;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα