Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εφαρμογή, από την ElevenLabs, βασισμένη στην τεχνητή νομοσύνη, υποστηρίζει 32 γλώσσες.

Το Reader αρχικά κυκλοφόρησε τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάσουν το οποιοδήποτε κείμενο -όπως άρθρα, αρχεία PDF ή και e-books- και να τα ακούν σε διάφορες γλώσσες και φωνές. Πλέον, το Reader υποστηρίζει πολλές επιπλέον γλώσσες, όπως τα πορτογαλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιαπωνικά, τα αραβικά, τα κορεατικά, τα ιταλικά, τα σουηδικά, αλλά και τη γλώσσα των Ταμίλ.

Η ElevenLabs, η οποία νωρίτερα μέσα στη χρονιά κατόρθωσε να συγκεντρώσει 80 εκατομμύρια δολάρια από διάφορους επενδυτές, μεταξύ των οποίων και την Andreessen Horowitz, παρέχει ένα ΑΡΙ το οποίο μπορούν να αξιοποιούν οι εταιρίες για διάφορες χρήσεις, όπως τη μεταγλώττιση ή τη μετατροπή κειμένου σε ομιλία. Η εταιρία βασίζει τις φωνητικές λειτουργίες στο Rabbit r1, ενώ τις λειτουργίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία στη μηχανή αναζήτησης Perplexity, που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και τις πλατφόρμες Pocket FM και Kuku FM. Η εφαρμογή Reader είναι το πρώτο προϊόν της εταιρίας που απευθύνεται στο μέσο καταναλωτή.

Από την πλευρά της, η ElevenLabs δήλωσε ότι προσέθεσε εκατοντάδες νέες φωνές από τη βιβλιοθήκη της, που είναι κατάλληλες για διάφορες γλώσσες. Τον περασμένο μήνα, η εταιρία εξασφάλισε το δικαίωμα χρήσης φωνών ηθοποιών, όπως αυτές των Τζούντι Ντεντς, Τζέιμς Ντιν, Μπαρτ Ρέινολντς αλλά και του σερ Λόρενς Ολιβιέ.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη επιπλέον γλωσσών βασίζεται στο μοντέλο Turbo v2.5, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και φέρεται να μειώνει το χρόνο καθυστέρησης της μετατροπής του κειμένου σε φωνή, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα του αποτελέσματος.

Ο πλησιέστερος αντίπαλος του Reader είναι το Speechify, που προσφέρει επιπλέον λειτουργίες, όπως τη σάρωση εγγράφων για την ψηφιοποίησή τους, την ενσωμάτωση με υπηρεσίες όπως το Gmail και το Canvas, αλλά και τη δυνατότητα να κλωνοποιούν οι χρήστες τη δική τους φωνή για την ανάγνωση των κειμένων. Εφαρμογές όπως το Pocket από τη Mozilla προσφέρουν επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να ακούνε το περιεχόμενο που φορτώνουν σε αυτές.

Η ElevenLabs ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσθέσει και άλλες λειτουργίες στην εφαρμογή, όπως υποστήριξη offline αλλά και τη δυνατότητα διαμοιρασμού σύντομων ηχητικών αποσπασμάτων.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Το πιο σημαντικό δεν αναφέρατε, ότι ανάμεσα στις 32 γλώσσες είναι και τα Ελληνικά. Παρακάτω θα τις βρείτε όλες: 

Arabic, Bulgarian, Chinese, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Filipino, Finnish, French, German, Greek, Hindi, Hungarian, Indonesian, Italian, Japanese, Korean, Malay, Norwegian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Slovak, Spanish, Swedish, Tamil, Turkish, Ukrainian, Vietnamese.

  • Like 11
Δημοσ.

Να διαβάζει κείμενο από οθόνη (διερμηνεία), γίνεται; θα βοηθούσε άτομα με πρόβλημα όρασης. Αλλά να ακούγεται όμορφα χωρίς να σε κουράζει.

Δημοσ.

Μια γλώσσα όταν δεν μιλιέται πλέον κι έχουν αποβιώσει οι native speakers λέγεται "νεκρή γλώσσα".

 

Όταν μέσω τεχνητής νοημοσύνης πληρώνεις τα δικαιώματα και φέρνεις στην... ζωή την φωνή ανθρώπων, γνωστών ηθοποιών που έχουν πεθάνει πριν 20-30-50 χρόνια πως λέγεται;

Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν ανεβάζω κανένα κείμενο online, thank you very much.

Αυστηρά offline και το συζητάμε. Κατά προτίμηση σε desktop. Μόνο εκεί γίνονται οι σοβαρές δουλειές όπως είναι η ανάγνωση (οκ, ακρόαση).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...