FanisK93 Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, μου ανήκει η παρακάτω θέση στάθμευσης. Μόνο εγώ έχω δικαίωμα να βάζω το αυτοκίνητο μου σε αυτή τη θέση. Θα ήθελα να μου προτείνετε μια νόμιμη λύση ώστε να προστατέψω το αυτοκίνητο μου από ήλιο και βροχή. Δε θα ήθελα μόνιμες κατασκευές. Δε θέλω να μπλέξω με άδειες και μηχανικούς. Επίσης δε θέλω φασαρίες με τους υπόλοιπους ενοικους της πολυκατοικίας. Γενικά θα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 😅 Καμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙏 Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου από FanisK93 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Αυγούστου Moderators Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 8 ώρες πριν, FanisK93 είπε Καλησπέρα σας, μου ανήκει η παρακάτω θέση στάθμευσης. Μόνο εγώ έχω δικαίωμα να βάζω το αυτοκίνητο μου σε αυτή τη θέση. Θα ήθελα να μου προτείνετε μια νόμιμη λύση ώστε να προστατέψω το αυτοκίνητο μου από ήλιο και βροχή. Δε θα ήθελα μόνιμες κατασκευές. Δε θέλω να μπλέξω με άδειες και μηχανικούς. Επίσης δε θέλω φασαρίες με τους υπόλοιπους ενοικους της πολυκατοικίας. Γενικά θα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 😅 Καμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙏 Ότι και να κάνεις επειδή είναι κοινόχρηστος χώρος θα πρέπει να πάρεις άδεια από την υπόλοιπη οικοδομή Μετά το πιο απλό είναι 4 πασσάλους σίδερα και από πάνω κάποιο δίχτυ τύπου παραλλαγής προσφέρει αρκετή σκίαση και κόβει αρκετά την βροχή (αλλά όχι τελείως), η κάποιο τεντοπανο αλλά θα χρειαστεί καλό δέσιμο, και ίσως κάποιες τρύπες για να μην πάρει όλη την κατασκευή ο αέρας, δυστηχως με τα δέντρα δεν υπάρχει επιλογή για τέντα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 9 ώρες πριν, FanisK93 είπε Καλησπέρα σας, μου ανήκει η παρακάτω θέση στάθμευσης. Μόνο εγώ έχω δικαίωμα να βάζω το αυτοκίνητο μου σε αυτή τη θέση. Θα ήθελα να μου προτείνετε μια νόμιμη λύση ώστε να προστατέψω το αυτοκίνητο μου από ήλιο και βροχή. Δε θα ήθελα μόνιμες κατασκευές. Δε θέλω να μπλέξω με άδειες και μηχανικούς. Επίσης δε θέλω φασαρίες με τους υπόλοιπους ενοικους της πολυκατοικίας. Γενικά θα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 😅 Καμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙏 Δυο καμπυλωτους σωλήνες γαλβανιζέ οπως βάζουν σε πάρκινγκ s/m και από πάνω πράσινο υφασμα σκίασης θα χρειαστείς όμως αδεια ενοίκων σίγουρα να τις στηρίξεις κάτω στο εμπρός μέρος αλλα ότι και να κάνεις άδεια ενοίκων θα χρειαστεις.Την ιδια λύση μπορεί να θελει και ο διπλανός οπότε θα ειναι πιο ευκολο αν είστε 2-3 ή περισσότεροι.Αυτοί θα γνωριζουν αν απαιτειται και καποια αλλη αδεια. https://www.atlas-steg.gr/stegastra-parking Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου εγω προσωπικα σε παρομοια κατασταση αγορασα μια ποιοτικη κουκουλα. Στην αρχη ηταν λιγο ζορι το βαλε βγαλε αλλα μετα απο 5-6 φορες και πιο γρηγορα εκανα αλλα και το πανι καθοταν καλυτερα. Ειχε μαλιστα και 2 ιμαντες να περασεις απο κατω απο ιχ να μη τη παρει ο αερας. Εναλλακτικα δες και μεγαλη ομπρελα επαγγελματικου τυπου (καφετεριας) με καποια βαση τσιμεντενια βαρεως τυπου ωστε να τη κλεινεις αν απουσιαζεις καιρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Όταν λες ότι σου ανήκει η θέση με ποιο τρόπο γίνεται αυτό; Έχεις κάποια νόμιμα χαρτιά που να το ορίζουν; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου αφου δεν θελεις μονιμες κατασκευες, αναγκαστικα πας σε κουκουλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geartech Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου κατι τέτοιο λογικά ψάχνεις δεν το καλύπτει πλήρως αλλά τουλάχιστον από κουτσουλιές και αν πέσει κατι από κανένα μπαλκόνι το σώζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 14 ώρες πριν, FanisK93 είπε Καλησπέρα σας, μου ανήκει η παρακάτω θέση στάθμευσης. Μόνο εγώ έχω δικαίωμα να βάζω το αυτοκίνητο μου σε αυτή τη θέση. Θα ήθελα να μου προτείνετε μια νόμιμη λύση ώστε να προστατέψω το αυτοκίνητο μου από ήλιο και βροχή. Δε θα ήθελα μόνιμες κατασκευές. Δε θέλω να μπλέξω με άδειες και μηχανικούς. Επίσης δε θέλω φασαρίες με τους υπόλοιπους ενοικους της πολυκατοικίας. Γενικά θα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 😅 Καμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙏 H πιο απλή λύση είναι καμπύλες σωλήνες που θα βιδώσουν στον τοίχο και θα στηρίζονται μονο εκει χώρίς κολώνες στην άλλη πλευρά. Η επικάλυψη θα ειναι με διάτρυτο πανί ώστε να περνάει η βροχή. Το μονο θέμα είναι το χιόνι, αν αναμένεται χιονόπτωση τότε είτε μαζεύεις το πανί, είτε το πανί ειναι δεμένο με λεπτά σχοινιά ώστε να πέσει αυτό και όχι η στήριξη είτε βάζεις προσωρινούς στύλους την ανοιχτή πλευρά για να αντέχει το βάρος(όπως κάνουν τα lidl τον χειμώνα). Είναι ημι-νόμιμη λύση, θέλει κλάδεμα των δένδρων και συνεννόηση με τους υπόλοιπους για να μην σου φέρουν πολεοδομία. Αν αντί για πανί πάς σε λαμαρίνα τότε θέλεις Ο.Α. και μπλέκει λίγο το πράγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FanisK93 Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Όταν λες ότι σου ανήκει η θέση με ποιο τρόπο γίνεται αυτό; Έχεις κάποια νόμιμα χαρτιά που να το ορίζουν; Ναι. Υπάρχουν συμβόλαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, FanisK93 είπε Ναι. Υπάρχουν συμβόλαια. Οκ... Αρκεί να μην παραβιάζουν κάποια νομοθεσία όπως για παράδειγμα σε πλωτές που κάποιο έχουν συμβόλαια αλλά δεν είναι νόμιμα σε κοινόχρηστους χώρους Πονεμένες ιστορίρες Επεξ/σία 28 Αυγούστου από Γιάννης Platano 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FanisK93 Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε εγω προσωπικα σε παρομοια κατασταση αγορασα μια ποιοτικη κουκουλα. Στην αρχη ηταν λιγο ζορι το βαλε βγαλε αλλα μετα απο 5-6 φορες και πιο γρηγορα εκανα αλλα και το πανι καθοταν καλυτερα. Ειχε μαλιστα και 2 ιμαντες να περασεις απο κατω απο ιχ να μη τη παρει ο αερας. Εναλλακτικα δες και μεγαλη ομπρελα επαγγελματικου τυπου (καφετεριας) με καποια βαση τσιμεντενια βαρεως τυπου ωστε να τη κλεινεις αν απουσιαζεις καιρο Την κουκούλα δεν την σκέφτομαι καθόλου. Περισσότερο ζημιά θα κάνει πάρα καλό. Θέλω να πάρω καινούριο αυτοκινητο και με τη κουκούλα θα γεμίσει αμέσως αράχνες. Πρέπει να είναι πλυμενο το όχημα πριν την βάλεις. Και μετά από βροχή θέλει βγάλσιμο. Η ομπρέλα είναι καλή ιδέα. Το καλό είναι ότι κλειδώνει η πυλωτη και δεν υπάρχει περίπτωση κλοπής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silve Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Κι εγώ είμαι σχεδόν σε παρόμοια φάση με το δικό σου parking. Κι εμένα είναι γωνιακό κι έχει δέντρα στα πλάγια αλλά και πολλές γάτες στην περιοχή (σημαντικό). Έχω πάρει καινούργιο αυτοκίνητο πριν 1.5 χρόνο και αμέσως αγόρασα μια ποιοτική κουκούλα με εσωτερική υφασμάτινη επένδυση για όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του αυτοκινήτου και του χρώματος. Δεν υπάρχει νομίζω άλλη λύση γιατί γενικά το αυτοκίνητο θα λερώνει με σκόνη, πιτσιλιές κλπ σε περίπτωση κάποια διάτρητης τέντας όπως αναφέρθηκε. Η τέντα ή το πανί για μένα είναι εάν θέλεις μόνο σκιά και όχι να μην λερώνει το αυτοκίνητο. Οι γείτονές μου έχουν αυτοκίνητα σε στεγασμένο σημείο είναι πάντα πιο βρώμικα τα αυτοκίνητά τους από το δικό μου με την κουκούλα. Θα τα γράψω επιγραμματικά: Θετικά: 01. Το αυτοκίνητο δεν λερώνει καθόλου, ακόμα και σε βροχή λερώνει μόνο η μισή ζάντα. 02. Είσαι σίγουρος ότι δε θα πάει κάποιο γατί επάνω να κάθεται και να στο γρατσουνίσει (στην περιοχή μου έχει πάρα πολλά και πίστεψέ με έχει σώσει). Αρνητικά: 01. Πιάνει χώρο στο πορτμπαγκάζ (έχω μια μεγάλη σακούλα και τη βάζω εκεί μέσα). 02. Μπορεί να στην σκίσουν οι γάτες (συμβαίνει στη δικιά μου περίπτωση πάνε και ξύνουν τα νύχια τους και αναγκαστικά στην αντικαθιστώ κάθε 6μηνο πχ. και μου κοστίζει ένα Χ ποσό). 03. Πιστεύω ότι όπως και να το κάνεις δημιουργούνται γρατσουνιές (δεν έχω δει σημάδια μέχρι στιγμής καθώς το αυτοκίνητο είναι λευκό και πολύ καινούργιο, αλλά κάθε 2 χρόνο έχω προγραμματίσει να κάνω γυάλισμα και κεραμική προστασία για να διατηρείται πάντα όπως πρέπει). 04. Χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να τη βγάλεις και να τη βάλεις (εμένα μου παίρνει πραγματικά 2 λεπτά γιατί θέλει τρόπο αλλά όπως και να έχει είναι 2 λεπτά). Γενικά παρόλα τα αρνητικά μένω στην επιλογή της κουκούλας γιατί δεν λερώνει το αυτοκίνητο καθόλου και προστατεύεται και από την ήλιο. Με τα υπόλοιπα αρνητικά έχω συμβιβαστεί. Φυσικά βάζω την κουκούλα όταν το αυτοκίνητο είναι καθαρό και όχι όταν έχει εκτεθεί σε πολύ σκόνη ή μετά από βροχή κλπ. Δε το χρησιμοποιώ πολύ το αυτοκίνητο και μου διατηρείται αρκετό καιρό καθαρό. Συνήθως το βγάζω 2 φορές την εβδομάδα. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου Η μόνη αξιόπιστη λύση (με τα αρνητικά που αναφέρθηκαν) που δεν εμπλέκει άλλους είναι η κουκούλα… Κάτι λύσεις τύπου ομπρέλας που μπαίνει πάνω στο όχημα με έναν αέρα θα την ψάχνεις στη γειτονιά (χώρια οτι μπορεί να σου κανει ζημιά) οπότε θεωρώ είναι αναξιόπιστη. Οτιδήποτε άλλο θα μένει μόνιμα στο χώρο θέλει άδεια τουλάχιστον από την πολυκατοικία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FanisK93 Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου Ερώτηση. Έστω ότι βάζω ένα πανί με σχοινιά με την έγκριση των ενοικων της πολυκατοικίας, μπορούν στο μέλλον να μου πουν να την βγάλω έτσι; Οπότε δεν αξίζει να δώσω πολλά λεφτά για μια τέτοια λύση. Μαξ 100 ευρώ. Γιατί θα έχω τον φόβο μη μου πούνε βγάλε την μετά από 1 μήνα. Βέβαια πολλοί στην πολυκατοικία έχουν κάνει παράνομα πραγματάκια χωρίς άδεια. Θα μπορούσα να τους την πω. Αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 ώρα πριν, FanisK93 είπε Έστω ότι βάζω ένα πανί με σχοινιά με την έγκριση των ενοικων της πολυκατοικίας Αφου θα παρεις εγκριση και δεν ενοχλεις γιατι να σου πουν ξαφνικα βγάλτο? Αν ειναι σταθερο και δεν το παιρνει ο αερας ή αν δεν δημιουργεί αλλα προβληματα δεν νομιζω να ασχοληθουν εκτος αν εχουν ψυχολογικα με εσενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα