sdikr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 15 minutes ago, IoannisSM said: Όταν πληρώσω με κάρτα, αλλά δεν κόψει απόδειξη (true story, που λένε), τότε τι γίνεται; Φοροδιαφευγει; Ενας απο τους λόγου που έγινε η διασύνδεση Pos είναι αυτός, να μην μπορούν να μην δεν κόβουν απόδειξη όταν έχουν πληρωμές με κάρτα 1
spectaculator Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 22 minutes ago, Morosana said: Οπότε με λίγα λόγια αν έχεις κ;ι εσύ όφελος δεν σε πειράζει Μάλλον δεν κατάλαβες! Αν θέλει να μου κάνει καλύτερη τιμή επειδή είναι φίλος, θα μου την κάνει και θα μου κόψει απόδειξη για το ποσό που θα πάρει. Αν μια στις τόσες δεν μου κόψει απόδειξη, θα το αφήσω να το πάρει ο διάκος. Αν είναι ξένος, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μου κόψει απόδειξη, για να μην σου πω δεν υπάρχει περίπτωση να δει μετρητά.
dtk-386 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 12 λεπτά πριν, spooker είπε Σοβαρέψου. Ο ΕΕ και ο μισθωτός είναι οι μόνοι που πληρώνουν φόρους. Ο ΔΥ είναι αδύνατον να πληρώσει φόρους καθότι οι δήθεν φόροι και κρατήσεις που έχει είναι λογιστικές εγγραφές με την μορφή έκπτωσης μισθού. Το να δουλεύεις στο δημόσιο και να είσαι αντιπαραγωγικος οπως είναι η πλειοψηφία του δημοσίου τομέα χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα απόλυσης είναι κλοπή, ας μην κρυβόμαστε. Τους μισθούς στο δημόσιο τους πληρώνει ο ΕΕ και ο μισθωτός. Δημόσιο δεν είναι μόνο ο υπάλληλος γραφείου που τα ξύνει. Δημόσιος υπάλληλος είναι: Πυροσβέστες Αστυνομικοί Στρατιωτικοί Εκπαιδευτικοί Ιατροί νοσηλευτές Στοιχεία 2023 Ενημερωτικά. 4 2
Morosana Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 5 λεπτά πριν, spectaculator είπε Μάλλον δεν κατάλαβες! Αν θέλει να μου κάνει καλύτερη τιμή επειδή είναι φίλος, θα μου την κάνει και θα μου κόψει απόδειξη για το ποσό που θα πάρει. Αν μια στις τόσες δεν μου κόψει απόδειξη, θα το αφήσω να το πάρει ο διάκος. Αν είναι ξένος, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μου κόψει απόδειξη, για να μην σου πω δεν υπάρχει περίπτωση να δει μετρητά. Ολίγον έγγυος
schumifer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, Pintsie είπε Πάντα με ενοχλούσε να μην μου δίνουν απόδειξη (είμαι όμως από αυτές που δεν μιλάνε γιατί ντρέπονται). Τώρα που έχω μαγαζί, κόβω πάντα απόδειξη και με ενοχλεί που μου λένε ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ "μην κόψεις/χωρίς απόδειξη πόσο θα μου το αφήσεις" κτλ. Με φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση γιατί είμαι έτσι σαν άτομο και θέλω να είμαι by the book σε όλα. Και γνωστοί/συγγενείς με κοροϊδεύουν κι όλας. Έχω ακούσει ακόμα και το "αν κόψεις απόδειξη, δεν θα το πάρω!" !!! Πόσο τραγικοί είμαστε πλέον; Για μένα, ας μην το πάρει ποτέ. Δεν θέλω τέτοιους πελάτες. Και δυστυχώς και οι χονδρέμπορες είναι έτσι! Πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό του εμπορεύματός μου είναι από εισαγωγή γιατί όσες φορές πήγαινα να ψωνίσω στους χονδρέμπορες, όταν έφτανα στο ταμείο μου λέγανε "χαρτάκι άλλη μέρα/δεν μπορούμε να κόψουμε τιμολόγιο σήμερα" και άλλα τέτοια. Ε όχι ρε φίλε, μια ζωή πληρώνω φόρους, γιατί εσύ να μην τους πληρώσεις; Για τον ίδιο λόγο δεν έμεινα ποτέ και σε σπίτι χωρίς συμβόλαιο ή με "εικονικό" ενοίκιο χαμηλότερο από το πραγματικό. Όταν οι ίδιοι σαν λαός φοροδιαφεύγουμε, μην αναρωτιόμαστε γιατί ο βασικός είναι ακόμα τόσο χαμηλός ή γιατί βάλανε τερμακτό στους επιχειρηματίες. Για όλα φταίει το κράτος χωρίς να φταίμε εμείς; δεν γίνεται αυτό. Και το κράτος πρακτικά μια επιχείρηση είναι. Για να δώσει, θα πρέπει πρώτα να πάρει. Εάν δεν δίνουμε, θα πάψει να δίνει κι αυτό. Ανεξαρτήτως κόμματος. Η κατάντια είναι ότι ούτε 1 στους 10 δεν καταλαβαίνει ή ενστερνίζεται τον ανωτέρω, ότι έπρεπε καν να υπάρχει τέτοιο θέμα. Όταν σε ευνομούμενες χώρες η φοροαποφυγή δεν υφίσταται ως έννοια, εμείς είμαστε ακόμη στα δέντρα και τρώμε βελανίδια. Αλλά μας φταίει ο πολιτικός που μας κλέβει, η τράπεζα, ο απέναντι, η κυρα-Μαριγώ και πάνω από όλα η ΕΕ. Και όπως ο άνω, έτσι και κάθε νομοταγής πολίτης που πληρώνει τα σπασμένα του κάθε οικονομικού ψευτόμαγκα, θα θεωρείται σε αυτήν τη χώρα κορόιδο. 5
spectaculator Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 11 minutes ago, Morosana said: Ολίγον έγγυος Ότι σου κόβει το νιονιό.
alefther Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 η φορολογια ειναι το βασικο εσοδο του κρατους. Για να εχεις υπηρεσιες απο το κρατος πρεπει το κρατος να εχει εσοδα. Ναι ξερω, δε πληρωνω αθλιες ελληνικες κρατικες υπηρεσιες, αν γινουν καλες για να πληρωσω, μπλα μπλα. Αργομισθοι ΔΥ. Κλεβουν. Τσοχατζο. Το ΦΠΑ που τσεπωνει ο οποιοσδηποτε και δε το αποδιδει ειναι διαφυγον εσοδο για το κρατος, αρα υπηρεσιες που χανεις και εσυ. Το ιδιο και ο διαφυγον φορος στο εισοδημα, γιατι αφου δεν εκοψε αποδειξη, δε δηλωνει και το εσοδο στην εφορια. Η κουλτουρα κοψε κατι να σε πληρωσω μετρητα ειναι βλακωδης γιατι μετα ο ιδιος λεει γιατι δεν εχει πυροσβεστικο κατω απο το σπιτι μου να σβυσει φωτια αν πιασει, γιατι εχει σειρα το ΕΣΥ, γιατι δεν εχει αστυνομικες περιπολειες να με προστατευσουν απο τους κλεφτες κοκ. Και μετα σου λεει Σκανδιναβια, παραδεισος, τρομερες κρατικες υπηρεσιες. Ξεχναει ομως οτι ο Σκανδιναβος πληρωνει το 60% του εισοδηματος του σε φορους για να εχει τρομερες κρατικες υπηρεσιες. Εδω δυστυχως η φοβερη και τρομερη γενια του πολιτεχνειου εγκαθιδρυσε τη λογικη κλεψε και συ, οσο μπορεις και οπου μπορεις. 7
Morosana Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 4 λεπτά πριν, spectaculator είπε Ότι σου κόβει το νιονιό. Ας το πάρει ο διακος κατά τα λεγόμενά σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις