Προς το περιεχόμενο

Η Apple επιτρέπει στους Ευρωπαίους χρήστες να επιλέγουν περισσότερες προεπιλεγμένες εφαρμογές στο iPhone

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε. Η Samsung ειδικά είναι από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη σε αυτό το κομμάτι. Σε παραπέμπω σε όλες τις διπλές Samsung εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες και κάνουν την ίδια δουλειά με αυτές της Google ή του κινητού. Ενδεικτικά θα έχεις δει κάποια ή όλες από τις:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Smart Switch

Samsung Pass

SmartThings

Samsung Members

Samsung Wallet

Samsung DeX

Game Launcher

Samsung Kids

Samsung Health

Samsung Global Goals

Galaxy Store

Find My Mobile

Samsung Internet

Samsung Health Monitor

Samsung Cloud

PENUP

Galaxy Themes

Microsoft Office

Samsung Notes

Microsoft Outlook

Bixby

LinkedIn

Επίσης μπορείς να ενημερωθείς για το ότι το λειτουργικό τρώει τον περισσότερο χώρο από κάθε άλλη εταιρία.

Οταν καταλαβετε την διαφορα του προεγκατεστημενες με το οτι απεγκαθιστουνται ξανασυζηταμε.

Τις μισες στην λιστα μπορεις να της απεγκαταστησεις και πολλες να απενεργοποιησεις...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συνεπώς η Apple αποδέχεται το μονοπώλιο και τον αποκλεισμό άλλων εταιριών στο οικοσύστημα της, άρα αναγνωρίζει ότι ουσιαστικά εξουδετερώνει με κάθε μέσο τον ανταγωνισμό και δηλώνει ότι εξαιρεί την Ευρώπη. Στον υπόλοιπο πλανήτη θα συνεχίσει την ίδια πολιτικη; Πρέπει να υπάρχουν όρια στην εταιρική πλεονεξία αλλά και στον προσδιορισμό της ανθρώπινης βλακίας. Επίσης εάν υπάρχει ένα ελάχιστο επιπεδο ορθής πολιτικής/νομικής κουλτούρας πρέπει να αλλάξει παγκόσμια ή τουλάχιστον στην δήθεν πολιτισμένη Δύση το εταιρικό δίκαιο και να έχουν ευθύνη για τις ενέργειες / πράξεις τους όλοι αυτοί που κρύβονται σε συμβούλια ανωνύμων εταιριών κ.α. και δεν έχουν ατομική ευθύνη, κοινώς να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις ενέργειες τους. Από τις οι εταιρίες πληροφορικής κ.α. έως τις πετρελαικές και γενικότερα όλες αυτές που σχηματίζουν με δόλιο τρόπο μονοπώλια παντός τύπου...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Οταν καταλαβετε την διαφορα του προεγκατεστημενες με το οτι απεγκαθιστουνται ξανασυζηταμε.

Τις μισες στην λιστα μπορεις να της απεγκαταστησεις και πολλες να απενεργοποιησεις...

Όταν διαβάσεις και το δεύτερο σύνδεσμο το ξανασυζητάμε. Απενεργοποιημένες εξακολουθούν να πιάνουν χώρο. Αγοράζεις ένα κινητό με δεκάδες GB χαραμισμένα σε χαζομάρες που δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ.

45 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά. Εγώ έχω: Smart Switch, Ζώνη AR, Microsoft 365, OneDrive, Samsung Free, Google Meet, Google Drive

Επιπλέον: Facebook, Spotify που για μένα είναι άχρηστες εφαρμογές αλλά για το 99% του κόσμου όχι. Άρα δεν τα λες καθόλου bloat.

Με απλά λόγια τα samsung δεν έχουν bloat απλά μερικοί θέλετε να βγει από το εργοστάσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Όταν αγοράζει κάποιος μια συσκευή δε θέλει να περνάει χρόνο απεγκαθιστώντας εφαρμογές. Τι πάει να πει το 99% του κόσμου (νούμερο που το επινόησες κιόλας), δεν έχει να κάνει με το τι ζητάει ο κόσμος, αλλά με τις συμφωνίες που έχει κάνει η Samsung με τις εταιρίες. Ο ορισμός του bloatware.

Δεν το θέλω στα μέτρα μου, το θέλω άδειο για να το προσαρμόσω εγώ. Να τις χαίρεστε τις συσκευές σας, αλλά μην αλλάζουμε και την πραγματικότητα για να μας βολεύει.

Επεξ/σία από BadBoy
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Όταν διαβάσεις και το δεύτερο σύνδεσμο το ξανασυζητάμε. Απενεργοποιημένες εξακολουθούν να πιάνουν χώρο. Αγοράζεις ένα κινητό με δεκάδες GB χαραμισμένα σε χαζομάρες που δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Όταν αγοράζει κάποιος μια συσκευή δε θέλει να περνάει χρόνο απεγκαθιστώντας εφαρμογές. Τι πάει να πει το 99% του κόσμου (νούμερο που το επινόησες κιόλας), δεν έχει να κάνει με το τι ζητάει ο κόσμος, αλλά με τις συμφωνίες που έχει κάνει η Samsung με τις εταιρίες. Ο ορισμός του bloatware.

Δεν το θέλω στα μέτρα μου, το θέλω άδειο για να το προσαρμόσω εγώ. Να τις χαίρεστε τις συσκευές σας, αλλά μην αλλάζουμε και την πραγματικότητα για να μας βολεύει.

Δεν υπάρχει κανένα bloatware. Κάποιες εφαρμογές από αυτές είναι βασικές και κάποιες άλλες (όπως το FB) είναι για να καλύψουν τις ανάγκες του υπόλοιπου 99%.

Όσο για το τελευταίο, αν δεν σε καλύπτει μπορείς να πας σε άλλη εταιρία. Σιγά μην ασχοληθεί η samsung με το 0.00001% που γκρινιάζει με το παραμικρό.

ΥΓ: Δεν σχολίασα για τον χώρο που καταλαμβάνουν αυτά γιατί πλέον το βρίσκω αστείο επιχείρημα "θα μου φάει 20ΜΒ".

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Έχω samsung. Μπορείς να με βοηθήσεις να βρω το bloatware?

Επίσης για σενα θα βγάλουμε μια έκδοση χωρίς καν UI. Θα έχεις το CLI σου και θα μπορείς να κάνεις κλήσεις και ότι άλλο θες θα το προγραμματίζεις μόνος σου.

Πας στο google γράφεις Samsung debloat και θα δεις γύρω στις 30 εφαρμογές και υπηρεσίες.

21 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Δεν υπάρχει κανένα bloatware. Κάποιες εφαρμογές από αυτές είναι βασικές και κάποιες άλλες (όπως το FB) είναι για να καλύψουν τις ανάγκες του υπόλοιπου 99%.

Όσο για το τελευταίο, αν δεν σε καλύπτει μπορείς να πας σε άλλη εταιρία. Σιγά μην ασχοληθεί η samsung με το 0.00001% που γκρινιάζει με το παραμικρό.

ΥΓ: Δεν σχολίασα για τον χώρο που καταλαμβάνουν αυτά γιατί πλέον το βρίσκω αστείο επιχείρημα "θα μου φάει 20ΜΒ".

Συνεχίζεις με νούμερα από το κεφάλι σου, δεν έχει νόημα να αντιπαρατεθώ σε φανταστικά επιχειρήματα. Δεν το κάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου, το κάνουν γιατί έχουν συμφωνία με τη Meta.

Επίσης το 20MB είναι δεύτερο φανταστικό νούμερο, ειδικά όταν παρέθεσα πηγή που λέει πόσο πιο φουσκωμένα είναι τα Samsung (60GB > 20MB).

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, δεν έχει νόημα να συζητώ περαιτέρω.

• Thanks 1
  • Haha 1

34 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Προσωπικα εχω απενεργοποιημενες 2 που πιανουν 30mb, καταστραφηκα εεε,  οτι αλλο υπαρχει το χρειαζομαι εγω η το συστημα...

Αφου δεν θελεις η δεν μπορεις να καταλαβεις δεν μπορω να βοηθησω παραπανω...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, b-boy_steve είπε

Ναι συνεργαζονται τοσο "τελεια" που αν θες να κανεις hotspot το iphone 15 pro max στο ipad air θα σου βγει το λαδι μεχρι να συνδεθουν, θα εχεις αποσυνδεσεις και αν καταφερεις να δουλεψει για κανα 2ωρο-3ωρο το 15 pro max θα ψηνεται λες και εχει πυρετο και η φωτεινοτητα θα ειναι γελεια, αν δεν εχει σβησει απο μπαταρια... :P :P :P 

Τα φαγαμε στην μαπα τα iphone 5 χρονια, μεχρι που βγηκε το 24 ultra και εχει επιτελους 5g ταχυτητες της προκοπης και συνδεεται το ipad air στο hotspot απο το samsung χωρις προβληματα επιτελους!!!

Πες τα πες τα 

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα με το Apple Watch! 
 Apple Watch Ultra δεν συνδεόταν με τίποτα στο 15 pro max μέχρι που δόξα το θεό βγήκε το galaxy 24 ultra και συνδέεται το ρολοι χωρίς προβλήματα επιτέλους !!!

11 ώρες πριν, b-boy_steve είπε
Επεξ/σία από Chris_BMW

13 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Για σου ρε Apple που αυτά που έχουν τα Android κινητά εδώ και χρόνια(Μην πω δεκαετίες) εσύ τα προσφέρεις τώρα και το επικοινωνείς λες και έκανες κάτι σπουδαίο που στην ουσία έκανες το αυτονόητο.

Ποιος σου είπε ότι ήθελε να τα προσφέρει? Αν δεν ήταν gatekeeper για την ευρωπαϊκή ένωση δεν θα τα έβλεπες ποτέ αυτά. Δεν το κάνει για να πάει κόντρα με το android, αλλά επειδή το ποσοστό του ios πλησιάζει αυτό του android, είναι υποχρεωμένη να τα προσφέρει. 

• Like 2

5 ώρες πριν, KAKADI είπε

Δεν εχεις πολυ δικο φιλε.

Ειδικα οταν οι εννοιες smartphone, tablet, smartwatch, digital music store, οικοσυστημα συσκευων  οπως τις ξερουμε σημερα ξεκινησαν ή τελειοποιηθηκαν απ την εν λογω εταιρεια.

Και ναι σιγουρα παιζουν πολυ δυνατα και αλλοι εδω και χρονια με τα καλα τους και τα κακα τους και πλεον ειναι θεμα προτιμησης λειτουργικου κυριως.

Απλα τετοιου μεγεθους καινοτομιες απο τοτε που εκοψε η apple δεν βλεπεις πια...

Με κατι AI παιζουνε τωρα, γρηγορες φορτισεις, πενακια....

Το μονο πιο σοβαρο σχετικα προσφατο innovation εχει να κανει με τα foldables αλλα ακομα εχει δρομο μπροστα του για να τα προτιμησει καποιως ως μοναδικη συσκευη εναντι αλλων ναυαρχιδων..

Μια καινοτομία της apple πες μου τα τελευταία 10 χρονια στα κινητά της.

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, BadBoy είπε

Συνεχίζεις με νούμερα από το κεφάλι σου, δεν έχει νόημα να αντιπαρατεθώ σε φανταστικά επιχειρήματα. Δεν το κάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου, το κάνουν γιατί έχουν συμφωνία με τη Meta.

Επίσης το 20MB είναι δεύτερο φανταστικό νούμερο, ειδικά όταν παρέθεσα πηγή που λέει πόσο πιο φουσκωμένα είναι τα Samsung (60GB > 20MB).

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, δεν έχει νόημα να συζητώ περαιτέρω.

Ισχύει. Έριξα μια ματιά στο storage του κινητού μου και λέει το Smart Swatch πως λέγεται, κάτι 350Kb? μάλλον shortcut θα είναι αυτό και όχι κανονικό app. Επίσης όλο το λειτουργικό με τα apps έχουν πιάσει περίπου 26GB / 128. Τι 26 τι 60 όμως. Φανταστικά νούμερα. LinkedIn 160 ολόκληρα MB, Google (σκέτο) 450MB, FB περιέργως 450KB (μάλλον και αυτό shortcut και το κατεβάζει άμα το ανοίξεις?).

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 1

καρότσι την έχει πάει την apple η ΕΕ το μόνο που μένει είναι να μπορείς να κατεβάζεις και να κανείς εγκατάσταση απευθείας αρχεία ipa όπως κανείς με apk στο android.

• Like 2

5 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Μια καινοτομία της apple πες μου τα τελευταία 10 χρονια στα κινητά της.

Μα το λέω στο μήνυμα μου οτι έχει σταματήσει να καινοτομεί..

Αλλα μιας και το ανέφερες πες μου και εσυ μια καινοτομία μιας άλλης εταιρείας παρόμοια με αυτές τις apple πριν τη δεκαετία που αναφέρεις!!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Μα το λέω στο μήνυμα μου οτι έχει σταματήσει να καινοτομεί..

Αλλα μιας και το ανέφερες πες μου και εσυ μια καινοτομία μιας άλλης εταιρείας παρόμοια με αυτές τις apple πριν τη δεκαετία που αναφέρεις!!

Εντελώς πρόχειρα

Foldable?2020 huawei

Διπλη κυριως καμερα 2016 huawei

Periscope τηλεφακος 2019 huawei

P oled ευλιγιστη οθονη GFlex LG 2014

Laser autofocus 2013 LG G3

Hand id και air gestures με tof sensor 2019 LG G8s

Τπτ απο αυτα δεν ειχε η εκανε +6 χρονια να εφαρμοσει η apple ενω αλλα ακομα δεν τα εχει παρουσιασει οπως fold.

Θες κ αλλα;

Επεξ/σία από magicnumbers
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...