Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Charismo είπε

" Άκου να δεις παιδί μου. Επειδή το σφύριξα στη μαμά σου και για να μη σε πουν κι εξώγαμο, κλείσαμε ραντεβού στο δημαρχείο της περιοχής - μαύρη η ώρα που δεν πρόσεξα τι έκανα - και όταν έφυγε από επάνω σου η ρετσινιά, κλείσαμε και το θρησκευτικό γάμο που είχε ονειρευτεί η μαμά σου και την οποία λίγο έλειψε να τινάξεις στον αέρα. "

«Μετά βέβαια χωρίσαμε αλλα σημασία εχει οτι δεν γεννήθηκες εκτός γάμου»

• Like 2
  • Haha 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, G.bar said:

Δηλαδή αν μάθει το παιδί οτι κάνανε στα γρήγορα εναν πολιτικό γάμο για να μη γεννηθεί εκτός γάμου και μετά έκαναν και εναν θρησκευτικό, θα νιώσει υπέροχα. 
Ελπιζω τα παιδιά μετά απο 20 χρόνια να μην ασχολούνται με αυτά.

Ούτε τώρα δεν ασχολούνται με αυτά. Κανένας δεν νοιάζεται. Μπορεί σε κάποιες πιο μικρές κοινωνίες να έχουν σημασία αυτά, αλλά στις μεγάλες πόλεις δεν ασχολείται κανένας.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Ετσι νομίζεις. Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν. Στον θρησκευτικό γάμο τα μόνα πράγματα που χρειάζεσαι είναι ένα δαχτυλίδι, δύο στεφάνια, έναν παπά και έναν κουμπάρο, τίποτε άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσθήκες της κοινωνίας η οποία έχει μετατρέψει τον θρησκευτικό γάμο σε ένα καραγκιοζιλικι. 

Πάντα είχα την εντύπωση ότι χρειάζονται και ...δύο δακτυλίδια. 😁

• Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, G.bar είπε

Δηλαδή αν μάθει το παιδί οτι κάνανε στα γρήγορα εναν πολιτικό γάμο για να μη γεννηθεί εκτός γάμου και μετά έκαναν και εναν θρησκευτικό, θα νιώσει υπέροχα. 

Δεν πήρα θέση, έγραψα μια πραγματικότητα για κάποιους που θα τους ενοχλούσε το εκτός γάμου.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Μόνος σου το είπες για τον θρησκευτικό γάμο.

Τι είπα μόνος μου; Ότι το ζευγάρι δεν είναι υποχρεωμένο να κάνει θρησκευτικό και ταυτόχρονα να καλέσει και κόσμο, να κάνει δεξιώσεις και μεγαλα τραπέζια, να εχει επιπλέον έξοδα και πολλά άλλα πράγματα. Μπορείς να κάνεις έναν πάμφθηνο θρησκευτικό γάμο. 

Πολλά έξοδα και κόστη μπορούν να γίνουν και στον πολιτικό γάμο. Δεν έχει λοιπόν ο θρησκευτικός παραπάνω κόστος. Εκτός από το καθαρό κόστος των παραβολων που θα πληρώσεις σε δημαρχείο η εκκλησία, καμία άλλη διαφορά. 

7 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Δεν διαφωνώ αλλά με τον πολιτικό δεν θα σε συκοφαντήσουν όπως με τον θρησκευτικό και οι περισσότεροι στηρίζονται στο τι θα πει ο κόσμος. 

Για ποιον λόγο να σε συκοφαντησουν; Ότι είναι να σου πουν στον θρησκευτικό τα ίδια θα ακούσεις και στον πολιτικό. Αν είναι να έχεις τέτοια μπλεξίματα με την οικογενεια, κάνεις μόνο ένα σύμφωνο συμβίωσης και δεν ασχολείσαι με γάμους. Η βρίσκεις κανένα ξωκκλήσι μελλοντικά να κάνεις έναν μυστικό γάμο θρησκευτικό και λήγει το θέμα. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Για ποιον λόγο να σε συκοφαντησουν; Ότι είναι να σου πουν στον θρησκευτικό τα ίδια θα ακούσεις και στον πολιτικό. Αν είναι να έχεις τέτοια μπλεξίματα με την οικογενεια, κάνεις μόνο ένα σύμφωνο συμβίωσης και δεν ασχολείσαι με γάμους. Η βρίσκεις κανένα ξωκκλήσι μελλοντικά να κάνεις έναν μυστικό γάμο θρησκευτικό και λήγει το θέμα. 

Θα σε ρωτήσει ο άλλος, παντρεύτηκες και δεν με κάλεσες στον γάμο σου; Στον πολιτικό γάμο δεν θα σε ρωτήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Θα σε ρωτήσει ο άλλος, παντρεύτηκες και δεν με κάλεσες στον γάμο σου; Στον πολιτικό γάμο δεν θα σε ρωτήσει.

Μάλλον είναι κάτι που έχει να κάνει με το σόϊ. Ανεξάρτητα με το είδος του γάμου που θα κάνεις, μπορεί να μουρμουράνε όλοι για όλα.

Γιατί δεν έκανες τραπέζι, γιατί έκανες φθηνό τραπέζι, γιατί έκανες τόσο ακριβό τραπέζι και δεν υπολογίζεις τα έξοδα, τι τρόμπας είναι ο κουμπάρος,ο φωτογράφος δεν με τράβηξε καμμία φωτογραφία, γιατί παντρεύτηκες αυτήν / γιατί παντρεύτηκες αυτόν κ.ο.κ.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, δεν βγάζεις  άκρη. Οπότε η μόνη λύση είναι να μην δίνεις σημασία σε κανέναν.

Γνώμη μου.

Επεξ/σία από haga
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια λύση είναι ο πολιτικός πρώτα και μετά το παιδί η γαμοβάφτιση όπως αναφέρθηκε.

Έτσι κάνεις 2 δεξιώσεις στην τιμή της μίας, ενώ μπορεί να υπάρχει άλλος κουμπάρος για τον θρησκευτικό γάμο και άλλος για την βάφτιση,,,, επιμερισμός εργασιών δηλαδή! Επίσης ακόμα και για ένα μυστήριο μπορούν να μπουν 2 κουμπάροι.

Έχω μάλιστα δει σε τέτοια περίπτωση πολλούς καλεσμένους να κάνουν διπλά δώρα (άλλο για το γάμο και άλλο για τη βάπτιση).

Όσο αναφορά το οικονομικό πάντως, ο κουμπάρος στο γάμο πληρώνει μία φορά ενώ ο νονός της βάπτισης συνήθως κάνει και κάθε χρόνο κάποια δώρα στο παιδί. Επίσης είθισται στον κουμπάρο να δίνεται και ακριβό δώρο από τους νεόνυμφους.

Επεξ/σία από techartware
Δημοσ.
Στις 28/8/2024 στις 8:32 ΠΜ, G.bar είπε

Στις 28/8/2024 στις 8:38 ΠΜ, Charismo είπε

" Άκου να δεις παιδί μου. Επειδή το σφύριξα στη μαμά σου και για να μη σε πουν κι εξώγαμο, κλείσαμε ραντεβού στο δημαρχείο της περιοχής - μαύρη η ώρα που δεν πρόσεξα τι έκανα - και όταν έφυγε από επάνω σου η ρετσινιά, κλείσαμε και το θρησκευτικό γάμο που είχε ονειρευτεί η μαμά σου και την οποία λίγο έλειψε να τινάξεις στον αέρα. "

Oταν υπαρχει εγκυμοσύνη ο πολιτικος/συμφωνο προηγειται για το ονομα του παιδιου στις περισσοτερες περιπτωσεις. 

Αν δεν υπαρχει γαμος, το παιδι μολις γεννηθεί παιρνει το επώνυμο της μητερας. Στη συνεχεια θα πρεπει να γινει αναγνωριση απο τον πατερα και να γινει αλλαγη του επωνυμου στα αντιστοιχα αρχεια/μητρωα. Και ποιος λεει μετα οτι δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα στο παιδι οταν χρειαστει καποιο πιστοποιητικο γεννησης και εχει αλλο επωνυμο. Οποτε ειναι πολυ πιο απλο να πας σε ενα δημαρχειο/συμβολαιογραφο και να τα προλαβεις ολα αυτα. 

Δημοσ.
16 hours ago, Mhdenistis said:

γιατί, θα ντραπεί να ρωτήσει; αν ο άλλος είναι γάιδαρος και κάνει τέτοιες ερωτήσεις, θα το κάνει ανεξαρτήτως πολιτικού/θρσηκευτικου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε

γιατί, θα ντραπεί να ρωτήσει; αν ο άλλος είναι γάιδαρος και κάνει τέτοιες ερωτήσεις, θα το κάνει ανεξαρτήτως πολιτικού/θρσηκευτικου.

Σωστά, αλλά οι περισσότεροι τέτοιοι είναι η διαφορά είναι ότι με πολιτικούς δεν υπάρχουν καλεσμένοι επειδή το δημαρχείο δεν δέχεται κόσμο όπως η εκκλησία.

Δημοσ.
26 minutes ago, Mhdenistis said:

Σωστά, αλλά οι περισσότεροι τέτοιοι είναι η διαφορά είναι ότι με πολιτικούς δεν υπάρχουν καλεσμένοι επειδή το δημαρχείο δεν δέχεται κόσμο όπως η εκκλησία.

Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν έχεις πάει ποτέ σε πολιτικό γάμο :-D

1. Το δημαρχείο δέχεται κανονικά κόσμο, έχω πάει καλεσμένος στο δημαρχείο σε γάμους φίλων

2. Πολιτικοί γάμοι δεν γίνονται μόνο σε δημαρχεία. Έχω πάει σε πολιτικό γάμο σε κτήμα και σε άλλον σε παραλία. και οι δυο είχαν γλέντι 200+ ανθρώπων μετά. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε

Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν έχεις πάει ποτέ σε πολιτικό γάμο :-D

Σε αυτό έχεις δίκιο, δεν έχω πάει πραγματικά.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Oταν υπαρχει εγκυμοσύνη ο πολιτικος/συμφωνο προηγειται για το ονομα του παιδιου στις περισσοτερες περιπτωσεις. 

Αν δεν υπαρχει γαμος, το παιδι μολις γεννηθεί παιρνει το επώνυμο της μητερας. Στη συνεχεια θα πρεπει να γινει αναγνωριση απο τον πατερα και να γινει αλλαγη του επωνυμου στα αντιστοιχα αρχεια/μητρωα. Και ποιος λεει μετα οτι δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα στο παιδι οταν χρειαστει καποιο πιστοποιητικο γεννησης και εχει αλλο επωνυμο. Οποτε ειναι πολυ πιο απλο να πας σε ενα δημαρχειο/συμβολαιογραφο και να τα προλαβεις ολα αυτα. 

Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα υπάρχει να πάρει το παιδί το επωνυμο της μητέρας; Και εμείς όταν κάναμε σύμφωνο συμβίωσης ρώτησε ο συμβολαιογράφος αν γεννηθεί παιδί ποιο απο τα δυο επίθετα θα πάρει, και ενώ είχε ήδη συμπληρώσει το δικό μου, του είπαμε να το αλλάξει και να βάλει της γυναίκας μου. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, G.bar είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα υπάρχει να πάρει το παιδί το επωνυμο της μητέρας; Και εμείς όταν κάναμε σύμφωνο συμβίωσης ρώτησε ο συμβολαιογράφος αν γεννηθεί παιδί ποιο απο τα δυο επίθετα θα πάρει, και ενώ είχε ήδη συμπληρώσει το δικό μου, του είπαμε να το αλλάξει και να βάλει της γυναίκας μου. 

Kανενα προβλημα δεν υπαρχει. Οτι θελει ο καθενας κανει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...