dkstopo Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Έχω την συσκευή XR και έχω ενεργοποιήσει το wifi calling, το οποίο νομίζω ότι δεν λειτουργεί γιατί έχω χαλια επικοινωνία και συνήθως σταματά η κλήση, δηλαδή συμπεριφέρεται το ίδιο σαν να μην το έχω ενεργοποιήσει. το wifi στον χωρο είναι άριστο και ταχύτατο οταν μιλώ μεσω viber ή messεnger η ποιότητα είναι άριστη και ποτέ δεν διακόπτεται υπάρχει κάποιο τεστ για το κινητό για να δω εαν δουλεύει σωστα ή όχι? υπάρχει καποια ρύθμιση για το ρουτερ;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 2 hours ago, dkstopo said: Έχω την συσκευή XR και έχω ενεργοποιήσει το wifi calling, το οποίο νομίζω ότι δεν λειτουργεί γιατί έχω χαλια επικοινωνία και συνήθως σταματά η κλήση, δηλαδή συμπεριφέρεται το ίδιο σαν να μην το έχω ενεργοποιήσει. το wifi στον χωρο είναι άριστο και ταχύτατο οταν μιλώ μεσω viber ή messεnger η ποιότητα είναι άριστη και ποτέ δεν διακόπτεται υπάρχει κάποιο τεστ για το κινητό για να δω εαν δουλεύει σωστα ή όχι? υπάρχει καποια ρύθμιση για το ρουτερ; Ενεργοποίησες το wifi calling ΚΑΙ στις ρυθμίσεις του κινητού ΚΑΙ στέλνοντας το σχετικό sms ενεργοποίησης στον provider σου (ο οποίος υποθέτω πως το υποστηρίζει)? Αν είναι ενεργό το WiFi calling, στο status της συσκευής βλέπεις την ένδειξη "WiFi" δίπλα από το όνομα του provider (πχ Cosmote Wi-Fi) 1 1
dkstopo Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) αυτή είναι η οθόνη, όλα είναι ενεργοποιημένα και έχω πάρει και μνμ επιβεβαίωσης Θεωρητικά είμαι ενεργός, πρακτικά ακόμα και με την εξυπηρέτηση που μιλούσα με άκουγαν με σπασίματα. θα το τσεκάρουν λένε σε πιο πάνω επίπεδο. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2024 από dkstopo
somt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) ποια εταιρεία; την προηγούμενη εβδομαδα υπηρχε θεμα με vodafone και wifi calling https://www.insomnia.gr/forums/topic/832153-vodafone-και-wifi-calling-πρόβλημα/ Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2024 από somt 1
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 σε android που μπορω να πω μπαινεις σε aeroplane mode και πρεπει να συνδεθει στο wifi calling.επισης οριζεις εσυ αν οι κλησεις θα βγαινουν απο default wifi calling ή gsm. εγω το εχω βαλει πρωτα gsm και μετα wifi calling On 26/08/2024 at 11:55, dkstopo said: Έχω την συσκευή XR και έχω ενεργοποιήσει το wifi calling, το οποίο νομίζω ότι δεν λειτουργεί γιατί έχω χαλια επικοινωνία και συνήθως σταματά η κλήση, δηλαδή συμπεριφέρεται το ίδιο σαν να μην το έχω ενεργοποιήσει. το wifi στον χωρο είναι άριστο και ταχύτατο οταν μιλώ μεσω viber ή messεnger η ποιότητα είναι άριστη και ποτέ δεν διακόπτεται υπάρχει κάποιο τεστ για το κινητό για να δω εαν δουλεύει σωστα ή όχι? υπάρχει καποια ρύθμιση για το ρουτερ; 1
RiniB Δημοσ. 30 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως θέλω να πω ότι έχω 300άρα γραμμή στο σπίτι με cosmote, και έχω και κινητό cosmote (το gigamax πρόγραμμα, αν και δεν φαντάζομαι πως το ίδιο το πρόγραμμα έχει καμιά σημασία), παίζω με iphone 14 pro, και βάζοντας το wifi calling, δηλαδή κάνοντας τα δύο απαραίτητα βήματα που είναι 1) να ενεργοποιήσω την υπηρεσία με τον πάροχο (στέλνεις ένα sms στην cosmote και ενεργοποιείται) και 2) να το ενεργοποιήσω στο iphone, το σήμα είναι πια καμπάνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα πουθενά σε όλο το σπίτι. Πριν κάνω αυτό, έπρεπε να τρέχω μπροστά στις μπαλκονόπορτες ή να βγαίνω στο μπαλκόνι για να μπορέσω να μιλήσω. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω κάνει καμία ιδιαίτερη ρύθμιση στο ρούτερ αν και ίσως παίζει ρόλο τι ρούτερ έχει κανείς. Εγώ έχω αυτό το μαύρο της cosmote, που είναι το καλύτερο από όλα όσα μου έχει δώσει, χωρίς διακοπές, με μεγάλη εμβέλεια και λειτουργεί και το ξεχνάω ότι υπάρχει (σε αντίθεση με κάποια άλλα που μου είχαν δώσει στο παρελθόν). Δυστυχώς, δεν γνωρίζω για κάποιο τεστ, πέρα από το να βάλεις το κινητό στην λειτουργία πτήσης και να καλέσεις το σταθερό σου να δεις αν θα χτυπήσει. Άρα ανοίγεις το wifi, βάζεις λειτουργία πτήσης και καλείς. Αν χτυπήσει το σταθερό σου, τότε δουλεύει η υπηρεσία. Και βέβαια, φαίνεται cosmote wifi επάνω στην οθόνη του κινητού μου (βάζω εικόνα παρακάτω). Επίσης, να πω πως το ios ως έχει σήμερα, δεν επιτρέπει να επιλέξεις preferance για το wifi calling ή το κανονικό calling. Απλά το ανοίγεις και δουλεύει. Είμαι φουλ ευχαριστημένη με την υπηρεσία αυτή, η οποία εδώ και 4 μέρες που την εγκατέστησα, δουλεύει άψογα. Το λέω για να το έχετε υπόψη σας. Αναρωτιέμαι ωστόσο, αν εσείς που έχετε προβλήματα, έχετε τον ίδιο πάροχο στο σταθερό και στο κινητό. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το να είναι ίδιος ο πάροχος, ίσως κάποιος μπορεί να δώσει τα έγκυρα φώτα του σε αυτό το θέμα; Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2024 από RiniB 1
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 On 30/08/2024 at 22:32, RiniB said: Εγώ πάντως θέλω να πω ότι έχω 300άρα γραμμή στο σπίτι με cosmote, και έχω και κινητό cosmote (το gigamax πρόγραμμα, αν και δεν φαντάζομαι πως το ίδιο το πρόγραμμα έχει καμιά σημασία), παίζω με iphone 14 pro, και βάζοντας το wifi calling, δηλαδή κάνοντας τα δύο απαραίτητα βήματα που είναι 1) να ενεργοποιήσω την υπηρεσία με τον πάροχο (στέλνεις ένα sms στην cosmote και ενεργοποιείται) και 2) να το ενεργοποιήσω στο iphone, το σήμα είναι πια καμπάνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα πουθενά σε όλο το σπίτι. Πριν κάνω αυτό, έπρεπε να τρέχω μπροστά στις μπαλκονόπορτες ή να βγαίνω στο μπαλκόνι για να μπορέσω να μιλήσω. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω κάνει καμία ιδιαίτερη ρύθμιση στο ρούτερ αν και ίσως παίζει ρόλο τι ρούτερ έχει κανείς. Εγώ έχω αυτό το μαύρο της cosmote, που είναι το καλύτερο από όλα όσα μου έχει δώσει, χωρίς διακοπές, με μεγάλη εμβέλεια και λειτουργεί και το ξεχνάω ότι υπάρχει (σε αντίθεση με κάποια άλλα που μου είχαν δώσει στο παρελθόν). Δυστυχώς, δεν γνωρίζω για κάποιο τεστ, πέρα από το να βάλεις το κινητό στην λειτουργία πτήσης και να καλέσεις το σταθερό σου να δεις αν θα χτυπήσει. Άρα ανοίγεις το wifi, βάζεις λειτουργία πτήσης και καλείς. Αν χτυπήσει το σταθερό σου, τότε δουλεύει η υπηρεσία. Και βέβαια, φαίνεται cosmote wifi επάνω στην οθόνη του κινητού μου (βάζω εικόνα παρακάτω). Επίσης, να πω πως το ios ως έχει σήμερα, δεν επιτρέπει να επιλέξεις preferance για το wifi calling ή το κανονικό calling. Απλά το ανοίγεις και δουλεύει. Είμαι φουλ ευχαριστημένη με την υπηρεσία αυτή, η οποία εδώ και 4 μέρες που την εγκατέστησα, δουλεύει άψογα. Το λέω για να το έχετε υπόψη σας. Αναρωτιέμαι ωστόσο, αν εσείς που έχετε προβλήματα, έχετε τον ίδιο πάροχο στο σταθερό και στο κινητό. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το να είναι ίδιος ο πάροχος, ίσως κάποιος μπορεί να δώσει τα έγκυρα φώτα του σε αυτό το θέμα; δεν εχω Iphone αλλα android. εχω ενεργοποιησει το wifi calling σε nova. το εχω δοκιμασει σε πολλα διαφορετικα router το εχω δοκιμασει σε hot spot και το εχω δοκιμασει μεχρι και στο εξωτερικο.δεν εχω καποιο θεμα.παιζει μια χαρα μιλαω χωρις προβλημα. εχω κανει κλησεις μεχρι και απο wifi καφετεριας στο montenegro. ολα μια χαρα. 2
dkstopo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 30/8/2024 στις 10:32 ΜΜ, RiniB είπε Εγώ πάντως θέλω να πω ότι έχω 300άρα γραμμή στο σπίτι με cosmote, και έχω και κινητό cosmote (το gigamax πρόγραμμα, αν και δεν φαντάζομαι πως το ίδιο το πρόγραμμα έχει καμιά σημασία), παίζω με iphone 14 pro, και βάζοντας το wifi calling, δηλαδή κάνοντας τα δύο απαραίτητα βήματα που είναι 1) να ενεργοποιήσω την υπηρεσία με τον πάροχο (στέλνεις ένα sms στην cosmote και ενεργοποιείται) και 2) να το ενεργοποιήσω στο iphone, το σήμα είναι πια καμπάνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα πουθενά σε όλο το σπίτι. Πριν κάνω αυτό, έπρεπε να τρέχω μπροστά στις μπαλκονόπορτες ή να βγαίνω στο μπαλκόνι για να μπορέσω να μιλήσω. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω κάνει καμία ιδιαίτερη ρύθμιση στο ρούτερ αν και ίσως παίζει ρόλο τι ρούτερ έχει κανείς. Εγώ έχω αυτό το μαύρο της cosmote, που είναι το καλύτερο από όλα όσα μου έχει δώσει, χωρίς διακοπές, με μεγάλη εμβέλεια και λειτουργεί και το ξεχνάω ότι υπάρχει (σε αντίθεση με κάποια άλλα που μου είχαν δώσει στο παρελθόν). Δυστυχώς, δεν γνωρίζω για κάποιο τεστ, πέρα από το να βάλεις το κινητό στην λειτουργία πτήσης και να καλέσεις το σταθερό σου να δεις αν θα χτυπήσει. Άρα ανοίγεις το wifi, βάζεις λειτουργία πτήσης και καλείς. Αν χτυπήσει το σταθερό σου, τότε δουλεύει η υπηρεσία. Και βέβαια, φαίνεται cosmote wifi επάνω στην οθόνη του κινητού μου (βάζω εικόνα παρακάτω). Επίσης, να πω πως το ios ως έχει σήμερα, δεν επιτρέπει να επιλέξεις preferance για το wifi calling ή το κανονικό calling. Απλά το ανοίγεις και δουλεύει. Είμαι φουλ ευχαριστημένη με την υπηρεσία αυτή, η οποία εδώ και 4 μέρες που την εγκατέστησα, δουλεύει άψογα. Το λέω για να το έχετε υπόψη σας. Αναρωτιέμαι ωστόσο, αν εσείς που έχετε προβλήματα, έχετε τον ίδιο πάροχο στο σταθερό και στο κινητό. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το να είναι ίδιος ο πάροχος, ίσως κάποιος μπορεί να δώσει τα έγκυρα φώτα του σε αυτό το θέμα; καπως έτσι είμαι και εγω με άλλη συσκευή το cosmote wifi το έχω δει ελάχιστες φορές. ακόμα περιμενω την απαντηση απο την cosmote, το εχω βαλει σαν προβλημα και το ψαχνουν γενικα...
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 1 minute ago, dkstopo said: καπως έτσι είμαι και εγω με άλλη συσκευή το cosmote wifi το έχω δει ελάχιστες φορές. ακόμα περιμενω την απαντηση απο την cosmote, το εχω βαλει σαν προβλημα και το ψαχνουν γενικα... και επισης το αναφερω εδω σε nova οταν εισαι εξωτερικο και μιλας με wifi calling ακομα και σε χωρα εκτος ευρωπαικης ενωσης , στην πραξη ειναι σαν να εισαι ελλαδα. εκανα κλησεις απο το Montenegro με wifi calling και δεν ειχα καμια χρεωση παραπανω στο λογαριασμο @SabotazNic νομιζω μαζι το λεγαμε στο αλλο θεμα που κλειδωσε. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 30/8/2024 στις 8:32 ΜΜ, RiniB είπε Εγώ πάντως θέλω να πω ότι έχω 300άρα γραμμή στο σπίτι με cosmote, και έχω και κινητό cosmote (το gigamax πρόγραμμα, αν και δεν φαντάζομαι πως το ίδιο το πρόγραμμα έχει καμιά σημασία), παίζω με iphone 14 pro, και βάζοντας το wifi calling, δηλαδή κάνοντας τα δύο απαραίτητα βήματα που είναι 1) να ενεργοποιήσω την υπηρεσία με τον πάροχο (στέλνεις ένα sms στην cosmote και ενεργοποιείται) και 2) να το ενεργοποιήσω στο iphone, το σήμα είναι πια καμπάνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα πουθενά σε όλο το σπίτι. Πριν κάνω αυτό, έπρεπε να τρέχω μπροστά στις μπαλκονόπορτες ή να βγαίνω στο μπαλκόνι για να μπορέσω να μιλήσω. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω κάνει καμία ιδιαίτερη ρύθμιση στο ρούτερ αν και ίσως παίζει ρόλο τι ρούτερ έχει κανείς. Εγώ έχω αυτό το μαύρο της cosmote, που είναι το καλύτερο από όλα όσα μου έχει δώσει, χωρίς διακοπές, με μεγάλη εμβέλεια και λειτουργεί και το ξεχνάω ότι υπάρχει (σε αντίθεση με κάποια άλλα που μου είχαν δώσει στο παρελθόν). Δυστυχώς, δεν γνωρίζω για κάποιο τεστ, πέρα από το να βάλεις το κινητό στην λειτουργία πτήσης και να καλέσεις το σταθερό σου να δεις αν θα χτυπήσει. Άρα ανοίγεις το wifi, βάζεις λειτουργία πτήσης και καλείς. Αν χτυπήσει το σταθερό σου, τότε δουλεύει η υπηρεσία. Και βέβαια, φαίνεται cosmote wifi επάνω στην οθόνη του κινητού μου (βάζω εικόνα παρακάτω). Επίσης, να πω πως το ios ως έχει σήμερα, δεν επιτρέπει να επιλέξεις preferance για το wifi calling ή το κανονικό calling. Απλά το ανοίγεις και δουλεύει. Είμαι φουλ ευχαριστημένη με την υπηρεσία αυτή, η οποία εδώ και 4 μέρες που την εγκατέστησα, δουλεύει άψογα. Το λέω για να το έχετε υπόψη σας. Αναρωτιέμαι ωστόσο, αν εσείς που έχετε προβλήματα, έχετε τον ίδιο πάροχο στο σταθερό και στο κινητό. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το να είναι ίδιος ο πάροχος, ίσως κάποιος μπορεί να δώσει τα έγκυρα φώτα του σε αυτό το θέμα; Δεν παίζει κανένα ρόλο ο πάροχος . 1
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 σωστα.το wifi calling απλα ψαχνει να βρει internet για να κανει Register σαν να ηταν voip. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα