Daseo56 Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Όπως λέει και ο τίτλος, από προχτές με έχουν πάρει 3 αριθμοί κινητών οι οποίοι όταν τους καλώ πίσω μου λέει η γνωστή φωνή πως "ο αριθμός αυτός δε χρησιμοποιείται." Γνωρίζει κανείς τι παίζει; Επεξ/σία 27 Αυγούστου από Daseo56
ZaFX Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου Υποψιάζομαι ότι έχουν βάλει αυτόματη εκτροπή όλων των κλήσεων σε αριθμό που όντως δεν υπάρχει και γιαυτό ακούς αυτό το μήνυμα.
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Daseo56 είπε Όπως λέει και ο τίτλος, από προχτές με έχουν πάρει 3 αριθμοί κινητών οι οποίοι όταν τους καλώ πίσω μου λέει η γνωστή φωνή πως "ο αριθμός αυτός δε χρησιμοποιείται." Γνωρίζει κανείς τι παίζει; Απάτη/διαφημιστικό/κλπ ειναι.Μην ασχολείσαι. Αν ειναι κάτι σημαντικό θα σε ξαναπάρουν.
Dante80 Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Daseo56 said: Όπως λέει και ο τίτλος, από προχτές με έχουν πάρει 3 αριθμοί κινητών οι οποίοι όταν τους καλώ πίσω μου λέει η γνωστή φωνή πως "ο αριθμός αυτός δε χρησιμοποιείται." Γνωρίζει κανείς τι παίζει; Ποτέ δεν το σηκώνουμε σε άγνωστα νούμερα (πλημμέλημα). Ποτέ δεν παίρνουμε πίσω άγνωστα νούμερα (κακούργημα). Ποτέ. Επεξ/σία 27 Αυγούστου από Dante80 4 1 2
Sorath Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου Το νούμερο που βλέπεις δεν είναι όντως το πραγματικό που σε καλεί. Αυτό απαγορευεται κανονικά, αλλά βλέπεις ελληνικοί providers....
sdikr Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 41 minutes ago, Sorath said: Το νούμερο που βλέπεις δεν είναι όντως το πραγματικό που σε καλεί. Αυτό απαγορευεται κανονικά, αλλά βλέπεις ελληνικοί providers.... Δεν έχει να κάνει με ελληνικό provider, συνήθως είναι κάποιοι που παρέχουν voip, μερικές φόρες κάνουν έστω μια ταυτοποίηση οτι είναι δικό σου το νούμερο, άλλες φορές όχι. Πχ στο viber Μπορείς να κάνεις ταυτοποίηση το νούμερο σου και όταν καλείς μέσω viber να βγαίνει με το νούμερο της vofafone πχ
Moderators stormrain Δημοσ. 27 Αυγούστου Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 5 ώρες πριν, Dante80 είπε Ποτέ δεν το σηκώνουμε σε άγνωστα νούμερα (πλημμέλημα). Ποτέ δεν παίρνουμε πίσω άγνωστα νούμερα (κακούργημα). Ποτέ. Το δευτερο το καταλαβαινω. Το πρωτο τι ακριβως μπορει να συμβει? Αποκλειεται να χρεωθεις για εισερχομενη κληση, στατιστικα καποιος Ινδος σκαμερ θα ειναι απο call center που αν βαριεσαι μπορεις να σπασεις και πλακα ως ενα σημειο. 1
mariosnik_ Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 1 ώρα πριν, stormrain είπε Το δευτερο το καταλαβαινω. Το πρωτο τι ακριβως μπορει να συμβει? Αποκλειεται να χρεωθεις για εισερχομενη κληση, στατιστικα καποιος Ινδος σκαμερ θα ειναι απο call center που αν βαριεσαι μπορεις να σπασεις και πλακα ως ενα σημειο. Δεν θα χρεωθείς. Αλλά άμα δεν είσαι από τους υποψιασμένους, μπορεί να είναι κανένας απατεώνας και να σε ξεγελάσει. Εμένα με είχαν πάρει από απόκρυψη σε δικό μου αριθμό κινητού που ήταν προσωπικός, τον είχα μόνο για δηλώσω εκεί κάτι κάρτες και ebanking της μητέρας μου. Εσκασε τηλ. με κάποια γυναίκα που κλαιγοταν ότι έσπασε το πόδι της ενώ από πίσω μια ανδρική φωνή κάτι έλεγε που δεν καταλάβαινα καν, λέω ωραία και το κλείνω. Άμα έπαιρναν κανέναν άνθρωπο 90 ετών μπορεί να τον ξεγελουσαν. 1
Dante80 Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, stormrain said: Το δευτερο το καταλαβαινω. Το πρωτο τι ακριβως μπορει να συμβει? Αποκλειεται να χρεωθεις για εισερχομενη κληση, στατιστικα καποιος Ινδος σκαμερ θα ειναι απο call center που αν βαριεσαι μπορεις να σπασεις και πλακα ως ενα σημειο. Το πρώτο το ανέφερα ως "πλημμέλημα" καθώς δεν πρόκειται να πάθεις κάτι το σοβαρό. Απλά θα χάσεις τον χρόνο σου, το νούμερό σου θα μπει αυτόματα σε πολλαπλάσιες phising/spam λίστες {σε ταγκάρουν ως (1)υπαρκτό αριθμό που (2)απαντάει} και θα σε πρήζουν ελαφρώς περισσότερο σε βάθος χρόνου. Όμως, δεν πρόκειται να χρεωθείς για κάτι, πράγματι! Και πάλι δεν προτείνεται πάντως, για τους ανωτέρω λόγους. Αν κάποιος άγνωστος σε σένα αριθμός είναι πράγματι legit και χρειάζεται οπωσδήποτε να επικοινωνήσει μαζί σου, μην αγχώνεσαι, θα σου στείλει και μήνυμα μετά. 😉 Επεξ/σία 27 Αυγούστου από Dante80 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 10 ώρες πριν, Dante80 είπε Ποτέ δεν το σηκώνουμε σε άγνωστα νούμερα (πλημμέλημα). Καλα χαλαρωσε. 1
Dante80 Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 5 hours ago, StamTheMan said: Καλα χαλαρωσε. Πιο χαλαρός δεν γίνεται μαν. 😎
Haldol Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 19 hours ago, Dante80 said: Ποτέ δεν το σηκώνουμε σε άγνωστα νούμερα (πλημμέλημα). Ποτέ δεν παίρνουμε πίσω άγνωστα νούμερα (κακούργημα). Ποτέ. Συμφωνώ απολύτως. Άγνωστο νούμερο που δεν εμφανίζεται σε μηχανές αναζήτησης, και δεν επαναλαμβάνει την κλήση σε σύντομο διάστημα, είναι σχεδόν δεδομένο ότι είναι κακόβουλο. Legit άγνωστος αριθμός θα ξαναπάρει, και ίσως θα στείλει και μήνυμα τύπου «γειά σας, είμαι ο τάδες, παρακαλώ καλέστε με όποτε ευκαιρήσετε». 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 56 λεπτά πριν, Haldol είπε Άγνωστο νούμερο που δεν εμφανίζεται σε μηχανές αναζήτησης To αντιθετο ισχυει.
Haldol Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 22 minutes ago, StamTheMan said: To αντιθετο ισχυει. Δε μιλάμε για προσωπικά κινητά (που αυτά ναι, συνήθως δεν εμφανίζονται). Αλλά τα προσωπικά εντάσσονται και στο κομμάτι του «αν είναι legit κλήση, θα ξανακαλέσει, ή/και θα στείλει μήνυμα». 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 41 λεπτά πριν, Haldol είπε Αλλά τα προσωπικά εντάσσονται και στο κομμάτι του «αν είναι legit κλήση, θα ξανακαλέσει, ή/και θα στείλει μήνυμα». Καθενας εχει διαφορετικη καθημερινοτητα. Εμενα ας πουμε , παιρνουν μια φορα για καποια επισκευη και μετα δεν παιρνουν , ισως για να μην ενοχλησουν. Αν δεν παρω εγω ,μπορει να μην ξαναπαρουν συντομα , οποτε χανουμε χρονο απο τις δουλειες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα