Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Μου ζητηθηκε να στησω εναν υπολογιστή για τον ανιψιο μου που θα παει 1η λυκειου. Το bugdet ειναι μεχρι 830 ευρώ ΧΩΡΙΣ Case.

Επειδη εχω χρονια να ασχοληθω ηθελα την βοηθεια σας για τι να βαλω και να ειναι future proof για αναβάθμιση στο μελλον.

Ελεγα για AM5 γιατι διαβασα οτι οι intel εχουν θεματα γενικά.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρονο σας και τις ιδεες σας.

Δημοσ.

Οχι χωρις οθονη και περιφερειακα. Μονο τα εσωτερικα με ενδιαφέρουν γιατι και κουτι έχει βρει ο μικρος απ'οτι μου ειπαν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Amd Ryzen 5700X3D (225€)

Gigabyte B550 Aorus Elite AX Wifi (137€)

ή για οικονομικότερη:

Msi B550M pro VDH (84€).

Patriot 32GB DDR4 3200Mhz (62€)

Kingston KC3000 1TB NVME (80€) 

Seasonic G12 GC 650W 80plus Gold (63€)

Powercolor Radeon RX7700XT (413€).

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Αυτες ειναι τιμες σκρουτζ; Η απο καποιο καταστημα; και με αυτα βγηκε 150 ευρω παραπανω δυστυχώς😞

Ο 5700x δεν θα ηταν μια καλη λυση;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, iceman33221 είπε

Αυτες ειναι τιμες σκρουτζ; Η απο καποιο καταστημα; και με αυτα βγηκε 150 ευρω παραπανω δυστυχώς😞

Διορθώνεται. 

Περίμενε λίγο και θα επανέλθω.

6 λεπτά πριν, iceman33221 είπε

Διορθώνεται. 

Περίμενε λίγο και θα επανέλθω.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, iceman33221 είπε

Οχι χωρις οθονη και περιφερειακα. Μονο τα εσωτερικα με ενδιαφέρουν γιατι και κουτι έχει βρει ο μικρος απ'οτι μου ειπαν

Άμα μπορείς να ρωτήσεις και τι case θα βρει ο μικρός, μην είναι κάποιο mini κουτί ή κάτι σχετικό και δεν χωράει η μητρική. Επίσης τι games παίζει, πώς θα τον χρησιμοποιήσει δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Άμα μπορείς να ρωτήσεις και τι case θα βρει ο μικρός, μην είναι κάποιο mini κουτί ή κάτι σχετικό και δεν χωράει η μητρική. Επίσης τι games παίζει, πώς θα τον χρησιμοποιήσει δηλαδή.

Περιμενω να μου απαντησουν και το κουτι και τι παιχνιδια παιζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Edit: Συγνώμη, δεν είδα σωστα το σύστημα που προτάθηκε. 

Επεξ/σία από sattack
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Πολυ ωραιο το συστημα που μου προτινες φιλε. Αλλά έχω ενα σημαντικο προβλημα, βγαινει 110 ευρω παραπανω + οτι πρεπει να αγορασω και ψυκτρα για τον επεξεργαστη γιατι δεν περιλαμβανετε, οποτε παμε στα +160 ευρω minimum. Και ακομα και εαν βαλω τον 5800χ δυστηχως παλι ειναι +100. 

Θα το ψαξω λιγο παραπανω μπας και πεσει λιγο. 
Σε ευχαριστω παντως για τον κοπο σου.

Δημοσ.
53 minutes ago, iceman33221 said:

Πολυ ωραιο το συστημα που μου προτινες φιλε. Αλλά έχω ενα σημαντικο προβλημα, βγαινει 110 ευρω παραπανω + οτι πρεπει να αγορασω και ψυκτρα για τον επεξεργαστη γιατι δεν περιλαμβανετε, οποτε παμε στα +160 ευρω minimum. Και ακομα και εαν βαλω τον 5800χ δυστηχως παλι ειναι +100. 

Εαν δεν βγαινεις για παραπανω κοιτα για 5600(σκετο) που περιλαμβανει και ψυκτρα(basic βεβαια). Τιμιος και οκ combo με 7700xt.

Spoiler

Αλλα εαν συζητας για πιτσιρικα που ισως θελησει αλλη καρτα σε 3-4 χρονια τον 5700x3d δεν θα τον γλιτωσεις τοτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, iceman33221 είπε

Όταν έβγαλα το σύστημα η 7700XT είχε 405€.

Τώρα την βλέπω 430+€.  

Σε άλλα καταστήματα παραμένει στα 405€ (πχ. foxstore) όμως αν την θες.

Για αυτό σου βγαίνει τόσο.

Το θέμα είναι πως για gaming που το pc το θες χρηστικό για χρόνια επιβάλεται να μπει ο 5700X3D ώστε να αντέξει και μια αναβάθμιση σε μελλοντική κάρτα γραφικών.

Από την άλλη η 7700XT είναι ότι πρέπει για να χαρακτηριστεί Gaming το τωρινό σύστημα με καλή αναλογία απόδοσης κοστους. Διαφορετικά δεν...

Τέλος 32Gb ram  και 1tb nvme είναι και αυτά απαραίτητα.

Ψυκτρες βρίσκεις και με 20€. Ο 3D δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείτε άνετα να πάρετε έναν ryzen 5 5600, τον "απλό" με περίπου 115Ε, ή αν δεν χρειάζεται να παίζει απαιτητικά παιχνίδια να επιλέξετε τον ryzen 5 5600G με ενσωματωμένα γραφικά με περίπου 125Ε και δεν χρειάζεται να βάλετε κάρτα γραφικών, οπότε "κερδίζετε" το κόστος της.

Αν χρειάζεστε after-market ψύκτρα μπορείτε να βρείτε άνετα με κόστος κάτω των 20Ε όπως πχ αυτήν εδώ:

https://www.skroutz.gr/s/51834257/Antec-A30-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-AM4-AM5-1200-1700.html#description

Αν θέλετε κάρτα γραφικών τα παιχνίδια είναι κάπως casual, όπως και αν έχει μια απλή οθόνη πχ 24" 75Hz, άντε 27" 100Hz μπορείτε να ρίξετε το κόστος αγοράζοντας μια αξιοπρεπέστατη Sapphire Radeon RX6600 με 220Ε-245Ε.

Αλλά γράψτε εδώ τι παιχνίδια παίζει, τι οθόνη έχει και τι κουτί έχει.

Επεξ/σία από Baldurian
Δημοσ.

καλημερα.Περιμενα απάντηση και τώρα την πήρα. Για κουτί θέλει αυτό CASE.

Όσον αφορά τα παιχνίδια παίζει shooting games στο ps4, οπότε λογικά με αυτά θα συνεχίσει και στον υπολογιστή πιστεύω.

Η οθόνη είναι 1080p.

3 ώρες πριν, adtakhs είπε

Όταν έβγαλα το σύστημα η 7700XT είχε 405€.

Τώρα την βλέπω 430+€.  

Σε άλλα καταστήματα παραμένει στα 405€ (πχ. foxstore) όμως αν την θες.

Για αυτό σου βγαίνει τόσο.

Το θέμα είναι πως για gaming που το pc το θες χρηστικό για χρόνια επιβάλεται να μπει ο 5700X3D ώστε να αντέξει και μια αναβάθμιση σε μελλοντική κάρτα γραφικών.

Από την άλλη η 7700XT είναι ότι πρέπει για να χαρακτηριστεί Gaming το τωρινό σύστημα με καλή αναλογία απόδοσης κοστους. Διαφορετικά δεν...

Τέλος 32Gb ram  και 1tb nvme είναι και αυτά απαραίτητα.

Ψυκτρες βρίσκεις και με 20€. Ο 3D δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο.

Έχω μία ερώτηση. το τροφοδοτικό θα αντέξει? γιατι είδα οτι η καρτα θέλει ελάχιστη ισχύ 750 και ο επεξεργαστής σε full load θα χρειάζεται κατι και αυτός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...