noobogadgetakias Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου Καλημέρα σε.ολη την παρέα..πρόσφατα πέρασα την τελευταία διανομή linux xfce σε παλιό λάπτοπ το οποίο προορίζεται μόνο για απλά τελείως χρήση της κόρης μου.δηλαδη να γράψει κάποια εργασία..να τρέξει κάποιο βίντεο.να κάνει κάποιο μάθημα ονλαιν αν χρειαστεί τον χειμώνα.εβαλα το στικάκι.εκανα φορμάτ ανοίξε το λάπτοπ.αλλα αντιμετωπίζω θέμα με την ρύθμιση της ανάλυσης της οθόνης.δεν με αφήνει να αυξήσω την ανάλυση στο μέγιστο .και μου βγάζει με.κοκκινο χρώμα την οθόνη που παρόλο που λέει ότι είναι κύρια φαίνεται σαν κάτι να μην αναγνωρίζει.υπαρχει κάποια λύση;ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, noobogadgetakias said: Καλημέρα σε.ολη την παρέα..πρόσφατα πέρασα την τελευταία διανομή linux xfce σε παλιό λάπτοπ το οποίο προορίζεται μόνο για απλά τελείως χρήση της κόρης μου.δηλαδη να γράψει κάποια εργασία..να τρέξει κάποιο βίντεο.να κάνει κάποιο μάθημα ονλαιν αν χρειαστεί τον χειμώνα.εβαλα το στικάκι.εκανα φορμάτ ανοίξε το λάπτοπ.αλλα αντιμετωπίζω θέμα με την ρύθμιση της ανάλυσης της οθόνης.δεν με αφήνει να αυξήσω την ανάλυση στο μέγιστο .και μου βγάζει με.κοκκινο χρώμα την οθόνη που παρόλο που λέει ότι είναι κύρια φαίνεται σαν κάτι να μην αναγνωρίζει.υπαρχει κάποια λύση;ευχαριστώ εκ των προτέρων Το gnome και το kde έχουν στο πίνακα ελέγχου μια καρτέλα που δίνει πληροφορίες για το υλικό αλλά δεν θυμάμαι αν έχει και το xfce. Πάνε αν θέλεις στο μενού των εφαρμογών και δες αν έχει κάτι που να έχει όνομα παρόμοιο με "System Report", "System Information", "Hardware Information", κτλ. Αν έχεις την ευχέρεια να τρέξεις ένα τερματικό μπορείς να τρέξεις "sudo lshw", "sudo inxi", "xrandr" και να μας δώσεις την έξοδό τους. Δεν ξέρω για άλλους, αλλά τουλάχιστον εγώ χρειάζομαι πολύ παραπάνω πληροφορία για μπορέσω να σε βοηθήσω. Διαβάζοντας κόκκινο χρώμα το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ασυμβατότητα με rgb , yuv, κτλ/ Αλλιώς περίμενε μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα και μπορεί να σου γράψει κατευθείαν τη λύση. @mphxths εσύ που έχεις εμπειρία με πολλά λαπτόπια και hybrid graphics και δε συμμαζεύεται, σου έρχεται κάποια ιδέα; Επεξ/σία 24 Αυγούστου από imitheos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 1 hour ago, imitheos said: εσύ που έχεις εμπειρία με πολλά λαπτόπια και hybrid graphics και δε συμμαζεύεται, σου έρχεται κάποια ιδέα; 1 hour ago, imitheos said: Δεν ξέρω για άλλους, αλλά τουλάχιστον εγώ χρειάζομαι πολύ παραπάνω πληροφορία για μπορέσω να σε βοηθήσω. Το αυτο. Αν δεν ξερουμε τι καρτα/καρτες γραφικων εχει το μηχανημα , θα φιλοσοφουμε χωρις νοημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rhtoras Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Αδερφέ εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και μια άλλη διανομή που έτσι και αλλιώς είναι τσάμπα. Αυτά τα δήθεν user friendly δε βγαίνουν σε καλό να το ξέρεις (πάλι στο τερματικό θα σε παραπέμψουν). Για εμένα δοκίμασε το refracta linux είναι πολύ πιο καλό φτιαγμένο και έχεις και τις εφαρμογές που ζητάς. Αρχικά θα δεις αν είναι κάποιο από τα πολλά πρόβληματα του mint ή αν ευθύνεται ο υπολογιστής σου κάπου. Υπάρχει και η λύση να δοκιμάσεις μια διανομή από άλλη οικογένεια (θα σου συνιστούσα το pclinuxos αν θες κάτι φιλικό και η community έκδοση είναι πληρέστατη). Πιστεύω ότι θα δουλέψει έχουν περάσει πολλοί υπολογιστές από τα χέρια μου. Κάτι παρόμοιο με αυτό που λες το είχα πάθει κι εγώ σε κάποια διανομή από δικό μου λάθος και δε θυμάμαι πως το είχα λύσει. Είχε κολλήσει στο 1024x768 και δεν άλλαζε. Νομίζω ήταν η κάρτα γραφικών δεν είμαι σίγουρος. Πάντως όταν έβαλα refracta για δοκιμή (είχα βγάλει την κάρτα) όλα δούλευαν πένα. https://get.refracta.org/ Επεξ/σία 24 Αυγούστου από rhtoras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου Ωχ , ηρθε ο γκουρου και εδω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου @noobogadgetakias Σε αναμονή να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Γνώριζε πάντως πως αν ο @rhtoras βγει και πει πως 1+1 κάνει 2, θα πρέπει να κάνεις ένα ανεξάρτητο έλεγχο και να επιβεβαιώσεις την πληροφορία και από αξιόπιστους τρίτους, πριν τη θεωρήσεις σωστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rhtoras Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) https://distrowatch.com/dwres.php?resource=ratings&distro=refracta Να και η αξιόπιστη πηγή. Η #1 σελίδα καταγραφής εκδόσεων/διανομών linux. Πλην ενός όλοι έχουν βαθμολογήσει το refracta με 10/10. Μάλιστα ένας είχε mint και έφυγε και είναι πιο ικανοποιημένος. Αν θέλουμε να φτάσουμε στο 2 γίνεται και χωρίς το 1+1. Μπορούμε να κάνουμε 4/2 ή 1*2 ή και 5-3. Βασική προϋπόθεση να γνωρίζουμε και άλλες μαθηματικές πράξεις εκτός της πρόσθεσης. Για την ιστορία διάβασα στις κριτικές του linux mint ότι στην έκδοση 22 και άλλοι έχουν δυσαρεστηθεί καθώς παρουσιάζονται προβλήματα με το display. Ένας έβαλε το peppermint λέει και δεν είχε κανένα πρόβλημα (η έκδοση devuan του peppermint είναι σχετικά καλή). Οπότε φίλε μου δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. https://get.refracta.org/ και γράψε εντυπώσεις. Επεξ/σία 24 Αυγούστου από rhtoras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elio_1 Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Votes 1? ούτε ο [edit] πρώην [/edit] Σπύρος ο νανογιλεκοπωλητής τέτοια προπαγάνδα... Επεξ/σία 24 Αυγούστου από elio_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rhtoras Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, elio_1 είπε Votes 1? ούτε ο [edit] πρώην [/edit] Σπύρος ο νανογιλεκοπωλητής τέτοια προπαγάνδα... Πόσες πρέπει να κάνει ? Είναι πάρα πολλές φίλε αν κάνεις τον κόπο να πας να τις δεις. Ας μην προβούμε σε χαρακτηρισμούς και χαλάσουμε το θέμα. Πειράζει να δοκιμάσει ο φίλος ? Δεν είναι κακό να δοκιμάζουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 8 ώρες πριν, noobogadgetakias είπε linux xfce πήγαινε ρυθμίσεις επέλεξε διαχειριστής οδηγών (πρόσθετοι και ιδιόκτητοι οδηγοί) πάτα να ανοίξει το παράθυρο και δες αν σου προτείνει κάτι Τρέξε στο τερματικό lshw -C video Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 1 hour ago, rhtoras said: Να και η αξιόπιστη πηγή. Η #1 σελίδα καταγραφής εκδόσεων/διανομών linux. Πλην ενός όλοι έχουν βαθμολογήσει το refracta με 10/10. Μιλαμε για τεσσερις ψηφους. Απο χρηστες. Που ο καθενας μπορει να εχει διαφορετικη εμπειρια χρησης , διαφορετικο hardware , διαφορετικες γνωσεις , διαφορετικες αναγκες , διαφορετικα μυαλα. Και εσυ αυτες τις ΤΕΣΣΕΡΙΣ ψηφους τις θεωρεις ... "αξιοπιστη πηγη". 6 minutes ago, rhtoras said: Ας μην προβούμε σε χαρακτηρισμούς και χαλάσουμε το θέμα. Το θεμα χαλασε απο την στιγμη που μπηκες ΕΣΥ και στο ερωτημα "εχω προβλημα στο μιντ" η απαντηση σου ηταν "δοκιμασε αλλη διανομη". Εισαι συνεχως εκτος θεματος σε καθε θεμα και προπαγανδιζεις συνεχως συγκεκριμενες πλεμπο-διανομες. Δεν βοηθας κανεναν. Ουτε αυτον που εχει προβλημα. Ουτε τις διανομες που προμοταρεις. Γιατι με την πορωση που τις προωθεις , καταφερνεις ακριβως το αντιθετο αποτελεσμα. Να μην γουσταρει κανεις να τις ακουμπησει. 9 minutes ago, rhtoras said: Πειράζει να δοκιμάσει ο φίλος ? Δεν είναι κακό να δοκιμάζουμε. Ναι πειραζει , γιατι δεν ξερεις ο αλλος τι γνωσεις εχει , τι αναγκες εχει , τι χρονο να ασχοληθει εχει και τι ζητουμενα εχει απο την διανομη που εχει επιλεξει. Αν δεν καταλαβαινεις οτι ειναι βλακωδες να μπαινεις σε καθε θεμα και να λες "αλλαξε διανομη" , οποιο και αν ειναι το προβλημα , τοτε δεν μπορει να σε βοηθησει κανεις να το καταλαβεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 14 minutes ago, mphxths said: Μιλαμε για τεσσερις ψηφους. Απο χρηστες. Μου αρέσει που κάθε φορά μπαίνουμε στον πειρασμό να αποδομούμε τις βλακείες του. Στην τελική αν κάποιος εξακολουθεί να τον θεωρεί αξιόπιστο ή αμερόληπτο κακό του κεφαλιού του. Η μάλλον όχι θα μπορούσε να κάνει μεγάλο κακό στο ελεύθερο λογισμικό, αλλά ευτυχώς δε διαθέτει την απαιτούμενη ευφυΐα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 25 Αυγούστου Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 8 hours ago, asfodelus said: Μου αρέσει που κάθε φορά μπαίνουμε στον πειρασμό να αποδομούμε τις βλακείες του. Στην τελική αν κάποιος εξακολουθεί να τον θεωρεί αξιόπιστο ή αμερόληπτο κακό του κεφαλιού του. Η μάλλον όχι θα μπορούσε να κάνει μεγάλο κακό στο ελεύθερο λογισμικό, αλλά ευτυχώς δε διαθέτει την απαιτούμενη ευφυΐα Αυτό που λες θα ήταν απολύτως σωστό αν το φόρουμ έβγαζε ένα banner κάτω από τα μηνύματά του με αυτό που έγραψες για το 1+1 = 2, τότε ναι θα ήταν ψυχαναγκασμός να ασχολούμαστε μαζί του. Κάποιος, όμως, που γράφτηκε χτες στο φόρουμ και έγραψε μια ερώτηση, μπορεί να γνωρίζει ποιος είναι αξιόπιστος; Και ο OP ακόμη που δεν είναι νέο μέλος μια και έχει 1.5K μηνύματα, μπορεί να γράφει μόνο σε άλλες ενότητες οπότε να μην ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rhtoras Δημοσ. 25 Αυγούστου Share Δημοσ. 25 Αυγούστου (επεξεργασμένο) @noobogadgetakias Επειδή όπως είδες ως τώρα η μόνη λύση ήταν να δοκιμάσεις αν φταίει η διανομή ή ο υπολογιστής σου μπορείς να δεις παρακάτω ότι πρόσφατα υπήρξαν διάφορα προβλήματα στην έκδοση 22 σχετικά με το display. Τα έκανε και σε εμένα σε 3 υπολογιστές μόλις δοκίμασα (fujitsu lifebook, custom ryzen υπολογιστής και hp deskjet του 14). Το refracta (μπορείς να δεις https://www.insomnia.gr/forums/topic/787903-ποια-διανομή-διαλέξατε-και-για-ποιον-λόγο/page/3/#comment-59103541 εδώ ότι η ίδια ιστορία έχει ξαναπαιχτεί και στο φίλο όπως και σε εμένα εδώ έπαιξε κανονικά). Μια δοκιμή και αν δεν παίξει έρχομαι όπου θες και στο φτιάχνω asap με 0 κόστος. Τόσο σίγουρος είμαι. Επεξ/σία 25 Αυγούστου από rhtoras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 25 Αυγούστου Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 13 minutes ago, rhtoras said: Μια δοκιμή και αν δεν παίξει έρχομαι όπου θες και στο φτιάχνω asap με 0 κόστος. Τόσο σίγουρος είμαι. Πρέπει οπωσδήποτε να πας επειγόντως σε ένα "house" να γ..σεις. Αντί να ξοδέψεις χρήματα να πας στον OP και να το φτιάξεις, πήγαινε και δώσε τα εκεί. Μην το αφήνεις άλλο, σε παρακαλώ, γιατί σε λίγο η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη. Θα λαλήσεις σε λίγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις