Προς το περιεχόμενο

Σφίξιμο μπουλονιών τροχού από βουλκανιζακτέρ.

papoys1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω παρατηρήσει σε αυτοκίνητά μου που θα πάω να αλλάξω λάστιχο στο οποίο έχουν σφιχτεί με αερόκλειδο τα μπουλόνια του τροχού αυτά να μην ξεβιδώνουν με τίποτε με το απλό κλειδί που δίνουν οι αντιπροσωπείες. Μάλιστα βάζοντας υπερβολική δύναμη ακόμη και με το πόδι εχω καταστρέψει δύο κλειδιά χωρίς να καταφέρω να βγάλω τα μπουλόνια. Ήθελα νάξερα δεν ελέγχουν το αερόκλειδο στα βουλκανιζατερ και βάζουν τέρμα τη δυναμη ή το έχουν τέρμα να ξεβιδωνουν πιο γρηγορα και όταν ειναι να βιδώσουν απλά αλλάζουν τη φορά χωρίς να μειώσουν τη δύναμη;;

Έτσι αναγκάστηκα να αγοράσω ειδικά  κλειδιά με δυνατό ατσαλοσίδερο να αντέχει και να μη λυγίζει καθώς και μία σωλήνα σε κάθε αυτοκίνητο 70-80 εκατοστά να την κάνω προέκταση - μοχλό στο μπουλονόκλειδο να καταφέρω να λασκάρω τα μπουλόνια κινδυνεύοντας σε κανένα έλεγχο να πάω και για οπλοκατοχή.😁 Σε σας εχει συμβεί κάτι παρόμοιο;;

• Like 3
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εχω παρατηρήσει σε αυτοκίνητά μου που θα πάω να αλλάξω λάστιχο στο οποίο έχουν σφιχτεί με αερόκλειδο τα μπουλόνια του τροχού αυτά να μην ξεβιδώνουν με τίποτε με το απλό κλειδί που δίνουν οι αντιπροσωπείες. Μάλιστα βάζοντας υπερβολική δύναμη ακόμη και με το πόδι εχω καταστρέψει δύο κλειδιά χωρίς να καταφέρω να βγάλω τα μπουλόνια. Ήθελα νάξερα δεν ελέγχουν το αερόκλειδο στα βουλκανιζατερ και βάζουν τέρμα τη δυναμη ή το έχουν τέρμα να ξεβιδωνουν πιο γρηγορα και όταν ειναι να βιδώσουν απλά αλλάζουν τη φορά χωρίς να μειώσουν τη δύναμη;;

Έτσι αναγκάστηκα να αγοράσω ειδικά  κλειδιά με δυνατό ατσαλοσίδερο να αντέχει και να μη λυγίζει καθώς και μία σωλήνα σε κάθε αυτοκίνητο 70-80 εκατοστά να την κάνω προέκταση - μοχλό στο μπουλονόκλειδο να καταφέρω να λασκάρω τα μπουλόνια κινδυνεύοντας σε κανένα έλεγχο να πάω και για οπλοκατοχή.😁 Σε σας εχει συμβεί κάτι παρόμοιο;;

ναι ,και για αυτό πήρα δυναμόκλειδο να τα σφίγγω μόνος μου.Ακόμα και στο βουλκανιζατέρ το κάνω.

Είχε βγάλει το lidl νομίζω πρόσφατα.( μπορεί και να το μπερδευω  με το αγγλικό λιντλ που κοιτάω κάθε τόσο) 

Eχω το κλασσικό https://www.amazon.co.uk/dp/B004ZG8KWK?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title αλλά και ηλεκτρονικό https://www.amazon.co.uk/dp/B0BXT9KQYP?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Να ξέρεις ότι το υπερβολικό σφίξιμο μέχρι και τους δίσκους στραβώνει.

Στα opel τα μπουλόνια θέλουν πάνω απο 100 Ν.m 

Κοίτα το https://www.sunsettyres.co.uk/wheel-torque-settings?srsltid=AfmBOoqVDisNyOHaYcYuiFoaEb5Vbm654RiEmf_AXKnQ6UrWtjtrbYGs

https://www.errolstyres.co.za/content/wheel-tyre-assembly-torque-settings

Για μπουλονόκλειδο έχω το https://www.amazon.co.uk/dp/B0BS6Y52MX?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

• Like 1
  • Thanks 1

αν βρεις κανενα υπαλληλο οδικης βοηθειας και του αναφερεις το πονο σου δε μπορεις να φανταστεις ποσες ιστοριες θα σου εχει να πει (σπανε μπουλονια, τρωνε ωρες κτλ). Αφου να φανταστεις μερικοι δεν ασχολουνται και σου μεταφερουν το ιχ σε βουλκανιζατερ!

Εγω προσωπικα αν εξαιρεσεις το συνεργειο (ειναι επισημο) και οι ανθρωποι ξερουν οταν παω σε λαστιχαδικο ή σε αλλο ασχετο συνεργειο και πρεπει να βγαλουν τροχους οτι και να τους λεω δεν ασχολουνται: πανε με αεροκλειδο και οποιο παρει ο χαρος!

απο εκει και περα και εγω κουβαλαω προεκταση και παντα σταυρο αντι για μονο κλειδι

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Nαί ήθελα να τον βρίσω το τύπο για ένα και μόνο λόγο....

Εσφιξε τα μπουλώνια με αερόκλειδο και μετά ντεμέκ πήγε με το δυναμόκλειδο να τσεκάρει ροπή.

Με το που γύρισε την καστάνια κατευθείαν κλάνκ....

Δεν το κατάλαβα απευθείας αλλά την φορά που χρειάστηκε να τα ξεσφίξω.

Πρώτα φορά καβαλάω μανέλα και χοροπηδάω για να ξεσφίξει.

Αρα εν ολοίγις έχωσε καμιά 200nm με το αερόκλειδο και έβαλε 100 στο δυναμόκλειδο για να τσεκάρει.

Ποιό γελοίος πεθαίνεις....

Επεξ/σία από piiii
  • Haha 2

Σε όσα λαστιχάδικα/συνεργεία το έχουν κάνει αυτό, έχει γίνει παρατήρηση και τα περισσότερα δεν έχουν ξαναδεί αμάξι μου. Spoilers, είναι πολλά :) 

Κατά μέσο όρο οι εργαζόμενοι είναι λίγο πιο ανεπτυγμένοι από υποσαχάριους μπονόμπο και δεν κατανοούν την ανάγκη για σωστή ροπή σύσφιξης, έστω και αν τους το εξηγήσεις. 

• Like 1

Με μία ρύθμιση στο αεροκλειδο σφίγγουν τα πάντα... η πλάκα είναι ότι άλλαξα λάστιχα σε γνωστή αλυσίδα που χρησιμοποιούν δυναμοκλειδο και μπράβο τους (αν και λογικά για να φτάσουν σε αυτό το σημείο έφαγαν πολύ κράξιμο) και πάει ο μπομπο μάστορας ενώ το αυτοκίνητο ήταν στον αέρα να σφίξει τα μπροστά... πως;;; Βάζοντας ένα ξύλο στο φρένο και σπρώχνοντας το κάθισμα μπροστά.... τρελάθηκα, του λέω τώρα μαθαίνεις κατέβασε το αυτοκίνητο κάτω και σφίξε.. μα μου λέει έτσι κάνουμε......

Λίγα συνεργεία είναι σωστά.

• Like 1

Και εγω στα περισσότερα λαστιχαδικα συνεργεία μόνο αεροκλειδο βλέπω.

Στον λαστιχα που πάω τα τελευταία τρία χρόνια καθώς κάθε Νοέμβριο και Μάρτιο αλλάζω από καλοκαιρινά σε χειμερινά, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί δυναμοκλειδο για το τελικό σφηξιμο.  Ειλικρινά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που δεν περίμεναν να δούνε τα μάτια μου σε αυτή τη χώρα, σε αυτή τη ζωή...

• Like 1

8 hours ago, NeCrOmAnCeR19 said:

αεροκλειδο στο τερμα ακομα και για να αλλαξουν λαμπα !!!!

εδω να δεις που μου γυρνανε τα μυαλα: να πας σε βουλκανιζατερ, να σφιγγει με αεροκλειδο να φτανει τερμα και να ακους το αεροκομπρεσερακι να ζορίζεται!

Ο νεατερνταλ εκει να επιμενει λες και σφυγγει μπουλωνι σε δεξαμενοπλοιο...

• Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...