dhmm Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω... Το θέμα μπορεί να είναι λιγάκι off-topic η άσχετο με την κατηγορία αλλά είναι και σχετικό ( μάλλον )... Στον τομέα του ΙΤ είμαι από το 2007. Ξεκίνησα κάπως φτιάχνοντας προγράμματα με C++ (Borlan C++ Builder) και ιστοσελίδες με PHP στα πρώτα χρόνια. Με την PHP έφτασα να φτιάχνω ακόμη και framework δικό μου ( 2012-2013 ). Το 2010 ξεκίνησα σε μια εταιρία σαν IT Support και είμαι ακόμη σε αυτήν όπου γράφω και κώδικα και έχω κάνει projects που βοήθησαν αρκετά. Αλλά πάντοτε είχα ένα πάθος για τον προγραμματισμό και τον κώδικα. Όμως έπρεπε και πρέπει να βγάλω λεφτά για να ζήσω είπα και μαζί με αυτή την δουλειά έκανα και τα υπόλοιπα ( ότι περιγράφω παρακάτω ) ταυτόχρονα. Στη συνέχεια έμαθα το CodeIgniter framework ( v2, v3, v4 ). Άρχισα να φτιάχνω web εφαρμογές για πελάτες μου ( freelancer ). Έμαθα την C# ( Winforms ), SQL Server και από το 2014 κάτι κάνω και με αυτήν. Το μπαμ έγινε μάλλον όταν είπα ότι η PHP δεν είναι αρκετή και θέλω να μάθω και NodeJS... Άρχισα να την μαθαίνω. Έφτασα να γράφω και δικό μου ( basic ) api-framework με την NodeJS. Μετά άρχισα να λέω μήπως πρέπει να μάθω και αυτό η και αυτό κ.τ.λ. Παράτησα την NodeJS και άρχισα Laravel ( v5 ). Την laravel την άφησα γρήγορα... Δεν με άρεσε... Μετά άρχισα να μαθαίνω VueJS ( v2 ), Angular ( πολύ λίγο ), React ( πολύ λίγο ), React Native ( πολύ λίγο ).... Στη συνέχεια είπα να ανοίξουμε δικιά μας εταιρία. 3 χρόνια είμουνα 7 το πρωϊ με 12 το βράδυ ( μαζί με την πρώτη δουλειά ). Κουράστηκα αρκετά και δεν έβγαινε και κάτι και το κλείσαμε ( χωρίς ζημιά ). Είπα να κάνω την δικιά μου ατομική από το σπίτι ( tmfsoft.com ) αλλά δεν έκανα. Τον τελευταίο χρόνο έμαθα Symfony και τώρα μαθαίνω Nuxt.... Ταυτόχρονα συνεχώς έψαχνα και μια δουλειά όπου θα δούλευα ως προγραμματιστής και όχι σαν IT. Αν και είχα 1-2 ευκαιρίες δεν προχώρησα καθώς φοβόμουν μην μείνω μετά χωρίς δουλειά. Τελευταίες 2-3 εβδομάδες δεν θέλω να δω κώδικα δυστυχώς. Νιώθω υπερκουρασμένος για κάποιο λόγο. Για κάποιο λόγο είμαι σε ένα κενό που δεν ξέρω που και πως πρέπει να κινηθώ. Αν αναζητήσω άλλη δουλειά ζητάνε προϋπηρεσία. Έχω αλλά σαν IT και όχι σαν dev. Εκτός την δικιά μου εταιρία που δεν ξέρω αν μετράει... Πλέον δεν ξέρω την να κάνω έχω χαθεί.... Στο τέλος κατέληξα να ξέρω μέτρια PHP, Codeigniter, C# να μπορώ να κάνω σχεδόν ότι θέλω με αυτά αλλά να νιώθω ότι δεν ξέρω επαγγελματικά την δουλειά. Πλέον έχω φτάσει και στα 39 και δεν ξέρω ποια τι θα κάνω. Ερωτήσεις : Έχετε ζήσει κάτι παρόμοιο ; Τι θα προτείνατε ; Εσείς με θεωρείται τουλάχιστον Junior ? Σε τι θέσεις θα μπορούσα να κάνω apply ? Μισθολογικά σε τι έυρος θα μπορούσα να ψάχνω ; Έχω χαθεί κάπως .... Συγγνώμη για το μακρινάρι ... Επεξ/σία 27 Αυγούστου από dhmm 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jordan95 Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου Καλησπέρα! Αρχικά θα σου πρότεινα να κάνεις ένα βήμα πίσω, να ηρεμήσεις/ξεκουραστείς και να σκεφτείς τι θέλεις και σιγά σιγά θα καταλάβεις αν θέλεις να βρεις μια δουλειά ως προγραμματιστής ή αν προτιμάς να συνεχίσεις να δουλεύεις ως IT. Επίσης με το που διάβασα αυτό "Τελευταίες 2-3 εβδομάδες δεν θέλω να δω κώδικα δυστυχώς. Νιώθω υπερκουρασμένος για κάποιο λόγο." μου ήρθε στο μυαλό αυτό το βιντεάκι, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά: https://www.youtube.com/watch?v=yPkOLcdpGhU 😉 Επίσης, επειδή αναφέρθηκες σε πολλές και διαφορετικές τεχνολογίες, θα σου πρότεινα να σκεφτείς τι σου αρέσει περισσότερο (frontend/backend/κλπ) και να επικεντρωθείς σε αυτό, να το μάθεις όσο πιο καλά μπορείς, και έπειτα να ψάξεις και να βρεις μια αντίστοιχη δουλειά πάνω σε αυτό σε κάποια εταιρεία. Πχ λες ότι ξέρεις κάποιες τεχνολογίες και μπορείς να κάνεις με αυτές ό,τι θέλεις, αλλά αν δουλεύεις σε μία ομάδα θα μπορείς και να εξελίσσεις τις γνώσεις σου και να μαθαίνεις πώς θα κάνεις αυτά που θέλεις πιο "σωστά". Από εκεί και πέρα το πιθανότερο είναι όλα να εξελιχθούν προς το καλύτερο μόνο (επαγγελματικά/οικονομικά κλπ). Τέλος ναι σίγουρα θα έλεγα ότι θεωρείσαι τουλάχιστον Junior και παραπάνω, η εμπειρία από προσωπική ενασχόληση αλλά και από την εταιρεία σου εννοείται πως μετράει. Γενικά εφόσον έχεις μια πρώτη δουλειά η οποία είναι σταθερή έχεις και την πολυτέλεια να αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο για να κάτσεις να μελετήσεις, να σκεφτείς τι θέλεις κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2 hours ago, dhmm said: Εσείς με θεωρείται τουλάχιστον Junior ? Σε τη θέσεις θα μπορούσα να κάνω apply ? Εσύ τον εαυτό σου τι τον θεωρείς; Και για δώσε και μερικά λινκ με τα frameworks που έχεις φτιάξει, και ένα link για το GitHub σου, για να σε βοηθήσουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmm Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Jordan95 είπε Καλησπέρα! Αρχικά θα σου πρότεινα να κάνεις ένα βήμα πίσω, να ηρεμήσεις/ξεκουραστείς και να σκεφτείς τι θέλεις και σιγά σιγά θα καταλάβεις αν θέλεις να βρεις μια δουλειά ως προγραμματιστής ή αν προτιμάς να συνεχίσεις να δουλεύεις ως IT. Επίσης με το που διάβασα αυτό "Τελευταίες 2-3 εβδομάδες δεν θέλω να δω κώδικα δυστυχώς. Νιώθω υπερκουρασμένος για κάποιο λόγο." μου ήρθε στο μυαλό αυτό το βιντεάκι, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά: https://www.youtube.com/watch?v=yPkOLcdpGhU 😉 Επίσης, επειδή αναφέρθηκες σε πολλές και διαφορετικές τεχνολογίες, θα σου πρότεινα να σκεφτείς τι σου αρέσει περισσότερο (frontend/backend/κλπ) και να επικεντρωθείς σε αυτό, να το μάθεις όσο πιο καλά μπορείς, και έπειτα να ψάξεις και να βρεις μια αντίστοιχη δουλειά πάνω σε αυτό σε κάποια εταιρεία. Πχ λες ότι ξέρεις κάποιες τεχνολογίες και μπορείς να κάνεις με αυτές ό,τι θέλεις, αλλά αν δουλεύεις σε μία ομάδα θα μπορείς και να εξελίσσεις τις γνώσεις σου και να μαθαίνεις πώς θα κάνεις αυτά που θέλεις πιο "σωστά". Από εκεί και πέρα το πιθανότερο είναι όλα να εξελιχθούν προς το καλύτερο μόνο (επαγγελματικά/οικονομικά κλπ). Τέλος ναι σίγουρα θα έλεγα ότι θεωρείσαι τουλάχιστον Junior και παραπάνω, η εμπειρία από προσωπική ενασχόληση αλλά και από την εταιρεία σου εννοείται πως μετράει. Γενικά εφόσον έχεις μια πρώτη δουλειά η οποία είναι σταθερή έχεις και την πολυτέλεια να αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο για να κάτσεις να μελετήσεις, να σκεφτείς τι θέλεις κλπ. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις. 8 λεπτά πριν, filip123go είπε Εσύ τον εαυτό σου τι τον θεωρείς; Και για δώσε και μερικά λινκ με τα frameworks που έχεις φτιάξει, και ένα link για το GitHub σου, για να σε βοηθήσουμε. Εγώ θεωρώ πως είμαι Medior... Αλλά ένας recruiter μου είχε πει "αφού δεν έχειες επαγγελματική εμπειρία άρα είσαι Junior"... Γενικά μπορώ να κάνω αρκετά πραγματάκια. Μερικές φορές ψαχνοντας βέβαια καθώς δεν τα ξέρω όλα. Το github μου είναι : https://github.com/dhmm Κάποια project έχω εδώ : https://tmfsoft.com/portfolio Το PHP framework λεγόταν "kaisedon" δυστυχώς το έκλεισα και δεν έχω τίποτα. Ίσως να έχει μείνει στο twitter το profile. Για NodeJS framework https://github.com/dhmm/api-framework/tree/dev-1.0.0-alpha Επεξ/σία 27 Αυγούστου από dhmm 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geomagas Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2 ώρες πριν, dhmm είπε Τελευταίες 2-3 εβδομάδες δεν θέλω να δω κώδικα δυστυχώς. Νιώθω υπερκουρασμένος για κάποιο λόγο. Αυτό είναι burnout. 2 ώρες πριν, dhmm είπε Πλέον έχω φτάσει και στα 39 και δεν ξέρω ποια τι θα κάνω. ...και κρίση των 40 (?) Έχεις ξεκάθαρα πανικοβληθεί. Θα σου έλεγα να μην ψάξεις για προγραμματιστική δουλειά με αυτές τις συνθήκες. Οι δουλειές εκεί έξω είναι απαιτητικές. Θα πιεστείς, και είναι το τελευταίο που χρειάζεσαι. Αυτό που πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα είναι να χαλαρώσεις, να απομακρυνθείς, να καταλάβεις τι σου συμβαίνει και να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Όταν θα είσαι έτοιμος να επιστρέψεις, ξεκίνα με απλά πράγματα που σου αρέσουν. Θα το ξαναβρείς. Υπομονή και ηρεμία θέλει... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konet Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου Ένας Junior για να αποδώσει πλήρως εργασιακά και να αρχίσει να αποδίδει στην εταιρεία τα χρήματα που παίρνει, θέλει το λιγότερο 12 μήνες στην δουλειά (προσωπική άποψη βάσει εμπειρίας και με δεδομένο ότι σίγουρα δεν παίρνει τον κατώτατο). Junior χαρακτηρίζεις τους νέους που τελείωσαν από τις σχολές και έχουν 0-3 έτη εμπειρίας. Πρώτα πρώτα, είσαι Full Stack που από μόνο του δεν σε καθιστά Junior. Έχεις επίσης 15+ έτη εμπειρίας. Δεν θα σχολιάσω αυτό που σου είπε ο recruiter αλλά ξεκάθαρα δεν συμφωνώ μαζί του γιατί δεν έχει λογική αυτό που σου είπε. Εσύ με τις γνώσεις σου λογικά θα αποδώσεις πλήρως πολύ, πολύ νωρίτερα από το 12μηνο. Επειδή όπως είπες έχεις ήδη δουλειά, προτείνω αυτό που γράφτηκε παραπάνω: Κάνε 40 ημέρες διάλειμμα από τον προγραμματισμό και μην τον σκεφτείς καθόλου! Μα καθόλου! Αφού περάσει αυτό το διάστημα και θα έχει καθαρίσει τελείως το μυαλό σου, βάλε κάτω το τι επιθυμείς και κάνε μία SWOT ανάλυση για να δεις που κυμαίνεσαι. Από εκεί και έπειτα, κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός γιατί όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmm Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 34 λεπτά πριν, geomagas είπε Αυτό είναι burnout. ...και κρίση των 40 (?) Έχεις ξεκάθαρα πανικοβληθεί. Θα σου έλεγα να μην ψάξεις για προγραμματιστική δουλειά με αυτές τις συνθήκες. Οι δουλειές εκεί έξω είναι απαιτητικές. Θα πιεστείς, και είναι το τελευταίο που χρειάζεσαι. Αυτό που πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα είναι να χαλαρώσεις, να απομακρυνθείς, να καταλάβεις τι σου συμβαίνει και να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Όταν θα είσαι έτοιμος να επιστρέψεις, ξεκίνα με απλά πράγματα που σου αρέσουν. Θα το ξαναβρείς. Υπομονή και ηρεμία θέλει... Νομίζω πως έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Καίγεται ο εγκέφαλός μου μερικές φορές. 30 λεπτά πριν, konet είπε Ένας Junior για να αποδώσει πλήρως εργασιακά και να αρχίσει να αποδίδει στην εταιρεία τα χρήματα που παίρνει, θέλει το λιγότερο 12 μήνες στην δουλειά (προσωπική άποψη βάσει εμπειρίας και με δεδομένο ότι σίγουρα δεν παίρνει τον κατώτατο). Junior χαρακτηρίζεις τους νέους που τελείωσαν από τις σχολές και έχουν 0-3 έτη εμπειρίας. Πρώτα πρώτα, είσαι Full Stack που από μόνο του δεν σε καθιστά Junior. Έχεις επίσης 15+ έτη εμπειρίας. Δεν θα σχολιάσω αυτό που σου είπε ο recruiter αλλά ξεκάθαρα δεν συμφωνώ μαζί του γιατί δεν έχει λογική αυτό που σου είπε. Εσύ με τις γνώσεις σου λογικά θα αποδώσεις πλήρως πολύ, πολύ νωρίτερα από το 12μηνο. Επειδή όπως είπες έχεις ήδη δουλειά, προτείνω αυτό που γράφτηκε παραπάνω: Κάνε 40 ημέρες διάλειμμα από τον προγραμματισμό και μην τον σκεφτείς καθόλου! Μα καθόλου! Αφού περάσει αυτό το διάστημα και θα έχει καθαρίσει τελείως το μυαλό σου, βάλε κάτω το τι επιθυμείς και κάνε μία SWOT ανάλυση για να δεις που κυμαίνεσαι. Από εκεί και έπειτα, κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός γιατί όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές. Έχω γράψει ακόμη και δικό μου CMS. Εγώ δεν ξέρω το περιβάλλον το ομαδικό. Ένα 3 μηνο είχα εργαστεί σε μια εταιρία και μου είχανε κάνει πρόταση. Αυτό βέβαια δεν δείχνει κάτι. Γενικά και να μην έχω κάνει κάτι το βρίσκω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου Γιατί δεν ψάχνεις και για κάποια ποιο οργανωτική/managerial θέση. Έχεις πατήσει σε αρκετά κομμάτια του προγραμματισμού, και είσαι και στην κατάλληλη ηλικία.! Εκτός αν δεν σου αρέσει, οπότε πάσο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmm Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Γιατί δεν ψάχνεις και για κάποια ποιο οργανωτική/managerial θέση. Έχεις πατήσει σε αρκετά κομμάτια του προγραμματισμού, και είσαι και στην κατάλληλη ηλικία.! Εκτός αν δεν σου αρέσει, οπότε πάσο... Πως να με δεχτούνε ; Σε managerial ; Χωρίς να έχω εργατεί σε software company ; Από την άλλη είμαι IT Supervisor αυτή την στιγμή στην εταιρία. Είμουν και 3 χρόνια στην δικιά μου εταιρία. Πάλι όμως δεν θα με δεχτεί κανένας νομίζω. ΤΙ θέσεις εννοείς ; μπορείς να μου περιγράψεις ; Μήπως κατάλαβα λάθος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_fs Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου Νομίζω πρεπει να Αντιληφθείς ότι δεν μπορείς να τα μάθεις όλα. Σε νιώθω πλήρως μιλάς κάποτε και εγώ αυτό έκανα η αλήθεια είναι ότι είναι και ενδιαφέρον αλλά από ότι μας έχεις γράψει φαίνεται ότι προσπαθείς να μάθεις λίγο απ’ όλα! Θα σου πρότεινα να δεις τι από αυτά που έχεις μάθει σου αρέσει πιο πολύ απ’ όλα, και εμβάθυνε σε αυτό. Πχ μάθε «τέλεια» PHP & VueJS ξεκινα να δουλεύεις σαν freelancer μπορείς πολύ εύκολα να φτάσεις σε σημείο να βγάζεις 3-4.000€. Εγώ στην εταιρεία μου έχω δύο freelancer ένας που ασχολείται με php VueJS και λίγο Laravel και ένας που ασχολείται με Ionic Framework που έχουμε την mobile εφαρμογές και οι δύο βγάζουν από δυόμιση έως τρεισήμισι χιλιάδες τον μήνα ( ο καθένας). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmm Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 28 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Νομίζω πρεπει να Αντιληφθείς ότι δεν μπορείς να τα μάθεις όλα. Σε νιώθω πλήρως μιλάς κάποτε και εγώ αυτό έκανα η αλήθεια είναι ότι είναι και ενδιαφέρον αλλά από ότι μας έχεις γράψει φαίνεται ότι προσπαθείς να μάθεις λίγο απ’ όλα! Θα σου πρότεινα να δεις τι από αυτά που έχεις μάθει σου αρέσει πιο πολύ απ’ όλα, και εμβάθυνε σε αυτό. Πχ μάθε «τέλεια» PHP & VueJS ξεκινα να δουλεύεις σαν freelancer μπορείς πολύ εύκολα να φτάσεις σε σημείο να βγάζεις 3-4.000€. Εγώ στην εταιρεία μου έχω δύο freelancer ένας που ασχολείται με php VueJS και λίγο Laravel και ένας που ασχολείται με Ionic Framework που έχουμε την mobile εφαρμογές και οι δύο βγάζουν από δυόμιση έως τρεισήμισι χιλιάδες τον μήνα ( ο καθένας). Η Symfony ήταν καλή... Αλλά γιατί οι 90% ζητάνε Laravel δεν κατάλαβα ακόμη ! Μαζί με την Symfony ,VueJS και NuxtJS με άρεσαν... Καλά εγώ στα 14+ χρόνια παίρνω 1.5 καθαρά και από φέτος... Αν έβρισκα κάτι remote με τα ίδια θα πήγαινα εκεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου Στη θεση σου και με το ιστορικο σου θα διαλεγα το δρομο του freelancing. Αυτο διοτι εισαι κυριως doer, δηλαδη φτιαχνεις πραγματα, ενω ταυτοχρονα σου λειπει η εμπειρια απο εταιρικους ρολους με το 9-5, τα meeting, τα μεγαλα codebases, κλπ Αν ημουν Αμερικανος πελατης και ηθελα να φτιαξω κατι στις τεχνολογιες που ξερεις, θα σε προσλαμβανα αμεσα μονο απο το github που ανεβασες, δε θα κοιτουσα τιποτε αλλο. Ψαξε σε ολο αυτο το πακετο που γνωριζεις, δυο πραγματα: 1. ΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 2. ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΓΟΡΑ Με τον ανταγωνισμο μην ασχολεισαι, δηλαδη αν σου αρεσει πχ η Angular επεμενε εκει, ακομα και αν δεις οτι εχει εκατομμυρια ανταγωνιστες. Αν εισαι καλος σε κατι στον προγραμματισμο, αργα η γρηγορα θα επιπλευσεις. Και αυτο θα γινει μονο αν αγαπας αυτο που κανεις, δηλαδη παμε στο 1 Καλη τυχη σε ο,τι αποφασισεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmm Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 1 ώρα πριν, archer100 είπε Στη θεση σου και με το ιστορικο σου θα διαλεγα το δρομο του freelancing. Αυτο διοτι εισαι κυριως doer, δηλαδη φτιαχνεις πραγματα, ενω ταυτοχρονα σου λειπει η εμπειρια απο εταιρικους ρολους με το 9-5, τα meeting, τα μεγαλα codebases, κλπ Αν ημουν Αμερικανος πελατης και ηθελα να φτιαξω κατι στις τεχνολογιες που ξερεις, θα σε προσλαμβανα αμεσα μονο απο το github που ανεβασες, δε θα κοιτουσα τιποτε αλλο. Ψαξε σε ολο αυτο το πακετο που γνωριζεις, δυο πραγματα: 1. ΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 2. ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΓΟΡΑ Με τον ανταγωνισμο μην ασχολεισαι, δηλαδη αν σου αρεσει πχ η Angular επεμενε εκει, ακομα και αν δεις οτι εχει εκατομμυρια ανταγωνιστες. Αν εισαι καλος σε κατι στον προγραμματισμο, αργα η γρηγορα θα επιπλευσεις. Και αυτο θα γινει μονο αν αγαπας αυτο που κανεις, δηλαδη παμε στο 1 Καλη τυχη σε ο,τι αποφασισεις Νομίζω το ιδανικό είναι να εργαζόμαστε remote για εξωτερικό... Έτσι δεν είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XPHSTOS_ Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Να πω και εγώ με την σειρά μου ότι junior δεν είσαι... Είσαι junior ΙΣΩΣ στο κομμάτι του να δουλεύεις σε μια ομάδα με συγκεκριμένες διαδικασίες αλλά σε καμία περίπτωση σε επίπεδο κώδικα δεν είσαι junior. Junior = Beginner και εσύ απέχεις πολύ από αυτό. Όπως σου είπαν όλοι, απλά χαλάρωσε και δες τι θέλεις να κάνεις. Αν δεν θέλεις να δουλέψεις με αυτό που ζητάει η αγορά a.k.a. Laravel (btw και εμείς αυτό δουλεύουμε στην εταιρεία που είμαι) τότε μειώνεις κατα πολύ τις πιθανότητες να βρεις κάποια δουλειά και σε συνδιασμό την "απειρία" σου (ΙΣΩΣ) με ομάδες να είναι λίγο αποτρεπτικό για κάποιους recruiters. Νομίζω πως το βιογραφικό σου περνάει εύκολα την φάση του ξεσκαρταρίσματος και σίγουρα αξίζεις μια συνέντευξη. Εκεί κοίτα να δειξεις πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις και παρά το "μη νεαρό" της ηλικίας σου (γιατί Ελλάδα είμαστε, τα κοιτάνε δυστυχώς αυτά) έχεις μεγάλη όρεξη να μάθεις περισσότερα και να εξελιχθείς. Θα έλεγα μάλιστα για μια θέση που σε ενδιαφέρει αρκετά ως project ή σαν εταιρεία ρίξε και λίγο το κασέ σου για να γίνεις πιο θελτικός. Για να μην πέσουν να με φάνε. Να πέσεις μέχρι εκεί που μπορείς, και σίγουρα όχι κάτω από 1500Ε. Υπάρχει ένα sweet spot γιατί ούτε να φανείς ακριβός θέλεις ούτε να φανείς developer από το temu. Πάντως για αρχή και για λίγο διάστημα πιστεύω σε παίρνει να το παλέψεις με το stack που σε ενδιαφέρει symfony / vue και αν δεν βρεθεί κάτι τότε επενδύεις σε Laravel / Livewire ή React ή HTMX ή ότι στο κέρατο ζητάνε πλέον Το εξωτερικό είναι καλή λύση και αν έχεις ακόμη το μπλοκάκι ή επιχείρηση για να δουλεύεις ως contractor τότε είσαι έτοιμος! Απλά εκεί είναι κάπως πιο δύσκολες οι διαδικασίες. Τα δοκιμάζεις όλα θα έλεγα εγώ και όποιο σου κάτσει πρώτο! Καλή επιτυχία από μένα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soumela_ko Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου Στις 27/8/2024 στις 10:14 ΠΜ, dhmm είπε Καλημέρα σας Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω... Το θέμα μπορεί να είναι λιγάκι off-topic η άσχετο με την κατηγορία αλλά είναι και σχετικό ( μάλλον )... Στον τομέα του ΙΤ είμαι από το 2007. Ξεκίνησα κάπως φτιάχνοντας προγράμματα με C++ (Borlan C++ Builder) και ιστοσελίδες με PHP στα πρώτα χρόνια. Με την PHP έφτασα να φτιάχνω ακόμη και framework δικό μου ( 2012-2013 ). Το 2010 ξεκίνησα σε μια εταιρία σαν IT Support και είμαι ακόμη σε αυτήν όπου γράφω και κώδικα και έχω κάνει projects που βοήθησαν αρκετά. Αλλά πάντοτε είχα ένα πάθος για τον προγραμματισμό και τον κώδικα. Όμως έπρεπε και πρέπει να βγάλω λεφτά για να ζήσω είπα και μαζί με αυτή την δουλειά έκανα και τα υπόλοιπα ( ότι περιγράφω παρακάτω ) ταυτόχρονα. Στη συνέχεια έμαθα το CodeIgniter framework ( v2, v3, v4 ). Άρχισα να φτιάχνω web εφαρμογές για πελάτες μου ( freelancer ). Έμαθα την C# ( Winforms ), SQL Server και από το 2014 κάτι κάνω και με αυτήν. Το μπαμ έγινε μάλλον όταν είπα ότι η PHP δεν είναι αρκετή και θέλω να μάθω και NodeJS... Άρχισα να την μαθαίνω. Έφτασα να γράφω και δικό μου ( basic ) api-framework με την NodeJS. Μετά άρχισα να λέω μήπως πρέπει να μάθω και αυτό η και αυτό κ.τ.λ. Παράτησα την NodeJS και άρχισα Laravel ( v5 ). Την laravel την άφησα γρήγορα... Δεν με άρεσε... Μετά άρχισα να μαθαίνω VueJS ( v2 ), Angular ( πολύ λίγο ), React ( πολύ λίγο ), React Native ( πολύ λίγο ).... Στη συνέχεια είπα να ανοίξουμε δικιά μας εταιρία. 3 χρόνια είμουνα 7 το πρωϊ με 12 το βράδυ ( μαζί με την πρώτη δουλειά ). Κουράστηκα αρκετά και δεν έβγαινε και κάτι και το κλείσαμε ( χωρίς ζημιά ). Είπα να κάνω την δικιά μου ατομική από το σπίτι ( tmfsoft.com ) αλλά δεν έκανα. Τον τελευταίο χρόνο έμαθα Symfony και τώρα μαθαίνω Nuxt.... Ταυτόχρονα συνεχώς έψαχνα και μια δουλειά όπου θα δούλευα ως προγραμματιστής και όχι σαν IT. Αν και είχα 1-2 ευκαιρίες δεν προχώρησα καθώς φοβόμουν μην μείνω μετά χωρίς δουλειά. Τελευταίες 2-3 εβδομάδες δεν θέλω να δω κώδικα δυστυχώς. Νιώθω υπερκουρασμένος για κάποιο λόγο. Για κάποιο λόγο είμαι σε ένα κενό που δεν ξέρω που και πως πρέπει να κινηθώ. Αν αναζητήσω άλλη δουλειά ζητάνε προϋπηρεσία. Έχω αλλά σαν IT και όχι σαν dev. Εκτός την δικιά μου εταιρία που δεν ξέρω αν μετράει... Πλέον δεν ξέρω την να κάνω έχω χαθεί.... Στο τέλος κατέληξα να ξέρω μέτρια PHP, Codeigniter, C# να μπορώ να κάνω σχεδόν ότι θέλω με αυτά αλλά να νιώθω ότι δεν ξέρω επαγγελματικά την δουλειά. Πλέον έχω φτάσει και στα 39 και δεν ξέρω ποια τι θα κάνω. Ερωτήσεις : Έχετε ζήσει κάτι παρόμοιο ; Τι θα προτείνατε ; Εσείς με θεωρείται τουλάχιστον Junior ? Σε τι θέσεις θα μπορούσα να κάνω apply ? Μισθολογικά σε τι έυρος θα μπορούσα να ψάχνω ; Έχω χαθεί κάπως .... Συγγνώμη για το μακρινάρι ... Μετά από αυτό νιώθω περίεργα που στα 30 μου ξεκινάω να μάθω HTML!! 😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα