ilos Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Από την στιγμή που έχεις ήδη σύστημα, ο 5700x3d που έχει 180-200 Ελλάδα και πέφτει κάπου στα 150 πολλές φορές στο Aliexpress μοιάζει μονόδρομος... Οι υπόλοιπες λύσεις πχ να πας σε άλλο AM4 CPU για να γλιτώσεις ελάχιστα χρήματα χάνοντας ένα σωρό επιδόσεις σε gaming ή στον 5800x3d με τα διπλά λεφτά κοντά για +5% είναι αστείες. Τώρα αν θες να στήσεις καινούριο μηχάνημα είναι άλλο καπέλο και θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι τον Οκτώβρη να δούμε και τους Arrow Lake, γιατί με τους 9x00 φάγαμε γλαρόσουπα. Ο 5700x3d (όπως και ο 5800x3d) για μένα δεν είναι τίποτα τρελό cpu την σύγχρονη εποχή (ακόμα και ένας 7600 έχει καλύτερο MTP), αλλά για αυτό το σενάριο παράτασης gaming ζωής σε AM4 συμφέρει τρελά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Ο Ryzen 5 5600 είναι περίπου 20% ταχύτερος σε single core και 18-20% ταχύτερος σε multi core από τον 3600 κατά μέσο όρο. Ίσως θα άξιζε να του δώσετε μια ευκαιρία. Δεν ξέρω αν οι εργασίες σας χρειάζονται πολλούς πυρήνες αλλά δεν είναι τόσο αργός θεωρώ. Εγώ τουλάχιστον που δεν χρειάζομαι ιδιαίτερα πολλούς πυρήνες μια χαρά τον βρίσκω. Δείτε το γιατί είναι μάλλον η πιο φθηνή αναβάθμιση που μπορείτε να κάνετε. Μετά και ένας 5700 φυσικά μπαίνει στην υπάρχουσα μητρική. Δεν είναι ιδιαίτερα ενεργοβόροι επεξεργαστές για να την ζορίσουν τόσο. Μην πάτε σε περισσότερους πυρήνες με τη συγκεκριμένη μητρική, θα ξοδέψετε τζάμπα χρήματα. Κοιτάξτε για non X επεξεργαστή ή έστω αν βάλετε Χ να εμεργοποιήσετε το eco mode από το bios αν δείτε ότι δεν την παλεύει η μητρική. Όσο για το όποιο gaming εγώ έχω μια 4070 παρέα με τον 5600 και μια χαρά πάει. Είναι μια φθηνη αξιοπρεπής λύση ένας 5600 ή 5700. Για να μη γίνει μπέρδεμα: όχι στον σκέτο 5700 ( λίγη cache, pcie 3) και ναι στον 5700x που είναι σαφώς ανώτερος. https://www.techspot.com/review/2802-amd-ryzen-5700/ Επεξ/σία 28 Αυγούστου από fotaras76 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2 ώρες πριν, LouCi4er είπε Ειμαι από κινητό και δεν μπορώ να δω την υπογραφή σου Νομίζω όλοι οι browser έχουν έκδοση υπολογιστή Sorry για το off-topic 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση,δεν το ήξερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, fotaras76 είπε Για να μη γίνει μπέρδεμα: όχι στον σκέτο 5700 ( λίγη cache, pcie 3) και ναι στον 5700x που είναι σαφώς ανώτερος. https://www.techspot.com/review/2802-amd-ryzen-5700/ Μπράβο σωστός δεν είχα ιδέα για αυτή την πατάτα που έχουν κάνει! Έχουμε φτάσει στο σημείο το όνομα ενός προϊόντος που αφορά hardware υπολογιστών να μην λέει τίποτα πια. Άρα μακριά από τον απλό 5700, καλύτερα στον 5700x και αν δεν την παλεύει η μητρική να ενεργοποιήσει το eco mode. Καλά πόσο μπετόβλακες είναι εκεί στην amd; Έλεος ρε… Τόσα χρόνια οι απλοί amd με τους x είχαν διαφορά μόνο στα ρολόγια. Και στην σειρά ένα και στην δυο και στην τρία…ότι να ναι! Τα ίδια κάνει τώρα η NVIDIA με την 4070 χωρίς ddr6x μνήμη. Την πέρασε ύπουλα με απλή ddr6 και κάνει τον αλέκο…πάει ο άλλος λέει πήρα 4070 μετά… Επεξ/σία 28 Αυγούστου από dimoskoutr 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, netagra είπε Όχι, ίσα ίσα, μόνο είδα δύο θέσεις μνήμης αλλά αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να κοιτάζω στα χαρακτηριστικά τους αλλά πράγματα. Είναι αυτό το «Φάση ισχύος 8+2+1, Dr.MOS» που πρέπει να κοιτάζω; Δυστυχώς η αγορά μητρικών αυτή τη στιγμή είναι από τις πιο δύσκολες στο hardware, όλα πρέπει να τα κοιτάζεις, και όλα οι εταιρείες τα έχουν κάνει πιο δύσκολα με anticonsumer tactics. Ονόματα που μπερδεύουν, τσιπιές στα υποσυστήματα της μητρικής που δεν θα καταλάβει κάποιος αν δεν ξέρει τι ψάχνει, και πολλά άλλα. Όμως μπορείς να ξεκινήσεις με το να μην παίρνεις το φτηνότερο δυνατό ανεξαρτήτως των αναγκών σου, αλλά υπολογίζοντας τις ανάγκες σου. Τα 90 που έλεγες, είναι πραγματικά ό,τι φτηνότερο υπάρχει στο AM5 socket (όπως και η μητρική που είχες, ήταν από τις φτηνότερες στο am4). Δεν είναι για πέταμα (καλά το 90% των μητρικών am5 μέχρι τα 100 είναι όντως e-waste αλλά πάμε παρακάτω), αλλά σίγουρα δεν μπορούν να καλύψουν τα πάντα. Και το πιο σημαντικό και ακριβό χαρακτηριστικό των μητρικών είναι το power delivery, αυτό που είδες ως φάση ισχύος. Αυτό κόβεται πρώτο στις φτηνές, γιατί ούτως ή άλλως προορίζονται για κάποιον εξαπύρηνο. Επειδή λοιπόν έχεις ανάγκες productivity και μεγάλων load, μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να βάλεις κάποιον 8πύρηνο, 16πύρηνο κλπ. Αυτή τη στιγμή η φτηνότερη μητρική που μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς throttling εξαιτίας της θερμοκρασίας των vrm σε 7950x είναι αυτή που σου είπα. Και μετά πάμε στα 140 με 160 και πάνω, που μπορούμε να βρούμε άλλες μητρικές σαν αυτές που σου έστειλα. Οπότε η διαδικασία της σκέψης μου ήταν να δώσω το φτηνότερο δυνατό μοντέλο (γιατί φαινόταν ότι αυτό ήθελες), που μπορεί αποδεδειγμένα να ανταποκριθεί στα βασικά για τις ανάγκες σου, να μην κλάσει δηλαδή το vrm και μείνεις χωρίς μητρική (το οποίο γίνεται και σταδιακά προφανώς όταν δουλεύει μονίμως πάνω από 80 έως 100). Όλα τα υπόλοιπα, δηλ. sata, usb c, wifi, θέσεις ram (ιδιαίτερο θέμα αυτό γιατί τρέχουν έστω normal ταχύτητες στο am5 με 4 ram), αν δεν σε καλύπτουν, προφανώς πρέπει να δεις ακριβότερη. Την οποία σου πρότεινα ήδη, είναι η B650m pro rs, που είναι και πιο στιβαρή κατασκευή, έχει ψύκτρες, έχει 4 slots κλπ. Απλά λόγω μεγέθους δεν έχει πολλά nvme slots κλπ. Επεξ/σία 28 Αυγούστου από tzavardin 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netagra Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Το κουτάκι το βοήθησα με αφαίρεση των bays μπροστά (απλά βγαίνουν) που αποκάλυψαν 2 fans τα οποία καθάρισα. Άνοιξα και την μπροστινή πόρτα και παίρνει αέρα. Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να βάλω fan στο κουτί πάνω από τον επεξεργαστή, έχει θέση στην πάνω θέση το κουτί. Τώρα CPU στους 70 βαθμούς με stock cooler και σύστημα στους 41 με θερμοκρασία δωματίου 30+. Η κάρτα γραφικών δεν ξεπερνάει τους 40 από ότι βλέπω. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας. Έχω δύο επιλογές, μια με έναν 5700x ή 5700x3d και η άλλη με σύστημα AM5 με μια τύπου Asrock mb που προτείνει ο φίλος, δείχνοντας μου τι πρέπει να προσέχω στο μέλλον. Τα λεφτά είναι λίγο παραπάνω για να πάω σε AM5 πουλώντας το παλιό υλικό, όπως και η εργασία που χρειάζεται κάτι τέτοιο αλλά έχει και πλεονεκτήματα. Να είστε καλά. Επεξ/σία 29 Αυγούστου από netagra 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα