Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε οικιακό δίκτυο(Mesh Tp Link M4R)

james9tito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Θα γράψω όσο πιο αναλυτικά το θέμα που αντιμετωπίζω μπας και βρεθεί κάποια λύση γιατί δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω. 

Εχω Cosmote 100mpbs γραμμή και εδω και 3 χρόνια έχω συνδέσει πάνω 2 tp link m4r τα οποια δούλευαν μέχρι πριν ενα μηνα απροβληματιστα. Κλειστό το wifi στο router της cosmote και η 1η μοναδα tp link με ethernet στο router, η 2η μοναδα ασυρματα σε αποσταση μαξ 5 μετρων. 

Όπως ειπα ως τωρα ολα δουλευαν μια χαρα, ταχυτητες αψογες, xbox, ps5, λαπτοπ, κινητα, alexa , tv , chromecast , ουτε μια φορα δεν ειχα προβλημα

Εδω και 1 μηνα διαπιστωνουμε ολοι στο σπιτι οτι καποιες στιγμες για 1-2 λεπτα δεν εχουμε ιντερνετ. (disconnects?) Τις φορες αυτες τα λαμπακια του router της cosmote ειναι ολα αναμμενα αρα το προβλημα δεν ειναι απο εκει. Ζητησα και ελεγχο της γραμμης και ηταν καθαρη. 

Αρα κατι συμβαινει με το mesh της tp link. Για αρχη αλλαξα το καλωδιο που παει απο το ρουτερ στο tp link. Τζιφος. 

Ανοιγω το xbox και βλεπω οτι δεν μπαινει store, δεν κανει sign in. Βγαινω στο μενου κοιταω network settings μου λεει " η συσκευη σας ειναι συνδεδεμενη στο ιντερνετ". Κανω test connection μου βγαζει αυτη την εικονα. Βγαινω και μετα απο λιγο κανει sign in.  image.jpeg.70a11a726bf6321f95cc51ed6b511040.jpeg

Παω να κανω speed test βγαζει αυτο το αποτελεσμα

image.jpeg.22379498463f87ebab3bbcdd44acd6e2.jpeg

Επαναλαμβανω οτι το ρουτερ του οτε δειχνει ολα τα λαμπακια αναμμενα (πλην του wi fi προφανως που ειναι απενεργοποιημενο)

Στην εφαρμογη του Deco βλεπω οτι ειναι ενημερωμενα στην τελευταια εκδοση, το μηνυμα στην κεντρικη σελιδα λεει "ολα φαινονται καλα", τα εχω κανει επανεκινηση αρκετες φορες και στη σαρωση δικτυου που κανω απο την εφαρμογη βγαζει αποτελεσμα "τελειο". 

Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω εκτος του οτι οι μοναδες deco κανουν στιγμιαια disconect(?) και χανω τη συνδεση η οποια επανερχεται μετα απο 2-3 λεπτα. Βεβαια τα led των  μοναδων παραμενουν λευκα (συνδεδεμενα στο ιντερνετ) και οχι κοκκινα οπως οταν ειναι offline. 

Αν μπορει καποιος να βοηθησει , κατι που δεν εχω σκεφτει θα ειμαι ευγνωμων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, kostasbm είπε

δεν μπορεις να περασεις καλωδια και να εχεις απροσκοπτη συνδεση ?????

Μα ακυρωνω τον λογο υπαρξης των mesh ετσι. Αυτη τη δουλεια κανουν , επεκτεινουν το ασυρματο δικτυο χωρις απωλειες σε σχεση με ενα extender. 

image.jpeg.794631744b05f24c3356d2ac8f494c39.jpeg

παει πολύ καιρος που συνεδεσα και τα δικα μου deco και αμυδρά θυμάμαι να έχω κ εγώ μικρο αποσυνδέσεις αλλά για δευτερόλεπτα, όχι 1-2 λεπτά. βεβαια κ αυτό ήταν προβλημα γιατι πεταγε τον γιο έξω το ps5

δεν θυμαμαι τι λύση βρήκα αλλά σου ρίχνω ιδέες να δοκιμάσεις: να έχεις μονο 1 δικτυο στα 2,4 (όχι και guest), στις συσκευες που είναι σταθερές θα πας ρυθμίσεις συσκευής από το ντεκο και θα απενεργοποιησεις το roaming, δοκίμασε να πας το 2ο ντεκο πιο μακρια, μήπως στα σημεία που έχεις το θέμα είσαι μεταξύ εμβελειας και των 2 και κανει hop in μια στο ένα, μια στο άλλο.... αν όντως εχεις διακοπή σύνδεσης για 1-2 λεπτά οπως λές, μαλλον σου λεω χαζομάρες

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπάρχει περιπτωση να έβαλες κάποια συσκευή τελευταία που έχει ενεργό dhcp? Σε πρώτη φαση σιγουρέψου γι'αυτό.

μετά κάνε reset τα deco και ρυθμισε τα ξανα, με προσοχή να είναι σε Access Point mode

image.png.c1c558cb11e467470f106751ad3f8e9f.png

Επεξ/σία από somt

15 ώρες πριν, somt είπε

υπάρχει περιπτωση να έβαλες κάποια συσκευή τελευταία που έχει ενεργό dhcp? Σε πρώτη φαση σιγουρέψου γι'αυτό.

μετά κάνε reset τα deco και ρυθμισε τα ξανα, με προσοχή να είναι σε Access Point mode

image.png.c1c558cb11e467470f106751ad3f8e9f.png

Δεν θυμαμαι να προσθεσα καποια συσκευη τωρα τελευταια. Καμια ιδεα για το τι ειδους συσκευες εχουν dhcp ενεργο? Επισης γιατι σε access point mode? Σε wifi router το εχω και δεν θυμαμαι να το ειχα αλλαξει , εξαρχης ετσι το ειχα!

τότε πολύ πιθανο να ειναι εκει το πρόβλημα σου

αν το έχεις σε Wifi router mode αναλαμβάνει πιο πολλούς ρόλους (όπως dhcp) που δεν χρειάζεται γιατί αυτά τα κάνει ήδη το cosmote router σου!

τώρα γιατι έπαιζε τόσο καιρό, μπορεί και κατα τύχη

μήπως αλλάχτηκε το router της cosmote πρόσφατα; ή μπορεί να πηρε καποια ενημερωση που κατι του άλλαξε

3 ώρες πριν, somt είπε

τότε πολύ πιθανο να ειναι εκει το πρόβλημα σου

αν το έχεις σε Wifi router mode αναλαμβάνει πιο πολλούς ρόλους (όπως dhcp) που δεν χρειάζεται γιατί αυτά τα κάνει ήδη το cosmote router σου!

τώρα γιατι έπαιζε τόσο καιρό, μπορεί και κατα τύχη

μήπως αλλάχτηκε το router της cosmote πρόσφατα; ή μπορεί να πηρε καποια ενημερωση που κατι του άλλαξε

Το cosmote router αλλαχτηκε πριν 8+ μηνες αλλα το προβλημα παρουσιαστηκε εδω και ενα μηνα. 

Καταλαβαινω τι λες αλλα ειναι και αλλα που χρησιμοποιω στην ρουτερ λειτουργια οπως πχ parental controls που ειναι πολυ σημαντικο. 

Θα δοκιμασω με το παλιο ρουτερ του οτε μηπως αλλαξει η κατασταση , σημερα τα εκανα και hard reset μπας και στρωσουν αλλα δεν ειμαι αισιοδοξος. Θα προτιμουσα να βγουν off και να αγορασω καινουρια παρα αυτο το πραγμα που με αναγκαζει σε trial and error δοκιμες και δεν μπορω να πω οτι ειμαι και ειδικος με τα δικτυα και κατανοω πληρως την λειτουργια τους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...