Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεχρι προσφατα δεν ειχα θεμα με το ali, αλλα προσφατα απο λαθος παρηγγειλα 2 πλακετες αντι για 1, εστειλα επιτοπου μηνυμα οτι δε θελω τη δευτερη πλακετα , αλλα με εγραψαν στα @@ τους και την εστειλαν την αλλη μερα.
Στην επικοινωνια με τον πωλητη μου λεγαν μπουρδες , οτι δε μπορουσαν να κανουν κατι και οτι αυτα φευγουν απο την αποθηκη.

Εκανα dispute στο ali αλλα με γραψαν στα @@ τους .

Κανονικα θα το κυνηγουσα , αλλα ειναι 10 ευρω και ΙΣΩΣ χρειαστει καποια στιγμη η πλακετα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Geo-nar είπε

800€

Ξαναδιάβασε τι έγραψα αλλά πιο αργά, αν δεν το καταλάβεις και πάλι άστο, προχώρα στο επόμενο topic.

Μία χαρά διάβασα τι έγραψες. Και το κομμάτι που λες για την παραπομπή στην κινεζικη πρεσβεία και την επικοινωνία σου εκεί, μόνο που δεν την πίστεψα. Σιγά αν για κάθε εμπορικό θέμα που έχουμε με ιδιωτική εταιρεία που εδρεύει σε χώρα του εξωτερικού, πρέπει να επικοινωνήσουμε και να μας λύσει το θέμα η πρεσβεία. Δεν ασχολείται η πρεσβεία με τέτοια θέματα ιδιωτών και λογικό ήταν να γελάσουν. Αν έχουν εμπορικό τμήμα εκεί που σου είπαν, το τμήμα αυτό είναι επιφορτισμενο με εμπορικές συμφωνίες σε διακρατικό επίπεδο Ελλάδας - Κίνας.και κυβερνήσεων, όχι ιδιωτών. 

Οσον αφορά το aliexpress, υπάρχει άπειρος κόσμος που παραγγέλνει χωρίς προβλήματα. Ε, σε κάποιους θα πέσουν σε προβλήματα. 

Δημοσ.

Αγοράζω πολλά χρόνια από το ALI και ειδικά τα τελευταία....πολύ συχνά....ακόμα και για την δουλειά μου! Μία φορά μόνο έφαγα παπά (άλλο προϊόν ήρθε) και κατευθείαν έλαβα refund. Από ποιότητα.....ο εξοπλισμός για την δουλειά μου ήταν άψογος. Αλλά ακόμα και όλα τα άλλα που έπαιρνα ήταν μια χαρά!!!

Οπωσδήποτε dispute κάνε και όταν παίρνετε ποσότητα...Alibaba!!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Μία χαρά διάβασα τι έγραψες. Και το κομμάτι που λες για την παραπομπή στην κινεζικη πρεσβεία και την επικοινωνία σου εκεί, μόνο που δεν την πίστεψα. Σιγά αν για κάθε εμπορικό θέμα που έχουμε με ιδιωτική εταιρεία που εδρεύει σε χώρα του εξωτερικού, πρέπει να επικοινωνήσουμε και να μας λύσει το θέμα η πρεσβεία. Δεν ασχολείται η πρεσβεία με τέτοια θέματα ιδιωτών και λογικό ήταν να γελάσουν. Αν έχουν εμπορικό τμήμα εκεί που σου είπαν, το τμήμα αυτό είναι επιφορτισμενο με εμπορικές συμφωνίες σε διακρατικό επίπεδο Ελλάδας - Κίνας.και κυβερνήσεων, όχι ιδιωτών. 

Οσον αφορά το aliexpress, υπάρχει άπειρος κόσμος που παραγγέλνει χωρίς προβλήματα. Ε, σε κάποιους θα πέσουν σε προβλήματα. 

Το αν την πίστεψες ή όχι μου είναι παγερά αδιάφορο, σε όλες τις πρεσβείες μπορείς να κάνεις καταγγελία για οποιοδήποτε θέμα και αυτό προωθείτε στα αρμόδια όργανα της κάθε χώρας. Μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα, ρωτώντας αύριο το πρωί στο προξενείο οποιασδήποτε χώρας.

Πάντα με εντυπωσιάζει όταν πρέπει να εξηγώ τα προφανή.

5 ώρες πριν, runner1 είπε

Αγοράζω πολλά χρόνια από το ALI και ειδικά τα τελευταία....πολύ συχνά....ακόμα και για την δουλειά μου! Μία φορά μόνο έφαγα παπά (άλλο προϊόν ήρθε) και κατευθείαν έλαβα refund. Από ποιότητα.....ο εξοπλισμός για την δουλειά μου ήταν άψογος. Αλλά ακόμα και όλα τα άλλα που έπαιρνα ήταν μια χαρά!!!

Οπωσδήποτε dispute κάνε και όταν παίρνετε ποσότητα...Alibaba!!

Η Aliexpress είναι θυγατρική της Alibaba, όση εμπιστοσύνη μου εμπνέει το Aliexpress τόση μου εμπνέει και το Alibaba.

• Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Geo-nar είπε

Η Aliexpress είναι θυγατρική της Alibaba, όση εμπιστοσύνη μου εμπνέει το Aliexpress τόση μου εμπνέει και το Alibaba.

Αρχικα πρεπει να αποφασισεις αν ειναι "Η" ή " ΤΟ".
Μετα  να πουμε οτι εδωσες 800 ευρω , οποτε ειναι λιγο αστειο να λες για εμπιστοσυνη.

Κλεινουμε λεγοντας οτι δεν αγορασες απο το/την/they ali , αλλα απο καποιο πωλητη.

Δημοσ.

Όσο και αν δε μου αρέσει ούτε εμένα όταν μου έχει τύχει, σε τέτοιες τεραστίων διαστάσεων αγορές, αναγκαστικά θα τύχουν και στραβές.

Δημοσ.
On 27/08/2024 at 14:06, Geo-nar said:

Θα σας περιγράψω το τι συνέβη και το πώς δουλεύει, όσοι λοιπόν κάνετε αγορές και ειδικά όσοι κάνετε αγορές με υψηλά ποσά, διαβάστε πολύ προσεκτικά.

Πριν 4 μήνες αγόρασα 100 κεραίες WiFi για ένα πολύ ιδιαίτερο Lenovo, ο πωλητής ορκιζόταν ότι θα μου στείλει τις σωστές και όπως καταλαβαίνετε δεν έστειλε τις σωστές και κάπου εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς.

Δηλαδή πήρες με την μία 100 τεμάχια, χωρίς να ζητήσεις (ή να αγοράσεις) δείγμα για δοκιμές; Αν ναι, τεράστιο λάθος.

Ο πωλητής είχε πολλές καλές κριτικές; Όχι 5-10-50, αλλά μερικές χιλιάδες.

Αν και τα 100 τεμάχια δεν είναι τεράστια παραγγελία, σίγουρα ξεφεύγει από τον μέσο όγκο του aliexpress που είναι 1-10 κομμάτια (συνήθως). Καλύτερα να έβρισκες κάποιον πωλητή στο alibaba (όπου δίνουν δείγμα από μόνοι τους).

Δημοσ.
5 ώρες πριν, csontheline είπε

Δηλαδή πήρες με την μία 100 τεμάχια, χωρίς να ζητήσεις (ή να αγοράσεις) δείγμα για δοκιμές; Αν ναι, τεράστιο λάθος.

Χα,αυτο δεν το καταλαβα , νομιζα οτι αγορασε κατι ακριβο.

Δλδ αντι να παρει 10 κεραιες,για να δει ποιοτητα και ποσες δε θα δουλευουν σωστα,πηγε καρφι για τα πολλα;

Ωραιος.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Geo-nar είπε

Αρχικά να πούμε ότι το Aliexpress/Alibaba στην ουσία είναι πλατφόρμες που φιλοξενούν πωλητές/μαγαζιά....επίσημα ή μη!

Δεύτερον ΠΑΝΤΑ κοιτάτε αξιολογήσεις κ.α.!

Τρίτον...η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική!Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι!

Τέταρτον....αγοράζω από Ali/Banggood κ.α. (δηλαδή κινεζομάγαζα) ΧΡΟΟΟΟΟΝΙΑ τώρα!Όσες φορές χρειάστηκα κάτι είχα άψογη εξυπηρέτηση! Και δεν μιλάω για συνολικές αγορές 100€......μιλάμε για καμιά 15000€ μέσα στα χρόνια ως ΙΔΙΩΤΗΣ! Μπορεί και παραπάνω αν καθίσω να τα αθροίσω αναλυτικά.

Άρα όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο άκυρη η τόση "απολυτοσύνη" στο σχόλιο σου για εμπιστοσύνη κ.α.!

• Like 1
Δημοσ.

ειναι να μην τυχει στραβη σε aliexpress , και ο πωλητης να ναι κινεζος γενικως σε ολα, εχω βγαλει βιντεο οτι κατι που αγορασα δεν φορτιζει καν απο την micro usb slot και το support μου λεει οτι δεν ειναι επαρκης αποδειξη για να μου κανουν refund αλλα επιστροφη και refund μετα, το ωραιο ομως οτι για να παει στη κινα το αντικειμενο αξιας 15ευρω θενε 8 ευρω , και δεν αξιζει να ασχοληθω. το χω αφησει να κλεισει αλλα θα φαιε μια αρνητικη ο seller καλογραμμενη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...