Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμπορευματοποίηση στους γάμους, εμπορευματοποίηση στις βαφτίσεις και πάει λέγοντας. Αν ο φίλος σου παντρεύεται για τα λεφτά τότε παντρεύεται για τον λάθος λόγο.

• Like 2
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lyda94 είπε

Γιατί υπάρχει εγκυμοσύνη...

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ένας θρησκευτικός γάμος μπορεί να γίνει και με ελάχιστα έξοδα αν θέλει ένα ζευγάρι. 

Δημοσ.
11 hours ago, Morosana said:

Και κάποια φέρνουν γύφτους με κλαρίνα αλλά οι τυπικές αρμοδιότητες του μάρτυρα είναι μια υπογραφή  😛  

Όποιος κάνει σε.δημαρχειο ή θέλει να κρατήσει low ή zero budget ή είναι χύμα και δεν θέλει να ασχοληθεί παραπάνω ή τα έριξε μέσα και τρέχουν να παντρευτούν πριν γεννηθεί το παιδί 

ή πολύ απλά δεν πιστεύει το μεγάλο παραμύθι της θρησκείας και δεν έχει καμία όρεξη να τα σκάσει στους ήδη πληρωμενους ΔΥ παπάδες. 

• Like 6
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, spooker είπε

ή πολύ απλά δεν πιστεύει το μεγάλο παραμύθι της θρησκείας και δεν έχει καμία όρεξη να τα σκάσει στους ήδη πληρωμενους ΔΥ παπάδες. 

16 ώρες πριν, unforgiven είπε

ΜΗΝ επαναπαυθείς στο ότι είναι κολλητός σου. Κουμάντο κάνει η νύφη. 

😅

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ένας θρησκευτικός γάμος μπορεί να γίνει και με ελάχιστα έξοδα αν θέλει ένα ζευγάρι. 

Δεν είναι μόνο τα έξοδα στους παπάδες, είναι και τα γλέντια για να τραπεζώσεις τους καλεσμένους.

Δημοσ.
14 hours ago, lyda94 said:

Σύμφωνο συμβίωσης για αυτές τις λύσεις. Το έχουν κάνει αρκετοί γνωστοί μου. Δύο γάμοι είναι υπερβολή θεωρώ. Άμα δεν πιστεύεις στη θρησκεία ή δεν τα πας καλά με την εκκλησία κάνεις πολιτικό, άμα δεν ισχύουν τα δύο προηγούμενα, έχεις κάποια παραπάνω λεφτά, και θες πιο παραδοσιακό γάμο κάνεις θρησκευτικό (εννοείται πάντα και τις προτιμήσεις του ζευγαριού).

Δημοσ.
15 hours ago, lyda94 said:

Επειδή δεν το έχω ψάξει, ποια είναι η "λογική" σ' αυτό; 'Οτι στο "Ησαΐα χόρευε η Παρθένος" δεν μπορεί η άλλη να έχει φουσκωμένη κοιλιά;

• Haha 1
Δημοσ.

υπαρχουν γαμοι θρησκευτικοι με 100-200 ευρ (μονο η τελετη χωρις στολισμους γλεντια) και γαμοι εκατομμυριων ευρω.

Γενικα η ερωτηση του ts πρεπει να γινει στο φιλο του το γαμπρο και οχι στο φορουμ

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Επειδή δεν το έχω ψάξει, ποια είναι η "λογική" σ' αυτό; 'Οτι στο "Ησαΐα χόρευε η Παρθένος" δεν μπορεί η άλλη να έχει φουσκωμένη κοιλιά;

Όχι, απλά τους ενδιαφέρει τι θα πεί ο κόσμος αν γεννηθεί παιδί και δεν είναι παντρεμένοι. Ζουν στο 1950

• Like 5
Δημοσ.
17 minutes ago, jimmy213 said:

Όπως προαναφέρθηκε, έχει να κάνει με τις αντιλήψεις, τον περίγυρο και κυρίως τα σόγια. 

Άντε να πείσεις πολλές συμπεθέρες και γιαγιάδες πως δεν υπάρχει πρόβλημα το παιδί να γεννηθεί εκτός γάμου.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λέτε, ναι ισχύει κι είναι χαζό για μένα.

Εγώ ρώτησα για το γεγονός ότι είναι η άλλη έγκυος και πάνε να κάνουν πολιτικό πριν γεννηθεί το παιδί και μετά τη γέννηση θα κάνουν combo γαμοβάφτιση. Πάλι για τα σχόλια από τα σόγια το κάνουν ή υπάρχει όντως περιορισμός από την εκκλησία;

Δημοσ.
2 minutes ago, jimmy213 said:

Αυτό που λέτε, ναι ισχύει κι είναι χαζό για μένα.

Εγώ ρώτησα για το γεγονός ότι είναι η άλλη έγκυος και πάνε να κάνουν πολιτικό πριν γεννηθεί το παιδί και μετά τη γέννηση θα κάνουν combo γαμοβάφτιση. Πάλι για τα σχόλια από τα σόγια το κάνουν ή υπάρχει όντως περιορισμός από την εκκλησία;

Νομίζω ότι το θέμα είναι οικονομικό σε αυτές τις περιπτώσεις ή η εκκλησία που θέλουν για το θρησκευτικό είναι ελεύθερη μήνες μετά.

Οπότε σου λέει κάνουμε πολιτικό για να γεννηθεί το παιδί εντός γάμου και μετά κάνουμε και το θρησκευτικό όπως τον έχει ονειρευτεί η νύφη. Γιατί χωρίς να θέλω να ακουστεί σεξιστικό δεν νομίζω να ονειρεύονται πολλοί άντρες το γάμο τους. 😂

• Like 4
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Charismo είπε

Όπως προαναφέρθηκε, έχει να κάνει με τις αντιλήψεις, τον περίγυρο και κυρίως τα σόγια. 

Άντε να πείσεις πολλές συμπεθέρες και γιαγιάδες πως δεν υπάρχει πρόβλημα το παιδί να γεννηθεί εκτός γάμου.

Τα κάναμε αυτά μέχρι και προ 20ετίας μερικοί το συνέχισαν περισσότερο, σήμερα το σκεφτόμαστε και μας πιάνουν τα γέλια.

• Like 2
Δημοσ.

Λογικά ένας ακόμη λόγος που οι περισσότεροι δεν θέλουν παιδί εκτός γάμου, πέρα από το όποιο κοινωνικό στίγμα κτλ που ήδη αναφέρθηκε, είναι το ότι θα πρέπει ο πατέρας να προβεί σε αναγνώριση του παιδιού. Δεν είναι και καμιά τρελή διαδικασία, άλλα άμα μπορεί κάποιος να την αποφύγει, γιατί να μην το κάνει.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε

Λογικά ένας ακόμη λόγος που οι περισσότεροι δεν θέλουν παιδί εκτός γάμου, πέρα από το όποιο κοινωνικό στίγμα κτλ που ήδη αναφέρθηκε, είναι το ότι θα πρέπει ο πατέρας να προβεί σε αναγνώριση του παιδιού. Δεν είναι και καμιά τρελή διαδικασία, άλλα άμα μπορεί κάποιος να την αποφύγει, γιατί να μην το κάνει.

Αυτό κι ίσως και για το ίδιο το παιδί ώστε στο μέλλον να μη νιώσει ως ατύχημα που ανάγκασε σε γάμο αλλά ως καρπός του γάμου.

Για κάποιους μπορεί να είναι ανούσιο αυτό και για άλλους όχι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...