NotForbidden Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Έχω FTTH 1Gbps Cosmote. Πριν παω σε 1Gbps είχα 500άρα οπου είχα ενα Speedport Smart με το οποιό είχα 0ms σε upload active. Τωρα με 1Gbps και έχοντας το fr!tzbox 5530 με απευθείας σύνδεσης της οπτικής ίνας στο module του, χωρίς το ΟΝΤ, έχω 35-38ms. Το ερώτημα λοιπόν είναι εαν γίνεται να πάει και εδώ στο 0, ή έστω Grade A. Επίσης αν θέλω να συνδέσω άλλο VOIP router θα πρέπει να καλέσω τεχνικό απο τον ΟΤΕ για να ενεργοποιήσει το ΟΝΤ εφόσον τώρα η οπτική ίνα πάει απυεθείας στο fr!tzbox? Επιπλέον σημείωση, η διαφορά στο ping φαίνεται σε games. Απο 27-30ms στα 36-38ms. Πολλοί θα σκεφτούν πως υπερβάλλω για μικρές λεπτομέριες όμως η διαφορά φαίνεται και είναι αισθητή σε competitive games. Όσοι έχουν μανία να έχουν το χαμηλότερο latency καταλαβαίνουν. Αλλά εφόσον είχα με χειρότερο εξοπλισμό καλύτερη απόδοση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην έχω παρόμοια απόδοση με καλύτερο εξοπλισμό. Στις αρχές με το speedport smart είχα θέματα, μετά όμως απο ένα χρονικό διάστημα είδα μέρα με τη νύχτα, δεν ξέρω αν ήταν κάποιο update. Απο Grade B κ 35-40+ ms έπεσα σε αυτά που ανέφερα παραπάνω + Grade A. Το αναφέρω σαν σημείωση. Παρακάτω οι εικόνες: Με 500άρα Με 1Gbps και fr!tzbox Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2024 από NotForbidden
infin1tyGR Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Έχουν σετάρει λάθος το προφίλ στο 5530 και δεν κάνει σωστό QoS, αλλά το: 55 minutes ago, NotForbidden said: Πολλοί θα σκεφτούν πως υπερβάλλω για μικρές λεπτομέριες όμως η διαφορά φαίνεται και είναι αισθητή σε competitive games. Όσοι έχουν μανία να έχουν το χαμηλότερο latency καταλαβαίνουν. δεν ισχύει. Ή, μάλλον, ισχύει μόνο για όσο τερματίζεις το upload στα 100 Mbps (αυτό είναι το bufferbloat). Όταν παίζεις competitive games αφήνεις παράλληλα και αρχεία να ανεβαίνουν με 100 Mbps (ή 500 που θα είναι σε λίγο καιρό το upload της 1000άρας); Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2024 από infin1tyGR
NotForbidden Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 50 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Έχουν σετάρει λάθος το προφίλ στο 5530 και δεν κάνει σωστό QoS, αλλά το: δεν ισχύει. Ή, μάλλον, ισχύει μόνο για όσο τερματίζεις το upload στα 100 Mbps (αυτό είναι το bufferbloat). Όταν παίζεις competitive games αφήνεις παράλληλα και αρχεία να ανεβαίνουν με 100 Mbps (ή 500 που θα είναι σε λίγο καιρό το upload της 1000άρας); Ναι το έχω διαβάσει αυτό για το QoS του. Αλλά προφανώς δεν θα χρησιμοποιηθεί στο 100% το bandwidth σε τέτοια χρήση. Αλλά η αύξηση στα ms είναι φανέρη και περίεργη. Δεν βγάζει νόημα να είχε καλύτερη απόδοση το Speedport Smart.
infin1tyGR Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 15 hours ago, NotForbidden said: Αλλά η αύξηση στα ms είναι φανέρη και περίεργη. Εννοείς δηλαδή ότι ενώ παίζει έχεις μεγαλύτερο latency ακόμα κι αν δεν ανεβάζεις κάτι; Αυτό σίγουρα δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.
NotForbidden Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε Εννοείς δηλαδή ότι ενώ παίζει έχεις μεγαλύτερο latency ακόμα κι αν δεν ανεβάζεις κάτι; Αυτό σίγουρα δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Ναι ακριβώς, εντός Ελλάδας φυσικά και είναι στα 1ms, αλλά σε server του εξωτερικού έχω αύξηση 6-8ms το λιγότερο. Έχει όντως θέμα με το latency, δεν ξέρω αν έπεσα σε ελλατωματικό μοντέλο ή εαν φταίει κάτι άλλο.
Andresalonika Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Πάνε Internet->Filter->Prioritization-> Reserve bandwidth for the home network -> Automatic Δες αν βελτιώθηκε κάπως.
NotForbidden Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, Andresalonika είπε Πάνε Internet->Filter->Prioritization-> Reserve bandwidth for the home network -> Automatic Δες αν βελτιώθηκε κάπως. Δεν έχει τέτοια επιλογή το 5530. Τουλάχιστον σε εμένα, δεν ξέρω σε άλλη version εαν υπάρχει. Εγώ είμαι στην 7.81. Πάντως καμία διαφορά με οποιοδήποτε συνδυασμό στις παρακάτω κατηγορίες. Είτε μπει real-time είτε prioritized δεν έχει καμία αλλαγή.
Andresalonika Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Χμμ..περίεργο. Εμένα στο 5590 το έχει κάτω κάτω. Κι εγώ στην 7.81 είμαι. Το άλλο που σκέφτομαι ότι μπορεί να επηρεάζει είναι η θερμοκρασία της συσκευής. Απ ότι βλέπω πιο πάνω, το SFP σου είναι πάνω απο 73 βαθμούς. Δοκίμασε να τοποθετήσεις το ρούτερ κάθετα, ή στον τοίχο ή κάπως αλλιώς. Ένας άλλος τρόπος είναι φανάκι απο κάτω.
NotForbidden Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, Andresalonika είπε Χμμ..περίεργο. Εμένα στο 5590 το έχει κάτω κάτω. Κι εγώ στην 7.81 είμαι. Το άλλο που σκέφτομαι ότι μπορεί να επηρεάζει είναι η θερμοκρασία της συσκευής. Απ ότι βλέπω πιο πάνω, το SFP σου είναι πάνω απο 73 βαθμούς. Δοκίμασε να τοποθετήσεις το ρούτερ κάθετα, ή στον τοίχο ή κάπως αλλιώς. Ένας άλλος τρόπος είναι φανάκι απο κάτω. Αγόρασα ενα της deepcool, έπεσε κάτω απο 50. Την στιγμή που βγάζω το σκρινσοτ είναι και με AC το σαλόνι 😅, μέσα στη μέρα είναι εως 47-48max. Πάλι όμως τίποτα, δεν ήταν θέμα θερμοκρασίας. Επίσης απ'ότι διάβασα το 5590 έχει άλλο QoS απο το 5530 οπότε γ'αυτό και η διαφορά στο prioritization menu.
NotForbidden Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 15 ώρες πριν, Andresalonika είπε Δοκίμασε αυτά τα settings για IPv6 Καμία διαφορά δυστυχώς
Andresalonika Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Σε ποια games βλέπεις υψηλότερο ping ?
NotForbidden Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Andresalonika είπε Σε ποια games βλέπεις υψηλότερο ping ? Δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα, σε όλα δυστυχώς. Όπως ανέφερα +6 με +8 ms αύξηση το λιγότερο. Warzone, FIFA, Rainbow Six Siege, Battlefield 2042, PUBG. Μερικά ως παράδειγμα. Ακόμη και στο discord που έπιανα 28ms, τώρα πιάνω 35 😅 Απο εκεί που έπιανα σταθερά απο 27-30ms στο 99.9% των παιχνιδιών και γενικά ως προς τους σέρβερ εξωτερικού, τώρα είμαι στα 36-38ms στο ελάχιστο, και με αυξομειώσεις να χτυπάω και 40-48ms για κάτι δευτερόλεπτα ορισμένες φορές(ελάχιστα αλλά συμβαίνει) Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2024 από NotForbidden
infin1tyGR Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Αυτό δεν είναι bufferbloat, άδικα το συζητάμε τόσα μηνύματα... Απλώς πήρες άλλη IP και έχει άλλο routing. Δοκίμασε να πάρεις άλλες με reboot του router π.χ.
Andresalonika Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, NotForbidden είπε Δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα, σε όλα δυστυχώς. Όπως ανέφερα +6 με +8 ms αύξηση το λιγότερο. Warzone, FIFA, Rainbow Six Siege, Battlefield 2042, PUBG. Μερικά ως παράδειγμα. Ακόμη και στο discord που έπιανα 28ms, τώρα πιάνω 35 😅 Απο εκεί που έπιανα σταθερά απο 27-30ms στο 99.9% των παιχνιδιών και γενικά ως προς τους σέρβερ εξωτερικού, τώρα είμαι στα 36-38ms στο ελάχιστο, και με αυξομειώσεις να χτυπάω και 40-48ms για κάτι δευτερόλεπτα ορισμένες φορές(ελάχιστα αλλά συμβαίνει) PUBG 39 - 44ms Modern Warfare 50 - 58 ms CS2 σε deathmatch 35 - 36 ms Το Fortnite πάει πιο καλά απ όλα. 19 -35 ms. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2024 από Andresalonika
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα