Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για επεξεργασία εικόνας και βίντεο τι να αλλάξω πρώτο και τι να κοιτάξω; Επειδή ως Δεκέμβρη δεν θα δουλέψει έχω  την άνεση να περιμένω προσφορές. Δεν ξέρω όμως τι πρέπει να κοιτάξω. Ευχαριστώ 

Ryzen 7 2700x

BM450M

32GB DDR4

GEFORCE GTX 1080

Επεξ/σία από gotthard
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, gotthard said:

Για επεξεργασία εικόνας και βίντεο τι να αλλάξω πρώτο και τι να κοιτάξω; Επειδή ως Δεκέμβρη δεν θα δουλέψει έχω  την άνεση να περιμένω προσφορές. Δεν ξέρω όμως τι πρέπει να κοιτάξω. Ευχαριστώ 

Ryzen 7 2700x

BM450M

32GB DDR4

GEFORCE GTX 1080

Α)Πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις?

Β)Ποια προγράμματα δουλευεις?

Γ)Τι θέλεις να επιτύχεις η τέλος πάντων που εντοπίζεις το πρόβλημα με το υπάρχων pc?

Δ)Ενώ δουλεύεις την ροή που έχεις δες τι χρησιμοποιείται από τον task manager(π.χ το cpu είναι στο 100%, η GPU έχει 100% χρήση της vram κοκ.

Επίπλεον πες τι ταχύτητα τρέχουν οι μνήμες, τι αποθηκευτικά μέσα χρησιμοποιεις, ποιο κουτι και τι τροφοδοτικό έχει το pc (watt+μάρκα+μοντελο)

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, gotthard είπε

Ryzen 7 2700x

BM450M

32GB DDR4

GEFORCE GTX 1080

Η σίγουρη απάντηση είναι πως αξίζει να περιμένεις προσφορές bf, και το release της νέας γενιάς Intel τον Οκτώβρη. Θα φέρει αυτο μια μικρή υποτίμηση αργά ή γρήγορα στο socket 1700 και θα έχει ισορροπήσει και το zen 5.

Για τις κάρτες γραφικών άγνωστο τι θα γίνει. 

Μέχρι τότε, είναι καλό να προσδιορίσεις ακριβώς αυτά που σε ρωτάει ο topos. Το μπάτζετ, και κυρίως τη χρήση. Τι προγράμματα θα δουλέψεις και τι φόρτο εργασίας θα έχεις.

Επεξεργασία εικόνας και βίντεο δεν είναι και πολύ φτηνά πάντως. Θες ισορροπημενα καλό σύστημα. Δεν είναι ανάγκη να δώσεις και δύο χιλιάρικα, αλλά με 500 και 700 δεν γινεται και καμιά τρομερή δουλειά.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Δημοσ.

To συστημα του για απλο μονταζ fhd (χωρις πολλα-πολλα) θα επρεπε να ειναι επαρκες.

Τωρα εαν κανει 3ωρα με δικαμερα/τρικαμερα και εναλλαγες με transition και εφε πιθανοτα να ξεμενει απο vram+ram

Εαν θελει να τρεξει παραλληλα πολυκαμερο σε 4κ (εστω και μικρα κλιπακια) δεν την παλευει το cpu -και αναλογος τα codecs- ισως και η gpu.

Ολα μπορει να φταινε και ισως και "τιποτα".

οπως να κανει μονταζ απο μηχανικο δισκο και να του σκαλωνει απο εκει και να ειναι απλα γρηγορο fix του 120ευρου(2tb nvme).

Αναλογος το budget μπορουν να γινουν παρεμβασεις στο υπαρχων συστημα (5900x,64/96gb ram, αλλη gpu κοκ) η εαν ειναι μηχανημα που βγαζει πολυ δουλεια και δεν "σβηνει" ποτε να αγοραστει καινουργιο εξαρχης.

• Like 1
Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 600 έως 1000

Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία κυρίως φωτό 36mp raw files και βίντεο.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:  Adobe suit Topaz suit 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Έχω την https://www.lg.com/us/monitors/lg-27ul500-w-4k-uhd-led-monitor και σκέφτομαι να βάλω δεύτερη σε κάθετο ίσως κάδρο αλλά να ανέβω στις 32''. Δεν σκοπεύω όμως να δώσω πολλά σε δεύτερο μόνιτορ.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Βρίσκομαι εξωτερικό,ο υπολογιστής θα είναι κλειστός έως τέλος του έτους.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Η αγορά θα γίνει on-line από οπουδήποτε. Έχω άνεση να περιμένω ακόμα και την black Friday, αρκεί να ξέρω τον στόχο μου.

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. 

Ο υπολογιστής δουλεύει δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα. Επειδή όμως τέλος του έτους θα έχω μια οικονομική άνεση,το βλέπω σαν ευκαιρία να αναβαθμίσω ώστε να πάει μερικά χρονακια.  Σε μνήμες είμαι οκ με 32gb ddr4. Από δίσκους έχω λειτουργικό σε nvme, δύο SSD, έναν μηχανικό  καθώς και ένα Nas. Η κάρτα μου δεν βγάζει έξοδο για δεύτερη οθόνη, οπότε θα πρέπει να βγεί. Ο επεξεργαστής δεν έχω ιδέα αν αντέχει όπως και η μητρική αν παραμείνει η ίδια.

Δημοσ.
2 hours ago, gotthard said:

Για την έξοδο της κάρτας γραφικων->

Δεν υπάρχει περίπτωση η gtx1080 να έχει μόνο μια έξοδο, θα έπρεπε να εχει 4.

Για τα υπόλοιπα από την απάντηση σου πας στα τυφλά, πρέπει να επικεντρωθείς όμως στο τι θέλεις να βελτιώσεις.

Π.χ Το topaz ai δουλεύει κατά 99% την κάρτα γραφικών.Εαν θέλεις να δεις βελτίωση ρίχνεις εκει και τα 800ευρω σε μια 4070ti super(αν την αντέχει το τροφοδοτικό σου, δεν είπες ποιο έχεις)

Εάν αντέχουν τα vrm της μητρικής σου(ανέφερες chipset και όχι μοντέλο της μητρικής που έχεις) ένας 5900x θα σου έδινε ~2πλασιες επιδόσεις σε ότι έχει να κάνει με cpu(εδώ την διαφορά θα την έβλεπες σε "ροή" στο lightroom/Photoshop/premiere).

Αλλά προσωπική εκτίμηση είναι πως "χωλαινεις" στην ποσότητα της ram, είναι πολύ λίγα τα 32gb ειδικά για παράλληλη χρήση των παραπάνω προγραμμάτων.

Spoiler

Και πάλι όλα εξαρτατωντε από το workflow σου.Αλλο να ανοίγεις το lightroom και να φτιάχνεις καταλαγο με 4000 photos (π.χ γάμο/αθλητικά events κοκ) άλλο να ανοίγεις κατάλογο με 50(π.χ session πορταιτου)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...