Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Neptu είπε

50€ με απόδειξη ή 30-40€ χωρίς; Εδώ σας θέλω μάγκες.  Για εμένα δε τίθεται καν ζήτημα

Ουτε για μενα , αλλα μαλλον οχι με τον ιδιο τροπο που σκεφτεσαι εσυ.
Σε ευχαριστουμε.

• Like 2
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

2024 και ακόμα συζητάμε για τις αποδείξεις όταν το πραγματικό πρόβλημα είναι ο εξωφρενικός φπα πάνω σε ηδη φορολογημενο εισόδημα. Το πραγματικό πρόβλημα που είναι η μη απόλυση του μισού δημοσίου τομέα που τον συντηρεί ο ΕΕ και ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα δεν το συζητάει κανείς. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Aπό ιδεολογία κατά των αποδείξεων.

Δεν γουστάρω νταβάδες και μαφίες πολιτικών.

Και δεν γουστάρω ΦΠΑ και διάφορα άλλα να ξοδεύονται για να παντρευτεί ο Τσοχατζόπουλος

Τον καταστηματάρχη/εμπορο συνήθως τον συμπαθώ.

Δουλεύει ο άνθρωπος

• Like 3
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, ζητάω απόδειξη και πληρώνω πάντα με κάρτα, μέχρι να καλύψω το 30%.Επειτα, δεν με ενδιαφέρει αν θα πληρώσω με μετρητά, αλλά απόδειξη θα πάρω και πάλι.

Γιατί κανείς δεν θα μου πληρώσει την εφορία αν δεν καλύψω το 30%, ούτε θα μου πληρώσει το ΙΚΑ και το ΦΜΥ, οι μισθωτοί φορολογούμαστε για το κάθε €, αν βγάλουμε παραπάνω 100-150€, αυτόματα ανεβαίνει 60-70€ το ΙΚΑ και ο ΦΜΥ.

Ούτε έχω την επιλογή να εργαστώ "μαύρα".

Οσο για κάποιους που εργάζονται μόνο "μαύρα" με περισσότερα χρήματα, λέω το εξής:

Τα χρήματα ξοδεύονται, ενώ τα ένσημα μένουν.

Φτάνουν 65+ χρονών και δεν έχουν συμπληρώσει τα ένσημα για σύνταξη, ενώ τα χρήματα που έχουν βγάλει τα χαίρονται άλλοι.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πληρώνω πάντα με κάρτα οπότε πλέον δεν έχει σημασία, όμως εμένα με ενδιαφέρει να πλήρωσα αυτό που μου είπαν, δεν είναι υποχρέωση μου ως πελάτης να κάνω την δουλειά των υπηρεσιών ελέγχου αν πληρώνονται οι φόροι.

Αν θέλουν να μην υπάρχει φοροδιαφυγή, να έχουν αρκετό κόσμο στις υπηρεσίες και στους ράμπο της εφορίας ώστε να υπάρχουν καθημερινά υπέρογκα πρόστιμα 10+ χιλιάδες ανά παράβαση ΧΩΡΙΣ έκπτωση πρόωρης πληρωμής και δυνατότητα έφεσης και ίσως και κλείσιμο κάποιες μέρες και κάθε μέρα να υπάρχουν τέτοια πρόστιμα ώστε να σταματήσει επιτέλους ο φοροκλέφτης κατά κόρον και ιστορικά Έλληνας "επιχειρηματίας" υπό το φόβο των προστίμων. Μόνο έτσι πατάσσεται η φοροδιαφυγή ειδικά στην Ελλάδα που η φοροκλεψιά είναι συνώνυμο της λέξης επιχειρηματίας

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 3
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, spooker είπε

2024 και ακόμα συζητάμε για τις αποδείξεις όταν το πραγματικό πρόβλημα είναι ο εξωφρενικός φπα πάνω σε ηδη φορολογημενο εισόδημα. Το πραγματικό πρόβλημα που είναι η μη απόλυση του μισού δημοσίου τομέα που τον συντηρεί ο ΕΕ και ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα δεν το συζητάει κανείς. 

Εφτιαξαν περιουσίες τις καλές εποχές, μετά όμως κόπηκαν τα δώρα και τα ψευτοεπιδόματα, όπως αυτό της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία και στεναχωρήθηκαν.

Ακόμα και τώρα, ο δημόσιος τομέας υπερτερεί σε σχέση με τον ιδιωτικό.

Νομίζω ότι υπήρχε και επίδομα επικινδυνότητας, μπορεί να υπήρξε κάποιο περιστατικό πχ να τραυματίστηκε κανείς με στυλό η με σφραγίδα. 😄

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Haha 1
Δημοσ.

Ισα για να καλύψω το κ...λ30% και that's it...

Εδώ ανακοινώνουν ότι βγάζουν πλεόνασμα απο την φορολογία.

Αρα βρήκαν την λύση που ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού με τα μαθηματικά που ξέρει θα το χειριζόταν καλύτερα.

Ποιές αποδείξεις και κουραφέξαλα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σύστημα στην Ελλάδα, ιδίως μετά τις τελευταίες αλλαγές στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι από τα πιο άδικα στον κόσμο για αυτό και εγώ αφήνω βιαστικά τα χρήματα και φεύγω πριν προλάβει να κόψει απόδειξη. Πέρα από αυτό είμαι γραφικά νομοταγής και προσωπικά δεν φοροδιαφεύγω.

Σκεφτείτε μόνο ένα παράδειγμα, γυναίκα μηχανικός που ζει στην επαρχεία με παιδί 3 ετών με ιδιαίτερες ανάγκες αποφασίζει να μην εργαστεί για ένα χρόνο και να συντηρηθεί με τα οικογενειακά εισοδήματα του συζύγου της μέχρι να μεγαλώσει λίγο το παιδί και να συνεχίσει την καριέρα της. Λίγους μήνες πριν κλείσει το φορολογικό έτος την ενημερώνουν ότι θα πρέπει να πληρώσει φόρο με βάση το μέσο όρο του εισοδήματος των μηχανικών που έχουν τα ίδια χρόνια προϋπηρεσία. Η λογική του κράτους είναι ότι δεν γίνεται να τα βγάζεις πέρα με μηδενικό εισόδημα όμως με λογική μαφιόζου ανακοινώνει ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν το λαμβάνει υπόψη.

Αποφασίζει να πάει για έλεγχο μήπως το αποφύγει, μιλάει με το λογιστή της ο οποίος της λέει ξέχνα το. Θυμώνει με το λογιστή και αποφασίζει να πάει σε δεύτερο λογιστή ο οποίος της λέει πάλι ξέχνα το, για έλεγχο πας μόνο αν δεν έχεις τίποτα και πάλι θέλει σκέψη. Αποφασίζει να αγνοήσει τους λογιστές και να το ψάξει μόνη της, αρχίζει διαβάζει και μαζεύει τα δικαιολογητικά.

Φτάνει στο σημείο που της ζητάνε τις αποδείξεις από έξοδα από ιδιωτικά ταξίδια, όχι μόνο τα δικά της έξοδα αλλά και για τον σύζυγο και τα παιδιά της. Στη συνέχεια καταλαβαίνει ότι δεν αρκεί να στείλει κάπου τα χαρτιά θα πρέπει να πάει η ίδια με ραντεβού στην εφορία να την ανακρίνουν. Από την εμπειρία της σαν μηχανικός έχει δει επανειλημμένα τα κλιμάκια να βάζουν παράλογα πρόστιμα και να λένε "έχουν λεφτά οι ιδιοκτήτες, ας τα πληρώσουν τώρα, να κάνουν έφεση και θα τα πάρουν σε 10 χρόνια πίσω", έχει τρέξει και η ίδια αρκετές φορές για να ακυρώσει πρόστιμα. Συνειδητοποιεί όπως η Καρυστινού ότι η χώρα που ζει είναι ακόμα χειρότερη από ότι πίστευε.

α. Ο νόμος βγήκε λίγους μήνες πριν το τέλος του φορολογικού έτους, παράλογο.
β. Τα οικογενειακά δηλωμένα εισοδήματα από ενοίκια δεν τα υπολογίζουν, παράλογο.
γ. Το θεωρητικό εισόδημα για το οποίο φορολογείται δεν υπολογίζεται από το μέσο όρο της φτωχής επαρχεία που ζει αλλά από το μέσο όρο στη χώρα, παράλογο.
δ. Αποδείξεις από τα προσωπικά έξοδα κάθε μέλους της οικογένειας της και ανάκριση στην εφορία για αυτά, μαφιόζικο.

Ο νομοθέτης, στον οποίο δεν καταλογίζω πολλά γιατί τον θεωρώ μειωμένης νοητικής ικανότητας, πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο θα δηλώσουν μαύρα εισοδήματα. Το αποτέλεσμα από τα στατιστικά που βγήκαν ήταν ότι όσοι δήλωναν λίγα χρήματα τα προηγούμενα χρόνια πάλι δήλωσαν τα ίδια λίγα χρήματα. Άρα ουσιαστικά έκλεψε τα χρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών που δεν τα καταφέρναν καλά επαγγελματικά, αυτό που λέμε τελειωτικό χτύπημα. Αν θέλουν να πιάσουν την φοροδιαφυγή μπορούν απλά να δουν πως το έκανε η βόρεια Ευρώπη πριν από 30 χρόνια και να αφήσουν τις δικές τους κατεστραμμένες ιδέες.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 8
  • Thanks 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Τα χρήματα ξοδεύονται, ενώ τα ένσημα μένουν.

Φτάνουν 65+ χρονών και δεν έχουν συμπληρώσει τα ένσημα για σύνταξη, ενώ τα χρήματα που έχουν βγάλει τα χαίρονται άλλοι.

και οταν φτάνουν τα 65, κάνουν παράπονα γιατί η σύνταξη τους είναι 500 ευρώ...

• Like 4
Δημοσ.
7 hours ago, Neptu said:

Ευχαριστώ ρε Σταμάτη,

50€ με απόδειξη ή 30-40€ χωρίς; Εδώ σας θέλω μάγκες.  Για εμένα δε τίθεται καν ζήτημα

Reveal hidden contents

Εννοείται με 50€ απόδειξη. 

images.png.d129233406e0e61d876f2a44f1f9f56b.png

Δεν πειράζει, όταν θ' ανέβει ο φόρος μισθωτών για σένα κανα 10% παραπάνω, μην στραβώσεις. Εσύ θα πληρώσεις όλο το μάρμαρο για τα 10-20€ που γλίτωσες για μια απόδειξη.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Πάντα με ενοχλούσε να μην μου δίνουν απόδειξη (είμαι όμως από αυτές που δεν μιλάνε γιατί ντρέπονται). 
Τώρα που έχω μαγαζί, κόβω πάντα απόδειξη και με ενοχλεί που μου λένε ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ "μην κόψεις/χωρίς απόδειξη πόσο θα μου το αφήσεις" κτλ. 
Με φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση γιατί είμαι έτσι σαν άτομο και θέλω να είμαι by the book σε όλα. Και γνωστοί/συγγενείς με κοροϊδεύουν κι όλας. Έχω ακούσει ακόμα και το "αν κόψεις απόδειξη, δεν θα το πάρω!" !!! Πόσο τραγικοί είμαστε πλέον; Για μένα, ας μην το πάρει ποτέ. Δεν θέλω τέτοιους πελάτες. 

Και δυστυχώς και οι χονδρέμπορες είναι έτσι! Πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό του εμπορεύματός μου είναι από εισαγωγή γιατί όσες φορές πήγαινα να ψωνίσω στους χονδρέμπορες, όταν έφτανα στο ταμείο μου λέγανε "χαρτάκι άλλη μέρα/δεν μπορούμε να κόψουμε τιμολόγιο σήμερα" και άλλα τέτοια. Ε όχι ρε φίλε, μια ζωή πληρώνω φόρους, γιατί εσύ να μην τους πληρώσεις; Για τον ίδιο λόγο δεν έμεινα ποτέ και σε σπίτι χωρίς συμβόλαιο ή με "εικονικό" ενοίκιο χαμηλότερο από το πραγματικό. 

Όταν οι ίδιοι σαν λαός φοροδιαφεύγουμε, μην αναρωτιόμαστε γιατί ο βασικός είναι ακόμα τόσο χαμηλός ή γιατί βάλανε τερμακτό στους επιχειρηματίες. 
Για όλα φταίει το κράτος χωρίς να φταίμε εμείς; δεν γίνεται αυτό. 
Και το κράτος πρακτικά μια επιχείρηση είναι. Για να δώσει, θα πρέπει πρώτα να πάρει. Εάν δεν δίνουμε, θα πάψει να δίνει κι αυτό. Ανεξαρτήτως κόμματος. 

• Like 20
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpenor είπε

Το σύστημα στην Ελλάδα, ιδίως μετά τις τελευταίες αλλαγές στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι από τα πιο άδικα στον κόσμο για αυτό και εγώ αφήνω βιαστικά τα χρήματα και φεύγω πριν προλάβει να κόψει απόδειξη. Πέρα από αυτό είμαι γραφικά νομοταγής και προσωπικά δεν φοροδιαφεύγω.

Σκεφτείτε μόνο ένα παράδειγμα, γυναίκα μηχανικός που ζει στην επαρχεία με παιδί 3 ετών με ιδιαίτερες ανάγκες αποφασίζει να μην εργαστεί για ένα χρόνο και να συντηρηθεί με τα οικογενειακά εισοδήματα του συζύγου της μέχρι να μεγαλώσει λίγο το παιδί και να συνεχίσει την καριέρα της. Λίγους μήνες πριν κλείσει το φορολογικό έτος την ενημερώνουν ότι θα πρέπει να πληρώσει φόρο με βάση το μέσο όρο του εισοδήματος των μηχανικών που έχουν τα ίδια χρόνια προϋπηρεσία. Η λογική του κράτους είναι ότι δεν γίνεται να τα βγάζεις πέρα με μηδενικό εισόδημα όμως με λογική μαφιόζου ανακοινώνει ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν το λαμβάνει υπόψη.

Αποφασίζει να πάει για έλεγχο μήπως το αποφύγει, μιλάει με το λογιστή της ο οποίος της λέει ξέχνα το. Θυμώνει με το λογιστή και αποφασίζει να πάει σε δεύτερο λογιστή ο οποίος της λέει πάλι ξέχνα το, για έλεγχο πας μόνο αν δεν έχεις τίποτα και πάλι θέλει σκέψη. Αποφασίζει να αγνοήσει τους λογιστές και να το ψάξει μόνη της, αρχίζει διαβάζει και μαζεύει τα δικαιολογητικά.

Φτάνει στο σημείο που της ζητάνε τις αποδείξεις από έξοδα από ιδιωτικά ταξίδια, όχι μόνο τα δικά της έξοδα αλλά και για τον σύζυγο και τα παιδιά της. Στη συνέχεια καταλαβαίνει ότι δεν αρκεί να στείλει κάπου τα χαρτιά θα πρέπει να πάει η ίδια με ραντεβού στην εφορία να την ανακρίνουν. Από την εμπειρία της σαν μηχανικός έχει δει επανειλημμένα τα κλιμάκια να βάζουν παράλογα πρόστιμα και να λένε "έχουν λεφτά οι ιδιοκτήτες, ας τα πληρώσουν τώρα, να κάνουν έφεση και θα τα πάρουν σε 10 χρόνια πίσω", έχει τρέξει και η ίδια αρκετές φορές για να ακυρώσει πρόστιμα. Συνειδητοποιεί όπως η Καρυστινού ότι η χώρα που ζει είναι ακόμα χειρότερη από ότι πίστευε.

α. Ο νόμος βγήκε λίγους μήνες πριν το τέλος του φορολογικού έτους, παράλογο.
β. Τα οικογενειακά δηλωμένα εισοδήματα από ενοίκια δεν τα υπολογίζουν, παράλογο.
γ. Το θεωρητικό εισόδημα για το οποίο φορολογείται δεν υπολογίζεται από το μέσο όρο της φτωχής επαρχεία που ζει αλλά από το μέσο όρο στη χώρα, παράλογο.
δ. Αποδείξεις από τα προσωπικά έξοδα κάθε μέλους της οικογένειας της και ανάκριση στην εφορία για αυτά, μαφιόζικο.

Ο νομοθέτης, στον οποίο δεν καταλογίζω πολλά γιατί τον θεωρώ μειωμένης νοητικής ικανότητας, πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο θα δηλώσουν μαύρα εισοδήματα. Το αποτέλεσμα από τα στατιστικά που βγήκαν ήταν ότι όσοι δήλωναν λίγα χρήματα τα προηγούμενα χρόνια πάλι δήλωσαν τα ίδια λίγα χρήματα. Άρα ουσιαστικά έκλεψε τα χρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών που δεν τα καταφέρναν καλά επαγγελματικά, αυτό που λέμε τελειωτικό χτύπημα. Αν θέλουν να πιάσουν την φοροδιαφυγή μπορούν απλά να δουν πως το έκανε η βόρεια Ευρώπη πριν από 30 χρόνια και να αφήσουν τις δικές τους κατεστραμμένες ιδέες.

Ωραια τα λες, αλλά τα λες στο insomnia.

Οι μισοί εδω μέσα το μαθαίνουν πρώτη φορά αυτό που γράφεις λες κι είμαστε 15 χρονών χωρίς εμπειρίες.

Όσο για τους άλλους μισούς, δες τις πρώτες απαντήσεις στο thread και θα καταλάβεις.

Και για να γίνω πιο ξεκάθαρος, σε όλα έχεις δίκιο.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, spooker είπε

Ο ελεύθερος επαγγελματίας λέει. Χαχα. Που όλοι δηλώνουν εισόδημα μικρότερο και από τον υπάλληλο τους. Οι μόνοι που δεν μπορούν να κλέψουν το κράτος είναι οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι υπόλοιποι με όποιο τρόπο μπορούν κλέβουν. Όσο για το παραμύθι των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων έχει ξεφτυσει ποια...

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...