Προς το περιεχόμενο

Load-balancing VDSL+ router με 4G LTE router

ldZ8
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από johnmegarythmos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην ομάδα. Προσπαθώ να βελτιώσω τη σύνδεση του οικιακού μου δικτύου. Έχω σκοπό να υλοποιήσω μια διαμόρφωση εξισορρόπησης φορτίου διπλού WAN, συνδυάζοντας την υπάρχουσα σύνδεση VDSL+ με μια σύνδεση κινητής 4G για αυξημένο εύρος ζώνης και αξιοπιστία. Θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές από όσους έχουν ήδη ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι.

Έχω τον ακόλουθο εξοπλισμό:

• Zyxel VMG8623-T50B (Δρομολογητής VDSL+)
  • TP-Link 4G LTE TL-MR6400 (Δρομολογητής 4G)

Και οι δύο routers έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο με τη δική τους εξωτερική ip.

Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το TP-Link ER605 ως load balancing router (Δρομολογητής Εξισορρόπησης Φορτίου). Στοχεύω να χρησιμοποιήσω ταυτόχρονα τις συνδέσεις VDSL+ και 4G, με τον ER605 να διαχειρίζεται την εξισορρόπηση φορτίου μεταξύ τους. Αυτή η διαμόρφωση θα πρέπει, θεωρητικά, να μου παρέχει αυξημένο συνολικό εύρος ζώνης και μια επιλογή εφεδρείας σε περίπτωση που μία σύνδεση πέσει. Έχω ήδη υπόψιν ότι το TP-Link 4G LTE TL-MR640 δεν έχει καθαρό bridge mode.

Πώς σχεδιάζω να το στήσω:

1. Θα ρυθμίσω το Zyxel VMG8623-T50B (δρομολογητής VDSL+) σε λειτουργία γέφυρας (bridge mode) και θα το συνδέσω σε μία από τις θύρες WAN του ER605.
  2. Για το TP-Link 4G LTE TL-MR6400:
    • Θα απενεργοποιήσω τον διακομιστή DHCP
    • Θα ρυθμίσω το DMZ ώστε να προωθεί όλη την κίνηση στον ER605
    • Θα συνδέσω τη θύρα LAN του σε μια άλλη θύρα WAN του ER605
  3. Θα διαμορφώσω τον ER605 ώστε να διαχειρίζεται και τις δύο συνδέσεις WAN και θα ρυθμίσω κανόνες εξισορρόπησης φορτίου.

Έχω τις εξής απορίες:

1. Έχει κάποιος υλοποιήσει επιτυχώς μια παρόμοια εγκατάσταση, ιδιαίτερα με αυτές τις συγκεκριμένες συσκευές ή έναν συνδυασμό VDSL+ και 4G;
  2. Υπάρχουν πιθανές παγίδες ή προκλήσεις που θα πρέπει να γνωρίζω, ειδικά σχετικά με την έλλειψη πραγματικής λειτουργίας bridge του δρομολογητή 4G;
  3. Πόσο αποτελεσματικός είναι αυτός ο τύπος εγκατάστασης στην πραγματική χρήση; Έχετε παρατηρήσει σημαντικές βελτιώσεις στην εμπειρία σας στο διαδίκτυο;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση

καλησπερα το μονο που ξερω ειναι οτι η tiplink εχει εξυπηρετηση πελατων παρε τηλεφωνο ειναι εξυπηρετοικοι και ρωτησε πως ρυθμιζεις το load balancer. Εγω που ειχα ρωτησει μου ειπανε οτι εχει επιλογες οταν πεσει η σταθερη γραμμη να δωσει αυτοματα απο την 4g , να μοιραζεις την κινηση των δεδομενων και διαφορα αλλα. 

Καλεσε εδω 

Επικοινωνία:
+30 210 6148834
Χρέωση:
Αστική, αναλόγως τον πάροχο και την προέλευση κλήσης
Email:
[email protected]
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα με Πέμπτη, 09:00 – 17.30 & Παρασκευή 9:00 – 17.00 ( πλην επίσημων αργιών)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...