Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια φιλή μου πριν 6ετίας ειχε νοικισει ένα σπίτι αλλα βρηκε καπιους κοριους οπως μου λέει. Φώναξε για απολύμανση. Έφυγε σουτ και ενας καναπέ αφότου ειχαν πλυθει τα παντα στους 90 όπως και τα ρούχα. Τις ειπε η τον έφερε αυτη απο καπου η ηρθε απο καπου.

Στο ρεσουμε, απρίλη ξαναβρίσκει κοριό. Εχουν ψαξει ολο το σπιτι για φωλίες. περάσαν με λουστρω τα ξυλινα πατώματα, ψαξαν σοφίτες παντου (ο πατέρας τις κυρίως0
Τωρα ξανα εχει κοριους αλλα οπως λεει δεν υπαρχει φωλιά.

Τι την συμβουλευεται να κάνει;

Πηρε το σπιτονοικοκυρη και ειπε να αλλαξει κουφώματα σε περίπτωση που ερχονται απο διπλα διαμέρισμα (αθηνα)
Θετικός προς σε αυτό όπως και πρωτείναν όλος ο όροφος να γινει απολυμανση.

Τώρα μου λέει ξανα οτι βρηκε εναν μεσα και ένα εξω, και πήγε σε ενα φυτώριο και πηρε φάρμακο.

Της ξεφευγει κάτι; μηπως κατι δεν κανει σωστα και δεν απαλάσεται;

Μήπως ειναι κάτι αλλο;

Εχει αρχισει να φρικαρει μιας και προσέχει παρα πολύ.

Τα περισσότερα έπιπλα στο σπιτι ειναι μεταλλικά.

Γίνεται να εμφανίζονται ανα περίοδους; και αν ειχε κοριους τοσο καιρο δεν θα την ειχανε φάει ζωντανη;

Επεξ/σία από digitalarchive
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ψάχνει για άλλο σπίτι.

αυτη τη στιγμη με τι κατασταση των ενοικιων και τα σπιτια ξερεις ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

αυτη τη στιγμη με τι κατασταση των ενοικιων και τα σπιτια ξερεις ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο.

αυτό που ξέρω είναι οτι απο κοριούς δεν ξεμπερδευεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

αυτό που ξέρω είναι οτι απο κοριούς δεν ξεμπερδευεις.

αυτο ξερω και εγω, εχω ακουσει και ιστοριες οτι εχουν ξηλωσει μεχρι και πατωματα..

το ποιο λογικο ειναι οτι ο οροφος η πολυκατοικια εχει καπια φωλια και τα βρισκει γι αυτο και διασπαρτα εξω και μεσαα στο σπιτι της.

και λόγω πρώληψης δεν την εχουν γαζωσει ακόμα.

αντε βγαλε ακρη με τους αλλους δλδ.

Επεξ/σία από digitalarchive
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κοριός είναι πανέξυπνο έντομο. Αφήνει αυγα οπουδήποτε μπορεί, σε ξύλα ως επί το πλείστον, ανανεωνονται η κάθε γενιά πολύ γρήγορα, μπορεί να ψεκάσεις με φάρμακο και να πεθάνει ο κοριός, αλλά μέχρι να πεθάνει, όσοι ήταν εν ζωή αφήνουν και άλλα αυγά, οπότε μπαίνεις σε έναν ανελέητο φαύλο κύκλο ανά διαστήματα με νεύρα, ψυχολογία στα όρια σου. Από φάρμακα θέλει ειδικά φάρμακα πχ pubex. Τα συνεργεία θα έρθουν να ρίξουν φάρμακο για να πάρουν την αμοιβή τους, αλλά δεν λένε την πραγματική αλήθεια ότι θα βγει ξανά κοριός. Τέλος, ναι δυστυχώς υπάρχουν περιπτωσεις που χρειάστηκε να ξυλωσουν τα πάντα μέσα στο σπίτι και να πετάξουν έπιπλα. Ο κοριός μπορεί να έχει μπει ακόμα και μέσα σε συσκευές η σωλήνες του ηλεκτρικού. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο κοριος ειναι ο,τι χειροτερο. τα αυγα επιζουν και χρονια σε δυσκολες συνθηκες. δεν ειναι υπερβολη αυτο που ειπε ο πιο πανω να βρει αλλο σπιτι.

αλλα πριν μετακομισει να λυσει κυριολεκτικα ο,τι επιπλο εχει και να τα απολυμανει, οπως και τα ρουχα για να μη μεταφερει κατι

στρωματα κλπ πεταμα

ωστοσο, εαν η "εισβολη" ειναι απ'εξω, μπορει να δοκιμασει σε συχνη βαση να ριχνει φαρμακο (εντομοκτονο, οχι "απωθητικο) σε μπαλκονι/εισοδο/κασες κ να δει αν σταματησουν να εμφανιζονται στο σπιτι μεσα..

Επεξ/σία από duende

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...