mariosnik_ Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 1 ώρα πριν, lector είπε Οποιος οδηγει μηχανακι πειραγμενο με σκοπο να κανει θορυβο, δηλαδη με σκοπο να σπασει μπαλες, θα επρεπε να τιμωρειται με την εσχατη των ποινων. Διοτι ο στοχος του ειναι να σπασει μπαλες, να γινει βαρος στην κοινωνια. Το παραδοξο της υποθεσης ειναι το εξης: Το κρατος (ανεξαρτητως κυβερνησης) κυνηγαει να βγαλει λεφτα, ανεβαζει φορους, εφευρισκει φορους, κλπ κλπ. Αν σκορπαγε μερικους απο τους υπεραριθμους οργανα που εχει, να κατασχουν μηχανακια και να μαζευουν προστιμα απο τους εγκληματιες με τις εξατμισεις, παιζει να χε μαζεψει εκατομμυρια σε ελαχιστο χρονικο διαστημα. Γιατι δεν το κανει; Αυτό το επιχείρημα, ότι δηλαδή γιατί να μην κάτσει το κράτος να βγάλει όλα τα σπασμένα και να καλύψει τρύπες από πρόστιμα, κλήσεις κτλ σε σχέση με το να φορολογεί με έμμεσους και άμεσους φόρους. Το έχω ακούσει άπειρες φορές και το έχω σκεφτεί και εγώ. Μερικοί λόγοι που πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. 1. Τα χρήματα από πρόστιμα και κλήσεις είναι βοηθητικά επί του τακτικού προϋπολογισμού, δεν μπορούν να υποκαταστησουν σε αποδοτικοτητα και αποτελεσματικότητα τους άμεσους και έμμεσους φόρους. Που εκεί ξέρεις από πριν με καλή προσέγγιση πόσα μπορείς να εισπράξεις. 2. Τα έσοδα από πρόστιμα και κλήσεις είναι άμεσα εξαρτωμενα από την εργασία και την απόδοση των υπαλλήλων που τα χρεώνουν. Δεν μπορείς να έχεις εξασφαλίσει ότι μέχρι το τάδε χρονικό σημείο θα πρέπει να έχεις συλλέξει ααν κράτος τόσα εκατομμύρια από πρόστιμα. Δεν είναι σταθερές οι εισπράξεις όπως πχ με τον ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κτλ, αλλάζουν από μέρα σε μέρα, εξαρτώνται από άλλους παράγοντες. 3. Πρόστιμα από φορείς εκτός ΥΠΟΙΚ και ΑΔΑΕ, κυρώνονται υπέρ του φορέα ο οποίος τα χρέωσε στον παραβατη. Δεν μπορεί δηλαδή το ΥΠΟΙΚ έτσι απλά να πάρει χρήματα από πρόστιμα που μπήκαν από ΟΤΑ, ΕΦΚΑ, αστυνομία, τροχαία, πυροσβεστική, λιμενικό, πολεοδομία, ΟΑΣΑ και οποιοδήποτε άλλον φορέα, ώστε να τα οικειοποιηθει και να καλύψει κενά από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ κτλ. Θέλει νομοθετική ρύθμιση για να μην υπάρχει η συνεναιση του διευθυντή της υπηρεσίας και να κάνει το ΥΠΟΙΚ αυτό το πράγμα. 4. Πρόβλημα στην μέθοδο χρέωσης και εισπραξης. Τα πρόστιμα από την εκάστοτε υπηρεσία θα κάνουν από λίγο ως πολύ καιρό να εμφανιστούν μέσα στο taxis, όσο μάλλον να τα πάρει το ΥΠΟΙΚ. 5. Ενδεχομένως χρειάζονται πιο πολλοί υπάλληλοι για την χρέωση προστίμων. Το κράτος είναι αμφίβολο άμα το συμφέρει οικονομικά να πληρώνει παραπάνω υπαλλήλους για να έχει πιο πολλά πρόστιμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exosia Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ένα εικοσάχρονο, καταλαβαίνω, δεν νοιώθει, δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί τριγύρω του. Ειδικά εάν στην οικογένεια του αδιαφορούν ή δεν μπορούν να του μιλήσουν. Θλιβεροί είναι οι άνω των 30. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, μόνο ανευθυνότητα. Επεξ/σία 26 Αυγούστου από Exosia 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anax111 Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου Με ανοιχτές μπαλκονόπορτες και όταν είσαι στο μπαλκόνι ξέχνα το. Ωστόσο αν κάνεις ηχομόνωση στους τοίχους και βάλεις και ανάλογων δυνατοτήτων κουφώματα δεν θα ακούς απολύτως τίποτα. Υπάρχουν πλέον υλικά με τεράστιες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές δυνατότητες. Εάν το σπίτι είναι δικό σου και δεν σκοπεύεις να μετακομίσεις άρχισε να βάζεις στην άκρη μέχρι να συγκεντρώσεις το ποσό που χρειάζεται. Πίστεψέ με πέρα από την τεράστια οικονομία που θα κάνεις στην θέρμανση και στον κλιματισμό θα βρεις και την ησυχία σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, tasanton είπε Συνεπώς όσοι ακολουθούν τον κανόνα δεν θα κάνουν την ηλεκτρική μετάβαση ποτέ... Μεταξύ μας, το "μου πετάγονται πεζοί επειδή δεν με ακούνε" το μεταφράζω σαν "πήγαινα με 70 στο στενό και ένα παιδάκι πετάχθηκε και κόντεψε να με ρίξει". Αναθεμα και αν καταλαβες τι εγραψα. Με τη μηχανη που ακουγοταν δε μου πεταγοντουσαν,με το ΠΑΠΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ πεταγονται. Επεξ/σία 26 Αυγούστου από StamTheMan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piccolino Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2 ώρες πριν, IoannisSM είπε Οι νομοι ειναι επαρκεις. Το προβλημα ειναι οτι δεν εφαρμοζονται ή με άλλα λογια οτι παρανομουν με παραβαση καθηκοντος οι ελεγκτικοι μηχανισμοι. Σε ολη την καθημερινοτητα των πολιτων. Απο τη σωματικη ασφαλεια, στην τηρηση της ησυχιας, μεχρι την καθαριοτητα και τη σωστη συμπεριφορα. Δεν επαρκουν οι ελεγκτες? Συμμετοχη των πολιτων. Πως? Ενα βιντεο/φωτογραφια της παρανομιας και ποσό ή ποσοστό επι του προστιμου υπερ του καταγγελοντος πολιτη, σε αντιστοιχια του appodixi της ΑΑΔΕ. Δε χρειάζεται ποσοστό του προστίμου υπέρ του καταγγέλοντος. Θα είναι ευχαριστημένος να εφαρμόζονται οι νόμοι και να λύνονται τα όποια προβλήματα. Αφού κανείς δεν έχει οποιαδήποτε συνέπεια για τις πράξεις του, γιατί να σκεφτεί αν είναι σωστό αυτό που κάνει, αν ενοχλεί, αν οτιδήποτε...Αν όμως απ την πρώτη φορά που θα έκανε κάτι, πλήρωνε κι ένα πρόστιμο, τη δεύτερη θα το σκεφτόταν λίγο καλύτερα και τρίτη δε θα υπήρχε. Αλλά στην Ελλάδα είμαστε σε φάση μη ξεβολευτεί/ενοχληθεί ο ενοχλητικός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου Μιλατε για ελεγκτικους μηχανισμους που ακομα και τα ΚΤΕΟ ,ο ελληνας φροντισε να το κανει αλλο ενα εισπρακτικο μετρο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Apaleytos80 είπε Αυτο με το "loud pipes saves lives" Τι σου φανηκε αστειο σε αυτο που εγραψα; Δε διαφωνουμε καπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 6 hours ago, StamTheMan said: Αυτο ειναι κατι που το προσεξα , ειδικα με τους πεζους. Οσο ειχα τη μηχανη με τη motorsport επανω,δεν ειχε πεταχτει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΕΖΟΣ. Ο πεζός, αν δεν έχει ακουστικά και δεν έχει αλλού το μυαλό του θα σε ακούσει. Σε αμάξι με κλιματισμό, κλειστά παράθυρα και λίγη μουσική δύσκολα τα πράγματα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, NickTG είπε Ο πεζός, αν δεν έχει ακουστικά και δεν έχει αλλού το μυαλό του θα σε ακούσει. Σε αμάξι με κλιματισμό, κλειστά παράθυρα και λίγη μουσική δύσκολα τα πράγματα. Οδηγας μηχανη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piccolino Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε πηρα το δημο επειδη στο παρκο μεσα μπαινουν ντελιβεραδες και πανε τερμα γκαζι πανω κατω. μου λεει το ξερουμε αλλα δεν μπορουμε να κανουμε κατι παρε το 100. εχουμε πει πολλες φορες στην αστυνομια το προβλημα και καμια φορα λεει περνανε και τους διωχνουνε. ποτε δεν εχει γινει αυτο, καθε μερα παω. παιρνω το 100 μου λεει συνεβη κατι? λεω οχι πρεπει να συμβει πρωτα? το παρκο γεματο παιδια σκυλια εντωμεταξυ καθε μερα. αν θελετε λεει να κανετε καταγγελία/μυνηση κατι τετοιο τελος παντων. λεω πρεπει να ασχοληθω εγω, να αφησω τη δουλεια μου να ερθω εκει, για να κανετε εσεις τη δουλεια σας? καθε μερα γινετε, διπλα καθονται οι δικοι σας, ολοι ξερουν τι συμβαινει μεσα στο παρκο. δεν μπορω να κανω κατι παραπανω μου λεει. αυριο θα φανε κανα παιδακι και θα ειναι ολοι σοκαρισμένοι. Τα ίδια και σε πάρκο της περιοχής μου. Πέτυχα μέρα με αέρα να χει μαζευτεί μια παρέα γύρω στα 15 άτομα και να κάνουν μπάρμπεκιου κάτω από δέντρα, να έχουν σκιά. Εντωμεταξύ ούτε βρύση δεν υπάρχει στο πάρκο. Πήρα πυροσβεστική. Από τη στιγμή που δεν είχε πιάσει φωτιά, δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Επειδή έχω χάσει το χρόνο μου να πάω στο τμήμα (και όχι μόνο), περισσότερες από μια φορές, δεν έχει γίνει ποτέ τίποτα. Απλά έχασα το χρόνο μου. Κάθε φορά με φωτογραφίες ή βίντεο που αποδείκνυαν το πρόβλημα, όχι απλά να καταγγείλω κάτι έτσι στον αέρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 12 minutes ago, StamTheMan said: Οδηγας μηχανη; Αν και δεν έχει καμία σημασία για αυτό που έγραψα, καθώς αυτοκίνητο χρειάζεται για να δεις πως δεν ακούγονται οι μηχανές, ναι. Εδώ και κάμποσα χρόνια οι μετακινήσεις μου κατά 99% είναι με μηχανές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piccolino Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 35 λεπτά πριν, anax111 είπε Με ανοιχτές μπαλκονόπορτες και όταν είσαι στο μπαλκόνι ξέχνα το. Ωστόσο αν κάνεις ηχομόνωση στους τοίχους και βάλεις και ανάλογων δυνατοτήτων κουφώματα δεν θα ακούς απολύτως τίποτα. Υπάρχουν πλέον υλικά με τεράστιες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές δυνατότητες. Εάν το σπίτι είναι δικό σου και δεν σκοπεύεις να μετακομίσεις άρχισε να βάζεις στην άκρη μέχρι να συγκεντρώσεις το ποσό που χρειάζεται. Πίστεψέ με πέρα από την τεράστια οικονομία που θα κάνεις στην θέρμανση και στον κλιματισμό θα βρεις και την ησυχία σου. Καλή η μόνωση και τα κουφώματα, αλλά να είναι επιλογή για να βοηθήσουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σπιτιού και λύση για ένα περιστασιακό θόρυβο, πχ κάνει ο απέναντι μια φορά το χρόνο πάρτι και ξεσηκώνει τη γειτονιά, ε θα κλειστείς μέσα ένα βράδυ, δεν έγινε τίποτα. Αν κανείς στη γειτονιά ή περαστικός με αυτοκίνητο/μηχανή/μηχανάκι δε νοιώθει και έχεις συνέχεια κλειστά επειδή δεν αντέχεις τη φασαρία μέρα-νύχτα, τότε είσαι φυλακισμένος και δε μπορείς να χαρείς το σπίτι σου. Στη γειτονιά μου πχ, είμαστε ελάχιστοι που θα βγούμε να κάτσουμε μισή ώρα στο μπαλκόνι οποιαδήποτε στιγμή στο 24ωρο. Δεν αντέχεις περισσότερο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2 ώρες πριν, pasxaliskar είπε και τα μανισια τυπου r1, r6 , 1290 , gsxr , 1000sr, fazer κλπ μια χαρα θορυβο κανουν ... Αυτα δεν τα παιρνει το καθε 16χρονο τσογλανι να ανεβοκατεβαινει χωρις λογο τα στενα σαν την αδικη καταρα. 48 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αναθεμα και αν καταλαβες τι εγραψα. Με τη μηχανη που ακουγοταν δε μου πεταγοντουσαν,με το ΠΑΠΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ πεταγονται. Την "ακουω" τη λογικη (pun intended) αλλα βασει αυτης με τα ηλεκτρικα που ειναι αθορυβα θα πρεπε να σκοτωνεται κοσμος και κοσμακης καθημερινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 11 hours ago, takoulou said: Καλημέρα... Αυτό το θέμα με τις εξατμίσεις μπορεί να λυθεί αν περνούν στο ΚΤΕΟ σωστά.. Χωρίς λάδι.. Υποτίθεται από Σεπτέμβριο τώρα που θα εφαρμοστεί να περάσουν υποχρεωτικά όλα τα αυτοκίνητα και μηχανάκια που δεν έχουν περάσει ..Θα σταλούν επιστολές κτλπ.. Με βαριά πρόστιμα., και αφαίρεση άδειας , πινακίδων, αν δεν περάσουν ..Έτσι έχει αναφερθεί.. Για να δούμε.. Και νομίζεις δύσκολα είναι να έχουν την μαμά σπίτι και μέσα σε 5 λεπτά την βάζουν πάνε περνάνε το κτεο και την ξανά βγάζουν Λύση είναι μια καθώς το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό αλλα ειναι παγκόσμιο..... απο την στιγμή που 7 στους 10 παγκόσμια είναι στα @@ τους οτι αφορά νόμους σεβασμό κλπ μοναδική λύση να μην συμπεριφέρονται σαν ουγκ ειναι επιβολή νόμου... βλ ελβετια... μονο στον κω...ο τους δεν έβαλαν καμερες ΚΙΧ δεν κάνουν κανεις τους ουτε καν τολμάει.......... Ενώ έρχονται ελλαδα και κάνουν οτι καφρίλα και παραβίαση φαντάζεσαι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Αυτό το επιχείρημα, ότι δηλαδή γιατί να μην κάτσει το κράτος να βγάλει όλα τα σπασμένα και να καλύψει τρύπες από πρόστιμα, κλήσεις κτλ σε σχέση με το να φορολογεί με έμμεσους και άμεσους φόρους. Το έχω ακούσει άπειρες φορές και το έχω σκεφτεί και εγώ. Μερικοί λόγοι που πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ο βασικος λογος που ΔΕ θα γινει ποτε, ειναι οτι δεν υπαρχει βουληση. Αγνωστες οι αιτιες. Δεν ειναι δυνατον αυτα που λεμε εμεις εδω περα οι ασχετοι στο καφενειο να μην τα εχει σκεφτει ποτε κανενας νομοθετης. 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε 1. Τα χρήματα από πρόστιμα και κλήσεις είναι βοηθητικά επί του τακτικού προϋπολογισμού, δεν μπορούν να υποκαταστησουν σε αποδοτικοτητα και αποτελεσματικότητα τους άμεσους και έμμεσους φόρους. Που εκεί ξέρεις από πριν με καλή προσέγγιση πόσα μπορείς να εισπράξεις. Να τους αντικαταστησουν σιγουρα οχι πληρως, ενα σοβαρο τμημα ομως ναι. Και για την προσδοκωμενη εισπραξη, αρκει να σκεφτεις οτι συχνα οι οργανα ξαμολιουνται εξω με στοχους. Θα σου πω το παραδειγμα: Υπαρχουν σημεια που εχω σταμπαρει, που γινονται παρανομιες τακτικα. Αν ενα οργανο στηθει εκει δυο ωριτσες ισα ισα, μπορει να μαζεψει προστιμα 500 ευρω, οσο ο ετησιος ενφια ενος μικρομεσαιου ιδιοκτητη. 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε 2. Τα έσοδα από πρόστιμα και κλήσεις είναι άμεσα εξαρτωμενα από την εργασία και την απόδοση των υπαλλήλων που τα χρεώνουν. Δεν μπορείς να έχεις εξασφαλίσει ότι μέχρι το τάδε χρονικό σημείο θα πρέπει να έχεις συλλέξει ααν κράτος τόσα εκατομμύρια από πρόστιμα. Δεν είναι σταθερές οι εισπράξεις όπως πχ με τον ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κτλ, αλλάζουν από μέρα σε μέρα, εξαρτώνται από άλλους παράγοντες. Δωσε ενα ποσοστιαιο μπονους στο οργανο απο τα προστιμα και θα δεις ποσο αποδοτικο θα ειναι. 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε 3. Πρόστιμα από φορείς εκτός ΥΠΟΙΚ και ΑΔΑΕ, κυρώνονται υπέρ του φορέα ο οποίος τα χρέωσε στον παραβατη. Δεν μπορεί δηλαδή το ΥΠΟΙΚ έτσι απλά να πάρει χρήματα από πρόστιμα που μπήκαν από ΟΤΑ, ΕΦΚΑ, αστυνομία, τροχαία, πυροσβεστική, λιμενικό, πολεοδομία, ΟΑΣΑ και οποιοδήποτε άλλον φορέα, ώστε να τα οικειοποιηθει και να καλύψει κενά από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ κτλ. Θέλει νομοθετική ρύθμιση για να μην υπάρχει η συνεναιση του διευθυντή της υπηρεσίας και να κάνει το ΥΠΟΙΚ αυτό το πράγμα. Αυτο ειναι καθαρα θεμα ρυθμισης οπως λες. Και θα μπορουσε να μην τα οικειοποιηθει στο 100% αλλα σε ενα ποσοστο πχ 50%. 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε 4. Πρόβλημα στην μέθοδο χρέωσης και εισπραξης. Τα πρόστιμα από την εκάστοτε υπηρεσία θα κάνουν από λίγο ως πολύ καιρό να εμφανιστούν μέσα στο taxis, όσο μάλλον να τα πάρει το ΥΠΟΙΚ. Ποιο ταξις; Κατασχεση το οχημα επιτοπου και επιστροφη του μολις εισπραχθει το προστιμο, με μια μεγιστη ανοχη καποιου χρονικου διαστηματος, ειδαλλως το οχημα περναει οριστικα στην ιδιοκτησια του δημοσιου και ασε τον πιτσιρικα να πηγαινει με τα ποδια. 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε 5. Ενδεχομένως χρειάζονται πιο πολλοί υπάλληλοι για την χρέωση προστίμων. Το κράτος είναι αμφίβολο άμα το συμφέρει οικονομικά να πληρώνει παραπάνω υπαλλήλους για να έχει πιο πολλά πρόστιμα. Οπως ειπα και παραπανω, ο μηνιαιος μισθος ενος υπαλληλου βγαινει χαλαρα απο προστιμα μιας οχταωρης βαρδιας. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα