Προς το περιεχόμενο

Άδεια αγροτικού αυτοκινήτου

gemis XTX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Έχω ένα αγροτικό αυτοκίνητο το όποιο είναι στο όνομα της μητέρας μου η οποία ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότισσα και εδώ και ένα τρίμηνο περίπου βγήκε σε σύνταξη.. με την άδεια του αγροτικού τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Θα μπορεί να συνεχίσει να το έχει ακόμη; Τα χωράφια τα έχει ενοικιάσει τώρα και δεν θα φαίνεται ότι έχει εισόδημα από εκεί.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, kinq1 είπε

Παλιά για να έχεις αγροτικό έπρεπε να έχεις βιβλιάριο ΟΓΑ. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό.

Σίγουρα έχει αλλάξει και έχει και πολλά παραθυρια αλλά δε τα ξέρω καλά..

4 ώρες πριν, gemis XTX είπε

Καλησπέρα! Έχω ένα αγροτικό αυτοκίνητο το όποιο είναι στο όνομα της μητέρας μου η οποία ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότισσα και εδώ και ένα τρίμηνο περίπου βγήκε σε σύνταξη.. με την άδεια του αγροτικού τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Θα μπορεί να συνεχίσει να το έχει ακόμη; Τα χωράφια τα έχει ενοικιάσει τώρα και δεν θα φαίνεται ότι έχει εισόδημα από εκεί.. 

Μπορείς η γυναίκα μου που έχει αρκετά κτήματα και ελιές με Ε9 έβγαλε άδεια αγροτικού πριν 10 χρονια περίπου. Πήραμε κάποιο έγγραφο από τη ΔΟΥ τότε δεν θυμάμαι τι ακριβώς μάλλον δηλώνοντας αναδρομικά για δύο χρονιές κάποιο μικρό ποσό 25-50ευρώ αν θυμάμαι καλά από τα κτήματα και με αυτό βγάλαμε άδεια αγροτικού.

• Like 1

Στις 26/8/2024 στις 1:20 ΜΜ, gemis XTX είπε

Οσοι δεν ειναι αγροτες και εχουν αγροτικό εισοδήμα δηλώνονται ως αγρότες ειδικού καθεστώτος. Η μητερα σου πρέπει να τη δηλώσει ο λογιστής ως αγρότη ειδικού καθεστώτος και έτσι κρατάει το αγροτικό όχημα.

• Like 3

Καλημέρα σας!

Πολύ πρόσφατα ασχολήθηκα με αυτή τη διαδικασία και θα ήθελα να αναφέρω ότι εγώ δηλώθηκα ως 'κατά μη κύριο επάγγελμα αγρότης' το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι απλά δήλωσα ένα αγροτικό εισόδημα και νοίκιασα κάποια χωράφια με ελίες για να αποκτήσω αγροτικό αυτοκίνητο (φορτηγάκι κλειστού τύπου). Ενημερωτικά μπορεί να μην χρειαζόντουσαν καν τα χωράφια για αυτή τη διαδικασία.

Εδώ να τονίσω ωστόσο ότι επειδή η συγκεκριμένη διαδικάσια δεν είναι τοσο γνωστή στους υπαλλήλους των διαφόρων τμημάτων μεταφορών και εμένα μου είχαν αναφέρει ότι στο τμήμα μεταφορών της Ανατολικής Αττικής γνωρίζουν τη διαδικασία πήγα εκεί και τα έκανα όλα σχετικά εύκολα.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω ωστόσο (με κάθε επιφύλαξη) είναι ότι δεν νομίζω ότι τρέχει κάπου έλεγχος για το αν είναι  ακόμη αγρότες όσοι έχουν αγροτικά ώστε να τους αφαιρεθεί η άδεια αν πάψουν να είναι. Ίσως αυτό να ελέγχεται μονο σε περίπτωση μεταβίβασης. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω όμως.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 2/9/2024 στις 10:56 ΠΜ, nikolasmoutso είπε

Καλημέρα σας!

Πολύ πρόσφατα ασχολήθηκα με αυτή τη διαδικασία και θα ήθελα να αναφέρω ότι εγώ δηλώθηκα ως 'κατά μη κύριο επάγγελμα αγρότης' το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι απλά δήλωσα ένα αγροτικό εισόδημα και νοίκιασα κάποια χωράφια με ελίες για να αποκτήσω αγροτικό αυτοκίνητο (φορτηγάκι κλειστού τύπου). Ενημερωτικά μπορεί να μην χρειαζόντουσαν καν τα χωράφια για αυτή τη διαδικασία.

Εδώ να τονίσω ωστόσο ότι επειδή η συγκεκριμένη διαδικάσια δεν είναι τοσο γνωστή στους υπαλλήλους των διαφόρων τμημάτων μεταφορών και εμένα μου είχαν αναφέρει ότι στο τμήμα μεταφορών της Ανατολικής Αττικής γνωρίζουν τη διαδικασία πήγα εκεί και τα έκανα όλα σχετικά εύκολα.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω ωστόσο (με κάθε επιφύλαξη) είναι ότι δεν νομίζω ότι τρέχει κάπου έλεγχος για το αν είναι  ακόμη αγρότες όσοι έχουν αγροτικά ώστε να τους αφαιρεθεί η άδεια αν πάψουν να είναι. Ίσως αυτό να ελέγχεται μονο σε περίπτωση μεταβίβασης. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω όμως.

Έχω στο όνομα μου κάποιο ποσοστό από ένα χωράφι με ελιές δηλωμένο κανονικά αλλά δεν έχω δηλώσει εισόδημα από εκεί. Να ρωτήσω στο τμήμα συγκοινωνιών της περιοχής μου τι ακριβώς χρειάζεται για καλύτερα; Σκέφτηκα να το αφήσω και όπως έχει αλλά όπως είπες σε περίπτωση μεταβίβασης θα μπορεί να πουληθεί κανονικά με μεταβίβαση ή θα εγκλωβιστεί και θα πάει για απόσυρση μετά..;

Στις 1/9/2024 στις 3:02 ΜΜ, adsl2+ είπε

Οσοι δεν ειναι αγροτες και εχουν αγροτικό εισοδήμα δηλώνονται ως αγρότες ειδικού καθεστώτος. Η μητερα σου πρέπει να τη δηλώσει ο λογιστής ως αγρότη ειδικού καθεστώτος και έτσι κρατάει το αγροτικό όχημα.

Γνωρίζεις αν θα έχει πρόβλημα με τη σύνταξη της; Θα επιβαρυνθεί κάπου με αυτή τη διαδικασία;

13 ώρες πριν, gemis XTX είπε

Σκέφτηκα να το αφήσω και όπως έχει αλλά όπως είπες σε περίπτωση μεταβίβασης θα μπορεί να πουληθεί κανονικά με μεταβίβαση ή θα εγκλωβιστεί και θα πάει για απόσυρση μετά..;

Για το να εγκλωβιστεί και να πάει για απόσυρση δε το γνωρίζω καθόλου. Το καλύτερο μου φαίνεται είναι να γίνεις εσύ ΄κατά μη κύριο επάγγελμα αγρότης΄ και να πάρεις εσύ το όχημα στην κατοχή σου. 

13 ώρες πριν, gemis XTX είπε

Να ρωτήσω στο τμήμα συγκοινωνιών της περιοχής μου τι ακριβώς χρειάζεται για καλύτερα;

Αυτό μάλλον είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Αν είσαι στην Αθήνα και 'φας πόρτα' από το τμήμα μεταφορών που θα ρωτήσεις ρώτα και στο τμήμα Ανατολικής Αττικής που το ανέφερα και στο προηγούμενο post.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, gemis XTX είπε

Έχω στο όνομα μου κάποιο ποσοστό από ένα χωράφι με ελιές δηλωμένο κανονικά αλλά δεν έχω δηλώσει εισόδημα από εκεί. Να ρωτήσω στο τμήμα συγκοινωνιών της περιοχής μου τι ακριβώς χρειάζεται για καλύτερα; Σκέφτηκα να το αφήσω και όπως έχει αλλά όπως είπες σε περίπτωση μεταβίβασης θα μπορεί να πουληθεί κανονικά με μεταβίβαση ή θα εγκλωβιστεί και θα πάει για απόσυρση μετά..;

Γνωρίζεις αν θα έχει πρόβλημα με τη σύνταξη της; Θα επιβαρυνθεί κάπου με αυτή τη διαδικασία;

Δεν θα έχει πρόβλημα με την σύνταξη.Έχοντας αγροτικό εισόδημα φορολογείται ξεχωριστά μόνο γιαυτό υποβαλοντας Ε1,Ε2,Ε3 έσοδα έξοδα και οτι απομένει φορολογείται.

Επεξ/σία από adsl2+
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...