Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος και ηχορύπανση από μηχανάκια

stelios_2809

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επειδη καποιοι γραψαν για επαρχια: ακομα και σε χωριο υπαρχουν οι καγκουρες κυριως ντελιβεραδες και αναρωτιεμαι παντα γιατι βαζουν πειραγμενη εξατμιση; για να πανε πιο γρηγορα; γιατι δεν εχουν φραγκα να φτιαξουν αν ειναι τρυπια;

Μια μερα σταματησα ενα παλικαρι (ζητημα να ηταν 20 ετων) και δε του ειπα για αστυνομιες/τροχαιες κτλ απλα τον ρωτησα κατι απλο:

βρε αγορι μου θα κουφαθεις με αυτο το θορυβο! ειναι κριμα σε λιγα χρονια να εχεις μονιμο προβλημα στα αυτια για το μηχανακι..

πραγματικα το παιδι δεν ειπε τιποτα και εφυγε με σκυφτο κεφαλι...

Η δικια μου λυση; διπλα και τριπλα τζαμια στο σπιτι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εδώ επαρχία άνοιξη καλοκαίρι φθινόπωρο έχουμε γεμίσει με μηχανάκια με μπουρι σόμπας για εξάτμιση. Ώρες ώρες μου λείπει η COVID καραντίνα που δεν άκουγες κιχ. Συν η τροχαία εδώ απλά ξυνεται. 

• Like 1

Οι περισσότεροι βάζουν εξάτμιση στα παπιά - μηχανές για δύο λόγους. 

1ον για την μόστρα και βελτίωση του οχήματος και 

2ον για να τους ακούν τα συμπορευομενα αυτοκίνητα και να τους " προσέχουν". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάμε για την μόνη αφρικανική χώρα της Ευρώπης όπου η συμμόρφωση στο νόμο αντιμετωπίζεται ως περίεργο φαινόμενο.

Δεν είναι μόνον οι εξατμίσεις των μηχανών αλλά και τα σφαγμένα κόκκινα, τα ανάποδα σε μονόδρομους, η απουσία κράνους κλπ. Όλα αυτά θα κόβονταν μετο μαχαίρι αν η αστυνομία έκανε τη δουλειά της

Και στην γενικότερη κοινωνική ζωή η εγκληματικότητα κάθε είδους, η ανασφάλιστη εργασία και άλλες εργοδοτικές παραβάσεις , η αυθαιρεσία στη δόμηση, οι πυρκαγιές, η μουσική σε υψηλή ένταση από ηχητικά συστήματα και ένα σωρό που ο καθένας μπορεί να παραθέσει.

Επεξ/σία από kalmik
  • Like 8
  • Thanks 1

Θλιβερή Ελλάδα 2.0
Θα φτάσουμε στο 10.0 και ο καρκίνος της ηχορύπανσης θα υπάρχει ακόμα. 

Εχθές στην πλατεία Βούλας (για όσους έχουν πάει ξέρουν πόσο family friendly είναι με παιδιά να παίζουν περίπου όπως σε πλατεία χωριού) και ήταν ένα συγκεκριμένο 16χρονο αλάνι χωρίς κράνος με ακραίο θόρυβο εξάτμησης να ανεβαίνει πάνω στην πλατεία και να κόβει βόλτες για να παρκάρει στο κεντρικό περίπτερο. 

Από δίπλα η αστυνομία με 2 μηχανές να αράζουν απλά και να μην ασχολούνται καθόλου. Μιλάμε το αλάνι ανέβηκε στην πλατεία ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ 2-3 φορές, στη 1,5 ώρα που είχα κάτσει να φάω. 

Χτηκιό. 

• Like 1
  • Sad 3

10 hours ago, Inuyasha said:

Ο παππούς το πιο πιθανό οδηγεί και χωρίς δίπλωμα έτσι έκανε στο χωριό έτσι κάνει και εδώ

Όσο για της εξάτμισεις από την στιγμή που βγήκαν οι "road legal" που την περνεις και με την αγορά πολλές φορές με χαρτί ότι είναι σύμφωνα με τους νόμους, δεν θα βγάλεις άκρη, αν πιάσουμε και harley κτλ δεν βγάζεις άκρη

Έχω akrapovic euro 5 στο gs 1250 και οι τύποι το σιγαστήρα τον έχουν εσωτερικά πέρα από της ψευτο τάπες που έχει πίσω απλά να διχνει ότι φοράει σιγαστήρα ανοίγεις βγάζεις τον εσωτερικό  και οι τροχαία απλά κοιτάει να υπάρχουν οι τάπες πίσω ας κάνει και σαν τανκς, το ίδιο και στο κτεο, επίσης ακόμα και με όλους τους σιγαστηρες αυτές οι εξάτμισεις θέλουν σέρβις, ο υαλοβάμβακας μέσα καίγεται ανάλογα την μηχανή 6 μήνες - 1 χρόνο βαριά είναι για αλλαγή αν δεν γίνει επισκευή όσους σιγαστηρες και να βάλεις θα ξυπνάς πεθαμένους

ποσα ατομα χωρις διπλωμα δεν λεγεται.ακομα και Road legal Να ειναι καποιες που απορω πως ειναι παλι πρεπει να υπαρχουν απειρα ατομα που δεν ειναι road legal.και να ακουω το 1100 να κανει θορυβο να πω ενταξει.ανοιγει ενα γκαζι και φευγει.αλλα να ακουω τον καθε πεθαμενο με το παπακι 100 κιλα θορυβος και να ειναι μισο στενο πιο πανω απλα ελεος. νομιζουν οτι θα παρουν μισο αλογο στο χαρβαλο.

• Haha 1

Καλημέρα... Αυτό το θέμα με τις εξατμίσεις μπορεί να λυθεί αν περνούν στο ΚΤΕΟ σωστά.. Χωρίς λάδι.. Υποτίθεται από Σεπτέμβριο τώρα που θα εφαρμοστεί να περάσουν υποχρεωτικά όλα τα αυτοκίνητα και μηχανάκια που δεν έχουν περάσει ..Θα σταλούν επιστολές κτλπ.. Με βαριά πρόστιμα., και αφαίρεση άδειας , πινακίδων, αν δεν περάσουν ..Έτσι έχει αναφερθεί.. Για να δούμε.. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς που θέλουμε να τους μπει η εξάτμιση στον αποτέτοιο, να φτιάξουμε μια ομάδα στο Facebook (ή άλλου) να ανεβάζουμε live και να πλακωνόμαστε στα τηλέφωνα στο 112. 

1 θα τον αγνοήσουν, 2 θα τους αγνοήσουν. 20 όμως; 

Edit : με το να λέμε τον πόνο μας εδώ μέσα, δεν θα αλλάξει τίποτα. 

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 1

35 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημέρα... Αυτό το θέμα με τις εξατμίσεις μπορεί να λυθεί αν περνούν στο ΚΤΕΟ σωστά.. Χωρίς λάδι.. Υποτίθεται από Σεπτέμβριο τώρα που θα εφαρμοστεί να περάσουν υποχρεωτικά όλα τα αυτοκίνητα και μηχανάκια που δεν έχουν περάσει ..Θα σταλούν επιστολές κτλπ.. Με βαριά πρόστιμα., και αφαίρεση άδειας , πινακίδων, αν δεν περάσουν ..Έτσι έχει αναφερθεί.. Για να δούμε.. 

Δεν θα λειτουργήσει αυτό. Θέλει να τους σταματάνε σε τυχαίες στιγμές και να γίνεται μέτρηση με ντεσιμπελόμετρο.

• Like 1

3 hours ago, SilverCloak said:

Στο 1 λέει περί αντικοινωνικης συμπεριφοράς και στο 2 εύχεται ψόφο σε κάποιους που κάνουν θόρυβο. Καθόλου αντικοινωνικο

Σαφέστατα υπέρ της κοινωνίας, αν εκλείψουν τα ζώα που την ενοχλούν. Αφού η ίδια δεν μπορεί να τα νουθετήσει/αποβάλλει, ίσως μια ευχή-κατάρα πιάσει. Εκεί έχουμε φτάσει με το λεβέντη-γιόκα του κάθε κακομοίρη.

2 ώρες πριν, p_under είπε

2ον για να τους ακούν τα συμπορευομενα αυτοκίνητα και να τους " προσέχουν". 

Εχω ακούσει δικαιολογίες  και δικαιολογίες αλλά αυτό είναι το πιο γελοίο επιχείρημα που έχω ακούσει.

• Like 9

17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εχω ακούσει δικαιολογίες  και δικαιολογίες αλλά αυτό είναι το πιο γελοίο επιχείρημα που έχω ακούσει.

Συμφωνώ, αλλά το έχω ακούσει από πολλούς γνωστούς μου! 

• Like 1

Θυμάμαι παλαιότερα που η τροχαία έβγαινε με ντεσιμπελομετρο και έπαιρνε άδειες. Τώρα δεν έχω δει τέτοιο μπλόκο για πάρα πολλά χρόνια.

Επίσης μου φαίνεται απαράδεκτο να έχουν ντελιβερι με πειραγμένα παπάκια για να βγάλουν 4 άλογα αντί για 2,4 που ήταν μαμά, όπως είναι επίσης απαράδεκτο να βγαίνει μεσήλικας μπάρμπας έξω με τμαξ με ακραποβιτς λες και είναι ακόμα 22 ετών.

Θα τους πέταγα αυγά από το μπαλκόνι αλλά έχουν ακριβυνει κι αυτά.

Πέρα από την πλάκα , υπάρχουν μελέτες που συνδέουν την ηχορύπανση με την κακή ψυχική υγεία.

• Like 1
  • Haha 1

13 minutes ago, redbullboy said:

Θυμάμαι παλαιότερα που η τροχαία έβγαινε με ντεσιμπελομετρο και έπαιρνε άδειες. Τώρα δεν έχω δει τέτοιο μπλόκο για πάρα πολλά χρόνια.

Επίσης μου φαίνεται απαράδεκτο να έχουν ντελιβερι με πειραγμένα παπάκια για να βγάλουν 4 άλογα αντί για 2,4 που ήταν μαμά, όπως είναι επίσης απαράδεκτο να βγαίνει μεσήλικας μπάρμπας έξω με τμαξ με ακραποβιτς λες και είναι ακόμα 22 ετών.

Θα τους πέταγα αυγά από το μπαλκόνι αλλά έχουν ακριβυνει κι αυτά.

Πέρα από την πλάκα , υπάρχουν μελέτες που συνδέουν την ηχορύπανση με την κακή ψυχική υγεία.

δε χρειαζεται να αναφερεις μελετες αλλα η αστικη ηχορυπανση συνδεεται ΑΜΕΣΑ με τη επιβαρυνση της ψυχικης υγειας.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν θα λειτουργήσει αυτό. Θέλει να τους σταματάνε σε τυχαίες στιγμές και να γίνεται μέτρηση με ντεσιμπελόμετρο.

Υποτίθεται θα αλλάξει και ο ΚΟΚ τον Σεπτέμβριο.. Έχει αναφερθεί ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα.. Θα βγει και σε δημόσια διαβούλευση.. Ζητήστε αυτά που λέτε εδώ.. 

Επεξ/σία από takoulou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...