Προς το περιεχόμενο

Συνελήφθη ο ιδρυτής του Telegram στο Παρίσι με σοβαρές κατηγορίες


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Vagus. είπε

Βλέπεις στο απέναντι σπίτι να μπαινοβγαίνει κατά χιλιάδες κόσμος με μαύρε σακούλες, υπολογιστές, ανήλικα, κοκαποιημένα ζώα, εξοπλισμό κινηματογράφησης. Είμαι απέναντι και καταγγέλλω ύποπτη δραστηριότητα. Το ίδιο και ο διπλανός μου. Οι καταγγελίες γίνονται πολλές χιλιάδες και οι όποιες ελεγκτικές αρχές ξεκινούν την παρακολούθηση του σπιτιού, ως γιάφκας, και των δραστηριοτήτων εντός αυτού.

Χρειάζεται κάμερα σε κάθε σπίτι ; Όχι.

κάνετε αστοχους παραλληλισμούς που οδηγούν σε λαθος συμπεράσματα

στο telegram αν "δώσεις τα κλειδια" αυτοματως έχεις πρόσβαση σε όλη τη δραστηριότητα (σπιτι) του οποιουδήποτε.

επίσης η ίδια η πλατφόρμα δεν μπορεί να "λαβει τα μέτρα της" γιατί πολύ απλα το (σωστό) end-to-end encryption δεν επιτρεπει ουτε στην πλατφορμα να ξερει τι γίνεται

Επεξ/σία από somt
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και στο FB/Insta έχουμε end-to-end κρυπτογράφηση μηνυμάτων εδώ και λίγο καιρό. Να περιμένουμε σύλληψη και του Ζούκι ή αυτός είναι πιο... συνεργάσιμος και τα οι εφαρμογές του... όχι και τόσο κρυπτογραφημένες?

  • Like 1
  • Confused 1
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την αρχή αυτού του αιώνα ακουγόταν (ως κλισέ κιόλας) ότι στο μέλλον ο μεγαλύτερος πόλεμος θα είναι αυτός της πληροφορίας και ήταν κάτι τόσο αόριστο και γενικό που περνούσε ψιλοαδιάφορο. Ε νομίζω ότι με ασφάλεια μπορούμε να πούμε οτι ο πόλεμος αυτός είναι στο peak του τις τελευταίες δεκαετίες και ειδήσεις σαν αυτές απλά το επιβεβαιώνουν.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 2 λογια σου λενε πως οτι δεν ελεγχουν ειναι επιλήψιμο.. Μετα απορεις που κραταει η μπαταρια μια μερα με το ζορι..κ σκεφτεσαι ενα ξενοδοχειο η το συζητας στο τσατ με κανα φιλο κ στοχει πετάξει διαφημιση 2 μερες μετα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίδια περίπτωση με τη σύλληψη της κόρης του ιδρυτή της Huawei σε transit πτήση στον Καναδά πριν μερικά χρόνια. Αρνήθηκαν να βάλουν backdoor. Στο τέλος αναγκάστηκε να αρχίσει της συλλήψεις Καναδών η Κίνα για να προχωρήσει η υπόθεση της απελευθέρωσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, vastegial_74 είπε

Ok, ελευθερία λόγου, αλλά... Δεν ξέρω τι κρύβεται από πίσω αλλά διαβάζω πως στο telegram υπάρχουν ομάδες που κινούνται στα όρια του dark web, από παιδεραστές μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και ότι άλλο βάλει ο νους. Βεβαίως δεν τους έπιασε ο πόνος για τα παραπάνω αλλά λέω εγώ τώρα...

Με αυτη τη λογικη να συλλαβουν και τους ιδρυτες του tor. Α και να απαγορευτουν τα κρυπτονομισματα. 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Η εφαρμογή έχει επίσης αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία ως πηγή μη λογοκριμένης πληροφόρησης για τους Ρώσους πολίτες και ως μέσο επικοινωνίας για εθνικιστές Ρώσους "στρατιωτικούς μπλόγκερ" που γράφουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρομπ Λι, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής, ανέφερε: "Ένα δημοφιλές ρωσικό κανάλι αναφέρει ότι το Telegram χρησιμοποιείται επίσης από τις ρωσικές δυνάμεις για επικοινωνία, και ότι εάν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό, θα μπορούσαν να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες για τον ρωσικό στρατό."

Όλο το παιχνίδι βρίσκετε εδώ, τα υπόλοιπα είναι νάχαμε να λέγαμε, η θα τους δώσει backdor η θα φάει 20 χρόνια...

Το θέμα για την Γαλλία είναι πως θα αντιδράσουν οι απανταχού Hackers...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, vastegial_74 είπε

Έχει σχέση γιατί η διευκόλυνση παράνομων δραστηριοτήτων σε κάνει συνένοχο, έτσι απλά. 

Δεν κάνει διευκόλυνση παράνομων δραστηριοτήτων.Καμία σχέση. Προσφέρει την ίδια ακριβώς υπηρεσία σε όλους. Ο τρόπος χρήσης της υπηρεσίας αφορά αποκλειστικά τους χρήστες. Η κακή χρήση της υπηρεσίας δεν σε κάνει συνένοχο με τον χρήστη. Θα ήταν σαν να έλεγε κάποιος ότι ο σιδεράς που κατασκεύασε ένα τσεκούρι και ο καταστηματάρχης που το πούλησε είναι συνένοχοι στην δολοφονία ή την ληστεία που διέπραξε κάποιος που αγόρασε το τσεκούρι. Δεν πάει έτσι. Για να θεωρηθεί κάποιος συνένοχος θα πρέπει να αποδειχθεί ότι εν γνώσει του παρείχε στον εγκληματία τα μέσα να εγκληματήσει. Όπως και στην περίπτωση του τσεκουριού η πλατφόρμα δεν μπορεί να ξέρει ποιος κατεβάζει την εφαρμογή, ποιος την χρησιμοποιεί και γιατί. Το αν κάποιος την χρησιμοποιεί για να οργανώσει μια δολοφονία ή να απατήσει την γυναίκα του δεν σημαίνει οτι η εταιρεία είναι ένοχη για αυτό. Από κει και πέρα.  Η εταιρεία έχει ένα πολύ συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο με το οποίο υπόσχεται κάτι στους πελάτες της : ιδιωτικότητα. Και το μοντέλο  της είναι τέτοιο που η εταιρεία εν γνώσει της δεν έχει πρόσβαση σε μη κρυπτογραφημένα δεδομένα των χρηστών της . Έτσι η συνεργασία της με τις αρχές μπορεί να είναι μόνο το ιστορικό επικοινωνιών μεταξύ δυο ή περισσοτέρων χρηστών και τα κρυπτογραφημένα δεδομένα τους. Από κει και πέρα οι αρχές αν θέλουν κάτι παραπάνω ας προσπαθήσουν να σπάσουν την κρυπτογράφηση. Αν δεν μπορούν. Ατυχήσανε. Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχει νόμος (και ευτυχώς) που να υποχρεώνει τις εταιρείες να μπορούν να σπάσουν την κρυπτογράφηση των δεδομένων των χρηστών τους τότε το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας δεν παραβιάζει κάνένα νόμο και κακώς ασχολούνται οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου να πιέσουν τις εταιρείες να το αλλάξουν. Κι αυτό διότι μετά δεν είμαστε σίγουροι πόσο καλή διαχείριση θα γίνει από τους ανθρώπους που θα έχουν αυτή την δυνατότητα.

4 ώρες πριν, Vagus. είπε

Στο σπίτι ενός φίλου μου, πουλώ ναρκωτικά σε ανήλικα και τα βιάζω όταν είναι σε πνευματική σύγχυση. Μου αρέσει, θέλω να το κάνω, έχω το ελέυθερο. Ο φίλος μου δε φταίει που μου παραχωρεί το χώρο, έχει το ελεύθερο, τον δίνει και σε άλλους. Γιατι να καταστρατηγήσουν την ελευθερία μας ;

Πώς σας φαίνεται εσάς τους υποστηρικτές της διαδικτυακής ελευθερίας το παράδειγμα ; Είναι το διαδίκτυο η άφθονη πηγή συγχωροχαρτιών ;

Διότι αν διαπιστώνατε ότι στο σπίτι του γείτονα μοιράζουν πρέζα, οργανώνουν επίθεση σε δημόσιο χώρο, βιάζουν το παιδί σας, θα τρέχατε με μολότοφ και βαριές για να το κλείσετε/διαλύσετε, ενώ θα ουρλιάζατε δημοσίως για το δικαίωμα στην ασφάλεια.

Το Telegram είναι το νο1 μέσο διάδοσης της πολλαπλά τεκμηριωμένης ως τέτοιας ρωσικής προπαγάνδας, π.χ. Το αποτέλεσμα της διάδοσης αυτής ; Μια συνεχιζόμενη γενοκτονία, η οποία την προηγούμενη βδομάδα βομβάρδισε καφέ για παιδιά. Με παιδιά μέσα.

Το πρόβλημα με το σκεπτικό σου είναι το θέμα του φίλου και στο πως παραχωρεί το σπίτι του σε σένα.  Αν φίλος σου παραχώρησε το σπίτι του σε εσένα και διαπράττεις όλα τα παραπάνω εν αγνοία του και κατά την απουσία του τότε δεν είναι συνένοχος σου σε όλα τα παραπάνω αδικήματα. Αν όμως το κάνει εν γνώσει του τότε είναι συνένοχος.  

Τα δικαιώματα στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια είναι δυο δικαιώματα ισοβαρή και εμπλεκόμενα πολλές φορές μεταξύ τους. Πχ το δικαίωμα σου στην ιδιωτικότητα αποτρέπει τον εργοδότη σου από το να παρακολουθεί τις συνομιλίες σου στο εταιρικό τηλέφωνο ή το τι γράφεις στον Η/Υ της δουλειάς σου και σε εξασφαλίζει από το να μην απολυθείς αν για κάποιο λόγο γράψεις ή πεις κάτι που δεν θα αρέσει στο εργοδότη σου (τουλάχιστον σε μερικές χώρες). Ακόμα περισσότερο σε ασφαλίζει από κάποια άδικη δίωξη εναντίον σου. Το να εξαναγκαστεί μια εταιρεία που παρέχει ασφαλείς ιδιωτικές συνομιλίες να δώσει την δυνατότητα στις αρχές να έχουν άμεση πρόσβαση στις συνομιλίες που εσύ θεωρείς ιδιωτικές και ασφαλείς εκ των πραγμάτων παραβιάζει αυτά τα δύο δικαιώματα ακόμα και αν οι αρχές δεν προσπαθήσουν να πάρουν ποτέ πρόσβαση στα δικά σου δεδομένα. Η ύπαρξη της δυνατότητας και μόνο αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων και προσκαλεί στην κατάχρηση της από αυτούς που έχουν την δυνατότητα

  • Like 12
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

 

Μπορείς να έχεις πχ εφαρμογές streaming (Netflix , Disney κτλ), office productivity ,tools,  financial , e-mail , casual games (όχι με ads) , browser με λιγότερο tracking κτλ.

 

 

ΚΑΘΕ εφαρμογή που κατεβάζεις 99.99999% έχει ενσωματωμένα εργαλεία παρακολούθησης επισκεψιμότητας κλπ κλπ.

Αν μπεις στο Netflix.com, θα σου αναφέρει οτι ο ιστότοπος περιέχει cookies κλπ για την εξατομίκευση, παρακολούθηση κλπ.
Από την εφαρμογή δεν θα στα ζητήσει καν, οχι γιατι δεν σε παρακολουθεί αλλά γιατι απλώς ο νόμος δεν την υποχρεώνει να στο αναφέρει.

Τα δεδομένα που φεύγουν απο τα κινητά μας  σε servers εκτός Apple/Google είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Αμα βάλεις ένα firewall να κόψεις κίνηση θα τρομάξεις.
Ιδιωτικότητα με εφαρμογές δεν έχεις. (Δυστυχώς). Απλώς βασίζεσαι στα λόγια τους και ελπίζεις για το καλύτερο.


 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Ne0n είπε

Το πρόβλημα που βλέπω εδώ είναι με ποιόν τρόπο χρησιμοποιείται το μέσο και από ποιους, δεν φταίει το ίδιο το μέσο. Από την στιγμή που το μέσο χρησιμοποιείται για αθέμιτους σκοπούς και ταυτόχρονα για καλούς σκοπούς το θέμα είναι το φιλτράρισμα και ο έλεγχος του μέσου ώστε να ευνοηθεί ο θετικός σκοπός του, δηλαδή η μετάδοση της ελευθερίας του λόγου και να αποτραπεί η αθέμιτη χρήση του. Εάν δεν συνεργαστεί ο ιδιοκτήτης του ώστε να καταπολεμηθεί η αθέμιτη χρήση του μέσου, τότε τον καθιστά συνένοχο , διότι όταν η αθέμιτη χρήση του δυναμώνει την εξάπλωση των ναρκωτικών, των όπλων, των κάθε λογής ψυχανώμαλων και παιδεραστών και της διάδοσης του μίσους με σκοπό την επικράτηση των Δικτατόρων και των πολέμων τους, καταλήγει όπλο τελικά στα χέρια λίγων και όχι μέσω μετάδοσης της ελευθερίας του λόγου. 

Το θέμα είναι το εξής: πώς μπορεί να γίνει το φιλτράρισμα που λές? Το Telegram όπως και το Signal είναι πλατφόρμες end-to-end encryption. Αυτό σημαίνει πως η κρυπτογράφηση της συνομιλίας γίνεται τοπικά στο τηλέφωνο -συσκευή του αποστολέα και η αποκρυπτογράφηση στο τηλ - συσκευή του παραλήπτη. Αυτό σημαίνει πως τα δεδομένα σε όλη την διαδρομή ανάμεσα σε αυτούς τους δυο παραμένουν  κρυπτογραφημένα και ο ενδιάμεσος που παρέχει την υπηρεσία (Telegram, Signal κλπ) δεν γνωρίζουν και δεν έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των συνομιλιών. Πώς λοιπόν θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που λες? Και από την στιγμή που έχουν άγνοια του περιεχομένου των συνομιλιών πώς μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές? Το μοναδικό που μπορούν να δώσουν είναι τα logs των επικοινωνιών (ποιος χρήστης επικοινωνούσε με ποιον, πότε και από που) και δεν νομίζω κάποια εταιρεία να αρνήθηκε να παράσχει τέτοιου είδους στοιχεία. Και μόνο αυτά θα έπρεπε να παρέχει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 minutes ago, ovidius80 said:

Δεν κάνει διευκόλυνση παράνομων δραστηριοτήτων.Καμία σχέση. Προσφέρει την ίδια ακριβώς υπηρεσία σε όλους. Ο τρόπος χρήσης της υπηρεσίας αφορά αποκλειστικά τους χρήστες. Η κακή χρήση της υπηρεσίας δεν σε κάνει συνένοχο με τον χρήστη. Θα ήταν σαν να έλεγε κάποιος ότι ο σιδεράς που κατασκεύασε ένα τσεκούρι και ο καταστηματάρχης που το πούλησε είναι συνένοχοι στην δολοφονία ή την ληστεία που διέπραξε κάποιος που αγόρασε το τσεκούρι. Δεν πάει έτσι. Για να θεωρηθεί κάποιος συνένοχος θα πρέπει να αποδειχθεί ότι εν γνώσει του παρείχε στον εγκληματία τα μέσα να εγκληματήσει

Δεν ισχύει αυτό.

Πες ότι νοικιάζεις ένα σπίτι όπου μέσα όπου γίνονται συνελεύσεις για βομβιστική επίθεση. Και ζητάνε από τον ιδιοκτήτη να δώσει τα κλειδιά.

Και εσύ λες όχι δεν είμαι συνένοχος και δεν σας δίνω και τα κλειδιά του σπίτια να το σταματήσεις. Σου ακούγεται λογικό αυτό?

  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, greg4 said:

Δεν ισχύει αυτό.

Πες ότι νοικιάζεις ένα σπίτι όπου μέσα όπου γίνονται συνελεύσεις για βομβιστική επίθεση. Και ζητάνε από τον ιδιοκτήτη να δώσει τα κλειδιά.

Και εσύ λες όχι δεν είμαι συνένοχος και δεν σας δίνω και τα κλειδιά του σπίτια να το σταματήσεις. Σου ακούγεται λογικό αυτό?

Και εσυ λες ο ιδιοκτητης του σπιτιου να δωσει τα κλειδια για παντα για να τσεκαρουν οποιονδηποτε νοικιαζει το σπιτι. Σου ακουγεται λογικο αυτο; 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, ovidius80 είπε

Το θέμα είναι το εξής: πώς μπορεί να γίνει το φιλτράρισμα που λές? Το Telegram όπως και το Signal είναι πλατφόρμες end-to-end encryption. Αυτό σημαίνει πως η κρυπτογράφηση της συνομιλίας γίνεται τοπικά στο τηλέφωνο -συσκευή του αποστολέα και η αποκρυπτογράφηση στο τηλ - συσκευή του παραλήπτη. Αυτό σημαίνει πως τα δεδομένα σε όλη την διαδρομή ανάμεσα σε αυτούς τους δυο παραμένουν  κρυπτογραφημένα και ο ενδιάμεσος που παρέχει την υπηρεσία (Telegram, Signal κλπ) δεν γνωρίζουν και δεν έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των συνομιλιών. Πώς λοιπόν θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που λες? Και από την στιγμή που έχουν άγνοια του περιεχομένου των συνομιλιών πώς μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές? Το μοναδικό που μπορούν να δώσουν είναι τα logs των επικοινωνιών (ποιος χρήστης επικοινωνούσε με ποιον, πότε και από που) και δεν νομίζω κάποια εταιρεία να αρνήθηκε να παράσχει τέτοιου είδους στοιχεία. Και μόνο αυτά θα έπρεπε να παρέχει

Ακόμα και τα logs είναι αρκετά για να εντοπίσουν παράνομη δραστηριότητα (από στοιχεία θέσης κτλ), αρχικά και στην συνέχεια με τα κλειδιά μπορούν να βρουν το παράνομο περιεχόμενο, το πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία καθώς και την βούληση να κάνει αλλαγές που θα αποτρέψουν τέτοιο περιεχόμενο μέχρι στιγμής.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, greg4 είπε

Δεν ισχύει αυτό.

Πες ότι νοικιάζεις ένα σπίτι όπου μέσα όπου γίνονται συνελεύσεις για βομβιστική επίθεση. Και ζητάνε από τον ιδιοκτήτη να δώσει τα κλειδιά.

Και εσύ λες όχι δεν είμαι συνένοχος και δεν σας δίνω και τα κλειδιά του σπίτια να το σταματήσεις. Σου ακούγεται λογικό αυτό?

Ώπα το παράδειγμα που δίνεις είναι πολύ διαφορετικό.  Κι αυτό γιατί ο ένοικος που έχει νοικιάσει το σπίτι μπορεί να έχει και έχει κάθε δικαίωμα να αλλάξει κλειδαριά (και μάλιστα ο νόμος προστατεύει τον ενοικιαστή σε αυτό το θέμα). Άρα και να δώσεις εσύ τα κλειδιά που έχεις πάλι η αστυνομία δεν μπορεί να μπει στο σπίτι. Άρα είσαι συνένοχος αν δεν μπορείς και εσύ ο ίδιος να μπεις στο σπίτι? Το ίδιο συμβαίνει και με το Telegram Signal κλπ.  Ο ιδιοκτήτης σου νοικιάζει το διαμέρισμα (υπηρεσία) αλλά τα κλειδιά δημιουργούνται στο τηλέφωνο - συσκευή σου και δίνεις αντικλείδι μόνο σε αυτό που θες έσύ να δώσεις και σίγουρα όχι στον ιδιοκτήτη. Άρα πώς είναι δυνατόν ο ιδιοκτήτης - εταιρεία να είναι συνένοχος?  Το μοναδικό που μπορεί να δώσει λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης είναι ότι στοιχεία του έχει δώσει ο ενοικιαστής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...